Vraag & Antwoord

Ballerine Forums Alles over de Ballerine Vraag & Antwoord

Weergave van 79 geneste reacties
Hier kun je vragen van andere vrouwen over de Ballerine lezen en zelf een vraag stellen.
 • Auteur
  Berichten
  • #101074 Reageer
   Ljubica
   Gast

   Beste,

   Ik heb spirsal 11.2019 geplaast.
   Daarnaa gaf ik nog borstvoeding dus had geen menstruatie heel lang, rotad ik mwt borstvoeding stopte.
   Sinds dien waren eerste menstruatie normaal,kwa duurte dus 8 dagen..oke laatste dagen waren wel heel weinig maar toch ieta te zien.
   En nu laatste 3 maanden duurtet 15dagen. Eerste 5dagen is gewoon menstruatie en normaal voor mij maar de rest is allemaal beetje bloederig uitscheiding. Ik vraag me af of dit door balleriene komt?
   Verder ben ik super tevreden mee en raad idereen aan!!!

  • #101065 Reageer
   Sara
   Gast

   Hai,
   Ik heb de ballerine op 23 juli laten plaatsen dit jaar na me 5e bevalling. Nu had ik 30 oktober mijn menstruatie verwacht en had alleen spotting. Tot de dag van vandaag is de test negatief.
   Ik had normale menstruaties gehad met de ballerine en nu ineens 3,5 week overtijd. Is dit normaal ?

   • #101073 Reageer
    Mily Poort
    Sleutelbeheerder

    Beste Sara,

    Ik kan me goed voorstellen dat je wat onrustig wordt van het feit dat je over tijd bent. De zwangerschapstest was gelukkig negatief. Je kunt zelf controleren of je de draadjes van je spiraaltje kunt voelen. Als dat zo is dan weet je in ieder geval dat je spiraaltje nog goed zit. Maar ook vrouwen zonder spiraaltje hebben wel eens een wat uitgestelde menstruatie. Misschien is je hormoonhuishouding wat in de war door bijv. stress of een andere leef/eetstijl.
    Mocht je menstruatie nog lang uitblijven, dan raad ik je aan even contact op te nemen met je huisarts.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101059 Reageer
   Rebecca
   Gast

   Op 10 Augustus heb ik voor de eerste keer een spiraal laten plaatsen. Ik was van te voren erg bang, omdat ik erg veel horror verhalen las over de plaatsing. Toch eroverheen gezet en ben hem gaan zetten na overleg met verloskundige welke het best bij mij zou passen. Ik heb nog geen kinderen en wilde geen hormonen in mijn lichaam (kwam van de pil) en dus leek de ballerine het beste.

   Verloskundige was erg lief en probeerde mij op mijn gemak te stellen. Eerst ging ze me baarmoeder opmeten. Ik moest hoesten en dan zou zij het meten. Dit deed geen pijn. Hierna zag ze dat mijn baarmoeder meer naar achter gekanteld lag. Ze moest de baarmoeder met een klem rechttrekken. Dit deed zo super veel pijn dat me baarmoeder begon samen te trekken (nog nooit weeen gevoeld, maar dit was het pijnlijkste was ik ooit had gevoeld). Hierna heeft ze gelijk het spiraal geplaatst. Door de pijn heb ik dit niet eens gevoeld. Ik heb 20 minuten met heftige krampen op de bank gelegen. Me lichaam begon heftig te zweten. Ik kon niet opstaan anders zou ik flauwvallen. Deze krampen gingen ongeveer na aankomst thuis een half uur door.

   Hierna had ik bijna geen krampen. Om eerlijk te zijn denk ik dat ik de krampen hierna niet eens voelde door de immense pijn die ik ervoor had tijdens het plaatsen. Ik heb er zeker een kleine trauma aan over gehouden. Als ik ooit kinderen wil, zal ik hierna direct het spiraal laten plaatsen, want ik zou het wel weer willen.

   Een dag later voelde ik me weer helemaal op mn gemak. Ik was ongesteld (plaatsing in menstruatie) en dit duurde even lang als normaal. Ik heb mn cyclus bijgehouden en het is meteen weer als voor dat ik de pil slikte. Het enige nare wat ik nu ervaar is soms roze afscheiding bij het afvegen. Dit ruikt ook wat anders dan normale afscheiding. Niet zurig, maar wel anders. Ik heb express gewacht met dit bericht om te kijken hoe ik het zou ervaren.

   Tot nu toe is het de beste keuze die ik kon maken, ookal deed het zetten super veel pijn. Wat betreft het krijgen van ergere menstruatiepijn:

   Zonder pil: heftige menstruatiepijn
   Met pil: pijnlijke menstruatie
   Ballerine spiraal: af en toe krampen, voel niet dat ik ongesteld moet worden en tijdens menstruatie af en toe tot geen krampen.

   Ik hoop dat anderen hier iets aan hebben.

   Tot nu toe blij met mijn keus voor de spiraal!

   • #101062 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Rebecca,

    Reuze veel dank voor je uitgebreide verslag. Wat fijn om te horen dat je blij bent met de keuze die je hebt gemaakt en je weinig tot geen last hebt van je spiraaltje. Afscheiding komt soms wel eens voor. Dat is uiteraard best vervelend, maar meestal verdwijnt het vanzelf. Was je vagina alleen met warm water, want zeep verergert de situatie alleen maar.
    Ik hoop van harte dat het goed blijft gaan en wil je tenslotte bedanken voor de moeite die je hebt genomen je positieve ervaring met ons te delen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101044 Reageer
   Jordi
   Gast

   Hallo!

   Momenteel ben ik 15 weken zwanger en zit mijn Ballerine spiraal er nog in! Het is helaas niet mogelijk om deze zonder risico’s te laten verwijderen. Dus we hebben het besluit genomen deze te laten zitten gedurende de zwangerschap! Zijn er toevallig hier dames die ook dit hebben meegemaakt? En de zwangerschap hebben voltooid? Ik ben enorm benieuwd naar ervaringen.

   Groetjes

   • #101063 Reageer
    Sara
    Gast

    Hai,
    Ik heb de ballerine op 23 juli laten plaatsen dit jaar na me 5e bevalling. Nu had ik 30 oktober mijn menstruatie verwacht en had alleen spotting. Tot de dag van vandaag is de test negatief.
    Ik had normale menstruaties gehad met de ballerine en nu ineens 3,5 week overtijd. Is dit normaal ?

    • #101064 Reageer
     Sara
     Gast

     Hai Jordi,

     Ik zit te twijfelen. Ik heb ook de ballerine maar ben overtijd. Hoe kwam jij er achter dat je zwanger bent ?

   • #101046 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jordi,

    Wat een pech dat je ondanks je spiraaltje toch zwanger bent geworden! Dat was uiteraard niet de bedoeling. Helaas is geen enkel anticonceptiemiddel 100% veilig. Een spiraaltje behoort nog wel tot de meest veilige anticonceptiemiddelen.
    Wij hebben wel eerder gehoord dat een spiraaltje tijdens de zwangerschap is blijven zitten. Daar waren geen problemen geconstateerd.
    Ik wil je vragen of je een e-mailtje wilt sturen naar [email protected], zodat wij je nog enkele vragen kunnen stellen die nodig zijn voor de registratie.
    Sterkte in ieder geval en ik hoop van harte dat alles goed zal gaan!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101032 Reageer
   Agnes
   Gast

   Op 1 september 2020 heb ik een ballerine spiraal laten plaatsen bij mijn verloskundige. Ze heeft na een pijnloze plaatsing direct gekeken met een echo of de spiraal goed zat en dat zat het. Ondanks dat ik twee menstruatiecyclussen erg lange menstruaties (12-14 dagen) heb gehad, had ik geen verdere klachten. Gister was de eerste dag van mn menstruatie, vanmorgen onder de douche voelde ik zomaar de touwtjes uit mij hangen en trok ik zo de hele spiraal eruit. Dit lijkt me niet de bedoeling en dit heb ik nooit eerder gehad bij de mirena en de koperspiraal. Gelet op het feit dat ik deze spiraal pas drie maanden heb, zou ik graag willen weten of dit vergoed kan worden?

   • #101045 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Agnes,

    Dat is wel heel vervelend voor je dat het spiraaltje er vanzelf uit is gekomen. Helaas kan dat bij uitzondering voorkomen. Die kans is het grootst in de eerste drie maanden na plaatsing. Gelukkig dat je het hebt opgemerkt!
    Wat betreft je vraag over een vergoeding: wij hebben een vervangingsregeling, hetgeen inhoudt dat je verloskundige bij ons gratis een nieuw spiraaltje kan aanvragen. Wij geven echter geen geld terug. Dus mocht je overwegen opnieuw een spiraaltje te laten plaatsen, dan hoef je niet opnieuw je spiraaltje te betalen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101023 Reageer
   courtney
   Gast

   hallo
   ik heb een vraagje ik heb in februari een spiraaltje laten zetten en ben in 7 maanden 15 kilo aangekomen daar was ik al niet blij mee daarnaast klaagde mijn vriend dat ik heel erg stonk en dat ik dus uiteindelijk 3 keer op een dag de douche inging om mezelf te wassen zelfs met een vagina douche alleen met water en 1 keer met de zeep die daar voor gebruikt moet worden en nu is hij er al 2 maanden uit samen overlegt met de huisarts want ik doe er alles aan om die 15 kilo kwijt te raken heb overal striae op me boven benen heel er en op me heupen voel mezelf niet meer fijn in me eigen lichaam alleen weet dus niet hoe ik daar van af kom probeer echt alles en dan heb ik nog steeds dat me vagina nog heel erg stinkt 😔😔😔 helpppppp wat moet ik doen

   groetjes een meisje die zich voor der lichaam schaamt

   • #101028 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Courtney,

    Ja, ik begrijp maar al te goed dat je deze klachten niet fijn vindt en je daardoor onzeker wordt. Je hebt je spiraaltje twee maanden geleden laten verwijderen. Het probleem met de geur van je vagina zou inmiddels moeten zijn opgelost als het aan het spiraaltje heeft gelegen.
    Gewichtstoename is eigenlijk geen bijwerking van een koperspiraaltje. Wel komt het soms voor dat het lichaam het spiraaltje niet accepteert en gaat protesteren. Dat kan zich uiten door bijvoorbeeld vocht vast te houden. Maar ook het gewicht zou na verwijdering van je spiraaltje iets moeten zijn afgenomen. Je gewichtstoename kan echter ook komen door stress, die in de huidige tijd vaak ervaren wordt. Ik weet niet of dat misschien bij jou het geval is?
    Hopelijk wordt er gauw een oplossing gevonden voor je problemen. Bespreek het nog eens met je huisarts. Die kan beter bekijken wat er mogelijk aan de hand is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101018 Reageer
   Emma
   Gast

   Hoi,
   Over het koperspiraaltje hoor ik vaak dat je daar infecties van krijgt, is dit minder het geval bij een ballerine? Beide hebben ze koper.

   • #101020 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Emma,

    Infecties i.c.m. koperspiralen komen echt weinig voor. Vaak is er ook een andere oorzaak. Welk spiraaltje je kiest maakt niet veel uit in dat opzicht.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101012 Reageer
   Michelle
   Gast

   Hoi,

   Ik wil graag een koperspiraal laten plaatsen maar het verschil tussen de ‘gewone’ koperspiraal en de ballerine is voor mij nog niet helemaal duidelijk naar research op het internet. Buiten de vorm om natuurlijk ;)! Ik ben tot nu toe alleen nog maar aan de pil geweest en nog niet zwanger geweest. Ook alle ‘enge’ ervaringen en verhalen maken mij ook wat ongerust. Zouden jullie mij advies kunnen geven?

   • #101015 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Michele,

    Dank voor je vraag. Er is inderdaad een verschil tussen de Ballerine en de andere koperspiraaltjes. De Ballerine heeft een soepele ronde vorm die meebeweegt en constant de ideale positie in de baarmoeder kan vinden. Het heeft een zeer dunne inbrenghuls, waardoor het spiraaltje makkelijk te plaatsen is. Dus met name geschikt voor jonge vrouwen die nog geen bevalling hebben gehad.
    Je hebt al veel over spiraaltjes gelezen op internet. Helaas staan daar meestal berichten van vrouwen die problemen hebben ervaren. Dat geeft een verkeerd beeld, aangezien verreweg de meest vrouwen weinig tot geen problemen hebben. Maar die vrouwen denken er niet altijd aan hun goede ervaring te delen met anderen. Het enige advies dat ik je kan geven is: vergeet al die verhalen en ervaar zelf hoe het bij jou zal gaan.
    Wel is het belangrijk je spiraaltje te laten plaatsen bij iemand die ervaring heeft met de Ballerine. Je zou het ook kunnen laten plaatsen bij een verloskundige. Die neemt vaak meer tijd voor de plaatsing en legt alles van te voren goed uit.
    De keuze is uiteraard aan jou!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101008 Reageer
   Anne
   Gast

   Hoi,
   Ik heb nu 2,5 jaar een koperspiraal maar dan de T-safe. Ik kan niet tegen hormonen dus wat dat betreft super fijn!
   Echter heb ik wel veel klachten namelijk veel afscheiding die sterk ruikt. Mijn vagina is altijd vochtig en dat is erg vervelend want ik schaam me ervoor. Ook tijdens gemeenschap is het zoveel dat het echt hinderlijk is. Meerdere antibiotica kuren gehad en dit helpt niks. Ik was altijd alleen met water en dit is echt begonnen na het plaatsen van de spiraal.
   Ballerine is vrij nieuw en ik vraag me af of het zin zou hebben om te switchen? Of heeft dit geen enkele zin betreft klachten en is het wat dat betreft hetzelfde als de t-safe.
   Of hebben jullie misschien een ander advies?
   Alvast bedankt 🙂

   • #101010 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Anne,

    Ik begrijp dat je deze klacht niet fijn vindt en je naar een oplossing zoekt om daar van af te komen. Het is moeilijk te zeggen of je met de Ballerine geen klachten zult hebben. Dat is toch echt een kwestie van uitproberen. Als je niet tegen hormonen kunt lijkt mij het best de moeite waard.
    Maar nogmaals, ik kan niets garanderen.
    Laat je nog weten hoe het afloopt? Wij horen het graag!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100994 Reageer
   Anne
   Gast

   Hoi,

   Langer dan een maand geleden heb ik de ballerine laten plaatsen zonder problemen. Geen pijn gehad met het zetten en daarna enkel lichte krampen gehad en mijn ongesteldheid was wat heftiger, maar kwam precies op het verwachte moment. Nu een maand later heb ik elke dag last van buikkrampen (ik hoef nog niet ongesteld te worden). Nu vraag ik me af: is dit normaal? Of is het raadzaam om te laten checken of het spiraal nog goed zit? Ik voel (zo lijkt het althans) soms ook mijn linker eierstok zitten, een soort zeurend gevoel.

   Groetjes,

   • #100997 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Anne,

    Het is in ieder geval een goed bericht dat het plaatsen van je spiraaltje zonder problemen is verlopen en je ook in de periode daarna weinig last hebt gehad. Momenteel heb je last van buikkrampen en maak je je een beetje zorgen. Wij raden sowieso aan om zes weken na plaatsing te laten controleren of je spiraaltje nog goed op zijn plaats zit. Het is dus verstandig een controle afspraak te maken met degene die het spiraaltje geplaatst heeft.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100980 Reageer
   Titus Health Care
   Gast

   Beste Roxanne,

   Zeker aangezien de plaatsing anders is verlopen dan gebruikelijk zou het fijn zijn geweest als er een echo gemaakt was om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.
   De draadjes van een spiraaltje krullen meestal om de baarmoedermond heen en zijn niet altijd goed te voelen. Misschien dat bij jou één draadje niet om de baarmoedermond heen is gekruld en je die wel goed kunt voelen. Maar ik kan dat uiteraard niet van een afstand bekijken.
   Als de pijn aanhoudt, zou ik contact opnemen met de gynaecoloog voor een controle. Wij raden sowieso aan om na zes weken na plaatsing een controle-afspraak te maken met degene die het spiraaltje geplaatst!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100978 Reageer
   Roxanne
   Gast

   Hey ik heb sinds augustus de ballerina laten plaatsen. Het plaatsen was heel pijnlijk en te gevoelig. De gynaecoloog moest de ‘begeleider’ die ze ‘aanhaken’ ook loshalen omdat dat te pijnlijk was. Zonder dat hulpstuk heeft ze m toen geplaatst, zonder echo daarna. 2 dagen erge pijn gehad maar daarna erg tevreden. Vanaf t begin voel ik alleen maar 1 touwtje uitsteken.

   Nu heb ik sinds gisteren erge pijn na de seks, ik heb t gevoel dat mn baarmoedermond is opgezet. Is het nu erg dat er maar 1 touwtje uitsteekt? Zou die andere dubbel kunnen zitten oid?

  • #100972 Reageer
   Ka
   Gast

   Hi!

   Ik zit er aan te denken om een ballerine-spiraal te nemen. Jaaaaren terug heb slechte ervaringen gehad met de mirena-spiraal. Ik ben nu 2 kindjes verder (net 3 mnd bevallen) en geen hormonen (naast de zwangerschap;)) bevallen mij heel goed, dus vandaar dat ik aan een koper spiraal denk.
   Maar ik geef borstvoeding en bij mijn eerste bleef mijn ongesteldheid al die maanden uit. Is de kans groot dat ik dan nu ineens wel ongesteld word ondanks borstvoeding?
   Daarnaast was ik, tijdens het gebruik van een nuvaring maar ook toen ik zwanger probeerde te worden, heel licht ongesteld. Ik vraag mij dus af of deze keuze qua spiraal wel een goed idee is door het hevige bloeden?

   Ik ben benieuwd?

   • #100992 Reageer
    Hatice
    Gast

    7 mei ben ik bevallen van mijn derde dochter en ik geef borstvoeding. Bij de vorige twee bleef mijn menstruatie 9 maanden uit. Nu wilde ik een hormoonvrije spiraal en heb ik op 6 okt heb ik de ballerina spiraal laten plaatsen. Het plaatsen was geen nare ervaring en viel heel erg mee. Ik had daarna wel lichte buikkrampen (2 dgn) en bloedverlies. Dit heeft ongeveer een week aangehouden. Nu ben ik sinds gisteren weer ongesteld en vandaag wat krampen. Ik had stiekem gehoopt dat mijn menstruatie weer 9 maanden zou uitblijven, maar het lijkt er op dat dat dit keer niet het geval zal zijn. Ik denk toch dag het plaatsen van dit spiraaltje hier invloed op heeft gehad.

    • #101029 Reageer
     Titus Health Care
     Gast

     Beste Hatice,

     Ik ontdekte dat ik je vraag op de een of andere manier nog niet had beantwoord. Excuses daarvoor. Het kan zijn dat het spiraaltje invloed heeft op je menstruatie, maar zeker is het niet. Het kan best zijn dat ook andere invloeden een rol spelen. Het is niet anders. Het leven zonder menstruatie is best fijn soms, maar het hoort nu eenmaal erbij, dus ik zou het maar accepteren.
     Ik hoop dat je verder weinig last hebt van je spiraaltje en 5 jaar lang kunt genieten van hormoonvrije anticonceptie, zonder daar iedere dag aan te hoeven denken.

     Vriendelijke groet,
     Milly

   • #100976 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Ka,

    Bij een Mirena spiraal zijn de menstruaties over het algemeen minder hevig dan bij een koperspiraaltje. Of je bloedingen met een Ballerine echt hevig zullen zijn is de vraag. Ik kan dat bij voorbaat helaas niet voorspellen. Je zult dat echt zelf moeten ervaren. Zoals je waarschijnlijk weet reageert iedere vrouw anders op het spiraaltje.
    Na een bevalling moet de menstruatie weer helemaal op gang komen. De lengte van die periode verschilt van vrouw tot vrouw en kan maanden tot soms een jaar duren. Dat heeft o.a. te maken met je hormoonspiegel, ev. zorgen, stress, voeding etc. Borstvoeding heeft daar niet veel invloed op, al verschillen de meningen daarover.

    Als je geen anticonceptie met hormonen meer wilt is de Ballerine zeker een goede optie! Bespreek het nog eens uitvoerig met je huisarts of verloskundige.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100968 Reageer
   Titus Health Care
   Gast

   Beste Naz,

   Dank voor je bericht. De Ballerine is zeker geschikt voor vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad. Met name omdat de inbrenghuls dunner is dan die van de andere spiraaltjes en daardoor makkelijk te plaatsen is. Zodra je je kinderwens in vervulling wilt laten gaan laat je het spiraaltje verwijderen. Meteen daarna kun je zwanger worden.
   Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap komt niet vaak voor. Alles is natuurlijk mogelijk, maar de kans is echt heel klein. Ik zou mij daar niet geen zorgen over maken.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100966 Reageer
   Naz
   Gast

   Best,

   Ik overweeg om hormoonloze spiraal te nemen. Ik ben 34 jaar en ik ben nooit zwanger geweest wel heb ik kinderwens. Graag wil ik weten of Ballerine wel geschikt is voor mij aangezien ik kinderwens heb. De pil vind ik verschrikkelijk ik word er dik van en ik wil echt hormoonloze anticonceptie, toevallig las ik over Ballerine spiraal, is het geschikt voor vrouwen die nooit zwanger zijn geweest en kinderwens hebben? Ik ben 34 jaar en over 2 jaar wil ik graag zwanger worden. Ik hoor verhalen over risico van een spiraal zoals buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit maakt mij een beetje bang. Ik hoor het graag.

   Gr. Naz

  • #100965 Reageer
   Astrid
   Gast

   Hoi,

   Kan de spiraal elk moment worden geplaatst of moet dit tijdens de menstruatie? Volgt je lichaam verder zijn eigen proces in de menstruatie/ovulatiecyclus of wordt deze gestoord door de spiraal?

   Alvast bedankt!

   Astrid

   • #100967 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Astrid,

    Het spiraaltje kan te allen tijden geplaatst worden. Wij raden echter aan het te laten plaatsen tijdens de menstruatie, omdat je dan zeker weet dat je niet zwanger bent en omdat de baarmoedermond iets meer openstaat waardoor het inbrengen van het spiraaltje makkelijker verloopt.
    Na het plaatsen hebben sommige vrouwen last van onregelmatige bloedingen. De cyclus kan daardoor iets anders verlopen. Maar bij veel vrouwen verandert er niets en verloopt de menstruatie als voorheen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100958 Reageer
   Chantal
   Gast

   Ik heb nu 7.5 week voor het eerst een mirena spiraal laten plaatsen, ik was op dat moment ongesteld en het bloeden is pas vorige week fors minder geworden. Het plaatsen deed erg veel pijn. Is het normaal dat je na 7.5 week nogsteeds dagelijkse krampen hebt die op weeen lijken? Het straalt door naar m’n benen. Ik heb volgende week vrijdag een afspraak om te kijken of die goed geplaatst is. Maar tot nu toe dus enorme menstruatie krampen wat doorstraalt naar mijn rechter been. Ik had al gebeld voor advies en hun zeggen dat het wel 12 weken kan duren maar ik vind dit wel echt heftig

   • #100960 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Chantal,

    Dit is het forum van hormoonvrije koperspiraaltjes en niet van de hormoonhoudende Mirena. Ik kan je vraag dan ook niet beantwoorden. Misschien kan je huisarts je verder helpen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100954 Reageer
   Heidi
   Gast

   Goedendag
   Ik heb in februari jl. mijn mirena laten verwijderen omdat ik veel last had van bijwerkingen. Nu ben ik op zoek naar een alternatief zonder hormonen en ik kwam bij jullie uit. Echter, ik ben 48 jaar. Is de Ballerine geschikt voor mij?

   • #100959 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Heidi,

    Je wilt nu een anticonceptiemiddel zonder hormonen. De Ballerine zou een goede keuze kunnen zijn. Ik weet alleen niet hoe jij er op reageert. Dat moet je echt zelf ervaren. Maar uit ervaring weten wij dat het merendeel van de vrouwen er zeer tevreden mee zijn en weinig last hebben van bijwerkingen. Alleen als je van nature last hebt van een hevige menstruatie raden wij het gebruik van een koperspiraaltje af.
    De keuze is aan jou!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100953 Reageer
   Mery
   Gast

   Ik heb de ballerina maandag jongstleden leden laten plaatsen in de ochtend . ( ben al een jaar gestopt met de pil, dus ben hormoon vrij)Het deed vreselijk veel pijn bij het inbrengen. Het voelde net een messen steek en begon daarna direct te trillen en rillen van de pijn. De verloskundige die het heeft geplaatst zei dat het weeen waren.ze heeft erna direct echo gemaakt en ze zei zit er netjes uit. Ik viel zo wat bijna flauw vsn de pijn toen. Sinds de plaatsing tot nu toe heb nog steeds last van krampen . Op de maandag zelf had ik de hele dag door weeen die pas stopte om 23 uur savonds toen ik in slaap viel. Heb in die 12 uren 4 x ibo 400 mg en 8 x paracetamol ingenomen ( om de 4 uur 1 ibo en 2 paracetamol) maar niets hielp.dinsdag middag ging de pijn over van weeen naar krampen tot nu toe. Ben sinds maandag aan de pijn stillers. ( alleen in bed gelegen).Ik heb ook wel uitscheiding met klein beetje bloed. Mijn buik is opgezet en houd duidelijk vocht vast in mijn buik en benen. Is dit normaal? Ik heb het gevoel dat dit niet normaal is, want ik hoef maar beetje te bewegen ( in huis) en de krampen beginnen heviger te worden.,,,en kan mij niet voorstellen om nou elke dag aan de pijn stillers te moeten zitten en zo opgezet te zijn met vocht zodat mijn lichaam kan wennen…
   Hoor graag de feedback hier over.

   • #100956 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Mery,

    Wat ongelooflijk naar voor je dat je zo’n pijn hebt, ondanks de pijnstillers. Je reageert nogal erg heftig op het spiraaltje. Dat kan bij uitzondering voorkomen. Kennelijk heeft je lichaam veel moeite om het vreemde voorwerp te accepteren en protesteert daar tegen door vocht vast te houden en die heftige krampen te veroorzaken.
    De echo, die de verloskundige gemaakt heeft, was volgens jou goed. Dat is belangrijk, want dan weet je dat het spiraaltje in ieder geval goed geplaatst is. Ik raad je aan – ondanks alles – het nog even af te wachten. Hopelijk gaat de pijn de komende dagen wat afnemen. Naast pijnstillers helpt een warme kruik soms goed. En probeer wat te bewegen om de bloeddoorstroming op gang te houden.
    Mocht de pijn nog lang aanhouden, dan zou ik contact opnemen met de verloskundige voor overleg.
    In ieder geval veel sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100952 Reageer
   Jill
   Gast

   Hallo,

   Ik laat over twee weken de ballerine spiraal zetten. De spiraal heb ik deze week afgehaald bij de apotheker. Nu zag ik dat de spiraal geleverd wordt in de mini en midi variant. Wanneer wordt er gekozen voor de mini of midi variant?

   ALvast bedankt!

   Met vriendelijke groet,
   Jill

   • #100955 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jill,

    Ik begrijp de verwarring, aangezien beide versies op de verpakking worden aangegeven. Maar in Nederland wordt alleen de Midi Ballerine gebruikt. Er is dus geen keuze.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100949 Reageer
   Sophie
   Gast

   Hoi. In mei heb ik de ballerine laten plaatsen. Hierna heb ik maanden last gehad van bloedverlies, vrijwel elke dag. Inmiddels ben ik ernaast begonnen met de pil zodat mijn lichaam wellicht hierna weer weet wat het moet doen. Echter heb ik nog steeds dagelijks een beetje bloederige afscheiding, vaak krijg ik een buikkramp en begint het daarna. Zou het kunnen dat mijn lichaam de spiraal niet accepteert of moet ik het nog langer de kans geven?

   • #100951 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sophie,

    Dank voor je vraag. Dat je al zo lang iedere dag last hebt van bloedingen is niet gebruikelijk en uiteraard heel vervelend. Heb je 6 weken na plaatsing een controle gehad om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit? Als dat het geval is weet je tenminste dat het daar niet aan kan liggen.
    Sommige vrouwen hebben een langere gewenningsperiode nodig dan anderen. Wacht het anders nog een maand af. Mocht het niet stoppen dan raad ik je aan een afspraak te maken met je huisarts. Die kent je en kan beter bekijken wat de mogelijke oorzaak is.
    Sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100936 Reageer
   Jojanne hartman
   Gast

   ik heb de ballarine voor 3 weken nu. En vroeg me af of hij er ook voor kan zorgen dat je eerder ongesteld word of afwijkingen kunnen komen. Ik bloed nu al sinds de dag dat ie in was gebracht. De eene keer erger dan de andere keer. Maar voornamelijk als ik veel moet lopen op werk of veel loop op een dag.

   Ik maak me een beetje druk hierover.

   • #100938 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jojanne,

    In de eerste periode na plaatsing van een spiraaltje hebben sommige vrouwen last van bloedingen. Dat behoort helaas tot de bijwerkingen. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Misschien heb je hiervoor de pil gebruikt en als je daarmee stopt kan ook daar je lichaam op reageren.
    Maar als je bloedingen erg hevig zijn en lang duren is het verstandig contact op te nemen met degene die het spiraaltje heeft geplaatst. Is er na plaatsing een echo gemaakt om te bekijken of het spiraaltje goed geplaats is?
    Laat nog even weten hoe het over enige tijd met je gaat.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100926 Reageer
   Daphne
   Gast

   Graag zou ik de ballerine spiraal laten plaatsen. Kan ik een advies krijgen in een bekwaamde zorgverlener voor het plaatsen ervan? Liefst in het oosten van Nederland.
   Met vriendelijke groeten,
   Daphne

   • #100928 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Daphne,

    Stuur je even een e-mail naar [email protected] met vermelding van je woonplaats? Ik stuur je dan een lijstje met adressen toe.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100925 Reageer
   Els
   Gast

   Beste,

   Ik heb sinds juni 2020 de ballerine. Ik ben er erg tevreden mee, maar vandaag hangen de draadjes ineens heel erg laag. Ik denk dat ik ze na ongeveer 1 of 2 cm al kan voelen. Dit vind ik gek omdat ze eerder altijd wat hoger hingen, ook tijdens de menstruatie.
   Volgens mij kan ik mijn baarmoedermond voelen en voelen dat de draadjes daaruit komen, maar dit heb ik nog niet eerder gevoeld dus ik kan het niet met zekerheid zeggen.

   Is het erg dat de draadjes zo laag hangen?

   Groetjes,
   Els

   • #100927 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Els,

    Voor alle zekerheid raad ik je aan te laten controleren of het spiraaltje nog goed op zijn plaats zit. Gedurende de cyclus beweegt het spiraaltje in de baarmoeder en zit soms wat hoger en soms wat lager in de baarmoeder. Ook de draadjes zijn soms wat langer. Maar het kan ook zijn dat je spiraaltje gezakt is. Dus maak even een afspraak, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100905 Reageer
   Mo
   Gast

   Ik heb een Ballerine sinds december 2019 en ik blijk deze maand toch echt zwanger. Gezien er nog geen Pearle Index bekend is, lijkt het me dat ik dit ergens zou moeten melden. Kunt u mij vertellen waar ik mij toe kan wenden?

   • #100907 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Mo,

    Dat is geen goed bericht! Wat een ongelooflijke pech dat jij net bij de uitzonderingen behoort die ondanks een spiraaltje toch zwanger wordt.
    Als je een e-mailtje stuurt naar [email protected] dan bellen wij je terug om je nog een paar vragen te stellen voor de registratie en nadere uitleg te geven omtrent de pearl-index.
    Sterkte in ieder geval!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100885 Reageer
   Tamara
   Gast

   Hi!

   Helaas voor mij ben ik geboren met twee baarmoeders (uterus didelphys). Hormoon houdende anticonceptie werkt niet voor mij. Alle mogelijkheden inmiddels geprobeerd, zonder succes.
   Volgens de gyn kunnen twee T-vormige spiraaltjes niet. (Is nog nooit gedaan in ieder geval) Zouden 2 ballerines dan eventueel wel kunnen? Ik snap dat het allemaal niet voor de hand liggend is of standaard, maar zou u het willen uitzoeken?

   Danku!

   • #100888 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Tamara,

    Wij weten dat er in het verleden bij uitzondering twee spiraaltjes geplaatst zijn bij een vrouw met twee baarmoeders. Het kan dus wel, maar het hangt sterk af van de situatie die alleen de gynaecoloog kan beoordelen. De Ballerine is wel wat kleiner en ronder van vorm dan de T-Safe.
    Dus bespreek het met je gynaecoloog, die kan je het beste adviseren.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100879 Reageer
   Paloma
   Gast

   Drie maanden geleden heb ik mijn ballerine laten plaatsen bij de huisarts. Direct daarna ben ik ongesteld geworden. Daarna heeft het drie maanden geduurd voordat ik weer ongesteld werd. In de tussentijd werd ik na twee maanden ongerust en dacht ik misschien zwanger te zijn. Dit was gelukkig niet het geval. Alsnog heb ik een echo laten maken en hierbij zei de dokter dat de spiraal redelijk laag lag en hierdoor mijn ongesteldheid uit kon blijven. Mijn huisarts heeft toen geadviseerd om ‘m te laten verwijderen en te vervangen door een (voor hun bekende spiraal) mirena en dat ik nu niet beveiligd ben. Nu ben ik gister eindelijk ongesteld geworden. Ik twijfel of dat ie echt niet goed ligt of omdat de arts niet bekend is met de spiraal (en het dus voor kan komen dat deze soms laag ligt) niet weet hoe en wat precies.

   Ik heb 22 okt een afspraak bij de gynacoloog om m te laten verwijderen. Maar ik wil eerst zeker weten of ie zeker weten niet goed ligt. Wat is de kennis en ervaring? Kan het zijn dat de ballerine lager in de baarmoeder ligt dan de mirena?

   Hoor het graag.

   • #100880 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Paloma,

    Ik kan me goed voorstellen dat je je ongerust hebt gemaakt toen je menstruatie maandenlang uitbleef. Dat behoort ook niet tot de bijwerkingen van een koperspiraaltje. Heb je misschien hiervoor de pil gebruikt? Als dat het geval is en je daarmee bent gestopt, moet je natuurlijke cyclus zich weer helemaal herstellen en kan het zijn dat je menstruatie wat moeilijk op gang komt.

    De huisarts heeft geconstateerd dat je spiraaltje laag in de baarmoeder zit. Gedurende de cyclus beweegt het spiraaltje en zit soms wat hoger en soms wat lager in de baarmoeder. Dat heeft geen invloed op de veiligheid, zolang het zich in de baarmoeder bevindt. Als het spiraaltje echter in de baarmoederhals zit, ben je niet meer beschermd en moet het spiraaltje verwijderd worden. Niet iedere arts is hiervan op de hoogte. Spiraaltjes worden daardoor vaak onnodig verwijderd.
    Ik kan uiteraard niet vaststellen wat exact de situatie bij jou is. Overleg bovenstaande nog eens met je huisarts. Wij zijn zeker bereid contact met je arts op te nemen voor nadere uitleg. Stuur in dat geval een email naar [email protected].

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100872 Reageer
   Margot
   Gast

   L.s.,

   Kan je met een Ballerine spiraal probleemloos een MRI of CT onderzoek ondergaan, of kan het de uitkomsten van die onderzoeken vertekenen dan wel bemoeilijken?

   Alvast dank voor uw antwoord!
   Hartelijke groet,
   Margot

   • #100875 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Margot,

    Diverse studies tonen aan dat 3,0 Tesla MRI-procedures veilig zijn voor patiënten met een spiraaltje. In diverse academische ziekenhuizen werkt men echter met een 7,0 Tesla MRI, die niet gebruikt mag worden in combinatie met een koperspiraaltje.
    Het is van belang dat je van tevoren aangeeft bij de radioloog dat je een koperspiraaltje hebt.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100871 Reageer
   Sophie
   Gast

   Hallo,

   Bij t ziekenhuis in mijn woonplaats zet de gynaecoloog de ballerina spiraal niet. Ik vroeg me af of iemand weet bij welke ziekenhuis of gynaecoloog in west Brabant deze wel gezet word? Dan kan ik deze alsnog daar laten plaatsen.
   Vast bedankt voor t antwoord.

   • #100874 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sophie,

    Dank voor je vraag. Ik kan je een lijst doorgeven van de door ons getrainde zorgprofessionals. Stuur je even een e-mail naar [email protected] met vermelding van je woonplaats?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100865 Reageer
   Sabine
   Gast

   Heb nu 4 jaar de mirena en ben de hormonen meer dan zat, vandaar dat ik over wil gaan op de Ballerine. Met de Mirena voelt mijn partner de touwtjes zitten tijdens het vrijen, wat erg vervelend is. Hoe zit dit met de Ballerine? Hoor graag de ervaringen.

   • #100868 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sabine,

    De draadjes van het Ballerine spiraaltje worden ca 2-3 cm van de baarmoedermond afgeknipt en krullen meestal om de baarmoedermond heen. De partner zou er dan geen last van moeten hebben. Maar ik kan geen garantie geven. Het hangt ook van af van de ligging van de baarmoeder. Bespreek het eens met degene die het spiraaltje gaat plaatsen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100863 Reageer
   Chayanne dooijeweerd
   Gast

   Goedemorgen,

   Ik heb net de balerinne spiraal gezet.
   Zo’n anderhalfuur geleden.
   Is het normaal dat ik hier misselijk van word en continu moet overgeven??
   Zou kunnen dat het van de pijn is maar ik heb dit nog nooit meegemaakt?
   Ik heb dus 2paracetamollen en een aleve genomen ongeveer een uur geleden maar ik ben bang dat ze er weer uit zijn gekomen.
   Kan ik weer nieuwe innemen of is dit geen goed plan?

   Mvg

   • #100867 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Chayanne,

    Sorry, ik was niet in de gelegenheid je eerder te antwoorden. De reactie die jij hebt gehad na het plaatsen van je spiraaltje kan bij uitzondering voorkomen. Voel je je inmiddels weer wat beter? Ik hoop het voor je. Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100852 Reageer
   Suus
   Gast

   Hoi,
   Ik heb sinds feb 2020 de ballerina spiraal en ik merk er vrijwel niets van alleen dat ik tijdens de vermoedelijke periode van mijn eisprong heel licht bloed verlies heb. Is dit normaal? Kan dit kwaad?
   Mvg,
   Suus

   • #100858 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Suus,

    Mooi dat je bijna niets merkt van je spiraaltje. Dat horen wij graag. Dat je tijdens de eisprong last hebt van een lichte bloeding komt vaker voor bij vrouwen. Bij de eisprong of ovulatie barst in de eierstok een rijpe follikel open. Door dit openbarsten komt uit de follikel een rijpe eicel vrij in de baarmoederholte. Dat kan soms een (lichte) bloeding veroorzaken.
    Het is niet iets om je zorgen over te maken.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100839 Reageer
   Frencis
   Gast

   Goedenavond,

   Ik heb in januari de ballerine laten plaatsen en ben in feb ongesteld geworden (was altijd vrij regelmatig) daarna in april nog een x, maar tot op heden dus niet meer… Dit is dus al 5 maanden geleden. Wat moet ik hier mee?? Ik ben in sept 2019 bevallen en werd al na 7 weken weer ongesteld.

   Moet ik de dokter raadplegen?

   Mvg,
   Frencis

   • #100840 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Frencis,

    Wat vreemd dat je al zolang niet ongesteld bent geworden. Dat is niet gebruikelijk bij hormoonvrije spiraaltjes. Ik zou toch even naar de huisarts gaan om te laten onderzoeken wat de mogelijke oorzaak daarvan is. Laat je nog even weten wat er uit het onderzoek komt?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100835 Reageer
   Suus
   Gast

   Hi,

   Ik heb op 25 juni mijn kyleena spiraal vervangen voor het ballerine spiraal. Ik ben alleen nog steeds niet ongesteld geworden. Ik heb al verschillende zwangerschapstesten gedaan maar die zijn gelukkig steeds negatief. Is dit normaal? Of moet ik me zorgen maken.

   • #100837 Reageer
    juultje
    Gast

    Hoi, mijn moeder heeft ook jaren koper spiraaltjes gehad en is nooit echt ongesteld geworden. gewoon geluk denk ik. als je echt bang bent om zwanger te worden zou ik nog naar de arts gaan om het te laten checken of het goed zit.

    • #100838 Reageer
     Titus Health Care
     Gast

     Beste Suus,

     Dank voor je bericht. Het is niet echt gebruikelijk dat je geen menstruatie hebt bij een koperspiraaltje. Je hebt hiervoor hormoonhoudende anticonceptie gebruikt. Als je daarmee stopt moet je hormoonhuishouding en je natuurlijke cyclus zich weer helemaal herstellen. Dat kan de reden zijn dat je nog niet ongesteld bent geworden. Soms neemt dat enige tijd in beslag.
     Als je je zorgen maakt kun je een afspraak maken met je huisarts om het te bespreken.

     Vriendelijke groet,
     Milly

  • #100822 Reageer
   Tess
   Gast

   Ik heb de Ballerine nu een maand. Na de plaatsing heb ik een week erg veel buikpijn en krampen gehad. Soms zo veel dat het door de ibuprofen en paracetamol heen kwam. Nu ben ik voor het eerst ongesteld en heb ik sinds ik ongesteld ben geworden (zondag), nu 6 dagen weer zo veel pijn dat ik constant aan de ibuprofen en paracetamol zit. Is dit normaal? En wordt deze pijn de aankomende maanden minder? Want ik kan niet elke maand een week ziek zijn van de pijn.

   Met vriendelijke groet.

   • #100824 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Tess,

    In de eerste maanden na plaatsing van een koperspiraaltje kun je soms last hebben van buikpijn en krampen. Dat behoort helaas tot de bijwerkingen. Maar ik begrijp uit je verhaal van jij er wel erg veel last van hebt. Is er al een nacontrole geweest om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit? Zo niet, dan raad ik je zeker aan een afspraak te maken met je huisarts of degene die het spiraaltje geplaatst heeft. Misschien kan er ook een echo gemaakt worden.
    Dan nog een andere vraag: heb je hiervoor misschien de pil gebruikt? Als dat het geval is geweest en je daarmee bent gestopt, kun je ook daar bijwerkingen van krijgen.
    Als uit onderzoek blijkt dat het spiraaltje goed zit, dan zou ik het toch nog even aankijken. Waarschijnlijk nemen de krampen af na verloop van tijd. Je lichaam moet vaak wennen aan het vreemde voorwerp. Dus geef het nog even de tijd.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100819 Reageer
   Lina
   Gast

   Hoi,ik heb de ballerine sinds september 2019.
   Mijn menstruatie is te veel en duren lang (10d. heb ik de laatste keer geteld).ik voel me een weekje perfect en dan begint het weer, de opgezwollen en pijnlijke buik, vermoeidheid, stemmingswisselingen, consta’n te buikkrampen(vooral in de ochtend) totdat de menstruatie weer aanwezig is. De dag na het vrijen heb ik veel pijn aan mijn onderbuik (soort spierpijn) en zonder te praten over mijn degelijkse afscheiding die ook slijmerig en heel veel is.
   Mijn vraag is of dit na bijna een jaar nog normaal is want ik ben aan het nadenken om deze dus weg te halen want zijn veels te veel bijwerkingen om nog even vol te houden en door te bijten zoals of alle reviewen staat

   • #100820 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lina,

    Het is niet gebruikelijk dat je na een jaar nog steeds last hebt van deze vervelende klachten. Ook de pijn na het vrijen is niet goed. Is er al eens een echo gemaakt om te zien of het spiraaltje op de juiste wijze geplaatst is? Als er nog geen echo gemaakt is zou ik dat eerst laten doen. Dan weet je tenminste of dat wel of niet de oorzaak is. De vermoeidheid is waarschijnlijk een gevolg van het vele bloedverlies.
    Ik kan me goed voorstellen dat je in jouw geval een verwijdering van je spiraaltje overweegt. Ga in ieder geval naar de huisarts om dit alles te bespreken.
    Laat je nog weten wat je gaat doen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100817 Reageer
   Miffy
   Gast

   Goedemiddag,

   Ik neem binnenkort voor het eerst een koperspiraal (heb nu vijf jaar Mirena gehad en wil van de hormonen af). Ik zie op tegen de bijwerkingen als langer en meer bloedverlies bij een koperspiraal. Is de kans op deze bijwerkingen bij Ballerine kleiner dan bij de meer algemeen gebruikte T-Safe?

   Alvast dank voor het antwoord.

   • #100818 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Miffy,

    Dank voor je bericht. Lang niet iedereen heeft last van de bijwerkingen van een koperspiraal. Op dit forum worden helaas meestal minder goede berichten geplaatst, waardoor men een verkeerd beeld kan krijgen. De meeste vrouwen hebben namelijk weinig tot geen last. Sommige vrouwen ervaren alleen in de eerste periode na plaatsing wat bijwerkingen, maar die gaan over het algemeen na verloop van tijd weg. Ik hoop dan ook dat ook bij jou de bijwerkingen mee zullen vallen! Hou in gedachte dat je na een eventuele gewenningsperiode 5 jaar lang plezier zult hebben van je spiraaltje.
    De ervaring leert dat er met de Ballerine inderdaad minder problemen zijn dan bij andere koperspiralen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100806 Reageer
   Lisa
   Gast

   Ik heb bijna vier maanden geleden de ballerine laten plaatsen. Echter heb ik nog steeds dagelijks bloedverlies, het is heel kort weg geweest. Is dit normaal of moet ik hier iets mee?

   • #100816 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lisa,

    Als je bijna vier maanden iedere dag last van bloedverlies hebt is het verstandig een controle-afspraak te maken met degene die het spiraaltje heeft geplaatst. Misschien kan er een echo gemaakt worden om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.
    En wellicht is er iets anders aan de hand.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100800 Reageer
   Diet
   Gast

   Beste,

   Bijna een jaar geleden heb ik de spiraal laten plaatsen. Echter nu een maand blijf ik krampen in me onderrug en benen houden. Zou het kunnen zijn dat het daar binnen niet meer goed op zn plek zit, of is dat niet mogelijk?
   Met vriendelijke groet!

   • #100805 Reageer
    Mily Poort
    Sleutelbeheerder

    Beste Diet,

    De krampen in je onderrug en benen hoeven niet perse door het spiraaltje te komen. Dat kan ook een andere oorzaak hebben. Ook vrouwen zonder spiraaltje kunnen daar last van hebben, door bijv. een verkeerde houding of beweging.
    Maar als jij zelf denkt dat het spiraaltje de oorzaak is, dan raad ik je aan een controle-afspraak je maken bij je huisarts. Die kan even kijken of het spiraaltje goed zit.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100788 Reageer
   Sabine
   Gast

   Ik heb nu bijna 5 jaar de mirena, ben er verder helemaal tevreden over op de hormonale acne na.. Iedere maand zit ik met puistjes rondom mijn kin en mond. Hoe zit dit met de Ballerine? Ervaringen?
   Ik hoor het heel graag (aangezien ik snel een keuze moet maken 🙂

   • #100790 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sabine,

    Mirena is een hormoonhoudend spiraaltje. Door de hormonen kun je last krijgen van verschillende bijwerkingen, waaronder acne. De Ballerine bevat geen hormonen. Je krijgt je natuurlijke cyclus weer terug en zodra je lichaam gewend is aan het feit dat het geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt zal je acne naar alle waarschijnlijkheid verdwijnen. Soms duurt dat even, dus geef het even de tijd.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100773 Reageer
   Dipsaus
   Gast

   Nee, blijkbaar is hij niet doorgekomen. Dus mijn vraag opnieuw.

   Een maand geleden heb ik de ballerine laten plaatsen. Deze is direct weer verwijderd omdat hij te laag zat. Wel gewoon volledig in mijn baarmoeder. Ik zou graag willen weten wanneer hij goed of juist niet goed is geplaatst? Ik kan er geen info over vinden. Een “regulier” spiraaltje moet hoog in de baarmoeder zitten, anders is hij niet betrouwbaar. Met hun vorm kan ik me voorstellen dat hij op de juiste plaats blijft hangen. Bij ballerine lijkt het mij dat het balletje sowieso met de zwaartekracht te maken krijgt en dus naar beneden zakt. Kunnen jullie me dit uitleggen?

   Ik heb al de studies gelezen op jullie pagina voor professionals en daarop staat enkel dat spiralen zijn verwijderd omdat ze verplaatst of (gedeeltelijk) uitgestoten zijn. Wanneer is een ballerine verplaatst en niet betrouwbaar? Dit is nergens in de studies of elders in jullie informatievoorziening terug te vinden. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet kiezen.

   • #100789 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Een koperspiraaltje beschermt tegen zwangerschap zolang het in de baarmoeder zit. De positie maakt daarbij niet uit. Gedurende de cyclus beweegt het spiraaltje en zit soms hoger en soms lager in de baarmoeder. Maar als het spiraaltje in de baarmoederhals zit, is het niet meer veilig en moet het verwijderd worden. In een enkel geval wordt het spiraaltje uitgestoten.
    Beide spiralen zijn betrouwbaar. Het is wel van belang dat ze goed geplaatst worden. Het is aan jou welke keuze je wilt maken.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100770 Reageer
   Dipsaus
   Gast

   Is mijn vraag nou wel of niet doorgekomen? Verschijnt niet op het forum

   • #100772 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Nee, het staat inderdaad niet op het forum! Probeer het nog eens, misschien dat het dan wel lukt.

    Vriendelijke groet
    Milly

  • #100761 Reageer
   Pippa
   Gast

   Hi, Ik wil een ballerine spiraal laten zetten alleen hoorde ik van de verloskundige dat er meer risico is op buiten baarmoeder zwangerschap. Weten jullie hier toevallig meer over of ervaringen van?

   • #100792 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Pippa,

    Ik ontdek opeens dat ik verzuimd heb je vraag te beantwoorden. Excuses dus voor de late reactie!
    Het risico om zwanger te worden met een koperspiraaltje is zeer klein. Als je tóch zwanger raakt met een spiraal is de kans wel iets groter dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap betreft. Er is daarbij geen verschil tussen de diverse koperspiralen. Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen komen vaker voor bij vrouwen die geen anticonceptie gebruiken dan bij vrouwen die een spiraaltje gebruiken.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100730 Reageer
   Veronique
   Gast

   Ik wil graag de Ballerine spiraal laten plaatsen. Ik heb aan mijn huisarts gevraagd of zij deze wilde plaatsen of dat ik beter naar een gynaecoloog kon gaan. Ze gaf aan dat zij deze zelf nog nooit gezet heeft maar ze wilde hem wel plaatsen. Adviseren jullie om de spiraal te plaatsen bij een gynaecoloog indien de huisarts de spiraal nooit gezet heeft of kan dit geen kwaad?

   • #100732 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Veronique,

    Een Ballerine spiraaltje kun je het beste laten plaatsen door iemand met ervaring. Stuur even een mailtje naar [email protected] met vermelding van je plaatsnaam. Je ontvangt dan van ons een lijst met zorgprofessionals die wij hebben getraind.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100723 Reageer
   Titus Health Care
   Gast

   Beste lezers,

   Bij Linda.nl kun je een leuk artikel lezen over onze Ballerine: ‘Dit moet je weten over de nieuwe Ballerine koperspiraal’. https://www.linda.nl/nieuws/gezond/ballerine-koperspiraal-anticonceptie-spiraaltje/

   Veel leesplezier!

   Vriendelijke groet,
   Milly

   • #100760 Reageer
    Dipsaus
    Gast

    Helaas werkt de link niet meer 🙁

  • #100722 Reageer
   Johanna
   Gast

   Op deze site lees ik dat het ballerine spiraaltje geschikt is voor vrouwen van 15-45 jaar.
   Ik ben 51, nog regelmatig ongesteld en overweeg niet-hormonale anticonceptie. Is het ballerine spiraaltje geschikt voor mij? En waarom wordt de leeftijdsgrens van 45 jaar aangegeven? Hartelijk dank voor het antwoord!

   • #100731 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Joanna,

    Je kunt rustig een koperspiraaltje gebruiken als je nog in de vruchtbare leeftijdsfase zit, dus ook als je 51 jaar bent en nog menstrueert. De genoemde 45 jaar is meer een richtlijn.
    Overleg even met je arts welk anticonceptiemiddel het meest geschikt voor je is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100720 Reageer
   Ouaf
   Gast

   Hallo,

   Vorige week dinsdag heb ik de ballerine spiraal laten plaatsen daarvoor heb ik 2 maanden de pil gebruikt en daarvoor niks ( in september 2019 bevallen). Ik heb het spiraaltje laten plaatsen tijdens mijn menstruatie en die duurde vanzelfsprekend wat langer. Maar sinds het plaatsen heb ik erge hoofdpijn zo erg dat ik echt pijnstillers moet slikken. Is dit een bijwerking? Ik heb dit spiraaltje juist genomen omdat er geen hormonen in zitten maar ik heb er nu meer last van dan toen ik de pil slikte. Oom sinds gisteren wat rosé afscheiding is dit normaal? Ook heb ik last van extreme vermoeid kan het nergens anders aan linken. Horen deze klachten erbij?

   • #100725 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Quaf,

    Wegens een technische fout lees ik nu pas je bericht. Wat vervelend dat je zo’n hoofdpijn hebt en je last hebt van vermoeidheid. Dat zijn geen bijwerkingen van een koperspiraaltje. Misschien komt het doordat je gestopt bent met de pil. Je lichaam moet daaraan wennen en kan allerlei reacties geven. Ook die vermoeidheid kan daar mee te maken hebben. Daarbij komt dat de hittegolf er ook niet echt aan meewerkt.
    Mochten de klachten blijven, dan adviseer ik je contact op te nemen met je huisarts. Maar ik hoop voor je dat de klachten spoedig verdwijnen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100719 Reageer
   Nyala
   Gast

   Ik heb vandaag (maandag) de spiraal laten plaatsen bij de huisarts.
   Het vastpakken van de baarmoedermond vond ik erg pijnlijk, maar het zetten van de spiraal niet. Heb ook weinig bloedverlies en geen buikrampen!
   Nu is mijn vraag of het veilig is om donderdag te gaan zwemmen met een tampon in? Of is dat nog te vroeg,

   Groetjes!

   • #100724 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Nyala,

    Vanwege een technische fout zie ik nu pas je bericht. De eerste week na plaatsing is het beter om nog geen tampon te gebruiken in verband met infecties. Ik hoop voor je dat het goed is gegaan!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100715 Reageer
   Kim
   Gast

   Mijn spiraal is medio juni geplaatst, het plaatsen zelf was geen pretje maar je weet van te voren dat het geen plezierige behandeling is. De pijn duurt slechts een paar sec., maar ik heb oprecht nog nooit zoveel pijn gehad. Na het zetten heb ik ruim een week flink gebloed. Inmiddels ben ik 2x ongesteld geweest. Deze is langer (8dgn) dan ik voorheen (4dgn) gesproken was. Dat is balen maar daar had ik me al op ingesteld. Maar het tussentijdse bloedverlies tijdens mijn ovulatie en regelmatig na de sex is heel vervelend en hopelijk stopt dit op korte termijn. Daardoor ben ik nu zo’n 3 wkn per maand ongesteld en 1 week niet. Is nou niet bepaald bevorderlijk voor het sexleven. Hopelijk verandert dit snel, anders laat ik hem ook verwijderen.

   • #100717 Reageer
    Kim
    Gast

    Dit bericht mag verwijderd worden. Heb mijn ervaring op het formum “ervaringen”geplaatst.

  • #100693 Reageer
   Marian
   Gast

   Goeie avond.
   Ik had een vraagje,
   Ik heb vanmiddag na 8 jaar mijn spiraal laten verwijderen. En geen nieuwe geplaatst. Maar ik heb gisteren avond gemeenschap gehad met mijn man. Kan het kwaad? Ik lees dat zaad twee tot driedagen rond zwemt.

   • #100694 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Marian,

    Zodra je een spiraaltje laat verwijderen ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap. Je hebt de dag vóór verwijdering gemeenschap gehad. Inderdaad is er dan een mogelijkheid dat er een zwangerschap kan ontstaan, omdat de zaadcellen nog een paar dagen kunnen overleven. Voor alle zekerheid raad ik je aan de morning-afterpil te gebruiken. De Ella-One bijv. kan tot 5 dagen (120 uur) na de gemeenschap worden ingenomen. Neem in ieder geval z.s.m. contact op met je huisarts voor overleg of bel even naar de huisartsenpost vanwege het weekend.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100691 Reageer
   MM
   Gast

   Hallo,

   Volgende week laat ik een uitstrijkje doen. Kan een uitstrijkje invloed hebben op de veiligheid van het spiraaltje? Dat het bijvoorbeeld van plek veranderd in de baarmoeder en daardoor mogelijk niet meer goed zit voor de betrouwbaarheid? Een uitstrijkje wordt tenslotte in de baarmoedermond gedaan, daar waar ook de draadjes zitten toch?

   Ik hoor het graag.

   Groet,

   MM

   • #100692 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste MM,

    Als je aangeeft dat je een spiraaltje hebt en de arts de draadjes goed in de gaten houdt, dan kan het geen kwaad.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100680 Reageer
   Aneta
   Gast

   Hallo,

   Is de Ballerine spiraal geschikt voor 15 jarige meid?

   Vriendelijke groet,

   Aneta

   • #100681 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Aneta,

    Ballerine is geschikt voor vrouwen vanaf 15 jaar. Graag zou ik willen adviseren om met uw zorgprofessional te overleggen wat voor u de beste anticonceptiemethode is voor u.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien

  • #100678 Reageer
   Gast
   Gast

   Beste,

   Ik januari heb ik het spiraaltje laten plaatsen. Het was pijnlijk maar had na het plaatsen weinig last naast alleen flink bloedverlies. De 2 maanden daarop heviger menstruatie. Daarna verliep mijn menstruatie weer normaal. Wel had ik af en toe wat tussentijds bloedverlies maar fit was minimaal. Alleen mijn laatste menstruatie had ik hevig/ veel bloedverlies. Na de menstruatie ben ik bloedverlies blijven houden en dit is nu (ruim 2 weken later) niet gestopt. Het is zelfs zoveel geworden dat ik maandverband moet gebruiken. Ik maak mij er zorgen om. De huisarts heeft vandaag gekeken maar het spiraaltje zit goed. Ik moet nu afwachten. Weet u wat dit kan zijn?

   Mvg

   • #100679 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Dank voor je vraag. Ik begrijp dat je menstruaties nog onregelmatig zijn. Het ging even goed, maar nu heb je weer behoorlijk last van veel bloedverlies. Heb je misschien hiervoor de pil geslikt? Zo ja, dan moet je lichaam wennen aan het feit dat het geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt. Je natuurlijke cyclus moet weer helemaal op gang komen. Daardoor kunnen de menstruaties onregelmatig en heviger zijn.
    En ook aan het koperspiraaltje moet je wennen. Bij sommige vrouwen duurt die gewenningsperiode langer dan bij anderen.
    Heel goed dat je door je huisarts hebt laten nakijken of het spiraaltje goed op zijn plaats zit. Dan weet je in ieder geval dat de oorzaak van je klachten elders gezocht moet worden.
    Je huisarts raadt je aan het nog even aan te kijken. Mocht het lang duren, dan zou ik nog maar een nieuwe afspraak maken.
    Ik hoop van harte dat het straks beter met je gaat!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100676 Reageer
   Brecht
   Gast

   Ik heb afgelopen dinsdag de spiraal door de gynaecoloog laten plaatsen. Het plaatsen was pijnlijk. Stekend gevoel en kramp. Krampen bleven aanhouden en na een week op naproxen en paracetamol heeft mijn lijf de spiraal uitgestoten.. al met al een nare ervaring. Heftig weeen gevoel met koorts en verschrikkelijke krampen. Bij het nader bekijken van het uigestoten spiraal vraag ik mij af waar is het metalen draadje van gemaakt en kan het zijn dat je daarom zo heftig gereageerd op het spiraal?

   • #100677 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Brecht,

    Ik kan mij goed voorstellen dat zo’n expulsie een vreemde ervaring moet zijn geweest. Je verwacht dat niet. Helaas kan dat in een uitzonderlijk geval voorkomen.
    Het heeft echter niets te maken met het frame waaraan de koperen bolletjes zitten. Dat frame is gemaakt van nitinol, een legering van nikkel en titanium die veel in medische hulpmiddelen wordt gebruikt, bijvoorbeeld in stents. Daar omheen zit een laagje PET, een soort plastic.
    Waarom het spiraaltje wel uitgestoten is kan verschillende redenen hebben. Maar wat vervelend dat het jou moest overkomen!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100571 Reageer
   Jill
   Gast

   Hi!

   Ik heb afgelopen woensdag voor de 2e keer in een maand tijd de Ballerine laten plaatsen. Helaas was de 1e uitgezakt (zonder klachten te hebben gehad).

   Tijdens de 1e plaatsing (een maand geleden dus) had ik nadien nauwelijks pijnklachten. Het plaatsen was pijnlijk, maar de volgende dag waren de klachten weg.
   Tijdens de 2e plaatsing (afgelopen woensdag) was het juist andersom. Het plaatsen ging erg goed, maar nu de dagen erna ervaar ik veel pijnklachten. Het is een krampende pijn continu in de buik en af en toe komen daar scherpe steken bij die een aantal minuten aanhouden. Erg pijnlijk! Ibuprofen is nu mijn dagelijks redmiddel (haha). Ik baal er wel van.

   Ik had al contact gehad met de verloskundige die het heeft geplaatst, maar gaf aan dat dit erbij kan horen. Dezelfde vrouw kan op hetzelfde spiraaltje heftiger reageren dan bij de vorige. Daarom kijk ik het nu nog ff aan en neem indien nodig maandag weer contact op met de praktijk.

   Mijn vraag:
   – hebben meerdere vrouwen hier ervaring mee? Pijnklachten die lang aanhouden? En is dit vanzelf weer over gegaan, mits je de spiraal hebt gehouden natuurlijk?
   – is het normaal dat de pijnklachten zo lang aan kunnen houden en in zo’n pijnlijke mate? Hoe lang kunnen pijnklachten aanhouden?

   Hoop snel antwoord te krijgen.

   Groet,
   Jill

   • #100640 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jill,

    Hoe vervelend het ook is, het komt vaker voor dat vrouwen na plaatsing van een spiraaltje last van pijnklachten hebben. Wacht het nog even af. Meestal gaan die klachten vanzelf over. Ibuprofen helpt vaak goed en ook een warme kruik vak verlichting geven.
    Hoelang de pijnklachten duren, kan ik niet van te voren aangeven. iedere vrouw reageert anders op een spiraaltje. Als je pijn erg lang aanhoudt zou je een echo kunnen laten maken om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.
    Probeer je de komende tijd zoveel mogelijk te ontspannen. Hou in gedachten dat je straks 5 jaar lang plezier hebt van je hormoonvrije spiraaltje!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

   • #100572 Reageer
    Jill
    Gast

    PS: nog even ter info: ik ben 23 jaar en nog nooit zwanger geweest. Voordat ik het (1e) spiraaltje liet plaatsen zat ik aan de pil

  • #100564 Reageer
   Gabriela
   Gast

   Ik heb eigenlijk een hele goede ervaring met de Ballerine tot nu toe.
   Hiervoor de Mirena en normale koperspiraal gehad, maar beide waren echt drama.
   Met de Ballerine heb ik nergens last van en ben blij dat ik eindelijk een hormoonvrije anticonceptie heb gevonden die naar al mijn wensen voldoet.
   De enige onduidelijkheid die ik heb is, of het normaal is dat je de draadjes niet voelt?
   Ik heb ergens gehoord dat die draadjes tegen je baarmoederwand aan gaan zitten waardoor je ze niet meer voelt, maar dit lijkt mij niet toch..?
   Ik kan ze namelijk niet voelen..

   • #100567 Reageer

    Beset Gabriela,

    Fijn om te horen dat je spiraaltje zo goed bevalt!
    De draadjes van je spiraaltje krullen meestal om de baarmoedermond heen en zijn daarom niet altijd goed te voelen. Voor alle zekerheid zou je een controle-afspraak kunnen maken om te zien of je spiraaltje nog goed op zijn plaats zit.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100553 Reageer
   Minne
   Gast

   Beste allen,

   Ik ben 21 jaar en nog geen zwangerschap gehad. Woensdag ochtend heb ik mijn spiraal laten plaatsen. Het is nu zaterdag middag en ik heb sinds de plaatsing extreme kramp. Ook na het innemen van alive en paracetamol piekt de pijn er doorheen. De pijn straalt zich in een soort vermoeidheid uit naar
   Mijn benen. Tijdens lopen of enige inspanning neemt de pijn toe. Ik heb minimaal bloedverlies. Voorheen heb ik een mirina spiraal gehad. Maar ik werd erg afgevlakt in emoties door de hormonen. Vervolgens een half jaar geen anticonceptie en een mooie cyclus, wel vaak last van menstruatiekrampen waarbij ik geen activiteiten kon ondernemen zonder pijnstilling. Na de plaatsing van de ballerine woensdag ochtend is er meteen een controle echo gemaakt waarbij de vk aangaf dat de spiraal perfect zat. Ik maak mij zorgen en vraag mij af of het normaal is om zulke heftige kramp te ervaren?

   • #100558 Reageer

    Beste Minne,

    Dank voor je bericht. Wel heel vervelend voor je dat je zulke heftige krampen ervaart. Dat kan bij sommige vrouwen voorkomen. Het behoort jammer genoeg tot de bijwerkingen. Je lichaam moet nl. wennen aan de nieuwe situatie. Daarbij komt dat je hiervoor een hormoonhoudend anticonceptiemiddel hebt gebruikt. Nu je daarmee bent gestopt krijgt je lichaam geen toegevoegde hormonen meer binnen. Je natuurlijke cyclus moet zich weer herstellen. Ook dat kan gepaard gaan met allerlei klachten.
    Is de pijn inmiddels al wat afgenomen? Geef het in ieder geval even de tijd. Je neemt al Aleve in als pijnstiller. Ook een warm bad of warme kruik kan verlichting geven. Mocht het zo heftig blijven dan raad ik je aan een afspraak te maken met de huisarts.
    Sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100550 Reageer
   michelle
   Gast

   ik heb nu 9 dagen geleden de Ballerine spiraal laten plaatsen. Ik en mijn partner hebben op dag 8 gemeenschap gehad. Echter heeft hij een schurend gevoel aan zijn eikel bij het vrijen. ( geen prikkend gevoel ). Kan het zijn dat dit beter gaat worden of moet ik stappen ondernemen? Hij had er namelijk erg veel last van.
   Alvasy bedankt voor uw reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Michelle

   • #100557 Reageer

    Beste Michelle,

    Het kan zijn dat je partner de draadjes voelt. Meestal krullen die om de baarmoedermond heen en heeft de partner er geen last van. Misschien kun je vragen aan degene die het spiraaltje geplaatst heeft of de draadjes op de juiste lengte (2 tot 3 cm) zijn afgeknipt.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100496 Reageer
   Emma
   Gast

   Hallo! Ik vroeg me af of het Ballerina spiraaltje ook in Amerika gebruikt wordt? Ik wil het komende maand laten plaatsen, maar vertrek over twee maanden voor een aantal jaar naar de USA. Dus in het geval dat er iets niet goed voelt of dat ik het er toch uit wil laten halen, kan dat dan ook daar?

   • #100500 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Emma,

    Ballerine is nog niet verkrijgbaar in USA. Maar je kunt het spiraaltje hier in Nederland laten plaatsen en na 6 weken een nacontrole laten doen. In principe zou je vervolgens 5 jaar lang de Ballerine kunnen laten zitten zonder dat er aanvullende controles nodig zijn.
    Of je in de USA medische zorg kunt krijgen in geval van klachten of als je het spiraaltje wilt laten verwijderen moet je zelf even onderzoeken, rekening houdend met kosten, verzekeringen etc.
    Verder vind ik het moeilijk je van advies te dienen. De meeste vrouwen hebben totaal geen klachten van een spiraaltje, maar de anderen soms wel.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100468 Reageer
   Rachelle
   Gast

   Goedemiddag,

   Twee weken geleden heb ik de ballerine laten plaatsen. Nu heb ik nog steeds last van bloedverlies. Het is ongeveer twee dagen weg geweest en nu is het weer helder rood. Is dit normaal…? (Een menstruatie is het niet, ik geef nog volledig borstvoeding dus nog geen menstruatie gehad en de verloskundige zag op de echo aan mijn baarmoeder dat dit ook nog wel een tijdje zou duren)

   Verder vroeg ik mij af wanneer ik weer geslachtsgemeenschap zou mogen hebben (i.v.m. het bloedverlies).

   Alvast bedankt voor de reactie!

   • #100469 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Rachelle,

    Dank voor je bericht. Sommige vrouwen hebben na plaatsing last van onregelmatig en/of langdurig bloedverlies. Dat behoort tot de bijwerkingen. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Ik begrijp uit je verhaal dat er een echo gemaakt is. Je verloskundige heeft dan waarschijnlijk ook kunnen constateren dat het spiraaltje goed op zijn plaats zit. Wacht het nog even af. Hopelijk worden de bloedingen de komende periode vanzelf minder. Zo niet, neem dan nog even contact op met de verloskundige of huisarts.
    Na plaatsing van je spiraaltje mag je normaal gesproken gewoon vrijen. In jouw geval zou ik even wachten tot de bloedingen wat zijn gestopt, omdat de kans op infecties iets groter is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100466 Reageer
   Alina
   Gast

   2 maanden geleden heb ik de ballerine laten plaatsen, dat ging heel goed, ik voelde er niks van. Daarna voelde ik ook niets van de ballerine, heerlijk een hormoonvrije conceptiemiddel! Maar ik ging net naar het toilet en bij het vegen viel mijn spiraal eruit, betekent dit dat het nooit goed was geplaatst? En dat ik dus zwanger kan zijn? Het is nu te laat om mijn verloskundige te bellen( die heeft het geplaatst) maar ik zal sowieso morgen even contact opnemen. Maar komt dit vaak voor?

   • #100467 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Alina,

    Ik begrijp heel goed dat je je zorgen maakt over het feit dat je spiraaltje er uit gekomen is. Dat is uiteraard heel vervelend voor je. Aan de andere kant mag je blij zijn dat je het meteen hebt opgemerkt. Dat maakt de kans op zwangerschap in ieder geval kleiner.
    Een expulsie kan helaas bij uitzondering voorkomen. Of het spiraaltje wel of niet goed geplaatst is kan ik niet beoordelen. Wij adviseren altijd om zes weken na plaatsing een controle afspraak te maken om te zien of het spiraaltje (nog) goed op zijn plaats zit. Heb jij die controle ook gehad?
    De enige troost die wij je kunnen bieden is dat je verloskundige bij ons via de vervangingsregeling gratis een nieuw spiraaltje kan aanvragen als je kiest voor een nieuwe plaatsing van de Ballerine.
    Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij nemen dan contact met je op voor verdere informatie, die wij nodig hebben voor o.a. de registratie.
    Ik wens je veel sterkte en hoop voor je dat je niet zwanger bent geraakt.

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100934 Reageer
     Jessica
     Gast

     Heel herkenbaar. Was super tevreden met de Ballerine, voor welgeteld 1 maand. Weinig last met plaatsing en daarna leek het ook goed te gaan. Op de 6de dag van mijn 1ste menstruatie door mijn lichaam uitgestoten. Ben nu aan het wachten op een nieuw spiraaltje. Wel inmiddels 2 dagen overtijd, dus ben benieuwd.

     • #100937 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Jessica,

      Heel vervelend dat het jou ook overkomen is! Ik hoop van harte dat het volgende spiraaltje wel goed op zijn plaats blijft zitten. Hou het extra in de gaten en laat een echo maken na plaatsing om te zien of het goed geplaatst is.
      Zie verder het antwoord hierboven.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100432 Reageer
   Leonie
   Gast

   Beste lezers,

   Ik heb 2 mirena ervaringen en 1 koper ervaring. Ik zal jullie alle bijwerkingen besparen behalve die van de koper spiraal.

   Ik kreeg heel veel tintelingen in mijn vagina en kon zelfs niet met een vinger naar binnen. Ergens dacht ik dat het kwam omdat hij niet goed zat maar volgens mijn gynaecoloog kon dat niet. Ook krijg ik mega hoofdpijn.
   Daarna hebben ze hem eruit gehaald en ben ik overgegaan op verschillen pillen.

   Steeds weer is de aanzet naar de winter ( ongesteldheid) heftig. Van hoofdpijn, rees, steeds weer blaasontsteking, :veel vocht vast houden.

   Nu wil ik de ballerine proberen.

   Is dat een goed idee ?

   • #100448 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Leonie,

    Excuses voor het feit dat ik je nu pas antwoord. We hadden even een technisch probleem.
    Na van alles geprobeerd te hebben overweeg je nu om de Ballerine te laten plaatsen. De klachten die je hebt gehad bij een ander koperspiraaltje kan ik niet zo goed verklaren. Hoofdpijn behoort namelijk niet tot de bijwerkingen en ook het tintelend gevoel is niet echt herkenbaar.
    Wij hebben de ervaring dat de Ballerine in de meeste gevallen goed verdragen wordt met weinig bijwerkingen. Ik kan je alleen geen garantie geven. Iedere vrouw reageert nu eenmaal anders. Je zult het zelf moeten ervaren. Maar het is zeker het proberen waard. Je krijgt in ieder geval geen hormonen meer binnen en dat is een groot voordeel.
    Laat je nog horen wat je gaat doen en wat je ervaring is?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100380 Reageer
   Margrethe
   Gast

   Hallo, kun je met de ballerine spiraal je menstruatie uitstellen (voor bijv vakantie)? Zo ja, hoe dan?
   Alvast bedankt!

   • #100381 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Margrethe,

    Nee helaas, je kunt met een spiraaltje niet je menstruatie uitstellen. Dat kan wel met de pil. Bespreek het even met je huisarts. Die kan je vast verder helpen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100334 Reageer
   Anoniem
   Gast

   Ik heb gisteren het ballerine spiraaltje laten plaatsen en dit is redelijk goed gedaan. Viel wel bijna flauw, maar heb rustig op het bed erna gelegen voor een halfuur en trok toen weer bij. Heb op de dag van plaatsing wat hevigere krampen gehad, maar nu een dag later, zijn deze stukken minder en al te verdragen zonder pijnstilling.

   Nu zat ik in de bijsluiter te lezen en zag ik dat je de ballerine niet mag plaatsen als je allergisch bent voor een aantal materialen, waaronder nikkel. Mijn verloskundige zei, en als advies op jullie site staat, dat dit spiraaltje alleen niet geschikt is als je allergisch voor koper bent. En hier ben ik, zover ik weet niet allergisch voor. Alleen voor nikkel. Nu valt mijn nikkelallergie nog redelijk mee en reageer ik alleen op goedkope sieraden (bijv oorbellen) met roodheid en jeuk.

   Ik vroeg me af of:
   1. dit dan toch kwaad kan
   2. waar ik aan zou kunnen merken of ik allergisch ben voor het spiraaltje
   3. en hoeveel nikkel er daadwerkelijk in het spiraaltje zit?
   4. Of er ook onderzoeken/ervaringen zijn van vrouwen met een nikkelallergie die het ballerine spiraaltje niet kunnen verdragen

   Alvast bedankt voor jullie reactie!

   • #100741 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Ik heb precies dezelfde vraag, dus volg even mee.

  • #100333 Reageer
   Sienna
   Gast

   Kan het kwaad om 24 uur na plaatsing van het spiraaltje een tampon te gebruiken?

   • #100337 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Sienna,

    Bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat je je een dag na de plaatsing alweer wat beter voelt.
    Je mag gewoon tampons gebruiken terwijl je een spiraaltje draagt. De touwtjes van het spiraal zitten hoog in de vagina, en krullen zich vaak om de baarmoedermond heen.

    Overgevoeligheidsreacties voor koper en nikkel zijn zeer zeldzaam. Een symptoom van een overgevoeligheidsreactie op koper of nikkel kan bijvoorbeeld huiduitslag zijn. Meestal komt dit dan ook snel tot uiting na de plaatsing van een spiraal. Wanneer iemand hier last van krijgt, kan het spiraal worden verwijderd en verdwijnen de klachten weer vanzelf.

    Het frame van Ballerine is gemaakt van een combinatie van nikkel(50%) en titanium(50%). Dit is vervolgens omhuld door een polymeer coating wat contact met de omgeving minimaliseert. Het materiaal waar Ballerine van gemaakt is wordt al 20 jaar veelvuldig in de geneeskunde gebruikt, bijvoorbeeld bij stents.

    De kans op een overgevoeligheidsreactie op een medisch hulpmiddel met nikkel is met 0,01% een stuk kleiner dan het aantal mensen een huidreactie krijgt van sieraden met nikkel (15-20%). Tot nu toe zijn er twee onderzoeken geweest naar de veiligheid en effectiviteit van Ballerine. In deze onderzoeken worden geen overgevoeligheidsreacties op nikkel gerapporteerd.

    Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100322 Reageer
   Ella
   Gast

   Kan je de organicup veilig gebruiken tijdens de menstruatie? (Ivm het vacuüm dat de cup veroorzaakt)

   • #100336 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Ella,

    Ballerine kan samen met menstruatiecups en tampons worden gebruikt. We raden wel aan om na plaatsing van Ballerine één maand te wachten met het gebruiken van een menstruatiecup. Bij het verwijderen van de menstruatiecup dien je eerst voorzichtig het vacuüm te verbreken alvorens de cup te verwijderen. Trek ook niet per ongeluk aan de touwtjes van Ballerine wanneer je de cup verwijderd. Hopelijk is dit voor jou de beste combinatie van hormoonvrije anticonceptie en menstruatieverzorging!

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100268 Reageer
   Sylvia
   Gast

   Sind twee maanden heb ik nu de ballerine
   Mijn menstruaties zijn erg lang
   I.p.v. 5 dagen nu zelfs twee weken

   Hoe is de prognose op dit gebied? Went je lichaam en wordt het beter of is dit wat het is?

   • #100275 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Sylvia,

    Je geeft aan dat je de Ballerine nog niet zo lang geleden hebt laten plaatsen, nu zo’n twee maanden geleden. In de eerste maanden kan de menstruatie wat heviger zijn, daarna hersteld de natuurlijke cyclus zich. Het kan zijn dan je blijvend zo’n 10-20% meer bloedverlies houd en dat je menstruatie dus iets langer zal zijn. Kijk het nog een poosje aan. Mocht bloedverlies aanhouden kun je uiteraard altijd een afspraak maken met je zorgprofessional om je klachten te bespreken.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100211 Reageer
   jessica
   Gast

   Beste team Ballerine,

   Ik ben een ballerine aan het overwegen om te laten plaatsen. Ben nu sinds een maand gestopt met de pil.
   In het verleden heb ik de Mirena spiraal gehad voor ongeveer 3 jaar. Ik heb die er toen uit laten halen omdat ik last kreeg van acne, en ook omdat mijn vriend tijdens het vrijen last had van de prikkende draadjes van de mirena spiraal.. Deze heb ik toen ook nog korter later knippen, maar hij bleef ze voelen.
   Dus mijn vraag is, hoe groot is de kans dat hij die draadjes van de ballerine dan ook gaat voelen prikken?

   • #100215 Reageer
    Melanie
    Gast

    Beste Jessica,

    Een ietwat lastige vraag. De draadjes van de Ballerine zijn heel soepel. Als ze afgeknipt worden tot op ca 2-3 cm krullen ze meestal om de baarmoedermond heen. Ze zijn dan over het algemeen niet te voelen. Maar misschien ligt je baarmoeder erg laag en raakt je vriend de draadjes bij het vrijen. Bespreek dat eens met je huisarts.
    Ik kan je helaas geen garantie geven dat je vriend de draadjes niet voelt. We horen deze klacht echter niet of nauwelijks. Het is zeker het proberen waard, want de Ballerine is hormoonvrij. Ook erg belangrijk!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100176 Reageer
   MM
   Gast

   Ik ben 37 jaar en twee maanden geleden bevallen van mijn tweede kind. We wensen geen verdere gezinsuitbreiding. Ik wil graag anticonceptie zonder hormonen. De ballerine lijkt me een goede optie. Ik heb nog wel een aantal vragen:
   – mijn voorkeur gaat uit naar de ballerine, echter schrijft morning-after.nl dat de t-safe de meest betrouwbare koper spiraal is. Erkennen jullie dit? Zo ja, Waarin verschilt de Ballerine dan tov de t-safe dat de betrouwbaarheid beïnvloed?
   – hoe betrouwbaar is de ballerine nou werkelijk?
   – hoe merk je of je spiraal gezakt is en dus niet meer betrouwbaar?
   – Beïnvloed de grootte van de baarmoeder ook de betrouwbaarheid van de ballerine? (2x zwanger geweest)
   – ik geef nu borstvoeding en heb nog geen menstruaties gehad. Stel ik plaats de ballerine volgende week, maar mijn menstruatie komt pas over een aantal maanden terug, moet ik dan ook nog rekening houden met heftigere menstruaties of is mijn lichaam dan inmiddels gewend aan de Ballerine?
   – mijn verloskundige plaats spiraaltjes, de Ballerine heeft ze nog niet eerder geplaatst. Zal zij een cursus moeten volgen of is de ervaring met andere spiraaltjes voldoende?

   Ik kijk uit naar jullie reactie.
   Avatar bedankt!

   • #100210 Reageer
    Melanie
    Gast

    Beste MM,

    Dank je wel voor je bericht. We hadden een technische storing vandaar de late reactie.

    – T-Safe is inderdaad het meest effectieve koperspiraal dat verkrijgbaar is. Doordat dit spiraal lange tijd op de markt is en door wetenschappelijk onderzoek weten we dat de Pearl Index 0,2 is. Oftewel 2 op 1000 vrouwen zouden zwanger kunnen raken. Het is daarmee een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie.
    – Ballerine heeft 300 mm2 koperoppervlakte, van spiraaltjes met deze hoeveelheid koper weten we dat ze voor >99% effectief zijn.
    – Ballerine kan geplaatst worden wanneer de baarmoeder > 6 centimeter is. Voor de plaatsing zal de lengte van je baarmoeder worden opgemeten. Het is niet erg als deze iets groter is geworden na een zwangerschap. Meestal wordt 10-12 weken gewacht na een bevalling met het plaatsen van een spiraal tot de baarmoeder weer zo ver mogelijk is gekrompen.
    – In een uitzonderlijk geval kan een spiraaltje uitzakken of uitgestoten worden. We adviseren dan ook regelmatig te controleren of je de draadjes van het spiraaltje nog kunt voelen. Soms is dat lastig omdat de draadjes vaak om de baarmoedermond heen gekruld zijn. Je kunt het ook van tijd tot tijd laten controleren bij je huisarts als je je zorgen maakt. Als je een hard stukje voelt zit het spiraaltje te laag en biedt het geen bescherming meer.
    – Het is moeilijk te voorspellen wanneer de menstruatie weer terugkomt tijdens of na het geven van borstvoeding. De eerste menstruaties na een bevalling kunnen ook onregelmatiger en heviger zijn.
    – Wij raden je verloskundige aan contact met ons op te nemen, zodat wij haar een korte uitleg kunnen geven over de Ballerine. De plaatsing is net iets anders dan bij andere spiralen, dus het is fijn wanneer zij helemaal op de hoogte is.

    Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord.

    Met vriendelijke groet,
    Titus health care

  • #100119 Reageer
   Gabriëlla
   Gast

   Hoi!
   Ik heb nu 2x een spiraal gehad, beiden na een tijd (1e 3 jaar, 2e een jaar) dat deze verzakt is naar de baarmoederhals, dus deze was uit de baarmoeder. Ik heb de laatste meteen verwijderd vandaag, nu heeft de gynaecoloog de ballerine aangegeven als goede optie, aangezien deze niet zou verschuiven. Klopt dit? Dat deze niet kan verzakken dus.
   Mijn volgende vraag is hoe deze wordt verwijderd. Mijn angst is, aangezien het dus een soort “memory foam” is, dat het gaat verschuiven en dat er dan dadelijk niet bij de draadjes kan komen ivm dat de ballerine zich verschuift in de baarmoeder. Of dat de balletjes verder dus naar binnen gaan en het zich een soort van oprolt.

   • #100130 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Gabriëlla,

    Als je al bij twee spiraaltjes een verzakking hebt gehad kan ik je helaas niet garanderen dat dat bij de Ballerine niet gebeurt. Ook bij dit soort spiraaltje komen in een enkel geval expulsies voor. Dat kan verschillende redenen hebben: verkeerde plaatsing, het lichaam accepteert het spiraaltje niet en perst het als het ware naar buiten, de constitutie van de baarmoederhals, etc.
    De Ballerine heeft wel minder contact met de baarmoederwand door de ronde soepele vorm. Daardoor zouden er minder expulsies plaatsvinden. Je gynaecoloog kent de situatie en vindt het een goede optie. Het is dus zeker het proberen waard. Vraag wel of er regelmatig echo’s gemaakt worden om te zien of het spiraaltje nog goed op zijn plaats zit. Mocht er onverhoopt toch een expulsie plaats vinden in het eerste half jaar, dan kan je gynaecoloog gratis bij ons een nieuw spiraaltje aanvragen.

    Je hoeft je geen zorgen te maken dat de draadjes verdwijnen of dat er iets gebeurt met de koperen balletjes. Die zitten stevig vast aan het frame. Ook het frame behoudt zijn vorm.

    Overleg het nog eens goed met je gynaecoloog.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100105 Reageer
   Daphne Hartman
   Gast

   Ik zou graag een Ballerine willen laten plaatsen. Op de website staat dat deze ge3schikt is voor vrouwen tot 45 jaar. Ik ben zelf 45 en heb nu een Gynefix (geplaatst omdat de T modellen er 2 keer uit zijn gevallen). Echter heb bij het vrijen last van deze spiraal, niet altijd maar voornamelijk rond mijn menstruatie. Het lijkt alsof er dan een hard stukje uitsteekt.
   Bij mijn ziekenhuis weten ze niet hoe de ballerine te plaatsen en bij een verloskundige in de buurt kunnen ze de ballerine wel plaatsen, maar hebben ze weer geen ervaring met de Gynefix.

   2 vragen dus:
   1. is deze ‘spiraal’ geschikt voor mij?
   2. weten jullie een plek waar ze ervaring met beide spiralen zodat verwijderen en een nieuwe plaatsen in 1 keer kan?

   Gr daphne

   • #100107 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Daphne,

    Deze vragen zijn wat moeilijk te beantwoorden. Als je al tweemaal een expulsie heb gehad met t-vormige spiralen, dan is het nog maar de vraag of de Ballerine wel goed op zijn plaats blijft zitten. Het is niet voor niets dat je gynaecoloog een Gynefix heeft geplaatst.
    Je zou met de Gynefix geen problemen moeten hebben tijdens het vrijen. Als het er op lijkt dat je een hard stukje voelt, dan raad ik je zeker aan naar je gynaecoloog te gaan voor een controle.
    Je gynaecoloog kan bij ons eventueel een training aanvragen voor het plaatsen van de Ballerine. Als je ons via [email protected] de naam van de gynaecoloog en het ziekenhuis doorgeeft kunnen wij contact opnemen voor een afspraak.
    Overleg eerst nog eens goed met je arts wat in dit geval het beste voor jou is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100034 Reageer
   Sanne
   Gast

   Ik heb een week geleden de ballerine laten plaatsen. Volgens de verloskundige zou het nabloeden na een dag bruin worden en na ca 2 dagen stoppen. Gisteren leek het bijna voorbij, maar had ik wel behoorlijke wee achtig krampen. Vannacht werd de kramp weer erger en nu verlies ik weer best veel bloed
   Is dat normaal?

   • #100037 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Na het plaatsen van een koperspiraaltje kun je in de eerste periode erna last hebben van bloedingen en/of krampen. De ene vrouw heeft daar meer last van dan de andere. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Als je eventueel hiervoor de pil hebt gebruikt, moet je ook nog wennen aan het feit dat je geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt. Ook dat kan allerlei bijwerkingen als gevolg hebben.
    Wacht het dus even af, hoe vervelend het ook is. Na verloop van tijd wordt alles weer als voorheen.
    Mochten de bloedingen erg hevig blijven dan raad ik je aan contact op te nemen met je verloskundige of huisarts voor een controle.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99984 Reageer
   T
   Gast

   Hi!
   ik vroeg me af of er bekend is of dat de kleinste Ballerine ook op de markt gaat komen (12 mm). Is er nog verschil in de maten wat betreft werking (hoe lang deze kan blijven zitten)?

   • #99985 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Er komt in Nederland geen kleinere maat van de Ballerine op de markt, aangezien de kans op uitstoting groter is.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #99982 Reageer
   Pytrik
   Gast

   Goedemorgen!

   Maandag laat ik mijn ballerine zetten, ik vroeg mij echter af, mag je als je een ballerine hebt nog een menstruatiecup gebruiken?

   Groet, Pytrik

   • #99983 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Pytrik,

    Je kunt gerust een menstruatiecup of tampons gebruiken als je een spiraaltje hebt laten plaatsen. Je hoeft niet bang te zijn dat je met het verwijderen van een menstruatiecup of tampons ook het spiraaltje eruit trekt. Het spiraaltje zit veilig in de baarmoeder en de draadjes hebben zich meestal om de baarmoedermond heen gekruld.
    Wel is het belangrijk dat je de menstruatiecup zo laag mogelijk plaatst en bij het verwijderen van de cup eerst het vacuüm verbreekt.
    Wij raden aan de menstruatiecup pas na een maand na plaatsing van je spiraaltje te gebruiken, omdat in de eerste maand de kans op een expulsie (uitstoting) het grootst is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99978 Reageer
   Cindy
   Gast

   Hi,

   Ik had eerst de gynefix. Deze is er vrijdag (27/12) uitgehaald, wat heel lastig en pijnlijk werd omdat ze de draadjes niet kon vinden. Daarna werd de Ballerine geplaatst en dit was echt gelukkig zo gebeurd en was na de pijn die ik ervoor had ervaren een fluitje van een cent.

   Eerste dag begin wat krampen gehad, maar einde van de dag ging het weer prima. Dagen erna echter wel veel meer last, krampen in mijn onderrug en het gevoel dat mijn baarmoeder het af wil stoten (voor zover dat kan?). Ik neem nu best vaak pijnstilling omdat het echt een naar zeurderig gevoel is.

   De gynecoloog had het gecheckt en de spiraal zat goed, maar toch had ik heir bij mijn vorige spiraal lang niet zo veel last van. Ook omdat ik al eerder een koper spiraal heb gehad, maak ik me een beetje zorgen om deze bijwerkingen.

   Wanneer zouden deze krampen over moeten gaan?

   • #99981 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Cindy,

    Je hebt je spiraaltje nog maar kort geleden laten plaatsen. Je schrijft dat de verwijdering van de Gynefix moeizaam verlopen is. Het kan best zijn dat je daar nog wat naweeën van hebt. Ook het spiraaltje kan krampen veroorzaken. Meestal verdwijnen deze bijwerkingen na verloop van tijd. Mochten de klachten erg hevig zijn en lang duren dan adviseer ik je langs de arts te gaan voor een controle.
    Ik hoop van harte dat je gauw weer de oude bent en je alleen maar plezier hebt van je nieuwe spiraaltje.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99976 Reageer
   Anna
   Gast

   Meer dan 3 maanden geleden heb ik de balerine laten plaatsen. Ik heb nu nog steeds dat de bloedingen langer duren en dat het bloedverlies vrij heftig is. Ook heb ik ineens last van acné op mijn voorhoofd enn wangen. Dit heb ik nooit eerder gehad, terwijl ik langere tijd geen pil heb gebruikt. Ik vraag me nu af of mijn lichaam nog aan het spiraaltje moet wennen of dat dit blijvende bijwerkingen zijn?

   • #99977 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Anna,

    Wat vervelend voor je dat je menstruaties nog steeds zo heftig zijn. Je hebt je spiraaltje nu drie maanden. Misschien heb je iets langer de tijd nodig om te wennen aan het spiraaltje. Niet iedereen reageert hetzelfde en bij sommige vrouwen is de gewenningsperiode langer dan bij anderen. Maar er zijn helaas vrouwen bij wie een heftiger menstruatie blijvend is. Of dat bij jou het geval is, is dus nog even afwachten.
    Je schrijft ook dat je plotseling last hebt van acne. Acne behoort echter niet tot de bijwerkingen van een koperspiraaltje. Dat komt eerder voor bij hormoonhoudende anticonceptiemiddelen. Is er iets veranderd in je leven waardoor die acne is ontstaan? Bijv. meer stress, andere voedingsmiddelen etc.?
    Ik begrijp heel goed dat je die acne heel vervelend vindt en adviseer je naar de huisarts te gaan voor een onderzoek.
    Laat je nog weten wat de oorzaak is geweest?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #99979 Reageer
     Anoniem
     Gast

     Kan idd zijn dat mijn lichaam er nog wat langer aan moet wennen.

     Nee, ik heb geen stress, geen ander voedingspatroon of iets dergelijks. Ik eet ook gezond! Er is niets veranderd, behalve dat ik nu de balerine heb.

     Acné kan wel een bijwering zijn als je lichaam er niet zo goed tegen kan. Een koperspiraal kan de zink-/koperbalans in je lichaam verstoren. Ik krijg sterk het gevoel dat dit bij mij zo is, omdat ik ook wel meer voor mij niet normale klachten heb.

     Ik kijk het nog even aan en bespreek het met mijn verloskundige.

     • #99980 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Anna,

      Het kan inderdaad in een uitzonderlijk geval voorkomen dat de balans koper-zink verstoord wordt. Je kunt dat laten onderzoeken bij o.a. een orthomoleculair arts. Wanneer je zinktabletten inneemt wordt de balans weer hersteld. Sommige vrouwen hebben daar baat bij.

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #100089 Reageer
       Anna
       Gast

       Ik heb de knoop doorgehakt, mijn balerine gaat eruit. Zink tabletten helpen wel met verminderen van de acné en de ontstekingen. Maar mijn menstruatie is zo zwaar dat ik bloedarmoede erdoor heb. Misschien is de balerine ook geen goede combinatie met het hypermobiel syndroom…

       Groeten van Anna

       • #100090 Reageer
        Titus Health Care
        Gast

        Jammer dat de Ballerine geen goede keuze blijkt te zijn voor jou. Een koperspiraaltje is helaas niet voor alle vrouwen geschikt. Ik hoop van harte dat je een goed alternatief kunt vinden.

        Vriendelijke groet,
        Milly

  • #99922 Reageer
   Terri
   Gast

   Op het moment heb ik een mirena spiraal, maar ik ben na 2,5 jaar best wel klaar met de bijwerkingen (acne, moe, vage klachtjes) en wil dus geen anticonceptie met hormonen meer.
   Ik zit er daarom aan te denken een ballerine te nemen. Hoe weet ik of er een huisarts in de buurt deze spiraal kan plaatsen?

   • #99928 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Terri,

    Stuur je even een e-mail naar [email protected] met je gegevens inclusief plaatsnaam? Dan sturen wij je een lijstje toe met zorgprofessionals bij jou in de buurt, die wij getraind hebben in het plaatsen van de Ballerine spiraal.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99921 Reageer
   Mirjam
   Gast

   Mijn vorige koper spiraal is onlangs verwijderd omdat hij in mijn baarmoederhals was gezakt, dus ik moet weer nadenken over een nieuw anticonceptiemiddel.
   Is er bij deze nieuwe spiraal evenveel kans op verschuiving, of is dat door de vorm een stuk minder?

   • #99927 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Mirjam,

    Wat vervelend voor je dat je het spiraaltje hebt moeten laten verwijderen. Zat het spiraaltje te laag in de baarmoeder of was het naar buiten gekomen?
    Als het spiraaltje nog in de baarmoeder zit hoeft het eigenlijk niet verwijderd te worden. Gedurende de cyclus beweegt het spiraaltje namelijk en zit soms wat hoger en soms wat lager. Maar als het bijv. in de baarmoederhals terecht komt, moet het wel verwijderd worden, omdat het dan geen bescherming meer biedt.
    De vraag of de Ballerine hetzelfde probleem geeft hangt dus van het bovenstaande af. Als je vorige spiraaltje uitgestoten was, kan dat soms ook bij een volgend spiraaltje voorkomen. Het hoeft niet, maar een garantie kan ik je helaas niet geven.
    Bespreek het nog maar eens met je arts.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99874 Reageer
   Liza
   Gast

   Ik zie dat er verschillende maten bestaan van de Ballerine. Mini, large. Komen deze ook beschikbaar op de Nederlandse markt? Nu had ik niet de keuze voor een kleiner exemplaar en dat had ik wel graag gewild (plaatsing is over een paar weken).

   • #99875 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Liza,

    Er is tot nu toe maar één maat van de Ballerine koperspiraal op de markt gebracht, te weten 15 mm.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99684 Reageer

   Stel hier je vragen. Een van onze experts zal je zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Weergave van 79 geneste reacties

Mijn informatie:Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te brengen als er nieuwe berichten zijn.
Mocht je teveel mails krijgen dan kun je je uitschrijven met de link die in de mails staat.

Je bericht: