Vraag & Antwoord

Ballerine Forums Alles over de Ballerine Vraag & Antwoord

 • Dit onderwerp bevat 43 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 1 week, 1 dag geleden door Titus+Health+Care.
Weergave van 20 geneste reacties
Hier kun je vragen van andere vrouwen over de Ballerine lezen en zelf een vraag stellen.
 • Auteur
  Berichten
  • #100468 Reageer
   Rachelle
   Gast

   Goedemiddag,

   Twee weken geleden heb ik de ballerine laten plaatsen. Nu heb ik nog steeds last van bloedverlies. Het is ongeveer twee dagen weg geweest en nu is het weer helder rood. Is dit normaal…? (Een menstruatie is het niet, ik geef nog volledig borstvoeding dus nog geen menstruatie gehad en de verloskundige zag op de echo aan mijn baarmoeder dat dit ook nog wel een tijdje zou duren)

   Verder vroeg ik mij af wanneer ik weer geslachtsgemeenschap zou mogen hebben (i.v.m. het bloedverlies).

   Alvast bedankt voor de reactie!

   • #100469 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Rachelle,

    Dank voor je bericht. Sommige vrouwen hebben na plaatsing last van onregelmatig en/of langdurig bloedverlies. Dat behoort tot de bijwerkingen. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Ik begrijp uit je verhaal dat er een echo gemaakt is. Je verloskundige heeft dan waarschijnlijk ook kunnen constateren dat het spiraaltje goed op zijn plaats zit. Wacht het nog even af. Hopelijk worden de bloedingen de komende periode vanzelf minder. Zo niet, neem dan nog even contact op met de verloskundige of huisarts.
    Na plaatsing van je spiraaltje mag je normaal gesproken gewoon vrijen. In jouw geval zou ik even wachten tot de bloedingen wat zijn gestopt, omdat de kans op infecties iets groter is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100466 Reageer
   Alina
   Gast

   2 maanden geleden heb ik de ballerine laten plaatsen, dat ging heel goed, ik voelde er niks van. Daarna voelde ik ook niets van de ballerine, heerlijk een hormoonvrije conceptiemiddel! Maar ik ging net naar het toilet en bij het vegen viel mijn spiraal eruit, betekent dit dat het nooit goed was geplaatst? En dat ik dus zwanger kan zijn? Het is nu te laat om mijn verloskundige te bellen( die heeft het geplaatst) maar ik zal sowieso morgen even contact opnemen. Maar komt dit vaak voor?

   • #100467 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Alina,

    Ik begrijp heel goed dat je je zorgen maakt over het feit dat je spiraaltje er uit gekomen is. Dat is uiteraard heel vervelend voor je. Aan de andere kant mag je blij zijn dat je het meteen hebt opgemerkt. Dat maakt de kans op zwangerschap in ieder geval kleiner.
    Een expulsie kan helaas bij uitzondering voorkomen. Of het spiraaltje wel of niet goed geplaatst is kan ik niet beoordelen. Wij adviseren altijd om zes weken na plaatsing een controle afspraak te maken om te zien of het spiraaltje (nog) goed op zijn plaats zit. Heb jij die controle ook gehad?
    De enige troost die wij je kunnen bieden is dat je verloskundige bij ons via de vervangingsregeling gratis een nieuw spiraaltje kan aanvragen als je kiest voor een nieuwe plaatsing van de Ballerine.
    Ik wil je vragen om een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij nemen dan contact met je op voor verdere informatie, die wij nodig hebben voor o.a. de registratie.
    Ik wens je veel sterkte en hoop voor je dat je niet zwanger bent geraakt.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100432 Reageer
   Leonie
   Gast

   Beste lezers,

   Ik heb 2 mirena ervaringen en 1 koper ervaring. Ik zal jullie alle bijwerkingen besparen behalve die van de koper spiraal.

   Ik kreeg heel veel tintelingen in mijn vagina en kon zelfs niet met een vinger naar binnen. Ergens dacht ik dat het kwam omdat hij niet goed zat maar volgens mijn gynaecoloog kon dat niet. Ook krijg ik mega hoofdpijn.
   Daarna hebben ze hem eruit gehaald en ben ik overgegaan op verschillen pillen.

   Steeds weer is de aanzet naar de winter ( ongesteldheid) heftig. Van hoofdpijn, rees, steeds weer blaasontsteking, :veel vocht vast houden.

   Nu wil ik de ballerine proberen.

   Is dat een goed idee ?

   • #100448 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Leonie,

    Excuses voor het feit dat ik je nu pas antwoord. We hadden even een technisch probleem.
    Na van alles geprobeerd te hebben overweeg je nu om de Ballerine te laten plaatsen. De klachten die je hebt gehad bij een ander koperspiraaltje kan ik niet zo goed verklaren. Hoofdpijn behoort namelijk niet tot de bijwerkingen en ook het tintelend gevoel is niet echt herkenbaar.
    Wij hebben de ervaring dat de Ballerine in de meeste gevallen goed verdragen wordt met weinig bijwerkingen. Ik kan je alleen geen garantie geven. Iedere vrouw reageert nu eenmaal anders. Je zult het zelf moeten ervaren. Maar het is zeker het proberen waard. Je krijgt in ieder geval geen hormonen meer binnen en dat is een groot voordeel.
    Laat je nog horen wat je gaat doen en wat je ervaring is?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100380 Reageer
   Margrethe
   Gast

   Hallo, kun je met de ballerine spiraal je menstruatie uitstellen (voor bijv vakantie)? Zo ja, hoe dan?
   Alvast bedankt!

   • #100381 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Margrethe,

    Nee helaas, je kunt met een spiraaltje niet je menstruatie uitstellen. Dat kan wel met de pil. Bespreek het even met je huisarts. Die kan je vast verder helpen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100334 Reageer
   Anoniem
   Gast

   Ik heb gisteren het ballerine spiraaltje laten plaatsen en dit is redelijk goed gedaan. Viel wel bijna flauw, maar heb rustig op het bed erna gelegen voor een halfuur en trok toen weer bij. Heb op de dag van plaatsing wat hevigere krampen gehad, maar nu een dag later, zijn deze stukken minder en al te verdragen zonder pijnstilling.

   Nu zat ik in de bijsluiter te lezen en zag ik dat je de ballerine niet mag plaatsen als je allergisch bent voor een aantal materialen, waaronder nikkel. Mijn verloskundige zei, en als advies op jullie site staat, dat dit spiraaltje alleen niet geschikt is als je allergisch voor koper bent. En hier ben ik, zover ik weet niet allergisch voor. Alleen voor nikkel. Nu valt mijn nikkelallergie nog redelijk mee en reageer ik alleen op goedkope sieraden (bijv oorbellen) met roodheid en jeuk.

   Ik vroeg me af of:
   1. dit dan toch kwaad kan
   2. waar ik aan zou kunnen merken of ik allergisch ben voor het spiraaltje
   3. en hoeveel nikkel er daadwerkelijk in het spiraaltje zit?
   4. Of er ook onderzoeken/ervaringen zijn van vrouwen met een nikkelallergie die het ballerine spiraaltje niet kunnen verdragen

   Alvast bedankt voor jullie reactie!

  • #100333 Reageer
   Sienna
   Gast

   Kan het kwaad om 24 uur na plaatsing van het spiraaltje een tampon te gebruiken?

   • #100337 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Sienna,

    Bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat je je een dag na de plaatsing alweer wat beter voelt.
    Je mag gewoon tampons gebruiken terwijl je een spiraaltje draagt. De touwtjes van het spiraal zitten hoog in de vagina, en krullen zich vaak om de baarmoedermond heen.

    Overgevoeligheidsreacties voor koper en nikkel zijn zeer zeldzaam. Een symptoom van een overgevoeligheidsreactie op koper of nikkel kan bijvoorbeeld huiduitslag zijn. Meestal komt dit dan ook snel tot uiting na de plaatsing van een spiraal. Wanneer iemand hier last van krijgt, kan het spiraal worden verwijderd en verdwijnen de klachten weer vanzelf.

    Het frame van Ballerine is gemaakt van een combinatie van nikkel(50%) en titanium(50%). Dit is vervolgens omhuld door een polymeer coating wat contact met de omgeving minimaliseert. Het materiaal waar Ballerine van gemaakt is wordt al 20 jaar veelvuldig in de geneeskunde gebruikt, bijvoorbeeld bij stents.

    De kans op een overgevoeligheidsreactie op een medisch hulpmiddel met nikkel is met 0,01% een stuk kleiner dan het aantal mensen een huidreactie krijgt van sieraden met nikkel (15-20%). Tot nu toe zijn er twee onderzoeken geweest naar de veiligheid en effectiviteit van Ballerine. In deze onderzoeken worden geen overgevoeligheidsreacties op nikkel gerapporteerd.

    Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100322 Reageer
   Ella
   Gast

   Kan je de organicup veilig gebruiken tijdens de menstruatie? (Ivm het vacuüm dat de cup veroorzaakt)

   • #100336 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Ella,

    Ballerine kan samen met menstruatiecups en tampons worden gebruikt. We raden wel aan om na plaatsing van Ballerine één maand te wachten met het gebruiken van een menstruatiecup. Bij het verwijderen van de menstruatiecup dien je eerst voorzichtig het vacuüm te verbreken alvorens de cup te verwijderen. Trek ook niet per ongeluk aan de touwtjes van Ballerine wanneer je de cup verwijderd. Hopelijk is dit voor jou de beste combinatie van hormoonvrije anticonceptie en menstruatieverzorging!

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100268 Reageer
   Sylvia
   Gast

   Sind twee maanden heb ik nu de ballerine
   Mijn menstruaties zijn erg lang
   I.p.v. 5 dagen nu zelfs twee weken

   Hoe is de prognose op dit gebied? Went je lichaam en wordt het beter of is dit wat het is?

   • #100275 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Sylvia,

    Je geeft aan dat je de Ballerine nog niet zo lang geleden hebt laten plaatsen, nu zo’n twee maanden geleden. In de eerste maanden kan de menstruatie wat heviger zijn, daarna hersteld de natuurlijke cyclus zich. Het kan zijn dan je blijvend zo’n 10-20% meer bloedverlies houd en dat je menstruatie dus iets langer zal zijn. Kijk het nog een poosje aan. Mocht bloedverlies aanhouden kun je uiteraard altijd een afspraak maken met je zorgprofessional om je klachten te bespreken.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100211 Reageer
   jessica
   Gast

   Beste team Ballerine,

   Ik ben een ballerine aan het overwegen om te laten plaatsen. Ben nu sinds een maand gestopt met de pil.
   In het verleden heb ik de Mirena spiraal gehad voor ongeveer 3 jaar. Ik heb die er toen uit laten halen omdat ik last kreeg van acne, en ook omdat mijn vriend tijdens het vrijen last had van de prikkende draadjes van de mirena spiraal.. Deze heb ik toen ook nog korter later knippen, maar hij bleef ze voelen.
   Dus mijn vraag is, hoe groot is de kans dat hij die draadjes van de ballerine dan ook gaat voelen prikken?

   • #100215 Reageer
    Melanie
    Gast

    Beste Jessica,

    Een ietwat lastige vraag. De draadjes van de Ballerine zijn heel soepel. Als ze afgeknipt worden tot op ca 2-3 cm krullen ze meestal om de baarmoedermond heen. Ze zijn dan over het algemeen niet te voelen. Maar misschien ligt je baarmoeder erg laag en raakt je vriend de draadjes bij het vrijen. Bespreek dat eens met je huisarts.
    Ik kan je helaas geen garantie geven dat je vriend de draadjes niet voelt. We horen deze klacht echter niet of nauwelijks. Het is zeker het proberen waard, want de Ballerine is hormoonvrij. Ook erg belangrijk!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100176 Reageer
   MM
   Gast

   Ik ben 37 jaar en twee maanden geleden bevallen van mijn tweede kind. We wensen geen verdere gezinsuitbreiding. Ik wil graag anticonceptie zonder hormonen. De ballerine lijkt me een goede optie. Ik heb nog wel een aantal vragen:
   – mijn voorkeur gaat uit naar de ballerine, echter schrijft morning-after.nl dat de t-safe de meest betrouwbare koper spiraal is. Erkennen jullie dit? Zo ja, Waarin verschilt de Ballerine dan tov de t-safe dat de betrouwbaarheid beïnvloed?
   – hoe betrouwbaar is de ballerine nou werkelijk?
   – hoe merk je of je spiraal gezakt is en dus niet meer betrouwbaar?
   – Beïnvloed de grootte van de baarmoeder ook de betrouwbaarheid van de ballerine? (2x zwanger geweest)
   – ik geef nu borstvoeding en heb nog geen menstruaties gehad. Stel ik plaats de ballerine volgende week, maar mijn menstruatie komt pas over een aantal maanden terug, moet ik dan ook nog rekening houden met heftigere menstruaties of is mijn lichaam dan inmiddels gewend aan de Ballerine?
   – mijn verloskundige plaats spiraaltjes, de Ballerine heeft ze nog niet eerder geplaatst. Zal zij een cursus moeten volgen of is de ervaring met andere spiraaltjes voldoende?

   Ik kijk uit naar jullie reactie.
   Avatar bedankt!

   • #100210 Reageer
    Melanie
    Gast

    Beste MM,

    Dank je wel voor je bericht. We hadden een technische storing vandaar de late reactie.

    – T-Safe is inderdaad het meest effectieve koperspiraal dat verkrijgbaar is. Doordat dit spiraal lange tijd op de markt is en door wetenschappelijk onderzoek weten we dat de Pearl Index 0,2 is. Oftewel 2 op 1000 vrouwen zouden zwanger kunnen raken. Het is daarmee een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie.
    – Ballerine heeft 300 mm2 koperoppervlakte, van spiraaltjes met deze hoeveelheid koper weten we dat ze voor >99% effectief zijn.
    – Ballerine kan geplaatst worden wanneer de baarmoeder > 6 centimeter is. Voor de plaatsing zal de lengte van je baarmoeder worden opgemeten. Het is niet erg als deze iets groter is geworden na een zwangerschap. Meestal wordt 10-12 weken gewacht na een bevalling met het plaatsen van een spiraal tot de baarmoeder weer zo ver mogelijk is gekrompen.
    – In een uitzonderlijk geval kan een spiraaltje uitzakken of uitgestoten worden. We adviseren dan ook regelmatig te controleren of je de draadjes van het spiraaltje nog kunt voelen. Soms is dat lastig omdat de draadjes vaak om de baarmoedermond heen gekruld zijn. Je kunt het ook van tijd tot tijd laten controleren bij je huisarts als je je zorgen maakt. Als je een hard stukje voelt zit het spiraaltje te laag en biedt het geen bescherming meer.
    – Het is moeilijk te voorspellen wanneer de menstruatie weer terugkomt tijdens of na het geven van borstvoeding. De eerste menstruaties na een bevalling kunnen ook onregelmatiger en heviger zijn.
    – Wij raden je verloskundige aan contact met ons op te nemen, zodat wij haar een korte uitleg kunnen geven over de Ballerine. De plaatsing is net iets anders dan bij andere spiralen, dus het is fijn wanneer zij helemaal op de hoogte is.

    Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord.

    Met vriendelijke groet,
    Titus health care

  • #100119 Reageer
   Gabriëlla
   Gast

   Hoi!
   Ik heb nu 2x een spiraal gehad, beiden na een tijd (1e 3 jaar, 2e een jaar) dat deze verzakt is naar de baarmoederhals, dus deze was uit de baarmoeder. Ik heb de laatste meteen verwijderd vandaag, nu heeft de gynaecoloog de ballerine aangegeven als goede optie, aangezien deze niet zou verschuiven. Klopt dit? Dat deze niet kan verzakken dus.
   Mijn volgende vraag is hoe deze wordt verwijderd. Mijn angst is, aangezien het dus een soort “memory foam” is, dat het gaat verschuiven en dat er dan dadelijk niet bij de draadjes kan komen ivm dat de ballerine zich verschuift in de baarmoeder. Of dat de balletjes verder dus naar binnen gaan en het zich een soort van oprolt.

   • #100130 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Gabriëlla,

    Als je al bij twee spiraaltjes een verzakking hebt gehad kan ik je helaas niet garanderen dat dat bij de Ballerine niet gebeurt. Ook bij dit soort spiraaltje komen in een enkel geval expulsies voor. Dat kan verschillende redenen hebben: verkeerde plaatsing, het lichaam accepteert het spiraaltje niet en perst het als het ware naar buiten, de constitutie van de baarmoederhals, etc.
    De Ballerine heeft wel minder contact met de baarmoederwand door de ronde soepele vorm. Daardoor zouden er minder expulsies plaatsvinden. Je gynaecoloog kent de situatie en vindt het een goede optie. Het is dus zeker het proberen waard. Vraag wel of er regelmatig echo’s gemaakt worden om te zien of het spiraaltje nog goed op zijn plaats zit. Mocht er onverhoopt toch een expulsie plaats vinden in het eerste half jaar, dan kan je gynaecoloog gratis bij ons een nieuw spiraaltje aanvragen.

    Je hoeft je geen zorgen te maken dat de draadjes verdwijnen of dat er iets gebeurt met de koperen balletjes. Die zitten stevig vast aan het frame. Ook het frame behoudt zijn vorm.

    Overleg het nog eens goed met je gynaecoloog.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100105 Reageer
   Daphne Hartman
   Gast

   Ik zou graag een Ballerine willen laten plaatsen. Op de website staat dat deze ge3schikt is voor vrouwen tot 45 jaar. Ik ben zelf 45 en heb nu een Gynefix (geplaatst omdat de T modellen er 2 keer uit zijn gevallen). Echter heb bij het vrijen last van deze spiraal, niet altijd maar voornamelijk rond mijn menstruatie. Het lijkt alsof er dan een hard stukje uitsteekt.
   Bij mijn ziekenhuis weten ze niet hoe de ballerine te plaatsen en bij een verloskundige in de buurt kunnen ze de ballerine wel plaatsen, maar hebben ze weer geen ervaring met de Gynefix.

   2 vragen dus:
   1. is deze ‘spiraal’ geschikt voor mij?
   2. weten jullie een plek waar ze ervaring met beide spiralen zodat verwijderen en een nieuwe plaatsen in 1 keer kan?

   Gr daphne

   • #100107 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Daphne,

    Deze vragen zijn wat moeilijk te beantwoorden. Als je al tweemaal een expulsie heb gehad met t-vormige spiralen, dan is het nog maar de vraag of de Ballerine wel goed op zijn plaats blijft zitten. Het is niet voor niets dat je gynaecoloog een Gynefix heeft geplaatst.
    Je zou met de Gynefix geen problemen moeten hebben tijdens het vrijen. Als het er op lijkt dat je een hard stukje voelt, dan raad ik je zeker aan naar je gynaecoloog te gaan voor een controle.
    Je gynaecoloog kan bij ons eventueel een training aanvragen voor het plaatsen van de Ballerine. Als je ons via [email protected] de naam van de gynaecoloog en het ziekenhuis doorgeeft kunnen wij contact opnemen voor een afspraak.
    Overleg eerst nog eens goed met je arts wat in dit geval het beste voor jou is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100034 Reageer
   Sanne
   Gast

   Ik heb een week geleden de ballerine laten plaatsen. Volgens de verloskundige zou het nabloeden na een dag bruin worden en na ca 2 dagen stoppen. Gisteren leek het bijna voorbij, maar had ik wel behoorlijke wee achtig krampen. Vannacht werd de kramp weer erger en nu verlies ik weer best veel bloed
   Is dat normaal?

   • #100037 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Na het plaatsen van een koperspiraaltje kun je in de eerste periode erna last hebben van bloedingen en/of krampen. De ene vrouw heeft daar meer last van dan de andere. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Als je eventueel hiervoor de pil hebt gebruikt, moet je ook nog wennen aan het feit dat je geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt. Ook dat kan allerlei bijwerkingen als gevolg hebben.
    Wacht het dus even af, hoe vervelend het ook is. Na verloop van tijd wordt alles weer als voorheen.
    Mochten de bloedingen erg hevig blijven dan raad ik je aan contact op te nemen met je verloskundige of huisarts voor een controle.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99984 Reageer
   T
   Gast

   Hi!
   ik vroeg me af of er bekend is of dat de kleinste Ballerine ook op de markt gaat komen (12 mm). Is er nog verschil in de maten wat betreft werking (hoe lang deze kan blijven zitten)?

   • #99985 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Er komt in Nederland geen kleinere maat van de Ballerine op de markt, aangezien de kans op uitstoting groter is.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #99982 Reageer
   Pytrik
   Gast

   Goedemorgen!

   Maandag laat ik mijn ballerine zetten, ik vroeg mij echter af, mag je als je een ballerine hebt nog een menstruatiecup gebruiken?

   Groet, Pytrik

   • #99983 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Pytrik,

    Je kunt gerust een menstruatiecup of tampons gebruiken als je een spiraaltje hebt laten plaatsen. Je hoeft niet bang te zijn dat je met het verwijderen van een menstruatiecup of tampons ook het spiraaltje eruit trekt. Het spiraaltje zit veilig in de baarmoeder en de draadjes hebben zich meestal om de baarmoedermond heen gekruld.
    Wel is het belangrijk dat je de menstruatiecup zo laag mogelijk plaatst en bij het verwijderen van de cup eerst het vacuüm verbreekt.
    Wij raden aan de menstruatiecup pas na een maand na plaatsing van je spiraaltje te gebruiken, omdat in de eerste maand de kans op een expulsie (uitstoting) het grootst is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99978 Reageer
   Cindy
   Gast

   Hi,

   Ik had eerst de gynefix. Deze is er vrijdag (27/12) uitgehaald, wat heel lastig en pijnlijk werd omdat ze de draadjes niet kon vinden. Daarna werd de Ballerine geplaatst en dit was echt gelukkig zo gebeurd en was na de pijn die ik ervoor had ervaren een fluitje van een cent.

   Eerste dag begin wat krampen gehad, maar einde van de dag ging het weer prima. Dagen erna echter wel veel meer last, krampen in mijn onderrug en het gevoel dat mijn baarmoeder het af wil stoten (voor zover dat kan?). Ik neem nu best vaak pijnstilling omdat het echt een naar zeurderig gevoel is.

   De gynecoloog had het gecheckt en de spiraal zat goed, maar toch had ik heir bij mijn vorige spiraal lang niet zo veel last van. Ook omdat ik al eerder een koper spiraal heb gehad, maak ik me een beetje zorgen om deze bijwerkingen.

   Wanneer zouden deze krampen over moeten gaan?

   • #99981 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Cindy,

    Je hebt je spiraaltje nog maar kort geleden laten plaatsen. Je schrijft dat de verwijdering van de Gynefix moeizaam verlopen is. Het kan best zijn dat je daar nog wat naweeën van hebt. Ook het spiraaltje kan krampen veroorzaken. Meestal verdwijnen deze bijwerkingen na verloop van tijd. Mochten de klachten erg hevig zijn en lang duren dan adviseer ik je langs de arts te gaan voor een controle.
    Ik hoop van harte dat je gauw weer de oude bent en je alleen maar plezier hebt van je nieuwe spiraaltje.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99976 Reageer
   Anna
   Gast

   Meer dan 3 maanden geleden heb ik de balerine laten plaatsen. Ik heb nu nog steeds dat de bloedingen langer duren en dat het bloedverlies vrij heftig is. Ook heb ik ineens last van acné op mijn voorhoofd enn wangen. Dit heb ik nooit eerder gehad, terwijl ik langere tijd geen pil heb gebruikt. Ik vraag me nu af of mijn lichaam nog aan het spiraaltje moet wennen of dat dit blijvende bijwerkingen zijn?

   • #99977 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Anna,

    Wat vervelend voor je dat je menstruaties nog steeds zo heftig zijn. Je hebt je spiraaltje nu drie maanden. Misschien heb je iets langer de tijd nodig om te wennen aan het spiraaltje. Niet iedereen reageert hetzelfde en bij sommige vrouwen is de gewenningsperiode langer dan bij anderen. Maar er zijn helaas vrouwen bij wie een heftiger menstruatie blijvend is. Of dat bij jou het geval is, is dus nog even afwachten.
    Je schrijft ook dat je plotseling last hebt van acne. Acne behoort echter niet tot de bijwerkingen van een koperspiraaltje. Dat komt eerder voor bij hormoonhoudende anticonceptiemiddelen. Is er iets veranderd in je leven waardoor die acne is ontstaan? Bijv. meer stress, andere voedingsmiddelen etc.?
    Ik begrijp heel goed dat je die acne heel vervelend vindt en adviseer je naar de huisarts te gaan voor een onderzoek.
    Laat je nog weten wat de oorzaak is geweest?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #99979 Reageer
     Anoniem
     Gast

     Kan idd zijn dat mijn lichaam er nog wat langer aan moet wennen.

     Nee, ik heb geen stress, geen ander voedingspatroon of iets dergelijks. Ik eet ook gezond! Er is niets veranderd, behalve dat ik nu de balerine heb.

     Acné kan wel een bijwering zijn als je lichaam er niet zo goed tegen kan. Een koperspiraal kan de zink-/koperbalans in je lichaam verstoren. Ik krijg sterk het gevoel dat dit bij mij zo is, omdat ik ook wel meer voor mij niet normale klachten heb.

     Ik kijk het nog even aan en bespreek het met mijn verloskundige.

     • #99980 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Anna,

      Het kan inderdaad in een uitzonderlijk geval voorkomen dat de balans koper-zink verstoord wordt. Je kunt dat laten onderzoeken bij o.a. een orthomoleculair arts. Wanneer je zinktabletten inneemt wordt de balans weer hersteld. Sommige vrouwen hebben daar baat bij.

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #100089 Reageer
       Anna
       Gast

       Ik heb de knoop doorgehakt, mijn balerine gaat eruit. Zink tabletten helpen wel met verminderen van de acné en de ontstekingen. Maar mijn menstruatie is zo zwaar dat ik bloedarmoede erdoor heb. Misschien is de balerine ook geen goede combinatie met het hypermobiel syndroom…

       Groeten van Anna

       • #100090 Reageer
        Titus Health Care
        Gast

        Jammer dat de Ballerine geen goede keuze blijkt te zijn voor jou. Een koperspiraaltje is helaas niet voor alle vrouwen geschikt. Ik hoop van harte dat je een goed alternatief kunt vinden.

        Vriendelijke groet,
        Milly

  • #99922 Reageer
   Terri
   Gast

   Op het moment heb ik een mirena spiraal, maar ik ben na 2,5 jaar best wel klaar met de bijwerkingen (acne, moe, vage klachtjes) en wil dus geen anticonceptie met hormonen meer.
   Ik zit er daarom aan te denken een ballerine te nemen. Hoe weet ik of er een huisarts in de buurt deze spiraal kan plaatsen?

   • #99928 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Terri,

    Stuur je even een e-mail naar [email protected] met je gegevens inclusief plaatsnaam? Dan sturen wij je een lijstje toe met zorgprofessionals bij jou in de buurt, die wij getraind hebben in het plaatsen van de Ballerine spiraal.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99921 Reageer
   Mirjam
   Gast

   Mijn vorige koper spiraal is onlangs verwijderd omdat hij in mijn baarmoederhals was gezakt, dus ik moet weer nadenken over een nieuw anticonceptiemiddel.
   Is er bij deze nieuwe spiraal evenveel kans op verschuiving, of is dat door de vorm een stuk minder?

   • #99927 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Mirjam,

    Wat vervelend voor je dat je het spiraaltje hebt moeten laten verwijderen. Zat het spiraaltje te laag in de baarmoeder of was het naar buiten gekomen?
    Als het spiraaltje nog in de baarmoeder zit hoeft het eigenlijk niet verwijderd te worden. Gedurende de cyclus beweegt het spiraaltje namelijk en zit soms wat hoger en soms wat lager. Maar als het bijv. in de baarmoederhals terecht komt, moet het wel verwijderd worden, omdat het dan geen bescherming meer biedt.
    De vraag of de Ballerine hetzelfde probleem geeft hangt dus van het bovenstaande af. Als je vorige spiraaltje uitgestoten was, kan dat soms ook bij een volgend spiraaltje voorkomen. Het hoeft niet, maar een garantie kan ik je helaas niet geven.
    Bespreek het nog maar eens met je arts.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99874 Reageer
   Liza
   Gast

   Ik zie dat er verschillende maten bestaan van de Ballerine. Mini, large. Komen deze ook beschikbaar op de Nederlandse markt? Nu had ik niet de keuze voor een kleiner exemplaar en dat had ik wel graag gewild (plaatsing is over een paar weken).

   • #99875 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Liza,

    Er is tot nu toe maar één maat van de Ballerine koperspiraal op de markt gebracht, te weten 15 mm.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99684 Reageer

   Stel hier je vragen. Een van onze experts zal je zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Weergave van 20 geneste reacties

Mijn informatie:Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te brengen als er nieuwe berichten zijn.
Mocht je teveel mails krijgen dan kun je je uitschrijven met de link die in de mails staat.

Je bericht: