Ervaringen

 • Dit onderwerp bevat 307 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 40 minuten geleden door Lilly.
Weergave van 145 geneste reacties
Hier kun je de ervaringen van vrouwen lezen en zelf je ervaring delen.
 • Auteur
  Berichten
  • #101075 Reageer
   Lilly
   Gast

   In mei dit jaar de Ballerine laten plaatsen door een getraind gynaecoloog. Ze vond het opvallend dat ik deze wilde, omdat die vooral geschikt is voor vrouwen die niet bevallen zijn (ik heb twee kinderen). Ik koos voor de Ballerine omdat ik over andere koperspiraaltjes had gelezen dat je menstruatie vaak erger werd. De eerste paar menstruaties na het plaatsen waren vaak wat heviger (7 dagen waarvan 2/3 dagen zwaar bloedverlies) en mijn cyclus varieerde tussen 23-36 dagen. Sinds de laatste menstruatie is het helemaal anders. Mijn cyclus duurt 28-29 dagen en mijn menstruatie duurt 5 dagen (1 lichte dag, dan 1 redelijk zware, 1 matige en 2 lichte). Met de pil had ik altijd last van zware migraine tijdens mijn stopweek. Dit is tot nu toe één keer teruggekomen (24u voordat mn menstruatie begon) en was minder hevig dan voorheen. Ik hoop dat dit zo blijft! Ik ben zeer tevreden, maar heb dus ook gemerkt dat he je lichaam even een paar maanden de tijd moet geven.

  • #101066 Reageer
   Emma
   Gast

   Op 4 mei 2020 heb ik mijn ballerine laten platen. Sindsdien, heb ik altijd ongeveer twee weken tussen mijn ongesteldheden in, last van een onaangenaam afscheiding. Een paar dagen net na mijn ongesteldheid en net ervoor was het altijd weg. Op een of ander manier reageerde het metaal van de spiraal waarschijnlijk op mijn PH waardes. Een poosje geleden had ik femina bacilac gevonden (ben geen fan van medicijnen en antibiotica). Ik slik het al bijna twee weken en ik heb nu nergens meer last van! Het is iig sterk verminderd en ik voel mij nu zo veel beter en meer zelfverzekerd erover!Ik raad het dus iedereen aan om het te proberen als ze soortgelijke klachten ervaren. Het is echt een life saver!

   • #101068 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Emma,

    Dank voor je bericht. Wat geweldig dat je een oplossing gevonden hebt voor je probleem! Laten we hopen dat je in de toekomst geen last meer hebt van
    afscheiding en je kunt genieten van hormoonvrije anticonceptie zonder daar iedere dag aan te hoeven denken!

    Vriendelijke groet
    Milly

  • #101060 Reageer
   Linda M
   Gast

   Ik heb op 10 juni de Ballerine laten plaatsen. Na drie weken kreeg ik elke dag “spotting”. En als ik dan echt ongesteld werd, had ik slechts een paar dagen geen spotting, en dan weer een lange tijd wel. In september werd nog gecontroleerd om te kijken of ie goed zat, en dat was zo. In september ging ik ook op vakantie dus ik vroeg om Primolut om mijn ongesteldheid te onderdrukken, wat goed werkte. Een week nadat ik daarmee gestopt was, begon de ongesteldheid weer en sindsdien alleen maar weer spotting. En nu was ik weer flink ongesteld en vandaag, 21 november, ging ik plassen en voelde ik bij het afvegen iets raars… Het waren de de draadjes van de Ballerine! Ik ging heel voorzichtig en langzaam eraan trekken en het kwam er gemakkelijk uit. Ik heb nog nooit bevallen dus ik had niet verwacht dat mijn baarmoedermond groot genoeg zou zijn om de Ballerine eruit te laten floepen. Ik ben wel teleurgesteld maar ik weet nu wel dat mijn lichaam die koper niet aan kan, ik ben echt te veel ongesteld geweest.

   • #101067 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Linda,

    Het zou inderdaad kunnen zijn dat je lichaam het spiraaltje niet accepteert en dat kan soms allerlei ongemakken veroorzaken. Gelukkig dat je hebt opgemerkt dat je spiraaltje uitgestoten werd. Misschien is een ander anticonceptiemiddel meer geschikt voor jou.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101058 Reageer
   Ingi
   Gast

   Gisteren ballerine lten plaatsen. Dokter adviseerde me de kyleena of mirena maar ik bleef bij mn gevoel. Nu een dag later geen pijn. Niks… na ingreep ff krampen gehad. Heb gelukkig onder sedatie de ingreep gehad want had nog een andere operatie dus kon dit meteen gedaan worden. Ben erg gevoelig persoon lage pijngrens maar heb tot nu toe totaaal geen extreme klachten. Benieuwd hoen dit afloopt. Over 2 weken echo of het goed zit!

   • #101061 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Ingi,

    Dank voor je positieve reactie. Fijn dat het plaatsen goed verlopen is en je daarna weinig klachten hebt gehad. Dat is een goed bericht. Heel verstandig dat er over twee weken een echo gemaakt wordt.
    Ik hoop voor je dat je ook de komende tijd geen problemen zult ervaren en je alleen maar kunt genieten van je hormoonvrije spiraaltje!
    Laat je nog wat van je horen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101056 Reageer
   Estrel
   Gast

   Op 03 september jl. heb ik de Ballerine laten plaatsen. Ik ben nu 37 was de hormonen van de anticonceptie pil zat en zelfs de Mirena deed het niet voor mij.
   Het plaatsen zelf is niet heel fijn maar het gaat wel snel voorbij. Ik heb deze laten plaatsen terwijl ik in de menstruatie zat, gelukkig duurde deze niet langer na het plaatsen.

   Ik heb er verder niet echt veel klachten bij. Menstruatie is wat zwaarder dan met gebruik van de pil, maar niet langer. Netjes om de 3.5 week een menstruatie die 4 a 5 dagen duurt. Wel heb ik de eerste week na de menstruatie veel last van slijmverlies. Maar na die 1e week is dat ook weer normaal. Ik ben best tevreden, ik voel er verder niets van en ook mijn vriend voelt er niets van.

   • #101057 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Estrel,

    Heel fijn om te horen dat je tevreden bent met de Ballerine. Slijmverlies kan voorkomen in het begin, waarschijnlijk verdwijnt dat na verloop van tijd.
    Dank voor het delen van jouw goede ervaring!! Ik hoop van harte dat je zo tevreden blijft en de komende jaren alleen maar plezier hebt van je spiraaltje zonder hormonen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101052 Reageer
   Lena
   Gast

   9 weken geleden de ballerine laten plaatsen door de huisarts. Na 3 kinderen deed het plaatsen niet echt pijn. Ik heb nu veel bloedverlies, om de week heb ik een heftige menstruatie. Rugpijn, buik krampen en erg veel bloed vooral… Bij de controle zag alles er wel goed uit. Ik denk dat mijn lichaam erg moet wennen. Ondertussen ben ik het bloedverlies wel echt zat. Met 3 kleine kinderen en om de week 7/8 dagen ongesteld heb ik weinig energie. Ik heb ook echt van die wee achtige krampen. Ik kan mijn baby niet meer in de draagzak dragen omdat mijn onder rug erg zeer doet. Hoop dat dit veranderd. Ik ga nog wel even 4 maanden doorzetten dan zit hij er ruim 6 maanden in. Anders overweeg ik toch om hem te la
   Ten verwijderen.

   • #101055 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lena,

    In de eerste maanden na plaatsing hebben sommige vrouwen last van hevige menstruaties en/of krampen. Dat is uiteraard heel vervelend, maar je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Iedereen reageert daar anders op. Sommige vrouwen hebben geen tot weinig last, anderen jammer genoeg wel.
    Ik zou inderdaad nog even doorzetten. Uit ervaring is gebleken dat de menstruatie op den duur meestal weer wordt zoals je vroeger gewend was.
    Ik wens je in ieder geval veel sterkte!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #101051 Reageer
   Sanne
   Gast

   Op 9 oktober 2020 heb ik de IUB Ballerine laten plaatsen door mijn huisarts. Het was de eerste keer dat zij deze spiraal ging plaatsen, daarmee gezegd raad ik het aan om dit bij iemand te laten doen die ervaring heeft met deze spiraal.

   Het plaatsen deed bij mij ontzettend veel pijn en ik zal hierna ook zeker nooit meer een spiraal nemen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, zoals ik op dit forum lees. Ik ben zelf nooit zwanger geweest en heb een hoge pijngrens, maar dit was next level. Ik heb de gehele dag enorm veel pijn gehad in mijn buik: krampen, veel bloedverlies en pijn in m’n onderrug. Op 11 oktober ben ik naar de huisartsenpost gegaan, omdat ik te veel bloed verloor en ik heel erg in paniek was. De desbetreffende arts heeft mij meer informatie gegeven en gekeken of de touwtjes nog zichtbaar waren. Mijn eigen huisarts had de touwtjes te kort afgeknipt, maar ze zaten nog ok. Hij gaf aan dat het een reactie kan zijn van het lichaam, dus daar hield ik mij maar aan vast. Naproxen meegekregen tegen de pijn en het bloedverlies. 2 dagen hierna was ik eindelijk van de pijn en bloedverlies af.

   Alles ging daarna geweldig. Totdat ik mijn eerste menstruatie kreeg met deze spiraal. Wauw, ik heb nog nooit zo veel bloedverlies gehad. Ik zat op het werk en bloedde door de grootste tampon + maandverband heen. Dit heeft 2 dagen geduurd, daarna heb ik nog 2 dagen een normale menstruatie gehad. De buikpijn was bij mij te doen – niet veel erger dan toen ik de pil slikte.

   Ik voel mezelf zo veel beter zonder die hormonen van een pil, eindelijk blij met deze vorm van anticonceptie! De pijn van het plaatsen is al bijna vergeten.

   Helaas, kan het blije gevoel niet langer duren. Vandaag heb ik een inwendige echo gehad en was daar te zien dat het spiraaltje niet goed zit. Het beschermd mij dus al sinds het plaatsen niet bij de sex!! Daar schrok ik van, want ze zagen dat mijn eisprong zich al volledig had hersteld en ready to go was. Ik weet niet of dit de ‘schuld’ is van mijn huisarts of doordat de Ballerine zich niet pakt of verzakt bij mij. Nu moet ik waarschijnlijk toch het spiraaltje er weer uit laten halen en ik kijk echt niet uit om alweer die pijn te moeten doorstaan.

   Ik vind het belangrijk om mijn verhaal te delen, omdat het echt belangrijk is wie je spiraal plaatst en wat je kan verwachten! Ik hoop dat er snel een anticonceptie voor mannen komt ;).

   • #101054 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sanne,

    Het is inderdaad over het algemeen beter je spiraaltje te laten plaatsen door iemand met ervaring. Wat ongelooflijk jammer dat je spiraaltje is uitgezakt, terwijl je – na een minder goede start – inmiddels tevreden was met je spiraaltje. Uitzakking komt helaas in een enkel geval voor. Waar de ‘schuld’ ligt is nooit zo precies te zeggen.
    Ik hoop voor je dat het verwijderen meevalt. Sterkte in ieder geval!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101049 Reageer
   Anoniemer
   Gast

   Gezien er zóveel negatieve berichten zijn, hier een positief tegen geluid!
   Op 28 oktober de spiraal laten plaatsen. Inbrengen voel je, maar ik kan het geen pijn noemen. Wel een uur van te voren 1000 mg paracetamol op.
   Dag erna wat kramp maar dat was het. Nu, 3 weken later, is het bloedverlies redelijk aan het stoppen maar nog niet weg. Verder nergens last van. Geen kramp, geen nare geurtjes en gelukkig een partner die bloed niet zo’n ramp vind 😉 Ik kan weer pijn vrij sporten. Omdat ik zoveel berichten zag over verzakken/ingroeien heb ik deze zorg geuit bij mijn huisarts. Waarop zij aangaf dan na een week de controle echo te doen en die was helemaal goed!
   Ben je in twijfel, echt, ga en praat erover met huisarts. Laat je niet beïnvloeden door alle slechte reacties want dat zijn de reacties die vaak online komen.
   Ohja, geen kinderen en al jaren zonder hormonen.

   • #101053 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Hartelijk dank voor je positieve bijdrage aan ons forum! Dat is belangrijk, want er worden inderdaad veel minder goede berichten geplaatst. Dat geeft helaas een verkeerd beeld over de Ballerine, aangezien verreweg de meeste vrouwen heel tevreden zijn met hun keuze.
    Desondanks vinden wij het belangrijk een podium te geven aan vrouwen, waar zij hun vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen.
    Ik hoop dat je zo tevreden blijft en je jarenlang plezier hebt van je hormoonvrije spiraaltje!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101037 Reageer
   Elena
   Gast

   Hello,

   I would also like to share my, unfortunately negative, experience – I had the Ballerine placed by a doctor who did not have experience placing this type of intrauterine devices. The placement was fast but extremely painful. I had severe cramps for a few weeks after which everything went back to normal. In a few weeks I started experiencing spotting which lasted for weeks. Three weeks after the placement an ultrasound was made and the IUB was in place.

   Today, two months later and during my second menstruation after the placement of the IUB, I saw something which I first thought it’s blood, but actually turned out to be the IUB – it had expelled!

   I am very disappointed because I had higher expectations. The placement was extremely painful and the price of the IUB is not low as well. I would not want a new IUB but I was wondering if I might get reimbursed for the cost of the expelled one?

   • #101050 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Dear Elena,

    I’m sorry to hear you had such a bad experience with the Ballerine. An expulsion can occur in a few cases, especially in the first three months.
    You were really unlucky that that happened to you.
    Your doctor can request with a replacement form a new IUD free of charge, if you want a new IUD inserted. However, we do not give refunds.

    Sincerely,
    Milly

  • #101036 Reageer
   Judith
   Gast

   Eind oktober heb ik een Ballerine laten plaatsen. Eerste nacht heftige pijn/ krampen gehad. Kon de dag erna niet rechtop laten. 2e dag was die heftige pijn weg.
   Nu dagelijks nog last van krampen, drukkend gevoel ver onder in mijn buik. Soms ook helemaal weg.
   Wat ik heel vervelend vind is de geur die ontstaat, vooral tijdens de sex. Een hele sterke, scherpe geur. Dat had ik voorheen niet. Wat kan dit zijn?
   Gr. Judith

   • #101048 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Judith,

    Dat je nog steeds last hebt van krampen kan komen door het spiraaltje, maar het kan ook horen tot je natuurlijke cyclus. Ook vrouwen zonder spiraaltje hebben soms last van krampen. Heb je al een controle gehad om te zien of je spiraaltje goed zit? Zo niet, dan raad ik je dat zeker aan. Ook het geurprobleem kan dan meteen besproken worden. Vaak wordt dat veroorzaakt door een lichte infectie.
    Ik hoop dat je arts je verder kan helpen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101035 Reageer
   /
   Gast

   8 maanden geleden deze spiraal laten plaatsen door gynaecoloog. Ongeveer 3 maanden last van verwachte klachten (extra afscheiding, bloed verlies, kramp). Inmiddels menstruatie regelmatig en geen klachten meer. Tijdens sex ook geen last van, wat bij andere spiraal vaak wel zo is. Ik ben super tevreden met deze spiraal!

   26e jarige vrouw, geen kinderen, voorheen anticonceptie pil

   Aanrader!

   • #101047 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Dat is een heel goed bericht! Na drie maanden doorzetten met toch wat klachten, heb je nu 5 jaar lang geen zorgen meer over anticonceptie en kun je genieten van je hormoonvrije spiraaltje.
    Reuze bedankt voor de moeite die je hebt genomen om dit positieve bericht te plaatsen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101031 Reageer
   Anoniem
   Gast

   Ik heb op 5 nov een ballerine laten plaatsen. Ongeveer 5 maanden geleden bevallen van een eerste kindje. Hiervoor gebruikte ik de pil, maar zeker meer dan andere half jar geleden gestopt totdat ik zwanger werd. Wij hebben nog kinderwens voor eventueel een tweede kindje. Dus leek ons niet verstandig om weer hormoon te gebruiken en ik geef nog borstvoeding.

   Plaatsing van spiraal:
   ik vond de plaatsing zelf niet zo heftig, maar dat ‘eendenbek’ was wel pijnlijker/raar gevoel, moeilijk te omschrijven. Daarna had ik paar dagen last van kramp/rugpijn wel steeds beetje bloedverlies.

   Ik heb wel last van veel meer slijm/afscheiding en een bepaalde geur. Wat mij erg onzeker maakt dat lucht lijkt een beetje op oud bloed ofz. Ik wissel mijn ondergoed ook meerdere keren per dag. Ik las dat het in sommige gevallen kan voorkomen, maar dat het ook infectie kan zijn enz. Weet niet zo goed wat ik moet doen. Om het nu al eruit te laten halen vinden ik ook zonde. Omdat het nog niet eens 2 weken geleden is. Maar ben wel erg bezig met dat nare geur en de afscheiding/slijm.

   • #101034 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Dank voor je bericht. Het komt af en toe voor dat vrouwen last hebben van afscheiding met een rare geur. Met name vlak na de plaatsing kan slijmafscheiding plaatsvinden. Meestal wordt de geurende afscheiding veroorzaakt door een schimmelinfectie, zoals candida. Een candida infectie is vervelend, maar relatief onschuldig.
    Het is heel belangrijk dat je ondanks die nare geur en afscheiding je vagina NIET met zeep of schuim wast. Dus alleen met water wassen. Gebruik ook geen vaginale spoelingen, want die verergeren de situatie alleen maar omdat het je natuurlijke evenwicht van je vagina verstoort.

    Ik adviseer je naar de huisarts te gaan. De arts kan je tabletten of een crème voorschrijven om de schimmel te bestrijden. Soms gaat het echter ook vanzelf over. Je kan het eventueel ook nog even afwachten.
    Sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101024 Reageer
   Kathleen
   Gast

   Hey,

   Ik ben 25 jaar en heb 14 dagen geleden deze spiraal laten plaatsen bij mijn gynaecoloog.

   Waarom?

   Na meer dan 10 jaar de anticonceptiepil te gebruiken, heb ik voor mezelf besloten de overstap te maken naar een hormoonvrije anticonceptiemethode. Enkel condooms gebruiken was naar mijn gevoel niet veilig genoeg, dus lijkt een koperspiraal mij de beste oplossing. Ik ben mij er van bewust dat ik nu waarschijnlijk meer en heviger ga menstrueren, maar dit vind ik veel minder erg dan de bijwerkingen en risico’s die gepaard gaan met het gebruik van de anticonceptiepil/hormoonspiraal/Nuvaring.
   Ik heb mij vooraf goed laten informeren over de voor- en nadelen, hoe het plaatsen verloopt, de kosten,…
   Ik heb gekozen voor de Ballerine spiraal omdat deze mij prettiger lijkt en minder pijnlijk dan de klassieke koperspiraal, ondanks dat deze duurder is. Voor 5 jaar bescherming vind ik de kostprijs best meevallen. Hou er wel rekening mee dat je niet enkel de aankoop van de spiraal (apotheek) betaald maar ook de dokterskosten van de gynaecoloog 1ste x voor gesprek en voorschrift, 2de x voor het plaatsen en 3de x voor de controle na 6 weken.

   Pijn?

   Ik wist dat het plaatsen van de spiraal geen pretje zou zijn dus heb ik 1u voor de afspraak een pijnstiller genomen
   (ibuprofen 400mg + paracetamol 1G) om de pijn te beperken. Ik heb de spiraal ’s morgens vroeg laten plaatsen op de dag dat mijn menstruatie zou beginnen. Omdat het onvoorspelbaar was hoeveel en hoelang ik pijn zou hebben had ik uit voorzorg de hele dag vrij genomen om te kunnen rusten. Bij de gynaecologe vertelde ik dat ik wel een beetje bang was voor de pijn, zij hielp mij ontspannen en heeft mij goed door de “behandeling” heen geholpen door telkens te zeggen wat ze ging doen en hoe dat ging aanvoelen zodat ik voorbereid was. Ze waarschuwde mij dat ik het gevoel kon hebben van weeën. Bij het effectief inbrengen van de spiraal voelde ik de pareltjes langs de baarmoedermond gaan als een intense maar korte pijn. De pijn was ik al snel vergeten toen ze mij aan de hand van een echo liet zien dat de spiraal netjes op zijn plek zat. Ik was opgelucht dat het zo snel voorbij was. Het was heel even tanden bijten maar nu ben ik er 5 jaar vanaf! Ik heb 3u na het plaatsen nog 1 zakje Spidifen (ibuprofen) 400mg + 1 tablet Buscopan forte (krampstillend) genomen omdat ik bij het uitwerken van de eerste pijnstiller toch nog wat pijnlijke krampen had. Maar in de namiddag was de pijn helemaal weg. Ik ben wel nog de hele dag voorzicht geweest waarmee ik bedoel dat ik geen intensieve inspanningen gedaan heb.

   Bloedverlies?

   Enkele uren na het plaatsen van de spiraal kreeg ik last van bloedverlies, niet anders dan mijn gewone menstruatie.
   De eerste dagen licht bloedverlies, nadien zwaarder. Na ongeveer 1 week leek de bloeding te zijn gestopt en heb ik al terug betrekking gehad met mijn partner. Ik was ongerust dat de eerste keer misschien nog pijnlijk zou zijn maar alles voelde normaal, we hadden beide geen last van de draadjes. Jammer genoeg was het bloedverlies 2 dagen later al terug. Ik heb geen last gehad van pijn of krampen, het is enkel vervelend dat ik nog steeds bloed verlies. Uit voorzorg neem ik Ferixx (ijzersupplement met vit B12) om bloedarmoede te voorkomen. Ik weet niet of dit ligt aan het plaatsen van de spiraal of aan het “ontpillen”. Het lijkt mij niet abnormaal dat mijn lichaam eventjes moet wennen aan de spiraal en het afkicken van synthetische hormonen. Ik wacht geduldig af hoe het verder verloopt en binnenkort ga ik terug langs de gynaecoloog voor een nacontrole.

   Tot slot

   Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze, al bij al ben ik zeer tevreden van de Ballerine spiraal.
   Laat je niet afschrikken door sommige verhalen, ieder lichaam is anders.

   Groetjes,

   Kathleen

   • #101027 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Kathleen,

    Dank voor je uitgebreide verslag. Fijn dat het bij jou allemaal goed verlopen is. Je schrijft dat de kosten van het spiraaltje inclusief plaatsen best hoog zijn. Dat hangt er een beetje van af. Als je een aanvullende verzekering hebt, worden de kosten van het spiraaltje zelf vergoed en als je het laat plaatsen bij de huisarts hoef je daarvoor niets te betalen. Ook het plaatsen bij een verloskundige wordt vaak vergoed.
    Je hebt nu iets meer bloedverlies. In het begin is dat heel goed mogelijk. Ook het stoppen van hormonale anticonceptie kan daarbij een rol spelen. Ik hoop voor je dat over enige tijd het bloedverlies wat gaat afnemen, als je lichaam gewend is aan de nieuwe situatie.
    Heel fijn dat je de moeite hebt genomen jouw positieve ervaring met ons te delen! Vrouwen kunnen dan ook lezen dat het gewoon goed kan gaan.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101013 Reageer
   LJ
   Gast

   In maart een ballerine spiraal laten zetten
   Omdat ik graag hormoomvrije anti conceptie wilde. Voor mijn zwangerschap al eens een koperspiraal voor 5 jaar gehad dus de keuze om voor een koperspiraal te gaan was voor mij makkelijk.
   Inbrengen bij de verloskundige ging zonder problemen.
   Heb de ballerine spiraal echter maar 6 maanden gehad. Na plaatsing begon t voor mij met vage klachten…veel buikpijn, een eisprong die ik nu wel voelde en voorheen niet(3 dagen krampen)….heftige menstruaties van 7 dagen waarbij ik reserve kleding meenam naar t werk en s’nachts opstond om te zorgen dat het niet doorlekte.
   Maar t ergste voor mij was..het haaruitval dat begonnen was sinds de spiraal geplaatst was.
   Na 6 maanden de spiraal laten verwijderen omdat ik me er niet prettig bij voelde. Controle wees uit dat hij wel goed op zijn plek zat.
   Meteen na verwijderen ongesteld geworden. Nu 7 weken na verwijderen aan het wachten op mijn menstruatie. Zwangerschapstesten zijn tot nu toe negatief. Hoop dat dit een bijwerking van de spiraal is..ondanks dat er geen hormonen inzitten…

   • #101016 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste LJ,

    Wat jammer dat je je spiraaltje hebt moeten laten verwijderen. Sommige vrouwen hebben helaas blijvend een hevigere menstruatie dan voorheen het geval was. Dan is er de keus of je dat accepteert of uitkijkt naar een ander anticonceptiemiddel. Dat je last van haaruitval hebt gehad na plaatsing van je spiraaltje is wat vreemd. Het behoort namelijk niet tot de bijwerkingen. Toch is er wel eens eerder melding van gemaakt. Waarschijnlijk accepteert het lichaam het spiraaltje niet en dan kunnen er de meest vreemde reacties ontstaan. Bij jou uitte zich dan kennelijk in haaruitval.
    Ik hoop dat dat probleem nu is opgelost?
    Na verwijdering van een spiraaltje kan het zijn dat de menstruatie in het begin wat langer op zich laat wachten. Dat komt vaker voor.
    Ik hoop dat je een anticonceptiemiddel hebt gevonden dat beter bij je past.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101009 Reageer
   Lisa
   Gast

   Hoi allemaal,

   Ook ik wil graag mijn met ervaring met de Ballerine delen. Inmiddels heb ik de Ballerine zo’n 9 maanden. Eind februari 2020 heb ik hem laten plaatsen door een verloskundige praktijk in Rotterdam die veel ervaring hebben in het plaatsen van spiralen. Echt een tip om je spiraal door een verloskundige te laten plaatsen, ik had hierbij een veel fijnere ervaring dan bij mijn huisarts. Bij mijn huisarts in Zeeland (Middelburg) kenden ze de Ballerine überhaupt niet, maar ik ook moest en zou hem hebben. Dat was een ritje naar Rotterdam wel waard.

   Ik heb gekozen voor de hormoonvrije Ballerine, omdat ik allerlei (vage) klachten had, zoals verminderde zin in vrijen, niet lekker in mijn vel zitten en duizeligheid (dat laatste bleek overigens niet aan de hormonen te liggen maar aan een vitamine b12 tekort). Heel eerlijk merk ik wat betreft de klachten die ik had geen enorme verschillen. Wel merk ik voorafgaand/tijdens het vrijen veel vochtiger ben, wat het allemaal wel wat fijner/makkelijker maakt (voorheen, mét de hormonen, kon ik ontzettend ‘droog’ zijn, echt een afknapper tijdens het vrijen).

   Wat betreft het plaatsen van de spiraal: dit was allemaal zo gepiept (ik heb geen kinderen). Bij mij is in één afspraak mijn oude spiraal eruit gehaald en de Ballerine geplaatst. In de daaropvolgende dagen heb ik geen buikpijn gehad.

   De eerste maanden schrok ik wel van de hoeveelheid bloedverlies en de lengte van de menstruatie (ongeveer 7 dagen). Voor mij was het vooral een groot contrast met de voorgaande jaren waarbij ik door mijn hormonale anticonceptie niet ongesteld werd. Op de website van Ballerine las ik dat de menstruatie na 3 maanden zou moeten normaliseren; dit was bij mij precies het geval. Na 3 keer hevig ongesteld te zijn geweest, ben ik daarna terug gegaan naar een voor mij ‘normale’ menstruatie. Dat houdt voor mij in: 3 dagen behoorlijk bloedverlies, 2-3 dagen licht bloedverlies. Ik heb sinds ik de Ballerine heb overigens nooit last gehad van buikpijn, ook niet in die eerste 3 maanden.

   Al met al zou ik de Ballerine iedereen aanraden!

   • #101011 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lisa,

    Dank je wel voor je uitvoerige verslag. We horen vaak dat het plaatsen bij een verloskundige heel prettig is. Het is laagdrempeliger en er is meer tijd voor uitleg en het plaatsen zelf.
    Goed om te lezen dat je zo tevreden bent over de Ballerine en het andere vrouwen aanraadt! Het komt inderdaad soms voor dat je de eerste drie maanden last kunt hebben van een hevigere menstruatie, maar als je door die periode heen bent heb je 5 jaar lang plezier van je spiraaltje.
    Dank nogmaals voor de moeite die je hebt genomen je ervaring met ons te delen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101005 Reageer
   Joa
   Gast

   Ik wil toch ook even een positief bericht plaatsen over de Ballerine. Ik heb de Ballerine nu ruim 15 maanden en ben er heel tevreden over. Ik vond het in het begin wel heel spannend omdat de Ballerine pas net op de markt was, en er nog geen gebruikerservaringen waren. Maar toch  moest en zou ik hem hebben. Ik heb indertijd zelfs bij de apotheek uit moeten leggen om welke spiraal het ging, omdat ze er nog niet eerder van gehoord hadden. Voor mij was vooral de vorm en het hormoonvrije aspect doorslaggevend. Ik reageer nogal heftig op hormonen, dus na jaren de pil te hebben geslikt, werd het tijd om over te stappen op hormoonvrije anticonceptie. Het plaatsen viel mij 100% mee, ik ben wel al mama van twee prachtige meisjes, dus wellicht dat dat ook in mijn voordeel heeft gewerkt. In het begin heb ik tijdens mijn menstruatie flinke bloedingen gehad en ook heftige menstruatiepijnen. Deze klachten duurden ongeveer een half jaar. Inmiddels heb ik twee tot drie dagen heftig bloedverlies en menstruatiepijn, en daarna is het weer net zo snel weg als dat het kwam. Tussendoor voel ik mijn eisprong en heb ik één dag heel licht bloedverlies en that’s it! Al met al ben ik heel blij met mijn Ballerine en hoop ik dat dat zo blijft!

   • #101007 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Joa,

    Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent met de Ballerine. Heel goed van je dat je in het begin even hebt doorgezet. Nu heb je vijf jaar lang geen omkijken meer naar anticonceptie. Hoe heerlijk is dat!
    Reuze bedankt voor de moeite die je hebt genomen je positieve verhaal met anderen te delen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #101004 Reageer
   Nicole
   Gast

   Hallo ik had een vraag ik heb sinds april de ballerine maar ik ben op het moment ongesteld maar merk dat ik weinig menstrueer is dit normaal of moet ik ermee naar de dokter ik heb dit namelijk not nooit gehad sinds ik de spiraal heb..

   • #101006 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Nicole,

    Dat je menstruatie nu minder hevig is dan normaal kan allerlei redenen hebben. Misschien is je hormoonhuishouding wat van slag door bijv. stress, of een andere eet/leefstijl. Voel nog wel even voor alle zekerheid of je de draadjes van je spiraaltje nog kunt vinden. Dan weet je in ieder geval zeker dat het spiraaltje nog op zijn plaats zit.
    Als je je erge zorgen maakt kan je altijd even een controle afspraak maken bij de huisarts.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100995 Reageer
   MG
   Gast

   Begin augustus spiraal laten zetten. Na 6 weken heb ik controle gehad en deze zat goed. Hier was ik blij om omdat ik dagelijks bloedverlies had, mijn menstruatie niet doorzette en ik daarom niet goed wist of mijn spiraal goed zat.

   Mijn vriend had al een aantal keer aangegeven dat hij de touwtjes voelde zitten, uiteindelijk afspraak gemaakt om deze indien mogelijk korter te laten knippen. Dit kon pas na een paar weken. De 2 weken voor mijn afspraak heb ik mijn vriend niet meer horen klagen, ik had geen zin om naar de afspraak te gaan, maar toch gegaan. En gelukkig! Spiraal was nergens meer te vinden… ik heb geen idee wanneer ik deze ben kwijtgeraakt.

   Ik ben 4,5 maand geleden bevallen en van nog een zwangerschap sta ik niet te springen. Nu maar afwachten..

   Voor mij geen ballerine meer. De Vk heeft direct een t safe geplaatst…

   • #100998 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste MG,

    Wat een geluk dat je een afspraak had gemaakt om de draadjes van je spiraaltje in te korten en ontdekt werd dat je spiraaltje uitgestoten was.
    Ik hoop van harte dat het op tijd is geweest en je niet ongewenst zwanger bent geraakt.
    Je hebt nu een T-Safe laten plaatsen. Ik adviseer je over zes weken te laten controleren of je spiraaltje nog goed zit. Dat raden wij trouwens iedereen aan. Sterkte de komende weken. Laat je nog weten hoe het afloopt?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #101030 Reageer
     MG
     Gast

     Hallo,

     Helaas toch te laat en zwanger…

     • #101033 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Dat is wel een hele nare boodschap! Wat een ongelooflijke pech dat je toch zwanger bent geworden. Daar zit je kort na je bevalling natuurlijk niet op te wachten. Ik wens je oprecht heel veel sterkte!!
      Ik begrijp dat je er wellicht niet voor in de stemming bent, maar ik wil je toch vragen een e-mailtje te sturen naar [email protected], zodat wij nog enkele vragen kunnen stellen die nodig zijn voor de registratie.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100991 Reageer
   Floraa
   Gast

   Plaatsen ging super, amper last van gehad. 3 menstruaties er mee gehad. Deze waren heftiger, maar zeker te doen. Ik was er super blij mee!

   Totdat de Ballerine helaas naar beneden is gezakt. Gisteren voelde ik een lichte pijnscheut en daarna voelde ik dat hij niet meer goed zat. De Ballerine zat al in de baarmoedermond en kon er zo door de huisarts pijnloos uitgehaald worden.

   Helaas voor mijn portemonnee en ook voor mij.. toch weer op zoek naar iets anders.

   • #100993 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Floraa,

    Dat is wel heel sneu voor je dat je het spiraaltje moest laten verwijderen terwijl je er zo blij mee was. Maar als het spiraaltje in de baarmoedermond zit is het niet meer veilig, dus er was geen andere optie. Bij uitzondering kan dit helaas voorkomen. Wel vervelend dat het jou moest treffen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100988 Reageer
   Bente
   Gast

   In maart de spiraal laten zetten. Ging probleemloos. Wel een tijdje last blijven houden van het gevoel dat die niet helemaal goed zat, voelde als een scheef zittende tampon. Uiteindelijk in april controle echo gehad, hij zat goed.

   Nu afgelopen vrijdag ontdekt dat ik toch zwanger ben. Op een echo Leek de spiraal er nog te zitten en dus ook een beginnende zwangerschap..

   • #100990 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Bente,

    Dank voor je bericht. Als ik het goed begrijp ben je ondanks het spiraaltje toch zwanger geworden, aangezien het spiraaltje nog op zijn plaats zit.
    Dat is vast wel even schrikken geweest. Zoals je misschien weet is geen enkel anticonceptiemiddel 100% veilig, Maar dat jij bij de uitzondering behoort is natuurlijk niet fijn. Je gaat er meestal van uit dat het gewoon goed gaat.
    Ik wil je vragen even een mailtje te sturen naar [email protected] zodat wij je nog een paar vragen kunnen stellen i.v.m. de nodige registratie.
    Ik wens je heel veel sterkte!!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100987 Reageer
   Tineke
   Gast

   In mei heb ik de ballerine spiraal laten plaatsen door mijn verloskundige. In januari ben ik van mijn zoontje bevallen en omdat ik niet goed reageer op hormonen leek dit mij een fijne manier van anticonceptie. Nu had ik sinds een paar weken last van krampen die toe namen. Afgelopen maandag ben ik naar de verloskundige geweest en die constateerde dat de spiraal volledig uitgezakt was. Ze kon hem er met gemak uit halen. Ik Weet niet precies wanneer mijn ovulatie was maar ij heb wel met regelmaat gevreeën. Aankomende dinsdag zou ik weer ongesteld moeten worden, ik merk dat ik best wel nerveus ben en bang voor een eventuele ongewenste zwangerschap. Mocht ik niet zwanger zijn heb ik dus niet veel andere opties wat betreft hormoonvrije anticonceptie.

   • #100989 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Tineke,

    Wat vervelend voor je dat je de pech hebt gehad dat je spiraaltje is uitgezakt. Helaas komt dat in een enkel geval voor. Ik hoop echt voor je dat je er op tijd bij bent geweest met je bezoek aan de verloskundige. Laten we hopen dat je de komende week gewoon ongesteld wordt.
    Laat je dat nog weten??
    Sterkte de komende dagen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100981 Reageer
   Hendrika
   Gast

   Ik heb nu 5 maand de ballerine gehad.
   Wat was ik er blij mee, het plaatsen perfect. En ik voelde hem niet zitten (in tegenstelling tot de mirena die voelde ik constant). Helaas is hij er dit weekeind uitgezakt. En vandaag verwijderd door de verloskundige. Precies in mijn vruchtbare periode, dus met kan op zwangerschap.
   Nog even twee weken wachten, en misschien laat ik hem opnieuw zetten.

   • #100982 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Hendrika,

    Dat is wel heel erg pech hebben dat je spiraaltje is uitgezakt. En dat terwijl je zo tevreden was met de Ballerine. Dat een spiraaltje uitzakt kan helaas bij uitzondering voorkomen. Gelukkig dat je het gemerkt hebt. Ik hoop voor je dat je op tijd bent geweest en je niet zwanger geraakt bent. Het zullen best twee spannende weken worden.
    Hou je ons op de hoogte? Sterkte in ieder geval!

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #101022 Reageer
     Hendrika
     Gast

     En het resultaat is dat ik dus wel zwager ben.

     • #101026 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Wil je a.u.b. nog even een e-mail sturen naar [email protected], zodat wij je nog enkele vragen kunnen stellen i.v.m. de registratie?

      Vriendelijke groet,
      Milly

     • #101025 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Wat een enorme pech! Wat naar voor je, dat was uiteraard niet wat je je had voorgesteld. Helaas bestaan er tot nu toe nog geen anticonceptiemiddelen die 100% veilig zijn. De kans op zwangerschap is heel klein, maar dat uitgerekend jij bij die uitzonderingen behoort, dat wil je natuurlijk niet.
      Ik wens je heel veel sterkte!

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100970 Reageer
   Renate
   Gast

   6 weken geleden het ballerine spiraal laten plaatsen.
   voor mijn huisarts de eerste keer, maar omdat haar erg vertrouw en zij mij inmiddels ook vaker heeft gezien heb ik het spriraal door haar laten plaatsen. het plaatsen is natuurlijk even pijnlijk (heb eerder ook mirena en kylena gehad) maar die pijn is zo kort dat ik daar je keuze niet van zou laten afhangen.

   Eerste menstruatie verloor ik meer en langer bloed maar had verder geen klachten, ook tijdens mijn eisprong wat bloed verlies maar geen klachten.
   net bij de gyn geweest voor na controle en de ballerine zit goed.

   Ik ben blij dat ik mij niet heb laten afschikken door de wisselende verhalen.

   • #100975 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Renate,

    Nou, wat fijn om te horen dat je geen problemen hebt met de Ballerine en je er zo tevreden over bent! Dat horen wij graag. Verreweg de meeste vrouwen zijn heel blij met dit spiraaltje en ervaren weinig tot geen klachten. Heel goed van je dat je je niet hebt laten beïnvloeden door de minder goed berichten, die er uiteraard ook zijn. Maar iedere vrouw reageert anders en je moet het echt zelf ervaren.
    Ik hoop van harte dat je de komende vijf jaar zo tevreden blijft. Dank voor je positieve bijdrage aan dit forum!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100969 Reageer
   Natascha
   Gast

   Ik heb 8 maanden geleden de ballerine laten plaatsen, een half jaar na de bevalling en na een paar keer een normale cyclus te hebben gehad. 2 maanden geleden nog een keer op nacontrole geweest omdat het hevige bloeden tijdens de menstruatie maar aan bleef houden (binnen het uur een super tampon vol en doorgelekt, voor de spiraal gebruikte ik niet eens super tampons). Met de echo gekeken en hij zat goed volgens VK. Totale menstruatie duurt nu 10 dagen, waarvan 2 a 3 zeer hevig en last van duizeligheid. Tijdens die hevige dagen kan ik eigenlijk niet eens fatsoenlijk de deur uit of iets ondernemen omdat ik continue erg moet hebben dat ik niet doorlek. Ik overweeg om hem te laten verwijderen omdat dit me echt belemmerd in het dagelijks leven. Nu lees ik dat je heviger kunt bloeden de eerste paar maanden na plaatsing, maar die ben ik inmiddels ruim voorbij. Zijn er meer vrouwen die dit hebben? Moet ik nog langer geduld hebben tot het weer normaal wordt of is dit wel hoe blijft (na 8 maanden)?

   Alvast bedankt voor uw reactie.

   • #100977 Reageer
    Joan
    Gast

    Hoi!
    Ik ben na 5 maanden, na het zetten van de spiraal, zo hevig ongesteld geweest en ben daddaarbij de spiraal verloren. En zwanger geraakt. Dus als ik zulke verhalen lees.. Blijf alert en laat het zo nodig nogmaals controleren!

    • #100979 Reageer
     Titus Health Care
     Gast

     Beste Joan,

     Wat naar voor je dat je toch zwanger bent geraakt, terwijl je dacht dat je beschermd was door je spiraaltje. Dat is op zijn minst een teleurstellende ervaring! Ik wil je vriendelijk verzoeken een e-mailtje te sturen naar [email protected], zodat wij je nog wat vragen kunnen stellen die nodig zijn voor de registratie.
     Dank vast!

     Vriendelijke groet,
     Milly

   • #100974 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Natascha,

    Dank voor je bericht. Je reageert behoorlijk heftig op het spiraaltje. Dat kan bij uitzondering voorkomen. Voor sommige vrouwen is een koperspiraaltje niet geschikt, hoe jammer dat ook is. Misschien moet je inderdaad overwegen het spiraaltje te laten verwijderen, want zo doorgaan met die heftige menstruaties is niet fijn.
    Laat je nog weten wat je gaat doen en of je klachten daarna ook verdwijnen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

   • #100971 Reageer
    Hum
    Gast

    Hoi,

    In het begin werd ik regelmatig ongesteld maar maakte ik eerste keer mee dat ik ging doorlekke. 2/3 dagen heftige menstruatie. Na 8 maanden werd ik onregelmatig en me menstruatie duurt wel 10 dagen met 2/3 dagen heel erg dat ik ook niet durf om ff naar buite te gaan. Ongveer de 5 de dag lijkt net of ik klaar ben en dan heb ik ook niks 1a2 dagen later weer ongesteld.
    het ook niet weinig dat ik een inlegkruisje kan gebruike.

    • #100973 Reageer
     Titus Health Care
     Gast

     Beste Hum,

     Wat vervelend voor je dat je menstruaties zo lang en hevig zijn. Je lichaam is inmiddels al gewend aan het spiraaltje, want de gewenningsperiode van ca drie maanden is al geruime tijd voorbij. Ik raad je dan ook aan een afspraak te maken met de huisarts voor controle en voor overleg. Die kan beter bekijken wat de mogelijke oorzaak is.

     Vriendelijke groet,
     Milly

  • #100963 Reageer
   Lobke
   Gast

   Goedemorgen !

   Ik heb een aantal jaren terug een Spiraal gehad ik geloof de Mirena spiraal. Deze heb ik 2 jaar lang gehad maar omdat ik continu ongesteld bleef heb ik hem er toch uit laten halen. Ik ben sinds 4 maanden gestopt met de pil omdat ik van de hormona af wil. Nu las ik dat er een andere spiraal is de Balarina spiraal. Weet iemand uit ervaring of je bij deze spiraal minder vloeit/ongesteld bent ? Of werkt dit exact het zelfde ?

   • #100964 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lobke,

    Dank voor je vraag. Het is alleen moeilijk er een goed antwoord op te geven. Iedereen reageert namelijk anders op een koperspiraaltje. De een heeft geen klachten, de ander wel. Je zult het echt zelf moeten ervaren. Wel is het zo dat als je van nature een heftige menstruatie hebt, de bloedingen vaak iets toenemen bij gebruik van een koperspiraaltje.
    Laat je nog weten wat je gaat doen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #101014 Reageer
     Lobke
     Gast

     Hallo,
     Ik heb er toch voor gekozen de balarina spiraal te plaatsen. Dit heb ik gisteren laten doen en ik dacht dat het mee zou vallen maar het deed echt ontzetten veel pijn. Nog steeds wel buikpijn nu en veel bloedverlies voor mijn doen. Maar ik ben erg benieuwd naar de komende maanden. Ik lees nu wat verhalen hier boven van meiden die hem verliezen dus ik ga extra goed opletten dat dit mij niet gebeurt ! Zal over een aantal maanden nog wel laten horen hoe ik het ervaar 🙂

     • #101017 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Lobke,

      Dank voor het plaatsen van je ervaring! Wel een beetje pech dat het plaatsen wat tegenviel. Heb je van te voren een pijnstiller ingenomen? Meestal helpt dat namelijk. Nu moet je even door de gewenningsperiode heen. Bij de een is die kort, bij de ander wat langer. Maar houd in gedachten dat je straks 5 jaar lang niet meer hoeft te denken aan anticonceptie! Hoe fijn is dat?
      En ja, controleer af en toe of je de draadjes van je spiraaltje nog kunt voelen. Met name de eerste periode is – bij uitzondering – een uitstoting van een spiraaltje mogelijk.
      Ik hoop dat alles bij jou verder goed verloopt!

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100961 Reageer
   Annemarie
   Gast

   Een aantal weken geleden heb ik ook een bericht geplaatst op dit forum, na het plaatsen van de spiraal.

   Vandaag, 6 weken later, had ik de controle of de spiraal goed zit. Ik had het gevoel dat de spiraal wel goed zou zitten, omdat ik geen bijwerkingen had. Het enige was dat ik het touwtje heel duidelijk voelde van binnen, maar ik had gelezen dat het kan zijn dat het touwtje dan niet kort genoeg is geknipt.

   Helaas bleek met de echo dat het spiraal niet goed zat en uitgezakt was naar de baarmoederhals.. Heel erg balen, omdat het plaatsen voor mij persoonlijk best heftig/pijnlijk was. Het is voor mij dus (voor nu) ook geen optie om opnieuw een spiraal te laten plaatsen.

   Samen met een vriendin heb ik de spiraal laten zetten 6 weken geleden, dus wij hadden samen de controle vandaag. Ook bij haar zat hij niet goed, maar zij had wel last van bijwerkingen (continu bloedverlies).

   Dan nog maar een paar jaar door met de pil..

   • #100962 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Annemarie,

    Dat is wel heel sneu voor je dat het spiraaltje in de baarmoederhals zat en dus verwijderd moest worden. En dat terwijl je geen klachten had. Aangezien dat ook het geval was bij je vriendin, vraag ik me voorzichtig af of de spiraaltjes wel goed geplaatst waren. Of is het puur toeval? Is er direct na plaatsing een echo gemaakt?
    Hoe dan ook het blijft heel vervelend, ook voor je vriendin. Het komt helaas bij uitzondering voor, net als dat wel eens voor kan komen bij andere spiraaltjes.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100950 Reageer
   Noor
   Gast

   Hi Lilly,

   Graag zou ik 2 vragen willen stellen over de Ballerine:
   -Ik ben aan het overwegen om mijn huidige koperspiraal te laten vervangen voor de Ballerine. Ik heb namelijk sinds 3 maanden de t-safe en ben tussen mijn ongesteldheid bijna non-stop een beetje aan het bloeden. Voor mijn ongesteldheid heb ik 2 weken lang onhoudbare krampen, vooral in de loop van de dag. Klopt het dat een lichaam inderdaad minder heftig reageert op de Ballerine?
   -ik zie dat de Ballerine de materialen nikkel, titanium, PET en polypropyleen bevat. Ik heb voor een koperspiraal gekozen om de onnatuurlijke ‘troep’ (zoals extra hormonen) te vermijden, dus het klinkt niet fijn dat al deze stoffen er ook in zitten. Wat betreft de andere koperspiraal zie ik alleen koper en polyethyleen als materialen, klopt dat of bevat die ook al deze extra stoffen? Wat voor invloed hebben deze op het lichaam?

   Bij voorbaat veel dank!
   Hartelijke groet,
   Noor

   • #100957 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Noor,

    Dank voor je vragen. Over het algemeen heeft de Ballerine minder bijwerkingen dan de T-Safe spiraal. De Ballerine is nl. kleiner en heeft een soepele ronde vorm. Ik kan je echter geen garantie geven dat de bloedingen minder zullen zijn dan bij de T-Safe. Dat hangt van meerdere factoren af, daarbij komt dat iedere vrouw anders reageert op een koperspiraaltje. Je zult het echt zelf moeten ervaren.
    De genoemde stoffen in de Ballerine kunnen geen absoluut kwaad aangezien de hoeveelheid daarvan minimaal is. Uiteraard is daarop getest. Alleen vrouwen met een nikkelallergie wordt afgeraden dit spiraaltje te gebruiken.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100946 Reageer
   Sophie
   Gast

   6 weken geleden heb ik deze koperspiraal laten zetten bij de verloskundige. Voordat ik deze liet zetten, heb ik drie jaar aan de pil gezeten. Ik heb ervoor gekozen om deze spiraal te nemen om de volgende redenen:

   – Ik was niet mezelf door de pil. Ik voelde me vaak somber en ik had het gevoel alsof er een ‘laagje’ over mezelf heen zat waardoor ik niet meer helder kon nadenken
   – De kans om de pil te vergeten gaf me stress
   – Een spiraal blijft vijf jaar zitten.
   – Ik heb geen zware menstruatie, dus het is niet erg zijn als mijn menstruatie iets zwaarder wordt. Daarnaast heb ik amper krampen en andere klachten (pms, acné, etc.)

   Het inbrengen deed bij mij weinig pijn. Het voelde hoogstens als een zware menstruatiekramp, gecombineerd met een kleine steek nu en dan. De dagen na het inbrengen heb ik wel wat pijn gehad. De verloskundige legde uit dat dit een reactie van je lichaam op het koper is. Deze klachten waren draagbaar met behulp van Aleve Feminax. Na 3 weken ben ik weer ongesteld geworden. Deze menstruatie was inderdaad een stuk heftiger dan ik gewend ben. Hier moet ik gewoon even gaan wennen, denk ik. Qua buikpijn viel het gelukkig reuze mee! Gisteren hebben ze de spiraal gecontroleerd en gelukkig zit hij helemaal prima!

   Dit zijn de voordelen die ik nu al heb ervaren:
   – Ik voel me meer mezelf. Ik kan helderder nadenken en ik lijk nu al beter in mijn vel te zitten
   – Ik voel me niet meer gestresst door het vergeten van de pil.
   – Ik kan mijn lichaam weer beter leren kennen. Het voelt fijn om geen hormonale troep meer te slikken!

   Voor iedereen die twijfelt over stoppen met de pil, probeer dit zeker uit! Voor mij voelt het nu al als een hele verademing!

   • #100948 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sophie,

    Ik kan me goed voorstellen dat je je een stuk beter voelt, nu je geen toegevoegde hormonen meer binnenkrijgt. Dat is al een hele winst! En dat je zo weinig last hebt van je spiraaltje is ook mooi meegenomen. Je menstruatie zal zich waarschijnlijk nog wat aanpassen, zodra je gewend bent aan de nieuwe situatie.
    En ja, vrouwen gaan steeds meer nadenken over de werking van toegevoegde hormonen in hun lichaam en stappen over naar anticonceptie zonder hormonen.

    In ieder geval reuze bedankt voor je uitvoerige bijdrage aan ons forum! Ik hoor graag hoe het over enige tijd met je gaat!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100942 Reageer
   Lilly
   Gast

   Nu al 13 maanden de ballerine als anticonceptie. Daarvoor heb ik 5 jaar geen hormonale of spiralen gehad. Dus mijn lichaam had een natuurlijke cyclus ( nooit veel bloedverlies en een vyclus van 28 dagen). Nu echt verga ik soms van de pijn. Tijdens de eisprong lijkt t soms alsof ik weeen heb en moet dan soms ineengekrompen blijven liggen anders wordt t alleen maar erger. Ook heb ik veel meer last van mijn menstruatie, is mijn cyclus nog maar 21 dagen, Ben ik in een jaar tijd 10 kilo aangekomen ( geen andere eet of leefgewoontes gekregen). Ook heb ik de gehele tijd steken/krampen rechts onderin bij mijn lies/heup.

   Weet niet zo goed wat ik moet doen. De koperenspiraal was enige oplossing om hormonaal vrije anticonceptie te hebben 🙁

   Zou er een onderzoek kunnen zijn hoe je dit kan onderzoeken of het hieraan ligt?

   Mvg Lilly

   • #100944 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste lilly,

    Dat zijn heel wat klachten die uiteraard best invloed hebben op je leven. Om te beginnen raad ik je aan een echo te laten maken om te zien of het spiraaltje goed zit. Dat je aangekomen bent zou wellicht kunnen komen door het feit dat het lichaam vocht vasthoudt. Bij sommige vrouwen wordt het spiraaltje, als vreemd voorwerp, niet geaccepteerd en het lichaam gaat vervolgens protesteren. Dit uit zich in een enkel geval door bijv. vocht vasthouden, naast de gebruikelijke bijwerkingen zoals krampen, meer bloedverlies etc.
    Bespreek het nog eens met je huisarts. In het uiterste geval is verwijdering van je spiraaltje de enige oplossing, hoe jammer dat ook is aangezien hormoonvrije anticonceptie de enige optie voor je is.
    Ik hoor graag hoe het afloopt.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100941 Reageer
   Noelle
   Gast

   Vandaag de Ballerine laten plaatsen. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten omdat de verhalen zo wisselend zijn.

   Mijn spiraal is door een vrouwelijke huisarts geplaatst.
   Het is mij alles meegevallen. Pijn heb ik niet gehad, enkel een zeurderig gevoel in mijn onderbuik wat slechts enkele seconden duurde. Na het plaatsen licht bloedverlies. Over 6 weken op controle om te kijken hoe de touwtjes zitten en mocht ik dat willen kan er een echo gemaakt worden om te kijken of het spiraal goed op zijn plek zit.

   So far, so good.

   • #100943 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Noelle,

    Dank voor je positieve bericht! Fijn dat het plaatsen zo goed verlopen is en je je tot nu toe goed voelt. Dat is mooi om te horen.
    Heel verstandig dat er over zes weken een nacontrole is gepland. Je kan eventueel ook tussendoor zelf nog controleren of je de draadjes nog voelt.
    Ik hoop van harte dat je 5 jaar lang alleen maar plezier zult hebben van de Ballerine, net zoals vele anderen.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100940 Reageer
   Annet
   Gast

   Ondanks de wisselende verhalen op dit forum over het Ballerine spiraal, heb ik toch besloten om deze te laten zetten. Wat ik mee heb genomen in mijn overweging:
   – Bevat geen hormonen
   – De inbrenghuls is smaller dan bij andere spiralen (heb geen kinderen, dus Ballerine schijnt dan minder pijnlijk te zijn met inbrengen)
   – Elk lichaam is anders, dus besloot ik zelf te kijken hoe ik erop reageer. Vind ik het niks? Dan laat ik het eruit halen.
   – Ik heb al een vrij heftige en onregelmatige menstruatie met relatief veel bloed en krampen. Dus mocht dit wat erger worden – dat neem ik dan voor lief.

   Ik heb de Ballerine afgelopen vrijdag laten plaatsen bij de verloskundige en ik zag er enorm tegenop, omdat ik van mijn vriendinnen hoorde dat het geen pretje is. En van de horror verhalen op het internet word je ook niet blij. Ik heb eerder een baarmoederonderzoek gehad bij gyn en daarbij verging ik van de pijn, moest ik overgeven en viel ik flauw. Dus je kunt begrijpen dat ik als een berg opzag tegen deze behandeling! Maar deze keer heb ik helemaal geen pijn ervaren! Waarschijnlijk een hele goede verloskundige 🙂 én – wat ik echt iedereen kan aanraden – vertel de plaatser dat je er tegenop ziet en bespreek wat je kunt doen om ‘ontspannen’ de behandeling in te gaan. De verloskundige heeft me er zo goed doorheen begeleid, waar ik haar enorm dankbaar voor ben.
   Daarna heb ik nauwelijks krampen gehad. Alleen 1,5 dag later had ik slappe benen en een beetje duizelig en vermoeid. Ik heb nog steeds bloedverlies en een enorm opgeblazen gevoel en een drukkend gevoel bij mijn middenrif(?) en rug. Ik neem aan dat dit over een tijdje weggaat. Ik zal over een aantal maanden een update geven hoe het gaat met mijn Ballerine.

   Voor degene die twijfelen: laat je niet bang maken door enge verhalen spreek dus uit naar de plaatser wat je zorgen zijn: ze zijn er niet alleen voor het plaatsen, maar ook voor advies/geruststelling!

   • #100947 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Annet,

    Heel erg bedankt voor je uitgebreide, positieve verhaal! De plaatsing bij de verloskundige is gelukkig zonder problemen verlopen. Over het algemeen neemt een verloskundige inderdaad meer tijd voor een plaatsing dan een huisarts en je kan dan ook van te voren rustig al je vragen stellen. Wij hebben daar goede ervaringen mee.
    Ik hoop echt voor je dat je zo tevreden blijft met de Ballerine! Laat je nog weten hoe het over een paar maanden met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

   • #100945 Reageer
    Annet
    Gast

    Update (wellicht dat iemand er wat aan heeft)

    Na 4 dagen is het drukkende gevoel in mijn buik/middel eindelijk weg! Ik voelde vanmorgen steken en kramp, waarna er twee grote dikke bloedproppen mijn lichaam verlieten tijdens het plassen. Ik voel me nu weer zoals voordat ik mijn spiraal liet zetten en de dikke buik is weg.

    Ben tot nu toe echt tevreden met het hele verloop rondom het plaatsen/herstellen. Nu nog mijn menstruatie afwachten.

  • #100935 Reageer
   RL
   Gast

   Ik dacht dat ik blij was met de Ballerine. Geen hormonen en nergens aan hoeven te denken.

   Totdat de spiraal er zojuist na 5 maanden vanzelf uit kwam…

   • #100939 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste RL,

    Zeker als je nergens last van had en je blij was met de Ballerine is het extra teleurstellend dat het spiraaltje er nu uit is gekomen. In ieder geval is het goed dat je het gemerkt hebt en je maatregelen kunt nemen. Een uitstoting kan jammer genoeg bij uitzondering voorkomen. Je hebt echt pech dat jij bij die uitzondering hoort. Mocht je besluiten een nieuw spiraaltje te laten plaatsen dan kan je arts of verloskundige die bij ons gratis aanvragen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100932 Reageer
   Lisa
   Gast

   Ik heb de ballerine nu zo’n 4 maanden. Het plaatsen was wat gevoelig maar te doen. De eerste menstruatie na het plaatsen was behoorlijk veel heftiger dan voor de tijd. Ik gebruik een menstruatiecup en ik moest dexe heel regelmatig legen. De maand erna was het al wat minder heftig en de afgelopen twee maanden was het weer bijna als normaal. Heel af en toe heb ik wat roze afscheiding tussendoor. Meestal heb ik dan ook een lichte kramp voor de tijd gehad. Ik heb dan de indruk dat mijn baarmoeder even gereageerd heeft op de Ballerine. Maar ik ondervind er verder nauwelijks last van in tegenstelling tot de hormoonspiraal die ik hiervoor gehad heb. Ik ben zeer tevreden!

   • #100933 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lisa,

    Heel fijn om te horen dat je zo tevreden bent met de Ballerine! Geweldig dat je dat ook wilt delen met andere vrouwen die misschien op zoek zijn naar een geschikt anticonceptiemiddel.

    Nog even een tip: Je gebruikt de menstruatiecup. Uit een recent onderzoek is gebleken dat er iets meer risico is op een expulsie van het spiraaltje bij gebruik van een menstruatiecup. Daarom moet je – voordat je de cup verwijderd – eerst voorzichtig het vacuüm verbreken. Let erop dat je niet per ongeluk aan de draadjes van het spiraaltje trekt bij het verwijderen van de cup en controleer of het spiraaltje niet in de cup zit. Meer info staat op onze website bij ‘informatie’.

    In ieder geval reuze bedankt voor de moeite die je hebt genomen om je positieve ervaring te plaatsen op ons forum!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100903 Reageer
   Margreet
   Gast

   Graag deel ook ik mijn – positieve – ervaring met de Ballerine! Ik heb ruim een maand geleden de Ballerine laten plaatsen. Mede door de verhalen op de verschillende fora zag ik erg tegen het plaatsen op, maar het viel reuze mee! Ik heb de Ballerine laten plaatsen bij een ervaren verloskundige, om er zeker van te zijn dat het daar niet aan zou liggen. Heb van tevoren wel twee pijnstillers ingenomen op aanraden van apotheker. De plaatsing zelf is even 2×20 seconden pijnlijk, daarna slechts een middagje buikkrampen gehad. Daarna eigenlijk nergens last meer van gehad.
   Na een maand kreeg ik mijn normale menstruatie. Geen extra buikkrampen of toename in hevigheid in vergelijking met voor ik de Ballerine had, enkel de duur was iets verlengd (nu 6 dagen ipv 4).

   Ondanks de vele ‘horror’ verhalen die ik onder andere op dit forum ben tegengekomen, ben ik zelf erg tevreden met deze keuze!

   • #100906 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Margreet,

    Reuze bedankt voor je positieve verhaal dat je met ons en met andere vrouwen wilt delen. Dat is belangrijk als tegenwicht, omdat er meestal wat minder goede berichten op het forum worden geplaatst. Dat is ook begrijpelijk, want als er klachten zijn wil je daar een antwoord op. Vrouwen die geen klachten hebben denken er over het algemeen niet aan dit op een forum te delen. We zijn dus blij met een goed bericht!
    Ik hoop dat het goed met je blijft gaan en je een tevreden gebruikster zult zijn, net als vele anderen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100892 Reageer
   Eva
   Gast

   Nu 5 dagen de ballerine spiraal, wat heb ik een pijn doorstaan de afgelopen dagen.. zelfs met pijnstillers heb ik geschreeuwd van de pijn, de pijn is er nog steeds. Ik ben toch gewoon naar mijn werk gegaan om bezig te blijven maar buiten mijn werk kom ik nergens aan toe in huis.. ik ga vandaag naar de HA bellen of dit normaal is want de pijn is heviger dan gewone krampen tijdens ongesteldheid, ik moet de pijn letterlijk wegpuffen.. ik ben trouwens 21 en nog geen kinderen dus ik ben wel gewaarschuwd geworden over de pijn tijdens de plaatsing maar niet de pijn de nog dagen aanhoudt.

   • #100898 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Eva,

    Helaas kunnen sommige vrouwen ook last hebben van krampen in de periode na het plaatsen, hoe vervelend dat ook is. Dat behoort tot de bijwerkingen. Je lichaam moet wennen aan de nieuwe situatie. Maar de pijn die jij beschrijft is wel erg heftig. Je hebt vandaag een afspraak bij de huisarts. Ik hoop dat er een echo gemaakt wordt om te zien of het spiraaltje goed geplaatst is. Anders moet je daar nog maar om vragen.
    Laat even weten hoe het over enige tijd met je gaat. Sterkte in ieder geval. Ik hoop van harte dat de pijn de komende dagen minder wordt. Naast pijnstillers kan ook een warme kruik soms verlichting geven.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100890 Reageer
   Anne
   Gast

   Ruim 3 maanden geleden de ballerine spiraal laten zetten. Het plaatsen deed super veel pijn. Ik heb flink lopen vloeken in de stoel bij de gyn. Hij adviseerde me zelfs om nog niet direct naar huis te rijden maar even in de wk te blijven zitten om bij te komen.
   Daarna direct een week lang lopen bloeden. Leek wel een gewone menstruatie. De daarop volgende menstruatie was prima. Goed te doen. De daarop volgende menstruatie duurde bijna 3 weken. Niet extreem veel bloeden maar wel langdurig. De volgende menstruatie duurde 1,5 week met wel extreem veel bloeden. En mn huidige menstruatie doet zo’n pijn dat ik haast denk dat ik endometriosis heb… ik ga morgen de HA bellen. Het lijkt mij te toevallig dat ik vergelijkbare klachten heb net nu ik sinds kort een spiraal heb laten zetten.

   • #100897 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Anne,

    Dank voor je bericht. Niet bepaald leuk voor je dat je zoveel last hebt tijdens je menstruaties. Zoals je misschien weet kunnen sommige vrouwen in de eerste maanden na plaatsing van een spiraaltje last hebben van de klachten die jij beschrijft. Dat behoort helaas tot de bijwerkingen. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp.
    Heeft er na zes weken na plaatsing al een controle plaats gevonden om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit?
    Je hebt morgen een afspraak met je huisarts. Misschien kan er een echo gemaakt worden.
    Laat je nog weten wat de uitslag is?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100900 Reageer
     Anne
     Gast

     Hierbij mijn vervolgverhaal op mijn review van gisteren. Ben vandaag naar de dokter geweest. Bloed laten testen en inwendig onderzoek gehad. Alles was prima. HA denkt dat het toch aan het spiraal ligt. Volgende menstruatie afwachten.
     Ik heb de nacontrole van de spiraal gehad na 11 weken (agendatechnische redenen van beide kanten). Hij zat perfect op z’n plek.
     Ik heb trouwens geen kinderen gebaard en ben begin 30. Ik heb een keer eerder een koperspiraal gehad: de T-safe. Was prima voor 3 jaar daarna was hij gezakt in mn baarmoeder en had ik problemen ermee dus eruit laten halen. Toen 2 jaar geen spiraal (menstruaties waren ineens probleemloos!) maar toch door de goede verhalen (En een hekel aan het condoom gekregen) de Ballerine willen proberen. Ik weet niet hoe lang ik het nog kan volhouden… ik weet dat het gemiddeld 3 maanden duurt, misschien bij mij langer, maar om elke menstruatie met zoveel pijn te moeten leven, dat zou niet de bedoeling moeten zijn lijkt mij… ik hoop dat de vrouwen met positieve ervaringen hun verhaal ook gaan delen, de Ballerine is er immers nog niet zo lang.

     • #100901 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Anne,

      Dank voor je reactie. Goed om te horen dat je spiraaltje in ieder geval goed op zijn plek zit. Dat is belangrijk. En ja, die heftige menstruaties kunnen in sommige gevallen helaas iets langer duren dan de gebruikelijk gewenningsperiode. Wacht het dus nog even af. Misschien gaat het de volgende maand al weer wat beter. Tegen de pijn kun je eventueel Ibuprofen innemen en ook een warme kruik kan vaak verlichting geven.
      Ik hoop echt voor je dat het straks beter gaat.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100889 Reageer
   Bauke Vandeghinste
   Gast

   Hoi
   Na mijn 1e zwangerschap stootte mijn lichaam onmiddellijk de ‘gewone’ koperspiraal af. Na de tweede ging ik dan voor de IUB.
   Ik supercontent dat mijn lichaam deze wel accepteert. Enkel wat pijn bij plaatsing, maar was direct weg. Mijn eerste menstruatie kwam er wel een week na plaatsing door. Maar die was niet bijzonder. Was zoals mijn vroegere menstruatie voor mijn pil. Hevig en een 8tal dagen. Maar voor mij normaal.
   Na een tweede menstruatieperiode ben ik hevige krampen beginnen krijgen. Die duurden tot vandaag reeds 3 weken. Ik had dan ook mijn routinecontrole bij de gyn.
   Blijkbaar dan toch een slecht lotje. Mijn iub is vergroeid in mijn baarmoeder.
   Had ik nu eindelijk iets dat mij hielp, dat mijn lichaam aanvaardde, zonder hormonen, ben ik weer de pechvogel.
   Over 5d operatie. 🙁

   • #100896 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Bauke,

    Dat is inderdaad wel pech hebben! Wat ongelooflijk vervelend voor je. Ik heb dit nog niet eerder gehoord zo snel na de plaatsing. Is er na plaatsing van je spiraaltje een echo gemaakt om te zien of het spiraaltje wel goed geplaatst is?
    Ik hoop dat de operatie meevalt! Sterkte in ieder geval.

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100902 Reageer
     Bauke Vandeghinste
     Gast

     Hallo

     Ja er werd een echo gemaakt. Dat is standaard hier en ik kreeg deze ook mee. De controle 6w later is ook standaard om te zien of alles nog steeds goed zit. Ik heb die moeten afzeggen, omdat ik dacht buikgriep te hebben. Niet dus, was reeds die vergroeiing. Maar gelukkig kreeg ik 3w later alsnog een plekje. 9w na plaatsing had ik dus de hercontrole. Mijn gyn ging ervan uit dat het aan het uitsoten/loslaten – hoe dat ook noemt- was. Maar ook hij schrok toen bleek dat het vergroeid was. Hij probeerde het er nog zo uit te krijgen, maar het lukte niet. Het zat/zit echt vast.
     Kijk dit is niemand zijn schuld. Op zich heb ik buiten de krampen geen andere lasten van. En ja, iedereen in mijn buurt zegt dat ze hier nog nooit van gehoord hebben.
     Maar mijn lichaam heeft blijkbaar problemen met anticonceptie op basis van koper. Het is wat het wat het is: pech.

     • #100904 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Bauke,

      Het blijft allemaal heel vervelend voor je. Nogmaals heel veel sterkte!

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #100924 Reageer
       Bauke Vandeghinste
       Gast

       Beste

       Amai, ik ben echt de uizondering voor de boekjes van 1 op 100 000 ofzo.
       De operatie is niet gelukt. Volledig vergroeid. Via de navel kon men er niet aan, vaginaal was het niet zichtbaar. Een 2de gyn bijgehaald en op 2 plaatsen geprobeerd en genaaid. Wat een verschil nog op 5d.
       Ipv 30 min, 2u bezig geweest. En het zit er uiteindelijk nog in. Het geraakt gewoon niet los. We zullen moeten zoeken naar een andere oplossing.
       Nu wel eerlijk. Op het gevoel van heftige weeën na, heb ik van niks last… Dus met zware pijnstillin cv wel.
       Zot verhaal vind ik zelf.

  • #100887 Reageer
   iris
   Gast

   In mei heb ik de Ballerine laten plaatsen. De plaatsing deed geen pijn (ik ben wel al bevallen).
   De eerste vier menstruaties na plaatsing waren aanzienlijk zwaarder (in de vorm van veel bloedverlies). Nu, na vijf maanden, lijkt de Ballerine gestabiliseerd en verloopt de menstruatie zoals voor de plaatsing. Ik ben er nu erg blij mee: geen hormonen, geen veranderde cyclus (afgezien van de eerste maanden) en een mooi ontwerp.

   • #100895 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Iris,

    Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent! Zoals gebruikelijk staan op een forum veel berichten met minder goede verhalen, we zij dus erg blij met positieve ervaringen, zoals die van jou.
    De eerste maanden had je nog heftige menstruaties. Gelukkig zijn die nu genormaliseerd. Ook dat komt vaak voor. Je kunt nu 4 1/2 jaar genieten van je spiraaltje zonder hormonen!
    Reuze bedankt voor de moeite die je hebt genomen je verhaal met ons te delen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100886 Reageer
   Myriam bkdi
   Gast

   Hey iedereen

   Ik heb net 3dagen geleden mijn mirenaspiraal laten verwijderen en ik heb dan ook direct deze koperspiraal laten plaatsen. Het plaatsen deed super veel pijn, ik had heel de dag last van hevige krampen en bloedverlies. Ik had natuurlijk geen pijnstiller gepakt maar dat is mijn eigen fout denk ik. Maar ik heb sindsdien nog altijd last van bloedverlies en best wel hevig, mijn vraag is nu of dat wel normaal is?

   • #100894 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Myriam,

    Ja, het is vrij normaal dat je na het plaatsen van een spiraaltje last hebt van krampen en extra bloedverlies. In jouw geval is er ook nog een spiraaltje verwijderd, dus er is best iets gebeurd in je lichaam. Geef het even de tijd om te herstellen.
    Mochten de klachten lang aanhouden en/of erger worden dan is het raadzaam contact op te nemen met degene die het spiraaltje geplaatst heeft.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100883 Reageer
   Alexandra
   Gast

   Ik heb ruim een maand geleden de ballerine laten plaatsen en dit bevalt tot nu toe erg goed. Het plaatsen was niet heel fijn natuurlijk, maar goed te doen. Daarna kon ik gewoon op de fiets naar huis. De dag erna wel wat last van buikpijn gehad, en nog een paar dagen uitstralingspijn naar mijn benen. Volgens de verloskundige waren dit ‘mini-weeën. De dag na het plaatsen was ik echt een slap vaatdoekje, maar na 2 dagen kon ik gewoon weer sporten. Mijn eerste menstruatie kwam iets eerder, duurde iets langer en was wat heftiger dan normaal gesproken. Bij het gebruiken van tampons had ik weer wat last van buikpijn en pijn in mijn benen. Hopelijk is dit de volgende keer over. Na ongeveer 10 dagen heb ik weer gevreeën en ik voelde niets van de ballerine. Over 2 weken wordt er een echo gemaakt ter controle. Hopelijk ziet alles er dan ook goed uit.

   • #100884 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Alexandra,

    Heel fijn dat je zo tevreden bent met de Ballerine. Dat horen wij graag. Je menstruatie zal na enige tijd nog wel wat veranderen, hopelijk ten goede. Heel goed dat je over twee weken een echo laat maken om te zien of je spiraaltje goed op zijn plaats zit.
    Dank dat je dit met ons hebt willen delen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100881 Reageer
   Maria
   Gast

   Beste Lezer,

   Ik laat deze review achter omdat ik denk dat het belangrijk is dat je dit meeneemt in je afweging over welke spiraal je kiest.
   Graag zou ik deze ervaring van iemand anders hebben vernomen voordat ik mijn keuze maakte.

   Ik heb de ballerine spiraal laten plaatsen, de plaatsing was pijnlijk maar volgens mij is er tot dusver geen spiraal uitgevonden waarvan de plaatsing een prettige ervaring is. Hier zal ik mijn beklag dus niet over doen. Direct na de plaatsing werd een echo gemaakt, het spiraaltje zat goed en ik mocht zo naar huis. Tien dagen veel last gehad van bloeden, dat hoort er nou eenmaal bij. Welke spiraal je ook kiest.

   Een maand later ben ik wat overtijd. Ik maakte me geen zorgen, maar wilde even lezen of dit erbij hoort op de site. Toen las ik een review van een andere pechvogel bij wie de spiraal was vergroeid. Hier schrok ik een beetje van omdat ik geen idee had dat dit een complicatie zou kunnen zijn. Dus voor de zekerheid contact opgenomen met de praktijk. Ik mocht gratis een echo laten maken, maar moest voor de zekerheid even een zwangerschapstestje doen. “Gewoon om het uit te sluiten”. Je voelt het al aankomen; zwanger. Tweede test, zwanger. Derde test, nog steeds zwanger.

   Ik zal jullie het tussenliggende verhaal besparen, ik kan je beloven dat niemand hier vrolijk van wordt. Het komt er in ieder geval op neer dat ik binnen twee maanden zwanger was omdat de spiraal verzakt was ondanks dat niemand me erop heeft gewezen dat het wellicht verstandig zou zijn om na 6 weken een echo te laten maken om te controleren of het wel echt goed zit. De reis is geëindigd in de abortuskliniek, waar ze me vertelden dat deze spiraal nu pas in het wild wordt getest omdat het pas sinds kort op de vrije markt beschikbaar is. Ze krijgen relatief heel veel patienten binnen die zich precies in ditzelfde schuitje bevinden. Naar huis met een ballerine spiraal met het idee direct beschermd te zijn en binnen enkele weken een abortuspil komen halen omdat het verzakt is. Veel vaker dan patienten die een ander type spiraal hebben laten plaatsen. Dit is niet speculatief, ik heb dit van de arts zelf te horen gekregen.

   Nu enkele weken verder begin ik het allemaal een beetje een plekje te geven, ik en mijn vriend hebben hier een ontzettende klap van gekregen en nog steeds heel veel verdriet van. Ik heb vanmorgen gebeld met Titus Health Care – de fabrikant van Ballerine – om te overleggen of ze wellicht iets konden doen aan de 190 euro die ik heb moeten betalen voor de spiraal en plaatsing die dit als resultaat hebben geleverd. Ze zijn bereid een nieuwe spiraal op te sturen, maar restituties doen ze niet aan. Ik heb absoluut geen interesse om deze spiraal nogmaals te laten plaatsen.

   Ik zou je op het hart willen drukken om áls je besluit deze spiraal te nemen, te eisen dat er een echo komt na 6 weken. En tot die tijd kun je dus níét veilig vrijen, ondanks wat ze zeggen. De kans is aanwezig dat het verzakt, en voor je het weet eindig je net zoals wij met veel verdriet in de abortuskliniek.

   • #100882 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Maria,

    Dank voor je bericht. Natuurlijk begrijpen we heel goed dat dit allemaal heel verdrietig en naar is voor je is. Een ongewenste zwangerschap is niet iets wat je wilt meemaken. Helaas is geen enkele vorm van anticonceptie 100% betrouwbaar en een verzakking van een spiraaltje kan bij een klein deel van de vrouwen voorkomen. Daarom adviseren wij altijd een nacontrole, 6 weken na de plaatsing van het spiraaltje. Dit staat zowel in de bijsluiter, op onze website, als ook vaak op het forum vermeld. Met deze adviezen volgen wij de richtlijnen, die zijn opgesteld door de beroepsgroep. Na plaatsing van een koperspiraaltje is deze direct werkzaam.

    Ik wil je verzoeken een email te sturen naar [email protected]. Wij kunnen dan contact opnemen om e.e.a. te bespreken. Wij denken graag met je mee en willen antwoord geven op je vragen.
    Ik hoop van harte dat je het over enige tijd allemaal een plekje kunt geven.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100877 Reageer
   Sanne Braaksma
   Gast

   Ik heb een tijdje geleden (19 mei) gepost dat ik tevreden was met de Ballerine. Helaas gister enorm misselijk geweest met bruine afscheiding, cyclusdag 12, en kom net van de huisartsenpost weg ondat mijn spiraaltje er half uit hing. Die voelde ik dus zitten. Ik zeg niet dat het de schuld is van de Ballerine hoor. Toevallig een maand geleden een hele onderbuikscan gehad en daar was niks op te zien. Wel gek dat na 7 maanden de spiraal afgestoten wordt.. ik had al wel veel last van rare afscheidingen en zware menstruatie. Ik denk dus dat mijn lijf niet tegen de Ballerine kon. Als je lijf er tegen kan is de Ballerine top!!

   • #100878 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sanne,

    Dat is wel een enorme pech! Wat een bof dat je gemerkt hebt dat je spiraaltje eruit gekomen was. Zeven maanden ging het allemaal goed en nu opeens is het afgestoten. Het kan inderdaad zo zijn dat je lichaam het vreemde voorwerp toch niet accepteert. Bij uitzondering kan dat helaas voorkomen. Maar dat je dat zelf overkomt wil je natuurlijk niet.
    Ik vind je wel heel sportief dat je ondanks deze nare ervaring toch nog meldt dat je de Ballerine een ‘top’ spiraaltje vindt!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100873 Reageer
   Ymkje
   Gast

   Positieve ervaring!

   21 jaar oud en in Augustus de Ballerine laten plaatsen. Op dag 2 van menstruatie laten plaatsen, je hebt kort last van krampen (samentrekken baarmoeder) gewoon goed blijven doorademen, het was zo weer voorbij. Tip om Dextro en water mee te nemen, die je na het plaatsen direct kan innemen om de lichte duizeligheid te laten weg trekken.

   Eerste dagen daarna stuurt je lichaam je wel aan om rustig aan te doen, je krijgt anders meer kramp. Een week ongesteld geweest, daarna nog 2 weken last van spotting gehad. De tweede menstruatie kwam precies volgens schema en een week lang. De eerste 2 dagen hevig gebloed met veel krampen, daarna werd het al een stuk minder. Na de menstruatie kun je soms nog last hebben van spontane kortdurende krampen. Geen last meer gehad van spotting na mijn 2e menstruatie.

   6 weken na het plaatsen van het spiraaltje, een inwendige echo gehad. Alles zag er helemaal goed uit.

   Al met al tevreden over hoe alles verlopen is! Voor andere meiden van mijn leeftijd; laat je niet bang maken door de negatieve recensies, ieder lichaam is anders.

   • #100876 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Ymkje,

    Dank voor je enthousiaste verslag! Fijn dat je zo tevreden bent. Je hebt helemaal gelijk met je opmerking dat vrouwen zich niet gek moeten laten maken door het lezen van negatieve verhalen die soms op het forum staan. Natuurlijk zijn er vrouwen die minder goed reageren op een koperspiraaltje, maar bij verreweg de meeste vrouwen gaat het vrijwel probleemloos.

    Nogmaals hartelijk dank voor de moeite die je hebt genomen je ervaring te delen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100866 Reageer
   Marrit
   Gast

   Nooit weer een ballerine spiraal! De spiraal is door de baarmoeder geperforeerd en in de buik terecht gekomen. Ik ben gelukkig binnen 5 dagen geopereerd, want de spiraal zat al gedeeltelijk ingekapseld in het vetweefsel rond mijn organen en begon al te ontsteken. Wat een ellende! Ik zou het iedereen afraden!

   • #100869 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Marrit,

    Ik begrijp je boosheid en teleurstelling over hetgeen gebeurd is. Daar zit niemand op te wachten. Maar…. is dat de schuld van het spiraaltje zelf of van degene die het geplaatst heeft? Een spiraaltje kan niet uit zichzelf door een baarmoederwand heen gaan.
    In ieder geval was het fijn dat je snel geopereerd kon worden. Ik hoop dat het nu goed met je gaat.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100860 Reageer
   Annemarie
   Gast

   Hallo!

   Ik heb twee weken geleden de Ballerine spiraal laten zetten. Het was voor mij de eerste keer en vond het erg spannend. Het zetten zelf vond ik ook vrij heftig, maar dit komt doordat mijn vriend het niet zo goed kon handelen waardoor ik zelf ook niet zo goed ging na afloop. Dit is natuurlijk per persoon heel verschillend! Dus laat je niet bang maken!

   De gehele dag na het zetten een beetje last gehad van krampen/zeurende pijn, maar dit was met pijnstilling prima vol te houden. De pijn voelt echt als menstruatiepijn. De volgende dag tot op de dag van vandaag geen pijn weer gevoeld.

   Nu ben ik benieuwd: vorige week vrijdag ben ik “ongesteld” geworden. Niet met veel bloedverlies maar met zo nu en dan wat bloedingen, verder ook geen pijn oid. Is dit normaal? De ene dag heb ik een heel klein beetje bloedverlies en de andere dag weer niks.. hierdoor kan ik nu niet duidelijk zeggen of ik nou ongesteld ben of niet. Daarnaast heb ik ook meer last van afscheiding als voorheen.

   Als laatst kan ik het touwtje héél duidelijk voelen inwendig. Het voelt net alsof het touwtje er bijna uithangt, iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn? De eerste dagen zat hij namelijk wel mooi om de baarmoedermond gekruld maar nu dus niet meer..

   Is het handig om de controle afspraak te vervroegen ipv over 4 week? Ik heb namelijk constant de angst dat hij niet goed zit. Graag iemands advies. 🙈

   • #100862 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Annemarie,

    De eerste maanden na plaatsing van je spiraaltje is de menstruatie vaak onregelmatig, ook kan je last hebben van iets meer afscheiding dan normaal. Wacht even af hoe het de volgende keer zal gaan.
    De draadjes van je spiraaltje krullen meestal om de baarmoedermond heen. Maar gedurende de cyclus zit je spiraaltje hoger of lager in de baarmoeder en kunnen de draadjes wat anders aanvoelen. Het kan ook zijn dat je een los stukje draad voelt. Bij het afknippen na plaatsing van je spiraaltje is dat er misschien er ongeluk niet uitgehaald.
    Maar je vertrouwt het niet helemaal, dus is het inderdaad een goed idee om de controle te vervroegen voor alle zekerheid.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100859 Reageer
   chaar
   Gast

   goedenmiddag mevrouw,

   ik had laatst een topic geplaatst over extreme bloedverlies 7 weken lang mijn controle was goed spiraal zat goed alleen werd het bloedverlies veroorzaakt door een eierblaasje waardoor ik nu een orgametril kuurtje heb gekregen voor 10 dagen om het rustig te krijgen ze hadden het gezien toen ik voor controle van mijn spiraal moest gaan heb 2 weken later aan de bel getrokken bij de dokter en heb sindsdien een kuur

   excuses voor de late reactie

   mvg
   chaar

   • #100861 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Chaar,

    Wat fijn voor je dat de oorzaak bekend is en je er medicatie voor hebt gekregen. Nu afwachten of het straks allemaal beter zal gaan.
    Dank voor je antwoord! Ook voor ons is het leerzaam om te weten wat er precies aan de hand is geweest.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100853 Reageer
   Femke
   Gast

   Mijn Ballerine gister bij mijn huisarts laten plaatsen. Het plaatsen was goed te doen, vervelend natuurlijk, maar het duurde slechts enkele minuutjes 🙂

   Geen last van nare bijwerkingen tot nu toe (geen extreme kramp of bloedverlies).. ik ben dan ook pas 2 dagen op weg, maar so far, so good!

   • #100857 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Femke,

    Dat is een goed bericht! Fijn dat je tot nu toe geen nare bijwerkingen ervaart. De meeste vrouwen hebben weinig tot geen last en zijn zeer tevreden met de Ballerine! Ik hoop dat dat bij jou ook het geval zal zijn.
    Dank in ieder geval voor je positieve bijdrage aan ons forum.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100851 Reageer
   Marissa
   Gast

   Mijn hormoon spiraal een aantal maanden geleden laten verwijderen i.v.m. hormonale acne. 3 dagen geleden het Ballerine spiraal laten plaatsen, dit was niet prettig maar zeker goed te doen.

   Nu al een aantal dagen last van kramp en bloedverlies maar ook dit is goed te doen.

   Omdat mijn huisarts nog weinig ervaring had met het plaatsen van dit spiraal heb ik aankomende week (ondanks dat het plaatsen soepel ging) een echo om te kijken of het op de goede plaats zit. Is het ook aan te raraden om na 6 weken nog een echo te doen?

   Tot nu toe tevreden en ben benieuwd wat de toekomst brengt. Voor iedereen die twijfelt vanwege het plaatsen; het is even pijnlijk maar dit is vrij kort. Tov het plaatsen van mijn hormoon spiraal was dit een stuk fijner.

   • #100856 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Marissa,

    Heel fijn om te horen dat het plaatsen goed verliep en je op dit moment tevreden bent. Heel goed dat je huisarts besloten heeft een echo te maken om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit. Als het spiraaltje goed zit dan is een echo na 6 weken niet echt noodzakelijk. Ik zou wel even langs gaan voor een controle, dat kan nooit kwaad.
    Ik hoop van harte dat je zo tevreden blijft!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100850 Reageer
   Kelly VE
   Gast

   Ik was gebruiker van een T-safe koperspiraal en hier 1,5 jaar zeer tevreden van geweest. Nu ontwikkelde ik plots meer bloedverlies en pijn tijdens de maandstonden dan gebruikelijk was in de periode voordien. Voor een check-up naar de gyneacoloog, resultaat: een uitgezakte spiraal.

   Onlangs liet ik de uitgezakte spiraal verwijderen en een nieuwe koperspiraal plaatsen op 11/09. Sindsdien heb ik non-stop licht bloedverlies een een zeurende krampachtige pijn. Is dit normaal? Ik zou denken dat mijn lichaam net niet veel ‘gewenning’ zou nodig hebben omdat ik al een koperspiraal gebruikte?

   Ik moet over een kleine 2 maanden laten controleren of de spiraal nog op zijn plaats zit. Maar intussen is het echt niet aangenaam daar beneden 😉

   • #100855 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Kelly,

    Je hebt een nieuw spiraaltje laten plaatsen nadat de vorige gezakt was. Nu heb je last van non-stop bloedingen en krampen. De enige oorzaak die ik kan bedenken is dat een nieuw spiraaltje in de eerste periode na plaatsing iets meer koper afgeeft dan in een later stadium. Misschien dat je daar heftig op reageert. Als je klachten lang aanhouden zou ik toch even contact opnemen met je gynaecoloog. Zeker gezien het feit dat je al een uitgezakt spiraaltje hebt gehad, is het in het eerste jaar verstandig regelmatig te laten controleren of het spiraaltje nog goed op zijn plaats zit.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100849 Reageer
   Ontevreden gebruiker
   Gast

   Ook ik heb geen goede ervaringen met de ballerine. Zeer langdurige en zware menstruaties en al 4 maanden veel bloedingen krampen en sterkere geur. Tussendoor laten checken en de spiraal zat gewoon op de goede plaats.

   Ik ga het spiraal laten verwijderen want ik heb er geen vertrouwen meer in en het lijkt me niet gezond voor mijn lichaam.

   Ik ben ook geschrokken van de hoeveelheid negatieve reacties op dit forum en de reactie van de moderator hierop (lijkt er standaard op te reageren dat het aan allerlei externe factoren ligt maar zeker niet aan het product). Geeft mij niet het gevoel dat ik een product van een betrouwbaar bedrijf heb laten plaatsen dat de feedback serieus neemt.

   Maar ook op basis van mijn eigen ervaring kan ik het dus ook absoluut niet aanraden.

   • #100854 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Heel vervelend voor je dat je last hebt van zulke heftige menstruaties en krampen. Dat kan bij sommige vrouwen helaas voorkomen, aangezien het tot de bijwerkingen behoort. Ik begrijp dat je niet blij bent met de Ballerine. Dat kan, niet iedereen is geschikt voor een koperspiraaltje.
    Het is dan ook verstandig dat je het spiraaltje laat verwijderen. Er zal vast een ander anticonceptiemiddel zijn dat beter bij je past.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100844 Reageer
   juultje
   Gast

   Na toch wel bang te zijn van het lezen van vele ervaringen wil ik mijn eigen goede ervaring delen. Ik ben 18 en heb nooit kinderen gehad. Ik heb gekozen voor de ballerine omdat deze kleiner is dus minder pijn doet bij het inbrengen. Hiervoor heb ik ongeveer een jaar aan de pil gezeten maar ben hier mee gestopt door depressie en hele erge moodswings. Daarom wou ik echt voor een koperspiraal gaan.

   Het inbrengen deed minder pijn dan gedacht, het klemmetje en opmeten deed het meest zeer. Na het plaatsten bloedde ik een beetje, maar dit kwam volgens de verloskundige door het klemmetje en natuurlijk de plaatsing zelf. Ik zelf heb van nature een hele lichte en pijnloze menstruatie, dus had wel heel veel last van de krampen, die ik niet gewend was, op de dag van de plaatsing. Gelukkig was dit goed te verdragen met wat pijn stillers, stretchen en een lieve vriend de me de hele dag verzorgde. De dag na de plaatsing al geen krampen meer en hele licht bruine bloed.

   Ik moet nog ongesteld worden maar verwacht dat deze ook wel te doen zijn sinds ik van mezelf heel licht menstrueer. Al met al raad ik deze koperspiraal aan vooral als je net als ik jong bent en van jezelf al geen heftige menstruaties hebt!

   • #100848 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Juultje,

    Ja, we horen wel vaker dat vrouwen onnodig bang zijn geworden na het lezen van berichten op fora. En dat is zó jammer! Iedere vrouw reageert anders en verreweg de meeste vrouwen hebben weinig tot geen last van een koperspiraaltje. Helaas worden over het algemeen alleen de minder goede berichten op een forum geplaatst, want de vrouwen waarbij alles goed gaat denken er niet altijd aan dit op een forum te plaatsen.
    Wij zijn dus extra blij met een positief bericht. Reuze bedankt daarvoor!
    Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100843 Reageer
   Daniquq
   Gast

   2 maanden geleden de t-safe laten plaatsen, deze zat niet goed en heb er later ook PID door gekregen en in het ziekenhuis gelegen, ook de plaatsing zelf was alles behalve prettig ik voelde me totaal niet op mijn gemak en viel flauw (deze is door een inval huisarts geplaats), na mijn ziekenhuis opname controle gehad bij de gynaecoloog.. hij adviseerde me de ballerine dit omdat ik niet tegen hormonen kan, maar het liefste nooit geen spiraaltje meer! Toch even op mijn tanden gebeten en heb de ballerine gisteren laten plaatsen. Wat een verademing vergeleken met mijn 1e ervaring! Meteen een echo gehad en hij zit goed en over 6 weken nog een echo, wel kramp na de rand maar dat is normaal (dit keer ook geen bloedverlies), deze keer heb ik me wel beter voorbereid kwa pijnstilling van te voren maar ik ben super blij dat ik het gedaan heb! Voor de jonge meiden die dit lezen, ik ben zelf 20 en geen kinderen en de ballerine vond ik prima te doen!

   • #100847 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Daniquq,

    Wat een leuke reactie en wat fijn voor je dat je met de Ballerine veel minder pijn hebt. Een goed advies dus van je gynaecoloog!
    Heel verstandig dat je voor de plaatsing een pijnstiller hebt ingenomen, dat helpt om o.a. de baarmoedermond te ontspannen.
    Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan.
    Hartelijk dank voor de moeite die je hebt genomen om je verhaal te delen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100826 Reageer
   chaar
   Gast

   ik ben 22 jaar en heb de ballerine spiraal 20 juli laten plaatsen onder een roestje en ik bloed nu inmiddels al bijna 7 weken mijn seksleven leid hieronder en ik weet ook niet hoelang dit aan blijft houden het is echt vervelend aan het worden

   mvg chaar

   • #100828 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Chaar,

    Ik begrijp heel goed dat 7 weken bloedingen niet fijn is. Je weet waarschijnlijk dat je lichaam moet wennen aan de nieuwe situatie, maar zoveel weken achter elkaar is wel wat lang. Heb je al een nacontrole gehad om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit?
    En heb je misschien hiervoor de pil geslikt? Zo ja, dan kan het stoppen daarmee ook bijwerkingen veroorzaken.
    Ik raad je in ieder geval aan een afspraak te maken met degene die het spiraaltje geplaatst heeft. Die kan beter zien of er wel of niet iets aan de hand is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100825 Reageer
   Anouk
   Gast

   In februari dit jaar mijn eerste koperspiraal laten plaatsen. Na 6 weken wilde ik een controle echo, maar mij werd verteld dat dit niet gebruikelijk is omdat meteen na plaatsing al gecheckt was of ie goed zat. Helaas kwam corona er tussen en gingen er 3 maanden voorbij. Vervolgens weer druk er achter gezet dat ik graag toch nog een controle wilde. Wat bleek: hij was inderdaad verzakt. “Het is een wonder dat we geen vruchtje zien”…….. vervolgafspraak, waarin de gynaecoloog zou proberen het spiraaltje omhoog te duwen. Dit bleek onmogelijk, het ding zat al vast gegroeid in mijn weefsel. Na krap 3 maanden tijd dus! Ik was in shock, ik wil absoluut niet zwanger worden en kan niet tegen de pil. Inmiddels onder narcose het ding er uit laten halen omdat dit op de gewone manier niet ging, zo vast zat hij. Tijdens deze ingreep hebben ze ook een nieuwe geplaatst, en aankomende week is dat 6 weken geleden en gaan we kijken of hij dit keer wel is blijven zitten… het vervelende is dat ik er gevoelsmatig niet meer op kan vertrouwen. Overige klachten: andere vaginale geur (sterker), gewichtstoename en veel meer last van PMS (mentaal). De hevige menstruaties vind ik dan nog bijzaak.

   • #100827 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Anouk,

    Dat was inderdaad wel een hele nare ervaring. Ik begrijp dat je vertrouwen ietwat gedaald is. Het is jammer dat er na plaatsing – of 6 weken erna – geen echo gemaakt is om te zien of het spiraaltje goed geplaatst was.
    Je hebt ondanks alles toch een nieuw spiraaltje laten plaatsen. Ik ben erg benieuwd of het spiraaltje nu wel goed zit. Laat je dat nog weten?
    Je reacties op het spiraaltje zijn nogal heftig. Sommige vrouwen reageren heviger op het vreemde voorwerp in hun lichaam dan andere vrouwen. Toch staat de Ballerine er om bekend dat het minder klachten geeft dan andere koperspiralen. Spijtig genoeg is dat kennelijk bij jou niet het geval.
    Ik hoop van harte dat het tweede spiraaltje minder klachten geeft.
    In ieder geval sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100891 Reageer
     Anouk
     Gast

     Hoi! Inmiddels heb ik andere klachten, waarbij veel buikpijn, elke dag wat bloedverlies door de gehele cyclus, maar het ergste: pijn in mijn been. Dit begon in mijn lies/baarmoederstreek en is binnen een week uitgebreid tot aan mijn hele linkerbeen. Ik heb last van krachtverlies, een doof en tintelend been en een kloppende pijn. Een hernia is inmiddels uitgesloten, daar dacht de huisarts aan. Ik denk dat het van de spiraal komt omdat het echt binnenin begonnen is. Vandaag een gynaecoloog aan de telefoon gehad en die zei dat het onmogelijk door de spiraal kan komen. Online lees ik toch hele andere dingen……… iemand ervaring? Inmiddels zit ik met een *** pijn elke dag en heb ik spierverslappers (diazepam) om te kijken of dit verlicht, tot op heden verandert er niets. Ik baal enorm.

     • #100899 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Anouk,

      Wat naar voor je dat je opnieuw van veel klachten hebt. Je hebt inmiddels zowel met je huisarts als de gynaecoloog contact gehad, maar je probleem is helaas nog niet opgelost. Heb je al een echo laten maken om te zien of het spiraaltje goed is geplaatst? Dat is echt belangrijk in jouw geval. Je gynaecoloog heeft gelijk dat een dergelijke pijn in je been niet echt een bijwerking is van een spiraaltje.

      Maar als je klachten aanhouden is het misschien een optie om je spiraaltje te laten verwijderen. Als je klachten daarna verdwijnen weet je tenminste zeker dat het aan het spiraaltje ligt. Als de klachten niet verdwijnen en je toch weer een spiraaltje wilt laten plaatsen kan je gynaecoloog bij ons gratis een nieuw spiraaltje aanvragen.

      Hoe dan ook, ik hoop voor je dat er een oplossing gevonden wordt en je je gauw weer wat beter voelt!

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100821 Reageer
   Eliza
   Gast

   Ik heb het spiraal 7 maanden geleden laten plaatsen (10 maanden na de bevalling). Het plaatsen vond ik wel echt even vervelend, maar is wel te doen. Later hoorde ik van de verloskundige dat het over het algemeen minder vervelend is als je het bijvoorbeeld 10 weken na de bevalling doet, dus dat het wat minder lang geleden is. Ik heb daarna wel een periode bloedverlies gehad (weet niet meer hoe lang). Eerste menstruatie wel heftiger en tussentijds iets spotting, maar na zo’n 3 maand denk ik alles weer als vanouds. Nooit last gehad van buikpijn enz. Normale menstruaties. Geen tussentijds bloedverlies. Ik ben er erg tevreden over. Vandaag wel even laten checken of de spiraal nog goed zat na de vele zorgwekkende verhalen hieronder, maar zit allemaal keurig. Dus ik ben een zeer tevreden gebruikster!

   • #100823 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Eliza,

    Wat leuk dat je je ervaring wilt delen, ook als er geen klachten zijn. Heel fijn om te horen dat je zo tevreden bent, net als vele anderen. Het is goed dat vrouwen die zich oriënteren ook dit soort verhalen lezen.
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage aan ons forum!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100798 Reageer
   Sofie
   Gast

   Ik heb de ballerine laten plaatsen op 7/08. Onder narcose want ik heb reeds en hormoonspiraal gehad die niet zo geplaatst kon worden wegens te erge verkramping (werd meteen uitgestoten). De dag van de plaatsing ben ik beginnen bloeden en dat is nu nog steeds zo… Dus al bijna 3 weken bloedverlies wat heel vervelend is. De eerste week bloedde ik zo erg, dat had ik nog nooit meegemaakt. Nu is het vooral bruine afscheiding. Ik heb straks een afspraak met de dokter, wel voor iets anders maar ga dit toch even melden want ik vraag me af of het normaal is. Het is dus elke dag en nacht dat ik bloedverlies heb. Ook heel vervelend dat ik de eerste maand geen cup mag gebruiken en nu dus zit te rommelen met maandverbanden. Ik heb ook last van een zeurderig gevoel in mijn onderbuik. Tot nu toe is het dus nog niet zo aangenaam geweest…

   • #100799 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sofie,

    Het behoort helaas tot de bijwerkingen dat sommige vrouwen last kunnen hebben van bloedverlies in de eerste periode na plaatsing van het spiraaltje. Ik begrijp dat je dat niet fijn vindt, maar je moet even door de gewenningsperiode heen. Daarbij komt dat je gestopt bent met hormonale anticonceptie. Ook daar moet je lichaam aan wennen, want je natuurlijke cyclus moet weer helemaal op gang komen.
    Ik hoop van harte voor je dat het zich gauw gaat normaliseren, zodat je je weer wat beter voelt en tot de tevreden gebruiksters van de Ballerine gaat behoren !
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100795 Reageer
   Marjolein
   Gast

   Ik heb 2 zoontjes van 4 en 2. Vorig jaar in februari liet ik een IUB plaatsen. Na wat opzoekwerk leek dit me het beste, aangezien het hormoonvrij is en minder pijnlijk dan de gewone koperspiraal. De plaatsing ging vlot, 6 weken na plaatsing op controle, ook toen alles OK!
   Ik ben steeds erg tevreden geweest van de IUB, geen last van bijwerkingen of pijn.

   Afgelopen week werd ik echter maar niet ongesteld, wat vreemd is, aangezien ik erg ‘regelmatig’ ben. Na 7 dagen overtijd toch maar een zwangerschapstest gedaan. Die werd meteen positief. In paniek naar het ziekenhuis om te laten nakijken wat er aan de hand was. Op de echo was de IUB nergens meer te zien. De gynaecologen stonden ook voor een raadsel, blijkbaar ben ik de IUB ergens ‘verloren’.

   Plots staan we dus voor een nieuwe zwangerschap. We wachten de verdere resultaten af en hopen dat alles in orde is met het vruchtje. We zijn verbaasd, in paniek, ergens ook wel blij, maar ook bang… Dit kan niet de bedoeling zijn.

   • #100797 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Marjolein,

    Ondanks het feit dat je zo tevreden was met je spiraaltje, ben je nu zwanger geworden, onverwachts en niet gepland. Dat was inderdaad niet de bedoeling. Helaas is geen enkel anticonceptiemiddel 100% veilig. Jij heb de enorme pech gehad dat het spiraaltje op de een of andere manier uitgestoten is. Je hebt dat niet gemerkt en doordat je niet langer beschermd was ben je in het stadium daarna naar alle waarschijnlijkheid zwanger geworden. Het vruchtje is in dat geval niet beschadigd. De onderzoeken moeten dat uiteraard nog uitwijzen.
    Ik wil je vragen een e-mail te sturen naar [email protected], zodat wij de nodige gegevens kunnen opvragen voor de verplichte registratie.
    Ik wens je heel veel sterkte toe! Laat je nog weten hoe de onderzoeken aflopen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100794 Reageer
   Sophie
   Gast

   In maart heb ik mijn ballerine laten plaatsten. Ik had hier voor een Mirena maar wilde graag iets zonder toegevoegde hormonen. Na het plaatsen hebben ze gecontroleerd of hij goed zat door te kijken met het blote oog, niet met een echo.
   Na het plaatsten had ik meteen een menstruatie van 5 dagen ongeveer, daarna bleef hij 2 maanden uit. Ik ben toen al naar de huisarts geweest om mijn zorgen te bespreken en dat ik het gevoel had dat hij niet goed zat. De huisarts vertelde dat mijn lichaam er aan moest wennen. Ik ben toen na die 2 maanden wel weer ongesteld geweest en daarna na iets meer dan 2 maanden weer.
   Ik had nogsteeds het gevoel dat er iets niet helemaal klopte, dus ben ik weer naar de huisarts geweest. Uiteindelijk mocht ik dan toch naar het ziekenhuis voor een inwendige echo. Daar bleek dat mijn spiraal inderdaad niet goed zat en helemaal naar beneden was gezakt in de baarmoedermond. Vandaag word hij er uit gehaald, voorlopig doe ik even geen anti conceptie, ben er een beetje klaar mee haha 🙂
   Ik vraag mij nu wel af of ik niet zwanger kan zijn geworden in de afgelopen week. Aangezien de spiraal niet meer zijn werking deed.

   • #100796 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sophie,

    Wat vervelend allemaal voor je! Je eerste zorg was dus terecht. Gelukkig maar dat je hebt doorgezet en een echo hebt laten maken. Het kan bij uitzondering voorkomen dat een spiraaltje te laag naar beneden zakt en je niet meer beschermd bent tegen zwangerschap. Ik hoop dan ook voor je dat je niet zwanger bent geraakt. Doe voor alle zekerheid een zwangerschapstest. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Laat je nog weten wat de uitslag is?
    Sterkte met alles!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100757 Reageer
   Nina
   Gast

   Ik heb ongeveer 3 weken geleden de ballerina laten zetten bij de gynacoloog.

   Ik ben 20 jaar en nog geen kindjes gebaard. In eerste instantie had ik het een maand eerder geprobeerd bij de huisarts. Dat was een ramp. Hevige pijn geen confortabele stoel om in te zetten. Opmeten lukte al niet en daarvoor al helse pijn.

   Poging 2 bij de gynaecoloog was super.
   Ik wil even zeggen dat het geen pretje is maar dit is echt te doen. De gynaecoloog wilde mijn baarmoedermond verdoven met 2 prikjes. Kleine verdoving die het rechtrekken verdoofd. Daar voelde ik niks van. Daarna het opmeten en ja dat ging snel en was even hevige pijn maar ach voor die paar seconden. De gynacoloog nam de tijd was super aardig en meelevend. Na het opmeten even rust om bij te komen en weer rustig te ademen. Daarna het plaatsen, weer even nare pijn maar heel kort. Daarna was ik zo blij en opgelucht. Alles viel dit keer mee. Gelijk controle echo en hij zat perfect.
   De dag zelf deed ik rustig aan ik had last van kleine buikkrampjes dus zou ieder aanraden om de dag zelf en de dag erna vrij te nemen. Ik had die week nog last van een beetje afscheiding. Daarna nergens meer last van ik heb nu 2,5 week later voor het eerst een kleine doorbloeding gehad. Niet veel dus. Volgende week ongesteld en ik weet dat het ongesteld worden het eerste halfjaar geen pretje word. Maar als ik mn moeder mag geloven (heeft ook koperspiraaltje gehad) word het na een halfjaar weer normaal.

   Ik zou het ballerina spiraal echt aanraden! Hormonen werken niet voor mij dus dit is een uitkomst. Als je jong en niet bevallen bent ga voor de ballerina en ook gelijk naar de gynacoloog die nemen meer tijd voor je en doen het dagelijks.
   Succes dames xxx

   • #100762 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Nina,

    Dank voor je verslag. Wat fijn voor je dat de gynaecoloog alle tijd voor je heeft genomen. Daardoor kun je je meestal beter ontspannen hetgeen het plaatsen makkelijker maakt.
    Nu afwachten hoe het verder gaat. Laat je niet verleiden af te gaan op allerlei verhalen die op het forum staan of van anderen. Iedere vrouw reageert anders. De meeste vrouwen hebben weinig tot geen last, dus ik hoop voor je dat dat bij jou ook het geval is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100747 Reageer
   Denise
   Gast

   In januari laten plaatsen. In maart controle en alles in orde. Wel aangegeven veel krampen en bloedingen te hebben naast de hevige menstruaties. Moest het de tijd geven. liefst 5/6 maanden. Dan 2 maanden geleden een menstruatie van 14 dagen waar zelfs kraamverband niet voor volstond. Daarna geen last meer gehad. Omdat daarna mijn menstruatie uit bleef gisteren voor de zekerheid een test gedaan. Maar gelukkig negatief. Dus zwangerschap uitgesloten. Nu voel ik vanmorgen de touwtjes heel
   laag hangen ineens. Eerder nooit gevoeld. Blijkt dat de hele ballerine er uit was! Voor mij geen spiraal meer.

   • #100771 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Denise,

    Het kan helaas bij uitzondering voorkomen dat een spiraaltje uitgestoten wordt. Dat dat bij jou het geval was is uiteraard heel vervelend en sneu. Gelukkig dat je het zelf op tijd hebt opgemerkt. Is er tijdens de controle een echo gemaakt om te controleren dat het spiraaltje goed geplaatst was?
    Ik hoop voor je dat je een anticonceptiemiddel zult vinden dat beter bij je past.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100746 Reageer
   Sofie
   Gast

   Vervelend om te moeten melden dat ik zwanger ben geraakt door de ballerine heen. Dacht eindelijk goede anticonceptie gevonden te hebben
   Kloppen de statistieken van 99 procent?

   • #100759 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sofie,

    Dat moet wel een hele teleurstelling voor je zijn geweest, dat je ondanks je spiraaltje toch zwanger bent geraakt. Wat ongelooflijk naar voor je. Zoals je misschien weet is geen enkel anticonceptiemiddel 100% veilig. De koperspiraal behoort nog wel tot een van de veiligste anticonceptiemiddelen. Dat jij tot de uitzondering behoort is uiteraard niet wat je wilt.
    Ik wil je vragen een e-mail te sturen naar [email protected] zodat wij je nog wat vragen kunnen stellen voor de verplichte registratie.
    Ik wens je in ieder geval alle sterkte toe!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100745 Reageer
   Claudia
   Gast

   Hoihoi, ik heb op 26-5 de ballerine laten zetten, toen menstrueerde ik want dat “moest”, erna totaal geen klachten, maar nog steeds geen menstruatie, heb van mezelf wel een lange onregelmatige cyclus, maar 80 dagen…. iemand hier bekend mee?

   • #100758 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Claudia,

    Dat je zolang geen menstruatie hebt gehad is niet gebruikelijk in combinatie met een koperspiraaltje. Heb je misschien hiervoor de pil gebruikt? Zo ja, dan moet je lichaam wennen aan het feit dat het geen toegevoegde hormonen meer binnenkrijgt. Je natuurlijke cyclus moet zich weer herstellen en dat kan soms even tijd in beslag nemen.
    Heb je al een zwangerschapstest gedaan? Misschien verstandig om dat voor alle zekerheid even te doen.
    Ik raad je aan toch even naar je huisarts te gaan voor overleg. Laat a.u.b. even weten hoe het afloopt.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100744 Reageer
   Joyce
   Gast

   Ik heb dr ballerine nu sinds december 2019. Hiervoor 2 jaar zonder anticonceptie geleefd.
   Hormonen zijn voor mij gaan optie gezien migraine.
   Eerste keer een spiraal dus het zetten was echt vreselijk. Daarna inderdaad 4 maanden hevige periodes van een week. De eerste keer was ik ruim 2 weken ongesteld.
   Ik ben het wel altijd op tijd (soms met een dag verschil), heviger bloedverlies dan voorheen maar wel maar 4 a 5 dagen.
   Waar ik wel last van heb en hiervoor echt nooit is pijn bij het vrijen en soms wat bloedverlies er na. Heel vaak schimmelinfecties of bacteriën terwijl ik dat hiervoor echt nooit had bij seksuele contacten.
   Dit beïnvloed ons seksleven echt gigantisch.
   Het idee van de spiraal is erg fijn en de menstruaties vallen mij ook wel mee, maar door die vele infecties twijfel ik ook hoe lang ik hem nog laat zitten….

   • #100756 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Joyce,

    Fijn om te horen dat je over het algemeen tevreden bent met je spiraaltje. Je hebt last van schimmelinfecties en pijn bij het vrijen. Heb je daar al direct na de plaatsing van je spiraaltje last van gehad of pas de laatste maanden? Het is in ieder geval belangrijk dat je je vagina alleen wast met warm water. Zeep houdt nl. de infectie in stand omdat het de natuurlijke flora verstoort.
    Is er een echo gemaakt om te zien of je spiraaltje goed geplaatst is?
    Bespreek je probleem nog eens uitvoering met je huisarts om te zien of er een oplossing mogelijk is, voordat je de stap zet om je spiraaltje te laten verwijderen.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

    • #100791 Reageer
     Joyce
     Gast

     Hallo milly,

     Dit gebeurde denk ik 4 maanden na het plaatsen nadat mijn menstruatie weer ‘normaal’ was.
     Ik was mij altijd alleen met water nooit met andere middelen. Aangezien ik de draadjes voelde en mijn vriend ook heb ik een echo gehad en daarop was te zien dat hij goed zat, daarna nog inwendig onderzoek gehad bij gynaecoloog en die zei er verder ook niks van dus ga er vanuit dat het goed is, die heeft wel de draadjes ingekort. Maar de vaginale ongemakken blijven. Huisarts heeft ook aangegeven dat ik het nog 1 periode kan proberen maar dat het dan wellicht beter is om hem te verwijderen….
     ik heb ook na mijn menstruatie vaak nog last van een opgezette baarmoeder en krampen, dat had ik hiervoor echt nooit….
     wellicht is het toch niet geschikt voor mij

     • #100793 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      De echo was gelukkig goed. Heel misschien dat de te lange draadjes de oorzaak zijn geweest? Ik hoop van harte dat je klachten verdwijnen en je je spiraaltje niet hoeft te laten verwijderen.
      Hoi je ons op de hoogte?

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #100815 Reageer
       Joyce
       Gast

       Hoi,

       Na overleg met de verloskundige toch besloten om de spiraal te verwijderen. Het eruit halen was voor mij bijna net zo erg als plaatsen. Het ging er ook niet uit zoals normaal hoort te gaan, dit ging de verloskundige ook nog melden bij de fabrikant.
       Al met al met veel buikpijn en flauwvallen verwijdert. Even tot rust komen en toch maar kijken voor andere opties. Voor mij geen spiraal meer, te pijnlijk

  • #100743 Reageer
   Loes
   Gast

   De ballerine heb ik nu bijna 9 maanden.

   Ook hiervoor andere anticonceptie soorten gehad en als laatste (dus voorafgaand ballerine) voor langere tijd de hormoonvrije caya gebruikt.

   Nog steeds na bijna 9 maanden hevig bloedverlies en erge krampen. Enorm lange menstruatie (bijna halve maand). Ook houd ik tijdens en na het vrijen vaak pijn. En heb ik op de dagen dat ik niet menstrueer vaak dat het lijkt alsof ik het spiraal ‘voel’ in mijn baarmoeder. Erg onprettig.

   Echo gehad om te kijken of deze goed zit. Dat zit het.
   De tijd gegeven (inmiddels bijna 9 mnd)

   Hiervoor ook geen hormonen gehad, dus dat kan het niet zijn.

   Graag advies over wat te doen. Gezien ik er ernstig over na zit de denken deze te laten verwijderen gezien de klachten.

   • #100755 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Loes,

    Dank voor je bericht. Wat vreemd dat je nog steeds zulke heftige bloedingen hebt en ook na het vrijen. Heel vervelend voor je. Je spiraaltje zit goed volgens de echo, dus dat kan niet de reden zijn. Ik vind het moeilijk om goed advies te geven. Er kunnen allerlei redenen voor zijn, die een arts beter onderzoeken kan. Bespreek het nog eens goed met je gynaecoloog. Als die niets bijzonders kan vinden dan is verwijdering de enige optie om te zien of het daadwerkelijk aan het spiraaltje ligt.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100739 Reageer
   Maaike
   Gast

   Beste allemaal,

   Vorige week maandag (3 augustus) heb ik een bBallerine spiraal laten plaatsen. Hier heb ik voor gekozen omdat hormonen een extreem slechte werking op mij hebben en het intieme leven erg vervelens is met een condoom.

   Nou wist ik na de mirena spiraal dat plaatsen erg pijnelijk is bij mij.. maar vooruit ik heb er wat voor over.
   Helaas heb ik na de pijnelijke plaatsing ook voortdurend erge pijn van steken tot krampen in mijn onderbuik.. zonder pijnstilling kan ik amper wat en met alleen paracetamol 2 en of ibuprufen gaat het ook niet zo prettig. Ik moet dus nu nog steeds na een week én ibuprufen én 2 paracetamol elke 4 uur!! nemen om pijnloos te zijn. Ik heb de doktersassistent aan de lijn gehad en die zei (op dag 3) dat je lichaam eraan moet wennen… maar zo heftig ???

   Is dit normaal of kan het zijn dat hij gewoon echt niet goed geplaatst is waar ik bang voor ben…

   • #100742 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Maaike,

    In je bericht geef je aan dat je je een beetje zorgen maakt. De pijn kan inderdaad komen doordat je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Het behoort tot de bijwerkingen, hoe vervelend dat ook is. De ene vrouw heeft daar meer last van dan de ander.
    Maar het is ook belangrijk dat het spiraaltje goed geplaatst is. Als je daaraan twijfelt kun je een echo laten maken. Dan weet je zeker of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.
    Ik wens je sterkte en hoop dat de pijn gauw minder wordt.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100721 Reageer
   Lisa
   Gast

   Ik zit hier wat te scrollen en kom toch wel aardig wat negatieve verhalen tegen. Hoeveel van deze spiraaltjes worden er jaarlijks in NL geplaatst?
   En ik schrik ook wel wat van de aantallen zwangerschappen die hier worden gemeld, wat zijn jullie statistieken en komt dit overeen met de 99% betrouwbaarheid waar jullie mee adverteren?

   • #100738 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lisa,

    Misschien staan er de laatste tijd wat minder goede berichten op het forum. Dat kan wisselen. Soms hebben we een periode met alleen maar positieve verhalen. De ervaring leert dat de meeste vrouwen alleen plaatsen op een forum als er klachten zijn of vragen. Dat is ook heel logisch, want als het goed gaat denk je er meestal niet aan om dat te melden.
    Er worden maandelijks duizenden koperspiralen geplaatst, dus in percentages vallen de klachten best mee. Het merendeel van de vrouwen heeft nl. niet of nauwelijks klachten en is zeer tevreden met de Ballerine.
    Er is toevallig kort geleden een onderzoek gedaan naar het aantal zwangerschappen i.c.m. een koperspiraaltje. De Ballerine komt daar niet ongunstiger uit in vergelijk met andere koperspiralen. Helaas is niet één anticonceptiemiddel 100% veilig. Een koperspiraaltje is een van de veiligste methodes.
    Tenslotte, laat je niet beïnvloeden door verhalen van een forum. Je moet het echt zelf ervaren. Meestal gaat het gewoon goed!
    Aan jou de keuze.

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #101019 Reageer
     Joyce
     Gast

     Hoi,
     Ik ben wel benieuwd naar dat onderzoek. Zou je de link voor me hebben?
     Met vriendelijke groet,
     Joyce

     • #101021 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Joyce,

      Stuur je even een e-mailtje naar [email protected]? Dan kunnen wij je het onderzoek toesturen.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100718 Reageer
   Vera
   Gast

   Hallo. Ik ben 40 jaar en heb nu mijn 2e mirena spiraal..aankomende week laat ik deze verwijderen omdat ik erg veel bijwerkingen van de hormonen heb, was bij de 1e veel minder. Ik wil kijken of t koperspiraal iets voor mij is. Hebben jullie last van bijwerkingen?
   Groetjes vera

   • #100737 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Vera,

    Zoals je uit de geplaatste reacties kunt opmaken, reageert iedereen anders op het spiraaltje. Maar de meeste vrouwen hebben niet of nauwelijks last van bijwerkingen, alleen plaatsen zij hun ervaring meestal niet op een forum. Pas als er klachten of vragen zijn wordt dat eventueel gemeld op een forum.
    Je zult het echt zelf moeten ervaren. Bekijk het positief en heb vertrouwen dat het allemaal goed gaat. Dat scheelt al heel veel!
    Laat je spiraaltje wel plaatsen door iemand met ervaring. Je kunt bij ons een lijst opvragen met professionals die wij getraind hebben.
    Stuur een e-mail met vermelding van je plaatsnaam naar [email protected].

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100716 Reageer
   Kim
   Gast

   Mijn spiraal is medio juni geplaatst, het plaatsen zelf was geen pretje maar je weet van te voren dat het geen plezierige behandeling is. De pijn duurt slechts een paar sec., maar ik heb oprecht nog nooit zoveel pijn gehad. Na het zetten heb ik ruim een week flink gebloed. Inmiddels ben ik 2x ongesteld geweest. Deze is langer (8dgn) dan ik voorheen (4dgn) gesproken was. Dat is balen maar daar had ik me al op ingesteld. Maar het tussentijdse bloedverlies tijdens mijn ovulatie en regelmatig na de sex is heel vervelend en hopelijk stopt dit op korte termijn. Daardoor ben ik nu zo’n 3 wkn per maand ongesteld en 1 week niet. Is nou niet bepaald bevorderlijk voor het sexleven. Hopelijk verandert dit snel, anders laat ik hem ook verwijderen.

   • #100736 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Kim,

    Excuses voor de late reactie. Door een technische fout heb ik je bericht niet eerder gelezen.
    Ik begrijp dat je deze klachten niet fijn vindt. Dat je menstruatie langer is dan voorheen komt in de periode na plaatsing vaker voor. Dat is een van de bijwerkingen. Meestal verdwijnt dat na enige tijd. Ook tussentijdse bloedingen kunnen voorkomen. Maar jij hebt er wel behoorlijk last van. Heb je al een controle gehad om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit? Misschien kan er een echo gemaakt worden.
    Ik raad je in ieder geval aan om het te overleggen met degene die het spiraaltje heeft geplaatst.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

    • #100864 Reageer
     Kim
     Gast

     De echo was prima en alles zag er verder goed uit.

     Inmiddels nog 2x ongesteld geweest, beide duurde ruim 14dgn. Daarnaast had ik (denk ik) door de hormonen van de hele lange menstruatie en tussentijdse bloedingen ook last van emotionele stemmingswisselingen. Daarom heb ik gisteren toch besloten om het spiraal te laten verwijderen. De ongemakken wogen niet op tegen het ene pluspunt.

     De dokter kon de langdurige bloedingen ook niet verklaren. Misschien was het een teken van mijn lichaam dat ze het spiraal niet wilde accepteren. Het voelde in ieder geval echt als een bevrijding.

     • #100870 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Kim,

      Dank voor je reactie. Wat jammer dat de Ballerine toch geen goed optie voor je is geweest. Dat kan bij uitzondering voorkomen, niet iedereen is geschikt voor een koperspiraaltje. Ik hoop dat je een ander anticonceptiemiddel hebt gevonden dat beter bij je past.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100714 Reageer
   Kris
   Gast

   Ik heb half juli de ballerine spiraal laten plaatsen bij de gynaecoloog. Het plaatsen was geen pretje en ik heb de rest van de dag weinig meer uitgevoerd. De vervelendste pijn duurde gelukkig maar een dag.

   Vandaag is er na 6 weken een echo gemaakt en de spiraal zit helemaal op de goede plek.

   Helaas heb ik sinds de plaatsing iedere dag bloedverlies gehad. De gynaecoloog adviseerde me om het nog even aan te kijken en eventueel voor een korte tijd de pil erbij te nemen. Dat zou misschien kunnen helpen. Hier twijfel ik nog over, want met de pil voelde ik mij een miserabel mens.

   Ik hoop dat dit overgaat, zo niet, dan laat ik de ballerine waarschijnlijk weer verwijderen. Voel me nu eenmaal niet bepaald ‘sexy’ met bloedverlies de hele dag door..

   • #100735 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Kris,

    Excuses dat ik nu pas reageer. Door een technische fout is je bericht niet eerder gelezen.
    Wat vervelend dat je iedere dag last hebt van bloedingen. Wel fijn om te weten dat je spiraaltje goed op zijn plaats zit, daar kan het dus niet aan liggen. Ik hoop echt voor je dat de bloedingen de komende weken gaan afnemen.
    Zoals je misschien weet hebben sommige vrouwen de eerste drie maanden last van onregelmatig bloedverlies. Dat hoort bij de bijwerkingen. Maar iedere dag is niet echt gebruikelijk. Je bent in ieder geval in goede handen bij de gynaecoloog. Ik hoop voor je dat je het spiraaltje niet hoeft te laten verwijderen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100713 Reageer
   Roos
   Gast

   Ik heb de ballerine nu een half jaar geleden laten plaatsen. Ik heb veel minder pijn en last dan bij mijn vorige koperspiraal (T-safe) en daar ben ik heel blij mee! Wel heb ik iets vaker stemmingswisselingen voor ik ongesteld wordt, maar dat heb ik liever dan pijn. Ik heb nu wel soms last van bruine/roze/rode afscheiding tussen de ongesteldheid door en soms na de seks. Ik weet niet of dat erbij hoort of niet. Heeft iemand daar ook last van?

   • #100734 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Excuses dat ik nu pas reageer. Door een technische fout kwam je bericht nu pas binnen.

   • #100733 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Roos,

    Fijn om te horen dat je zo tevreden bent met je spiraaltje! Die stemmingswisselingen horen bij je natuurlijke cyclus. Heb je dat niet opgemerkt bij de T-Safe?
    De bruin/roze afscheiding tijdens en na het vrijen hoeft niet bijzonders te zijn. Het kan een wondje zijn in de vagina dat openspringt. Maar soms is er een andere oorzaak. Maak even een afspraak bij je huisarts om het te laten nakijken.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100702 Reageer
   Fien
   Gast

   Ik heb mijn spiraal 29 mei laten plaatsen. Ik ben daarna 3 weken heel licht ongesteld geweest en daarna had ik 1 dag heftige menstruatie waarna het langzaam weer afbouwde. Ik vind het fijn om niet meer aan de pil te zitten, deze heb ik vanaf 2015 geslikt. Ik was heel positief over het spiraal, zelf had ik er eigenlijk geen last van, alleen mijn vriend hoorde ik klagen dat hij er in bepaalde houdingen last van had.
   Nu vanochtend een echo bij de gynacoloog gehad, helaas is het spiraal gezakt naar mijn baarmoedermond en moet dus verwijderd worden.
   Ik twijfel om een nieuw ballerine spiraal te laten plaatsen, maar zelf was ik er erg positief over!

   • #100703 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Fien,

    Wat sneu voor je dat het spiraaltje is gezakt terwijl je er zo blij mee was. Uitzakking van een spiraaltje kan door verschillende redenen komen, o.a doordat het spiraaltje niet goed is geplaatst. De Ballerine heeft namelijk een speciale inbrengtechniek, die wij zoveel mogelijk persoonlijk komen uitleggen bij de diverse zorgprofessionals. Maar het kan natuurlijk ook ergens anders aan liggen. Bespreek het nog eens met je gynaecoloog.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100695 Reageer
   Lisa
   Gast

   Ik heb de Ballerine laten zetten begin mei! Het zetten ging moeizaam, de eerste keer lukte het niet. De tweede keer gelukkig wel, ik vond het wel enorm pijnlijk. Erna voelde ik nog wel een beetje weeiige buikpijn, maar dit viel me eigenlijk erg mee. Ongeveer 2/3 uur na het zetten begon ik enorm te bloeden. Iedere 20 minuten kwamen er enorme klonten bloed uit, ik voelde het ook echt lopen. Het was niet op te vangen met maandverband. Echt alles zat onder het bloed, heel naar. Dit is ongeveer 24 uur doorgegaan, en op dat moment had ik echt enorm spijt. Ik voelde me slap, alles zat onder het bloed en ik kon de deur ook echt niet uit omdat het bloed er zo enorm uitliep.

   Heel plotseling stopte het hele hevige bloeden na ongeveer 24 uur. Heel apart, het leek echt binnen een half uur van het constante bloeden naar nauwelijks nog bloedverlies te zijn gegaan. Ik verloor nog een klein beetje bloed de 2 dagen erna maar dit was makkelijk op te vangen met inlegkruisjes. De pijn was toen al weg. Voor m’n eerste menstruatie was ik heel angstig over de hoeveelheid bloed. Dit viel juist echt enorm mee. Ik ben wel een stuk langer ongesteld (6/7 dagen ipv 3/4), maar de eerste en laatste 2 dagen verlies ik enorm weinig bloed. Ook de dagen ertussen, de hevige dagen, verlies ik minder bloed dan ik hiervoor deed, wat me verbaasd. Wel heb ik iets meer last van krampen en duurt dit ook wat langer dan ik gewend was. Wellicht verandert dit allemaal ook nog aangezien ik nu pas 3 keer ongesteld ben geweest sinds de Ballerine erin zit.

   Al met al ben ik blij dat ik beschermd ben, maar of ik het nog eens zou doen, weet ik niet. Gelukkig nog een paar jaar de tijd om daarover na te denken! Wilde mijn ervaring wel graag delen omdat er zoveel wordt gezegd dat de menstruatie zoveel heftiger en pijnlijker wordt met een koperspiraal. Dit is bij mij dus eerder andersom, misschien ook fijn voor mensen die twijfelen om te weten!

   • #100697 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lisa,

    Dank voor je uitvoerige verslag. Zo zie je maar, iedereen reageert anders op een spiraaltje. Wel fijn voor je dat je weinig last hebt van je menstruaties. Ik hoop dat je zo tevreden blijft over de Ballerine.
    Heel goed van je dat je dit wilt delen met andere vrouwen!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100674 Reageer
   Daphne
   Gast

   Hoi, ik heb afgelopen december de ballerine laten plaatsen, dit was een paar maanden na mijn tweede bevalling. Daarvoor slikte ik altijd de pil, fysiek leek ik hierdoor niet te veranderen maar mentaal wel. Ik was vaak heel emotioneel. Het plaatsen ging moeizaam, dit omdat mijn baarmoeder en baarmoeder hals beide erg nauw leken te zijn. Ik moest hiervan bijkomen en had drie dagen buikpijn, die buikpijn was best naar. Ik was tijdelijk heel blij hiermee, omdat ze zeiden dat de t-safe waarschijnlijk niet had gepast, ik was ooo blij dat ik dit eindelijk had doorgezet. Nu lijk ik de spiraal wel te kunnen voelen, soms als steken. Ook als ik in elkaar gezakt zit, of me aanspan, Ik heb geen zin meer om te vrijen maar, als we dat wel doen doet het erg pijn. Ook ben ik nog niet ongesteld geweest, al lijk ik wel soms bloed te verliezen… dit gaat dan gepaard met overvloedige afscheiding, wat allebei erg vervelend en nieuw voor me is.

   • #100675 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Daphne,

    Dank voor je bericht. Wat vervelend voor je dat je nog steeds last hebt van een aantal klachten. Daar kunnen een aantal redenen voor zijn.
    Na een bevalling moet je menstruatie weer op gang komen. Dat kan soms enige tijd duren. Ook heb je de pil geslikt. Als je daarmee stopt gaat je hormoonhuishouding zich herstellen en moet je natuurlijke cyclus weer helemaal op gang komen. Ook dat gaat bij de een sneller dan bij de ander. Tenslotte is de plaatsing van je spiraaltje moeizaam verlopen. Is er al een echo gemaakt om te zien of het spiraaltje goed geplaatst is?
    Ik raad je aan een afspraak te maken met je huisarts om je klachten te bespreken. Die kent je en kan beter beoordelen wat de mogelijke oorzaak is.
    Ik hoop van harte dat je je over enige tijd weer beter gaat voelen.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100665 Reageer
   Nicole
   Gast

   Ik wil ook graag mijn ervaring met de ballerine delen.

   Ik ben moeder van 2 kindjes, 2.6 en nu 8 maanden. 2e kindje 19 okt gekregen. Ik heb de spiraal begin januari laten plaatsen. Ik had met plaatsen totaal geen last. Meteen erna ook weinig. Wel een week flink gebloed en toen was dat over. Ik geef mijn zoontje al die tijd en nog steeds borstvoeding. Wat er, net als bij mn eerste toen, voor zorgt dat ik lang niet ongesteld was. Bij eerste wel 10 maanden niet en nu bij de 2e was het begin mei ineens weer raak. Jammer maar helaas dacht ik, maar als het iedere maand komt, geen probleem.
   Nu komt het probleem. Ik krijg vanaf begin mei, iedere 2 weken een bloeding die een week lang duurt. Lijk te bloeden bij zowel menstruatie als ovulatie. Ik word er helemaal idioot van. Dit is al ruim 2 maanden zo. En dat na 3 maanden niks te hebben gehad, alleen af en toe wat krampjes maar verder nergens last van gehad. Nu ineens dit. Met die bloedingen, doen mijn hormonen ook helemaal mee. Ook steeds vaker wat buikpijn of krampen. Zo vervelend!! Ik weet ook niet hoe lang ik dit nog wil. Als ik hier dan die negatieve verhalen lees moet ik misschien ook maar eens naar de dokter voor een afspraak voor een echo te maken. Eerst maar eens checken of die nog goed zit. Soms ben ik bang met mijn klachten dat ik zwanger kan raken. Ik vertrouw het niet helemaal.
   Word vervolgd….

   • #100672 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Nicole,

    Dank voor je bericht. Na een zwangerschap is het niet ongebruikelijk dat de eerste menstruaties onregelmatig of heftiger zijn. Wanneer je cyclus eenmaal op gang is gekomen, verloopt deze meestal net zoals vóór de zwangerschap. Ik raad je dus aan het nog even aan te kijken.
    Een controle bij de huisarts – eventueel met echo – is altijd goed. Dan weet je in ieder geval zeker dat je spiraaltje goed op zijn plaats zit.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100651 Reageer
   Daisy
   Gast

   Omdat ik vrij veel negatieve berichten lees wou ik ook graag even mijn ervaring delen. Ontzettend jammer dat het sommigen niet bevalt of er veel klachten van krijgen. Ik daar in tegen ben echt super blij met de Ballerine spiraal! Ik heb eigenlijk altijd de pil(yasmin)geslikt maar omdat ik niet goed reageer op hormonen heb ik zowel de T-safe als de Mirena uitgeprobeerd. En dat vond ik letterlijk dramatisch! Bij de T-safe liep ik letterlijk leeg en moest ik pillen gaan slikken om het bloeden te verminderen. Dit werkte helaas ook niet en heb toen besloten hem te laten verwijderen. Daarna heb ik de Mirena laten plaatsen, direct weer last van de hormonen. Kwam binnen no-time kilo’s aan en bleef buikpijn behouden. Na een half jaar verwijderd. Uiteindelijk weer jaren de pil geslikt, erg last van stemmingswisselingen in de stop week. Omdat ik binnenkort een gastric bypas krijg mag ik geen pil meer gebruiken omdat deze dan onvoldoende veiligheid bied. Dus moest ik weer aan de spiraal.
   Wat ben ik blij dat de Ballerine op de markt is gekomen. Ik heb hem laten plaatsen en ben super tevreden. Mijn menstruatie is 2 dagen wat heftiger dan voorheen maar lang niet zo erg als bij de T-safe. Gewoon een maat grotere tampon en dat werkt prima. Daarnaast voel ik me stukken beter nu ik geen hormonen meer in mijn lijf heb. Bepaalde klachten, zoals overmatig zweten en opvliegers(verweet ik aan de laatste zwangerschap) bleken gewoon van de pil te komen. Wat ben ik blij dat die troep uit mn lichaam is. Verder merk ik niks van de Ballerine, geen buikkrampen en gewoon je eigen syclus. Dus ik ben dik tevreden👍🏻

   • #100664 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Daisy,

    Mooi om te horen dat je zo enthousiast bent over de Ballerine. Maar we zijn ook blij dat je de moeite hebt genomen dit met andere vrouwen te delen. Natuurlijk staan er ook minder goede berichten op het forum. Dat is logisch omdat je antwoord wilt hebben op vragen, juist als er klachten zijn. Heb je geen klachten dan denk je er niet altijd aan om dit op het forum te melden. Dus reuze bedankt voor jouw positieve bijdrage!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100650 Reageer
   Tanja
   Gast

   Beste dames,

   Graag deel ik mijn ervaring over de ballerina spiraal.
   Eerder heb ik net als vele van jullie verschillende soorten anticonceptie uitgeprobeerd zoals: Mirena spiraal, Nova ring, tabletten en een prikpil.
   De laatste was super fijn, om de 3 maanden een prikje en je bent niet ongesteld en weinig omkijken naar, ellende kwam na 2jaar gebruik, ik kreeg heftige vorm van acne en veel last van hoofdpijn/migraine en seksuele behoefte had ik amper meer.
   Mirena spiraal veroorzaakte van dag 1 veel krampen die niet over gingen, de spiraal is daarom na 6maanden lijden uitgehaald.

   Nu heb ik besloten om de nieuwe vorm van anti hormoonspiraal te proberen, bekleding dus. Dankzij jullie gedeelde ervaringen!
   De plaatsing was op 28mei 2020, bij de huisarts. Ik heb meerdere ibuprofen ingenomen, de huisarts heeft zich goed ingelezen omdat de plaatsing van ballerina voor haar de 1e keer zou zijn. Mijn huisarts heeft goede voorlichting gegeven van te voren, welke stappen ze ging nemen En tegelijkertijd mij te laten ontspannen. Plaatsing ging voorspoedig maar ik ervaarde het als erg pijnlijk, het opmeten van de baarmoeder en de ligging bepalen waren de pijnlijkste, plaatsing zelf duurde in totaal 5/7minuten. Na de plaatsing brak de zweet en werd ik emotioneel van de opluchting dat het achter de rug was.
   Dezelfde dag heb ik om de 3uur ibuprofen ingenomen omdat de krampen heftig waren, vergelijkbaar met mirena spiraal, ik had wel angst dat ook deze spiraal mogelijk niet door mijn lichaam geaccepteerd zou worden. Dezelfde dag na de plaatsing was ik ongesteld geworden. De krampen hebben 2 dagen na het plaatsen geduurd, daarna heb ik geen pijn meer gehad. Wel dat ik bijna 1 maand ongesteld ben geweest met kleine tussenpozen menstruatie vrij. Door heftige bloedverlies voelde ik mij zwak er erg moe. Gisteren (30-6-2020) heb ik controle gehad en ervaring met de huisarts gedeeld, spiraal zat op de juiste plaats. Ik vertrouw op de kundigheid van mijn huisarts en vond een foto maken niet nodig, mijn lichaam reageert er goed op en ik ben met de dag steeds regelmatiger met de cyclus. Ps. Tijdens het vrijen heeft mijn partner de spiraal nog niet gevoeld en ik voel het ook niet, wel heb ik de huisarts gevraagd om de touwtjes zo kort mogelijk te knippen en dat heeft ze ook gedaan.
   Mijn ervaring is kortom zeer positief, ondanks dat de ongesteldheid langer en heftiger is, ik heb geen krampen en vrijen zonder de spiraal te voelen is echt super fijn, ook veel zin in de seks omdat er geen extra hormonen in mijn lijf vrij komen die het tegen houden. Ik raad de spiraal aan, ook al kan het bij iedereen anders aanvoelen, het is de moeite waard om Te proberen, hopelijk accepteert uw lichaam de ballerina, dan ben je onwijs blij dat je het geprobeerd hebt🤞🏻 Toi toi, met het maken van de juiste keus

   • #100663 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Tanja,

    Dank voor je uitgebreide reactie. Wat fijn voor je dat je de juiste keuze hebt gemaakt en de Ballerine zo goed bevalt. Gelukkig heb je de komende 5 jaar geen last meer van bijwerkingen van toegevoegde hormonen en hoef je niet meer aan anticonceptie te denken!
    Reuze fijn dat je dit op het forum hebt willen delen!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100649 Reageer
   Janneke
   Gast

   Helaas hier geen goede ervaring. In november 2019 de Ballerine spiraal laten plaatsen. Vanaf die tijd heb ik bijna continu bloedverlies gehad met af en toe een paar dagen niet. Ook voelde ik continu ‘iets’ van onder. Ik douchte me vaak en liep dagelijks met maandverband want voelde niet aankomen wanneer het bloedverlies kwam. In januari 2020 heb ik een echo gehad bij de verloskundige die hem had geplaatst en ze gaf aan dat de spiraal goed zat. Eind mei werd het bloedverlies heel hevig; ik lekte door kraamverbanden heen, door zes broeken op een dag en werd ’s nachts wakker in een bed vol bloed. Ik voelde het continu stromen en werd er bang van. Gelukkig nam de huisarts mij direct heel serieus. Ik kreeg medicatie om het bloeden te verminderen, een uitstrijkje, een soa test en een echo in het ziekenhuis. Op deze echo begin juni bleek dat het spiraal niet goed zat, alle andere testen waren wel goed. Mijn spiraal heb ik toen laten verwijderen. Mijn lichaam heeft een week nodig gehad om te herstellen en sindsdien heb ik geen bloedverlies meer. Ik ben zoooo opgelucht nu het spiraal er uit is.

   • #100673 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Janneke,

    Ja, dat is inderdaad een nare ervaring! De bloedingen die je hebt gehad waren wel extreem heftig. Dat kan o.a. komen doordat een spiraaltje niet goed is geplaatst of doordat je niet goed reageert op een koperspiraaltje. Een koperspiraaltje is niet voor iedereen geschikt.
    Gelukkig dat je je nu weer goed voelt! Er zijn vast andere anticonceptiemiddelen die beter bij je passen.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100642 Reageer
   Lotte
   Gast

   Vandaag, na veel wikken en wegen, de ballerine laten plaatsen. Ik ben 10 weken geleden bevallen van ons tweede kindje en één ding weet ik zeker, voor mij geen hormonen meer! Al vanaf mijn 17e gebruik ik hormonale anticonceptie en nu pas, 16 jaar later, met twee tussenpozen, kom ik erachter wat voor invloed de hormonen op mij hebben gehad. Ik dacht dat de sombere gevoelens en het lage libido (heel kort samengevat) gewoon bij mij hoorden maar nu weet ik wel beter! Ik ben veel relaxter en vrolijker. Ik “voel” lichamelijk en geestelijk veel meer. Of de koperspiraal wat voor me is, geen idee. Ik heb ook geen idee hoe mijn natuurlijke cyclus eruit ziet, beide keren duurde het lang voor de hormonen uit mijn lijf waren en was ik vrijwel meteen daarna zwanger. Ik vind het spannend, zeker omdat je toch ook veel negatieve verhalen hoort. Het zetten viel heel erg mee. Ik houd jullie op de hoogte, zeker omdat de ballerine nog vrij onbekend is. En het is fijn om ervaringen te lezen
   Onthoudt wel dat ieder lichaam anders is dus de enige manier om erachter te komen of het wat voor je is, is het zelf te proberen. Laat ke niet leiden door andermans verhalen!

   • #100648 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Lotte,

    Heel verstandig dat je gestopt bent met hormoonhoudende anticonceptie. Je hebt nu gelukkig weer je natuurlijke cyclus terug. Goed om te horen dat de plaatsing meeviel. In ieder geval een goed begin. Je hebt gelijk dat je het zelf moet ervaren en je niet moet laten beïnvloeden door andermans verhalen. Maar dat geldt eigenlijk voor alles.Iedereen reageert nu eenmaal anders. De meeste vrouwen hebben weinig tot geen klachten na het plaatsen van een spiraaltje, een kleine groep vrouwen helaas wel. Ik ben benieuwd hoe het bij jou gaat verlopen.
    Dank voor je positieve bijdrage aan ons forum!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100570 Reageer
   Joanne
   Gast

   Ik heb een hele nare ervaring met het Ballerine spiraal. Het spiraal was helemaal correct geplaatst, maar nu 6 maanden later ben ik na hevig bloedverlies het spiraal verloren en loop ik nu bij de gynaecoloog omdat ik zwanger ben geraakt, vermoedelijk buiten baarmoedelijk. Dit is in onderzoek.

   Het is mijn eerste ervaring met een spiraal na het krijgen van 2 prachtige kinderen, maar u zult begrijpen dat mijn ervaring zeer negatief is.

   • #100573 Reageer
    Joanne
    Gast

    Een aanvulling op mijn bericht. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat ik inderdaad zwanger ben geraakt. Gelukkig niet buiten baarmoederlijk, maar alsnog is het een grote schok voor ons aangezien ik het spiraal pas 6 maanden had en deze goed geplaatst was. Vermoedelijk ben ik deze enkele weken geleden verloren tijdens de menstruatie. En nu mogen wij ons dus totaal onverwacht opmaken voor ons 3e kind.

    • #100635 Reageer
     Titus Health Care
     Gast

     Beste Joanne,

     Wat ongelooflijk naar voor je dat dit jou overkomen is. Ik begrijp heel goed dat je er niet gelukkig mee bent. Helaas kan het in een uitzonderlijk geval gebeuren dat een spiraaltje op de een of andere manier uitgestoten wordt. En als je dat niet in de gaten hebt, loop je kans dat je zwanger wordt, zoals dat nu bij jou het geval is.
     Ik wil je vragen contact op te nemen met [email protected] voor de informatie die wij nodig hebben voor registratie van de zwangerschap. Het is belangrijk dat ook de fabrikant op de hoogte gesteld wordt om eventueel verbeteringen toe te passen.
     Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte!

     Met vriendelijke groet,
     Milly

  • #100569 Reageer
   Collie
   Gast

   Goedemiddag,

   Vanochtend mijn oude spiraal laten verwijderen en de ballerine laten plaatsen. (32, geen kinderen)
   Het viel mij echt ontzettend mee, het is niet mijn nieuwe hobby maar vergeleken bij het plaatsen van mijn oude koperspiraal was dit een verademing.
   Het verwijderen van de oude spiraal ging voorspoedig, een kuchje en wat trekkend gevoel.
   Daarna was mijn baarmoeder iewat verkrampt waardoor het peilen wat moeizaam ging.
   Het plaatsen van de ballerine ging voorspoedig en minder pijnlijk dan de multiload.
   De kramp valt vandaag nog erg mee, met een paracetamol en een ibuprofen is het goed onder controle te houden.
   Bloeden valt ook mee. Vanuit mijn oude spiraal weet ik dat ik er ong 5 maanden over doe om weer op mn oude cyclus te zijn (44 dagen met 6 dagen menstruatie)
   Zal over 6 weken na mijn echo een update geven.
   Tip die ik nu kan geven: Geduld en geef je lichaam tijd om te herstellen

   Groetjes

   • #100633 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Collie,

    Hartelijk dank voor je verslag. Goed om te vernemen dat het eigenlijk allemaal best meeviel. Laten we hopen dat dat zo blijft. De ene vrouw heeft totaal geen last, de ander ervaart soms wel wat bijwerkingen.
    Laat even weten hoe het over enige tijd met je gaat.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100568 Reageer
   Mel
   Gast

   Beste,
   Ik heb een maand geleden een koperspiraal laten zette (t-safe). Ik hoor eigenlijk over 2 weken pas ongesteld te worden maar ik voel nu al krampen.. is het normaal dat mijn menstruatie waarschijnlijk eerder komt?

   Groetjes!

   • #100645 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Mel,

    Ja, dat komt vaker voor. In de eerste maanden na plaatsing van een spiraaltje kunnen de menstruaties onregelmatig zijn. Je lichaam moet wennen aan het vreemde voorwerp. Na de gewenningsperiode verloopt meestal alles weer als voorheen. Hoe lang die periode duurt is niet te voorspellen. De ene vrouw heeft geen enkele last, de ander wel. Wacht dus af hoe het bij jou zal gaan.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100566 Reageer
   Titus Health Care
   Gast

   Beste dames,
   Gezien jullie klachten raad ik jullie aan een echo te laten maken om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.
   Verder komt het vaker voor dat in de eerste periode na plaatsing de menstruaties heviger zijn of langer duren. Meestal is dat na ongeveer drie maanden weer genormaliseerd maar soms duurt het ook langer, hoe vervelend dat ook is.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100555 Reageer
   Lena
   Gast

   Mijn ervaring is voor een deel positief, al ben ik niet compleet tevreden. Ik heb mijn ballerine nu sinds maart en hiervoor had een ander koperspiraalte (T-safe). Fijn aan dit spiraaltje, is dat ik er amper pijn door ervaar, terwijl ik bij de t-safe vaak veel kramp had. Echter is er een groot nadeel. Nu met de ballerine ben ik soms wel 10 dagen ongesteld (soms zelf nog meer dagen met heel licht bloedverlies). De menstruatie komt heel langzaam op en pas op dag 6 is het ergste bloedverlies. Met de t-safe had ik meer kramp, maar wel was mijn menstruatie maar 5 dagen (hetzelfde als bij mijn natuurlijke cyclus zonder anticonceptie). Ook heb ik nu soms bloedverlies bij mijn ovulatie.

   Ik hoop heel erg dat dit nog beter gaat worden, al betwijfel ik het aangezien ik hem toch al bijna 4 maanden heb. Ik zou het echt heel jammer vinden als ik hem om deze reden er toch uit moet halen, want ik heb echt geen idee welke andere anticonceptie geschikt voor mij zou zijn.

   • #100646 Reageer
    Myrthe
    Gast

    Dit heb ik ook. In de eerste drie maanden waren de bloedingen zooo hevig dat ik op het punt stond naar het ziekenhuis te gaan. Na drie maanden kalmeerde het en is het zoals jij omschrijft. 9 dagen ongesteld en bloedingen bij de ovulatie. Ik ga halverwege julie naar de gynaecoloog om het te laten controleren. Nu zit ik in de stress want ik ben al 3 dagen over tijd terwijl ik al mijn hele leven heel regelmatig ben. Zucht…

   • #100562 Reageer
    Nina
    Gast

    Bij mij precies hetzelfde: lange aanloopperiode van ongesteld worden en oook ovulatie bloedingen. Is dit normal, gaat het over? (heb de spiraal ongeveer 4 maanden).

  • #100554 Reageer
   Maria
   Gast

   Ik heb de Ballerine nu ook zo’n 9 maanden. Ik heb behoorlijk last van acne (ondanks dat ik zink slik), en zo’n 6 kilo gewichtstoename (jammer, want ik had juist zo mijn best gedaan het eraf te krijgen). Ik ben wel regelmatig ongesteld en het duurt zo’n 7 dagen, waarvan 3 echt flink zwaar. Ik vind ook dat ik erg sterk ruik. Ik overweeg ‘m eruit te halen, maar heb dan geen alternatief meer (heb al T-safe, Mirena en Kyleena geprobeerd). Na 2 kinderen (nu 12 en 14) ben ik (44) wel echt klaar, maar mijn man ziet sterilisatie niet zitten. Lastig…

   • #100563 Reageer

    Beste Maria,

    Ik begrijp je probleem. Acne en gewichtstoename behoren echter niet tot de bijwerkingen van het spiraaltje zelf. Maar bij sommige vrouwen wordt het spiraaltje – als vreemd voorwerp – niet door het lichaam geaccepteerd. Daardoor kunnen allerlei verschillende klachten ontstaan als een soort reactie. Bij jou uit zich dat waarschijnlijk door acne en gewichtstoename. Deze klachten kunnen ook voorkomen bij extra stress of verandering van leefstijl.
    Je geeft aan dat je al veel spiralen hebt geprobeerd. ik hoop van harte voor je dat je een anticonceptiemiddel zult vinden dat beter bij jou past.

    Vriendelijke groet,
    Milly.

  • #100552 Reageer
   Sanne
   Gast

   Hallo,

   Graag wil ik even mijn ervaring delen over het zetten van mijn koperspiraaltje..
   Een tijd heb ik geen anticonceptie gebruikt en vond het heerlijk! Veel last gehad van hormonen in het verleden. Nu ik weer een relatie heb toch de keus gemaakt een koperspiraal te laten zetten, twee dagen geleden. Het zetten was erg pijnlijk en daarna moest ik nog wel een klein uur bijkomen. Naar huis gegaan met heftige krampen en bloedverlies. Nu twee dagen verder zijn de krampen wel al iets minder. Maar ik ben erg moe en heb ontzettend veel last van vermoeide benen/trillende benen. Is dit normaal, omdat je lichaam hier nog aan moet wennen. Namelijk een erg naar gevoel..

   Groetjes

   • #100560 Reageer

    Beste Sanne,

    Het is nog maar kort geleden dat je de Ballerine hebt laten plaatsen. Hoe vervelend het ook is, sommige vrouwen hebben in de eerste periode na plaatsing soms last van krampen. Bij jou trekt dat ook nog door in je benen. Van heftige pijn hebt kan je moe worden. Heb je daar nog steeds last van of is het al minder geworden?
    Wacht het nog even af. Je lichaam moet even wennen aan het vreemde voorwerp. Mocht het echter lang duren dan adviseer ik je een controle-afspraak te maken met degene die het spiraaltje heeft geplaatst.
    Voor nu veel sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100551 Reageer
   Isabelle
   Gast

   Moeder van 1 kindje. 27 jaar. 3 maanden na bevalling laten plaatsen. 5 maanden later eruit gehaald.

   Mijn ervaring zeer nagatief: het plaatsen zelf viel heel erg mee. Ik wilden na de bevalling geen hormonen meer. De wens voor een tweede was er absoluut. Onze gedachten was, zodra de ballerine eruit was we gelijk vruchtbaar zouden zijn. Na de plaatsing een kleine bloeding gehad daarna nergens meer last van.
   Mijn eerste menstruaties waren iets heftiger maar niet extreem. Wel had ik heel veel buikpijn door me gehele cyclus heen.
   Seks was altijd pijnlijk zowel voor mij als me man. Hij voelde steeds wat scherps en ik voelden hem zitten.
   Vanaf dag 1 dat ik de ballerine had merkte ik dat dit niet klopte. Het ‘voelden’ niet goed. Ik zat helemaal niet lekker in me vel en had veel stemmingswisselingen.
   Toen die eruit gehaald was, wat overigens heel erg mee viel. Kwam de ellende pas echt!!!!!!

   Mijn cyclus is helemaal ontregeld. Ik was tijdens de spiraal netjes iedere 30 dagen ongeveer ongesteld. Na verwijderen ging me cyclus van 37 dagen naar 17 dagen zo schommelend. Ook de ene keer 5 dagen ongesteld en de volgende cyclus 13 dagen was geen uitzondering. Ik heb nog nooit z’n last gehad van me hormonen. Ik heb migraine aanvallen. Heel veel buikpijn tijdens menstruatie. Maar vooral de vermoeidheid. Het is hells!
   Ik ben naar de dokter geweest en die vertelde dat ze pas verder gaan kijken na 1 jaar na verwijdering. Gelukkig is dat over 3 maanden al.

   Kort: 9 maanden na verwijdering nog steeds last van extreme ontregelde hormonen. Ondanks dat er ‘geen’ hormonen inzitten.
   Onze kinderwens moet even on hold door deze hormoon drama.

   • #100559 Reageer

    Beste Isabelle,

    Normaal gesproken zijn er na het verwijderen van een koperspiraaltje nauwelijks klachten. De eerste cyclus en menstruatie kan iets anders verlopen, maar daarna is je baarmoederwand hersteld en wordt alles weer als voorheen.
    Je hormoonhuishouding kan niet ontregeld zijn, want in een koperspiraaltje zitten geen hormonen. Ik kan me wel voorstellen dat je bij zulke heftige menstruaties – die ook nog lang aanhouden – klachten krijgt als hoofdpijn en vermoeidheid. Door het vele bloedverlies kan je HB namelijk wat aan de lage kant zijn.
    Verder kan ik niet verklaren waarom je na 9 maanden na verwijdering van je spiraaltje nog zo’n ontregelde cyclus hebt. Er is waarschijnlijk iets anders aan de hand. Ik zou toch nog eens een afspraak maken met je huisarts. Om nog drie maanden zo door te gaan is niet goed.
    In ieder geval veel sterkte!

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100548 Reageer
   Suzanna
   Gast

   Ik had veel positieve verhalen gehoord over de ballerina, maar dat hij er blijkbaar vrij makkelijk uitzakt als je al een keer zwanger bent geweest zou echt met hoofdletters op de verpakking moeten staan. Ik hoorde van meerdere mensen dat het was gebeurt, had zelf nergens last van. Tot ik opeens heel laag een ddraadje voelde hangen. Net bij de verloskundige geweest die hem heeft gezet, hij was er blijkbaar uitgezakt, maar tijdens het zakken met 1 draadje plus een balletje door mijn baarmoedermond heen geprikt. Daar bungelde hij dus nog aan. Het verwijderen was een hel. Ik raad dit echt niémand aan.

   • #100549 Reageer

    Beste Suzanne,

    Dank voor je bericht. Een spiraaltje kan helaas uitzakken, maar dat komt slechts voor in een uitzonderlijk geval en is zeker geen regelmaat.
    Je hebt echt pech gehad, hoe vervelend dat ook is. Ik kan me goed voorstellen dat je teleurgesteld bent.
    Ik hoop voor je dat je een andere vorm van anticonceptie vindt, dat beter bij jou past.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100546 Reageer
   Marlies
   Gast

   Ik ben nu bijna 20 en ik heb 10 januari de Ballerine spiraal laten plaatsen bij een verloskundige die dit voor het eerst deed. Dit vond ik een beetje spannend, maar alles is helemaal goed gegaan. Het ging met een klein krampje dat als een ongesteldheidskrampje voelde, maar daarna heb ik zelfs gewoon nog kunnen kunnen werken. In het begin (6 weken ongeveer) moest mijn lichaam nog wel enigzins wennen aan de spiraal, ik verloor dagelijks kleine beetjes bloed en had meer krampen als ik daadwerkelijk ongesteld was. Na 6 weken was de check of de spiraal goed geplaatst was in de baarmoeder helemaal goed. Nu een paar maanden verder (13-06-20) begint mijn lichaam steeds meer te wennen aan de spiraal en krijg ik langzaam mijn oude cyclus terug. Ik ben enorm positief over deze spiraal, hij past precies bij mijn wensen als het gaat om anticonceptie; hormoonvrij en uiteindelijk weinig tot geen menstruatiecyclusveranderingen.

   • #100547 Reageer

    Beste Marlies,

    Hartelijk dank voor je positieve bijdrage aan dit forum. Wat fijn voor je dat alles goed gaat en je zo tevreden bent. Nu de gewenningsperiode voorbij is kan je 5 jaar lang plezier hebben van je hormoonvrije spiraaltje, zonder dagelijks aan anticonceptie te hoeven denken!

    Vriendelijke groet
    Milly

  • #100542 Reageer
   Diana
   Gast

   Ik ga het proberen kort te houden. Na 11 jaar geen ene vorm van anti conceptie te hebben gehad omdat ik klaar was met de pil en prikpil heb ik een heel lekkere hormoonloze periode gehad. Maar omdat condooms ook niet alles is heb ik er 3 jaar goed over gedacht om aan de spiraal te gaan zonder hormonen. Afgelopen februari heb in ik de ballerine laten plaatsen. Dit was ronduit horror voor mij. Tijdens plaatsen kreeg ik zulke heftige krampen dat ik niet meer op kon staan. Ik heb 2 uur bij de huisarts gelegen omdat mijn bloeddruk en hartslag te laag waren en niet terugkwamen. Mijn huisarts wist niet watvte doen en heeft de spoedeisende hulp gebeld. Nog even afgewacht ben naar huis gegaan en thuis werd het erger tot spugen aan toe en niet meer kunnen lopen. Die pijn heeft 1,5 week aangehouden. Ik ben in totaal 3 weken wezen bloeden en had mijn menstruatie. Na 4 weken terug besproken dat er een bepaalde geur vandaan kwam ja hoor ontsteking. Medicatie hielp niet nog een kuur van 7 dagen erachter aan. Ha zag na 4 weken de draadjes zitten dus moest nog even aankijken. 2 wejen geleden was ik het zo zat ik ben elke 2 weken ongesteld 12 dagen lang ben mezelf niet, agressief, alles doet pijn in mijn lichaam, acne, depressieve gevoelens. Dit moet eruit, ha kon de draadjes niet vinden moet nu naar de gyn. En ja moet nu nog 3 weken wachten en dan hopen dat ie eruit kan. Ik doe dit nooit meer ik heb echt een de-ja vu met al die tijd dat ik aan de pil heb gezeten dit is bij mij precies hetzelfde. Enige optie nu nog is sterrilisatie hopelijk willen ze dat doen.

   • #100545 Reageer

    Beste Diana,

    Dank voor je uitgebreide bericht. Ik kan me goed voorstellen dat je met zoveel klachten besloten hebt het spiraaltje te laten verwijderen. Ik hoop dat het plaatsen goed is gegaan, want zulke heftige reacties na plaatsing van een spiraaltje heb ik nog niet eerder gehoord. Is er een echo gemaakt om te zien hoe het spiraaltje in de baarmoeder ligt? Maar het is ook een feit dat niet iedereen geschikt is voor een spiraaltje. In verreweg de meeste gevallen gaat het goed, maar er zijn helaas uitzonderingen. Laten we hopen dat het verwijderen van het spiraaltje bij de gynaecoloog goed zal verlopen en je weer gauw de oude wordt. Sterkte in ieder geval!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100541 Reageer
   Tatum
   Gast

   Vrouw van 20, geen kinderen gehad en mijn ervaring met de plaatsing van de Ballerine was redelijk positief.

   Ik had me voorbereid op het ergst, mijn zus van 22 had hem een aantal maanden voor mij laten plaatsen. En was ontzettend ziek geworden van de pijn. Overgeven bij de huisarts en thuis en ernstige buikkramp. Mijn ervaring daarentegen was lang niet zo erg gelukkig.

   Ik heb een verleden met bekkenbodemfysiotherapie. Ik kan erg moeilijk ontspannen tijdens het vrijen en tampons wisselen gaat soms lastig. Maar tijdens het zetten ging het ontspannen verrassend goed. Ik had de avond van te voren 2 Aleve Feminax genomen en de ochtend ook 2 Aleve Feminax genomen. Het vastpakken van de baarmoedermond was even vervelend maar erg kort. Het inbrengen van de spiraal daarentegen deed heel erg zeer. Het is de scherpste pijn die ik ooit heb gevoeld, maar het duurde vrij kort. Ik denk minder dan 10 seconden. Daarna even bijkomen en toen ging het erg goed eigenlijk. Thuis viel alles mee, maar een paar uur verder kreeg ik wel echt hevige krampen en flink bloedverlies.
   Voor de rest kan ik er nog niets over zeggen omdat het vanochtend is gezet. Mij viel het erg mee ten opzichte van mijn zus maar het deed wel erg zeer.
   Succes!

   • #100544 Reageer

    Beste Tatum,

    Zo zie je maar, iedereen beleeft het plaatsen van een spiraaltje op zijn eigen manier. Je lichaam moet nu even wennen aan het vreemde voorwerp. Sommigen hebben daar wat last van, anderen totaal niet. Het is dus afwachten hoe jij er op zult reageren.
    Mocht je pijn hebben, dan kun je eventueel een Ibuprofen innemen. Meestal helpt dat goed.
    Hou in ieder geval in gedachte dat je nu 5 jaar lang niet meer aan anticonceptie hoeft te denken. Hoe fijn is dat!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100540 Reageer
   Emma
   Gast

   Even een vraagje, dit is iets waar ik voorheen nooit last van had, maar na elke ongesteldheid na plaatsing ballerine heb ik altijd een paar daagjes las van een onaangenaam geur daar beneden. Is dit een bijwerking van de ballerine? Gaat dit uiteindelijk weg?

   • #100543 Reageer

    Beste Emma,

    Waarschijnlijk heeft het niets te maken met je spiraaltje. Ook vrouwen zonder spiraaltje kunnen last hebben van deze klacht. Het is van belang je maandverband of tampons regelmatig te verwisselen. Ook mag je bij het wassen geen zeep gebruiken, want zeep verergert de situatie alleen maar.
    Ik raad je toch aan even een afspraak te maken met je huisarts om te zien of er mogelijk iets anders aan de hand is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100495 Reageer
   Anne
   Gast

   Gisteren het Ballerine spiraaltje laten plaatsen bij de verloskundige. Het plaatsen zelfs was wel even ongemakkelijk, maar echt pijnlijk was het niet (heb 1 natuurlijke bevalling gehad). Wel wat bloedverlies en nu een dag later nog steeds. Minimaal last van wat krampen, is echt te verwaarlozen.

   Slik al 2,5 jaar geen pil meer en mijn lijf is sinds een jaar al over op mijn natuurlijke cyclus. Heeft dus echt lang geduurd. Ben heel benieuwd in hoeverre mijn lijf aan het spiraaltje moet wennen en wat ik daar van ga merken. Ik houd jullie op de hoogte. Maar tot zover erg tevreden!

   • #100499 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Anne,

    Wat leuk dat je ons zo’n positief bericht stuurt. Hoe het verder zal gaan moet je inderdaad afwachten. Iedere vrouw reageert op haar manier op het spiraaltje. In de meeste gevallen zijn er weinig tot geen klachten. Ik hoop van harte dat dat ook bij jou het geval zal zijn.
    Dank voor de moeite die je genomen hebt om je verhaal op het forum te plaatsen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100494 Reageer
   L
   Gast

   Ruim een maand geleden heb ik de ballerine laten plaatsen. Hier heb ik een dag bloedverlies van gehad en na 3 dagen werd ik ongesteld. Dit was iets heviger en langer dan voorheen maar prima te doen.
   Nu heb ik sinds 2.5 week iedere dag een beetje bloedverlies. Het is niet helderrood maar lichtrood/roze/wat slijmerig. Ik weet dat het 3 maanden kan duren voordat je lichaam gewend is aan de ballerine maar dit heb ik nog niet vaak gehoord. Vandaar dat ik me afvroeg of dit normaal is.

   • #100498 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste l,

    Ik begrijp dat je je wat zorgen maakt. Iedere dag bloedverlies is niet fijn. Het is ook niet gebruikelijk. Heb je misschien hiervoor de pil geslikt? Zo ja, dan moet je lichaam ook wennen aan het feit dat het geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt. Je hormoonhuishouding is in de war met alle gevolgen van dien. Ook het spiraaltje kan ook de oorzaak zijn van onregelmatig bloedverlies. Maar iedere dag is wat veel. Kijk het nog even aan. Mocht het aanblijven dan is een bezoek aan de huisarts raadzaam.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100493 Reageer
   Simona
   Gast

   Ik heb afgelopen Juli de ballerine spiraal laten plaatsen. Ik kreeg vrij snel een regelmatige cyclus terug tot december. Sindsdien is het onregelmatig en sinds afgelopen maand heb ik constant doorbraak bloedingen. Net of ik een maand lang ongesteld ben. Hoe zou dit verklaard kunnen worden? Want vervelend is het wel.

   • #100497 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Simone,

    Wat vreemd dat het aanvankelijk een half jaar goed verliep en je nu opeens klachten hebt. Dat je bijna constant bloedingen hebt is niet gebruikelijk en niet goed. Ik adviseer je om een afspraak te maken met de huisarts. Die kan beter beoordelen wat er eventueel aan de hand is.
    Laat je nog weten wat de oorzaak is geweest?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100490 Reageer
   Ilona
   Gast

   Ik heb een vraag. Ik heb 1 mei mijn ballerine laten plaatsen. Ik ben alleen al 1,5 week ongesteld is dit normaal?

   • #100492 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Ilona,

    Ja, het is vrij normaal dat je in de eerste periode na plaatsing van je spiraaltje last kunt hebben van onregelmatige en langdurige menstruaties. Dat behoort nu eenmaal tot de bijwerkingen. Je lichaam moet even wennen aan de nieuwe situatie. Na ca drie maanden wordt het meestal weer als voorheen.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100489 Reageer
   Annemieke
   Gast

   Ik heb eind januari de Ballerine laten plaatsen. Bekende klachten zoals buikpijn etc zijn weggegaan met 2-3 maanden. Nu heb ik alleen de laatste 2 maanden een week vlak na mijn menstruatie last van mijn spiraal; het is een soort schrapend gevoel en pijn na/tijdens de seks. Dit had ik eerder in de 1e 3x cycli niet. Vaak gaat dit weg rond/na mijn eisprong.
   Touwtjes zitten nog goed – die controleer ik regelmatig.
   Is dit een normale bijwerking? Of is er een verklaring voor dat je baarmoeder laag ligt en weer hoger gaat liggen na de ongesteldheid?
   Zijn er meer mensen met deze ervaring? En is er een kans dat dit weggaat of accepteert mijn lichaam het spiraal niet?

   Ook is mijn cyclus korter geworden; van 28 dagen naar 25 en nu 23 dagen. Is dit ook normaal?

   Alvast bedankt!

   • #100491 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Annemieke,

    Dank voor je bericht. Het schrapende gevoel en pijn na het vrijen is niet gebruikelijk. Het is het beste om een afspraak te maken met je huisarts voor een controle. Misschien kan er een echo gemaakt worden om te zien of je spiraaltje goed op zijn plaats zit. Maar wellicht is er een andere oorzaak, die je huisarts beter kan bepalen.
    De iets kortere cyclus kan voortkomen uit het feit dat je lichaam inmiddels gewend is aan het vreemde voorwerp. Misschien is dit je natuurlijke cyclus.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100486 Reageer
   whitney
   Gast

   goedemiddag ben 33 jaar en 5 februari bevallen van me tweede zoon!!! nu heb ik op 8 april een ballerine laten plaatsen met de echo werdt ook gekeken als die goed zat.. dit alles ging voor mijn gevoel met weinig pijn en ook geen napijnen gehad. 25 mei had ik een na 6 weken controlle bij de verloskunde gekeken als de spiraal nog op zijn plaats zat… deze bleek gezakt te zijn waarop ze aamgaf ze niet wist als hij dan nog wel zo veilig was en kreeg het advies om extra voorzorgmaatregelen te gebruiken. echter had ik 2 dagen ervoor al me eisprong gevoeld en gemeenschap gehad dus vreesde voor het ergste. moest 8 juni ongesteld worden maar doordat ik 4 juni al misselijk was en pijnlijke borsten had vanochtend 6 juni toch maar een zwangerschaptestje gedaan en ja ben nu terug zwanger… de verloskunde geeft aan ik deze zwangerschap moet verbreken. ondabks het niet gepland was vind ik het toch een stap om abortus te moeten plegen wat zijn de risico’s als ik ervoor kies deze zwangerschap door te zetten? spiraal zit er nog steeds?

   • #100488 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Whitney,

    Wat ongelooflijk naar voor je dat het spiraaltje is gezakt en je nu zwanger bent geworden. Dat kan helaas bij uitzondering voorkomen, ondanks de controles die je hebt gehad. In principe hoeft een spiraaltje bij een zwangerschap geen probleem te zijn. Maar ik raad je zeker aan het te bespreken met je verloskundige of liever een gynaecoloog. Die kan dat beter beoordelen aan de hand van een echo. Pas daarna kan je een weloverwogen keuze maken.
    Ik wens je veel sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100472 Reageer
   Marcia
   Gast

   Ik ben een vrouw van nu 37 en heb 2 kinderen van 4 en 2. Ik heb na allebei een jaar borstvoeding gegeven (fulltime kolvend) waardoor ik in die periode alleen de minipil gebruikte. Omdat dat veel stemmingswisselingen gaf ben ik overgestapt op het Ballerine spiraal. Plaatsen was goed te doen, niet fijn als je kucht en ze met een tang je baarmoedermond vastpakt, maar ik heb erger meegemaakt met de baarmoederfoto (eerste keer zwanger worden ging niet vanzelf). Ik had me ingesteld op 8 weken bloeden, maar was er al na 2 weken vanaf. Ongesteldheden waren ook gelijk regelmatig (1 zware dag met bijna elke 1,5 uur de zware OB tampon verwisselen en de rest rustiger) dus al met al was ik hartstikke blij!
   Tot mijn vriend 3 weken geleden zei dat het bij hem onprettig voelde. Maar goed, ik moest ongesteld worden, dus dat kon het ook zijn. Alleen deze keer duurde mijn ongesteldheid 2 weken en toen mijn vriend ook klaagde over pijn tijdens het vrijen heb ik gebeld. Bleek dat mijn spiraal al uit mijn baarmoedermond stak met 2 balletjes. Verloskundige heeft deze gelijk verwijderd. Nu hopen dat ik kostenloos een nieuwe krijg of mijn geld terug omdat ik later dan 6 maanden mijn spiraal verloren ben (waarschijnlijk was deze al veel eerder los omdat er zo’n 7 cm tussen de geplaatste en gevonden plek zit en deze opnieuw ingenesteld was). Nu dus ook nog maar kijken of ik niet zwanger ben…

   • #100487 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Marcia,
    Je was zo blij met je Ballerine en nu opeens moest het verwijderd worden omdat het spiraaltje er deels uit gekomen was. Dat is natuurlijk heel vervelend. Wel heel goed van je dat je het in ieder geval opgemerkt hebt. Ik hoop inderdaad voor je dat je niet zwanger bent.
    Misschien wil je even contact opnemen met [email protected] voor nadere informatie en een eventuele vervanging van je spiraaltje.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100471 Reageer
   Emma
   Gast

   Hoi! Ik ben Emma en ben 24 jaar oud. Ik was al ongeveer een maand gestopt met de pil toen ik de ballerine liet plaatsen. Ik was de hormonen zo zat, constant last van stemmingswisselingen en vond het gewoon niet goed voor mijn lijf.

   Op 4 mei heb ik de ballerine laten plaatsen. Ik zal er heel eerlijk over zijn, het deed heel erg veel pijn toen mijn baarmoedermond met een klem werd vastgezet. Hierna heb ik er wel paar uur last van gehad, hele erge krampen en heb echt een paar uur geslapen daarna door de pijn. Ik heb hier in totaal 3-4 dagen last van gehad. Het werd wel met de dag minder. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke ervaring, het kan zijn dat een ander er helemaal geen last van heeft!

   Inmiddels zijn we al een ruim een maand verder en ben nu al bijna 7 dagen ongesteld. Hiervoor duurde mijn ongesteldheid 4-5 dagen en was het altijd heel licht. Het waren in het begin best wel heftige bloedingen met een beetje buikkrampen. Ik had gelezen dat dt normaal is de eerste 3 maanden, dus hoop dat dit daarna wel minder wordt.

   Voor de rest nergens last van, ik voel me prima en ben heel blij dat ik deze stap heb genomen! Nooit meer pilletje vergeten en ben zo 5 jaar beschermd en geen troep hormonen meer 🙂

   • #100476 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Emma,

    Wat fijn om te horen dat je tevreden bent met de Ballerine. Je menstruatie zal waarschijnlijk nog wel veranderen, aangezien je lichaam ook moet wennen aan het niet meer binnen krijgen van toegevoegde hormonen.
    Hartelijk dank voor het plaatsen van dit positieve bericht!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100470 Reageer
   Gamze
   Gast

   Ik wou ook even mijn ervaring delen.
   Ik heb vorige jaar in juli de nieuwe spiraal zusje van mirane geprobeerd was me toch een hel ik werd minimaal 14 dagen ongesteld heb toch maat gelaten omdat het nog aan mijn lichaam moest wennen. Ik kwam ook nog is 6 kilo aan en ik werd te agressief, herkende me zelf niet meer. Ik heb hem ongeveer een maand terug uit laten halen en heb gekozen voor de ballerine. Wel met een tussenstop van ongeveer 2 1/2 drie weken en het inzetten van het spiraal was zeer pijnlijk ik had echt heftige buikpijn dit lijkt echt op weeen en ik zat bij de huisarts ik kon niet meer opstaan ik werd opgehaald en sinds die dag heb ik bloedverlies ik heb een vrijdag laten inzetten en vandaag is het maandag ben ik nog steeds aan het bloeden maar ik heb geen buikpijn meer was alleen echt de eerste dag dat ik heel heftige buikpijn maar ik had ook geen pijnstiller genomen misschien daardoor.
   Verder Kan ik nog niks zeggen maar als ik over een paar maanden iets merk of een goed nieuws of slecht nieuws ga ik dat zeker delen

   • #100475 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Gamze,

    Goed dat je gekozen hebt voor hormoonvrije anticonceptie. Bij sommige vrouwen is de plaatsing van een spiraaltje wat pijnlijk. Ook de dagen erna kun je last hebben van buikkrampen en wat bloedverlies. Meestal gaat dat vanzelf over. Je lichaam moet even wennen aan het vreemde voorwerp en ook aan het feit dat je geen extra hormonen meer toegediend krijgt. Tegen de pijn zou ik zeker een pijnstiller nemen, zoals bijv. Ibuprofen.
    Ik hoop van harte voor je dat je gauw weer de oude bent!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100464 Reageer
   Suheer
   Gast

   Het plaatsen van de Ballerine ging erg goed! Ik ben een vrouwe van 21, geen kinderen en gebruikte als anticonceptie condooms. Niet zo fan van hormonen en de invloed op je lichaam. Ik heb vorige jaar 1 week de nuvaring gebruikt vond het niks voor mij.

   Huisarts spiraal plaatsing:
   Ik kan nogal snel een paniekaanval krijgen met dit soort dingen en dan flauwvallen. Een meditatie op en de hand van mijn vriendin vasthouden helpt voor de rust. Van te voren 2 paracetemol ingenomen. Mijn huisarts had dit niet eerder gedaan met de ballerine (dokter in opleiding). Ze las goed de instructies door. Eendenbek had ik veel erger verwacht en tang was onprettig maar te doen. Het opmeten van de baarmoeder gaf een beetje een stekend gevoel van 4 sec. Toen de spiraal werd binnengebracht voelde ik niks van. Ik was super blij dat het erop zat. Over 4 weken krijg ik nog een controle echo. Ik was niet duizelig meer vermoeid door paniek en zenuwen. Ik voelde meteen de zurende menstruatiepijn in buik en rug opkomen na plaatsing. Wat ik verwachte.

   Mijn vriendin zei ook paracetemol en een kruik zijn je beste vrienden. Dus rustig aan gedaan die dag. Vanacht was wel minder prettig na 4 uur werkt paracetemol uit dus dan werd ik wel met pijn wakker. Ik heb een beetje spotting door de wondjes die ze heeft gemaakt. Ik ben ook af en toe van de pijn misselijk geworden en last van mijn darmen. (Iets wat ik zie als normaal) De pijn is niet onhandelbaar maar meer irritant en zurend. Ik zit nu op dag 2 en de pijn is hetzelfde als gister. Ik hoop zo erg dat mijn lichaam het niet uitstoot en dat dit de perfecte anticonceptie voor mij is. Ik wacht de controle af en laat mijn lichaam 3 maanden aan wennen en hoop dat ik het kan houden. Als ik de bijwerkingen hevigere menstruatie zal krijgen vind ik dat totaal niet erg want hormonen doen meer met je. Plus ik heb een makkelijk menstruatie wat meer pijn en bloed kan ik wel handelen.

   • #100465 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Suheer,

    Dank voor je uitgebreid verslag. Naar alle waarschijnlijkheid zal de pijn de komende dagen verminderen of zelf verdwijnen. Of de menstruatie heviger zal worden is nog even afwachten. Maar gelukkig sta je er positief in en dat scheelt al heel veel. Je hebt gelijk dat hormoonvrije anticonceptie echt beter is, want je behoudt je natuurlijke cyclus.
    Ik ben benieuwd hoe het over enige tijd met je gaat!
    Heel erg bedankt voor je positieve bericht.

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100473 Reageer
     Suheer
     Gast

     Beste Milly,

     De pijn is volledig weg! Wel heb ik last van spotting nu 9 dagen. Ik heb wel opgemerkt dat ik ben aangekomen of meer opgeblazen buik heb gekregen. (dat ik dacht ben ik nou zwanger) Ik heb dit sinds de zetting van de spiraal en het is nog niet gezakt. Ook ben ik wat meer somber en erg vermoeid. Ik maak mij zorgen dat dit van de spiraal kan komen, want mijn voeding is niet veranderd en ik heb eerder ervaring gehad met depressie/paniek en daar heb ik mijn trucjes voor om uit de spiraal tekomen Alleen dit voelt een beetje anders en meer vlak en het lukt mij niet om van het gevoel af te komen. Komt dit vaker voor?

     Mvg,

     Suheer

     • #100474 Reageer
      Titus+Health+Care
      Gast

      Beste Suheer,

      Wat fijn voor je dat de pijn verdwenen is! Spotting, neerslachtigheid en aankomen worden behoren niet echt tot de bijwerkingen van een koperspiraaltje zoals de Ballerine. Dat komt meer voor bij hormoonhoudende spiralen.
      Maar misschien heeft het een andere reden? Kijk het nog even aan. Mocht het lang duren dan zou je contact op kunnen nemen met je huisarts.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100462 Reageer
   Louise
   Gast

   Ik ben een vrouw van 33, nog nooit zwanger geweest, en na 14 jaar pil-gebruik vorig jaar gestopt met hormonale anticonceptie. Mijn lijf heeft er ongeveer een jaar over gedaan om alles weer op orde te krijgen (huid, menstruatie, etc) maar dat is nu gelukkig weer redelijk in balans. Ik voel me zó veel beter, dat ik nooit weer terug wil naar hormonale anticonceptie. Ik heb een week of 6 geleden de Ballerine laten plaatsen. Het plaatsen zelf viel heel erg mee, geen pijn. Tot 3 dagen er na wel wat heftige krampen af en toe, maar die waren met paracetamol en een kruik goed te handelen. De eerste menstruatie volgde de dag na het plaatsen (zoals ook hoorde in mijn cyclus). Deze was wel erg heftig, en duurde zeker een week. Van mijzelf ben ik heel minimaal ongesteld, zo’n dag of 5 en meestal kon ik het helemaal af zonder tampons of maandverband. Na de eerste menstruatie had ik iets meer afscheiding dan normaal, maar mijn tweede menstruatie volgde wel weer exact 4 weken na de vorige. Mooi regelmatig dus. Ook nu zeker een dag of 7: 3 licht, 3 zwaarder, 1 licht. De zware dagen ook wel zo zwaar dat ik tampons moet gebruiken, is even wennen voor mij. Misschien wordt het nog weer minder in de komende maanden, maar ook als dat niet zo is vind ik het acceptabel. Zeker ten opzichte van alle voordelen die er aan zitten!

   • #100463 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Louise,

    Hartelijk dank voor je positieve bericht! in de eerste periode na plaatsing van je spiraaltje moet je lichaam inderdaad nog wennen aan de nieuwe situatie. In de meeste gevallen duurt dat ca drie maanden. Ik hoop voor je dat daarna je menstruatie weer iets normaler wordt. In ieder geval heb je je natuurlijke cyclus weer terug en dat is het belangrijkste!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100456 Reageer
   Sanne
   Gast

   Ik ben opzich best tevreden met de Ballerine. Hormoonvrij is echt waar je lijf aan moet wennen. Klachten hoeven niet aan de spiraal te liggen maar gewoonweg dat je lichaam de hormoonhuishouding ineens zelf moet oppakken. Same here, dat was niet makkelijk!
   Ballerine, het zetten was pijnlijker dan bij Mirena (kan ook aan degene liggen die plaatst). Ik heb de afgelopen drie menstruaties enorm veel bloed verloren, maar toch vind ik dit veeeele malen beter dan al die hormonen.
   Een vraag aan Milly, ik heb nu een aantal keer gehad dat ik na de menstruatie gele dikke afscheiding heb. Een beetje snotterig. Daarna wordt het weer normaal. Hoort dit erbij? Spiraal is drie maanden geleden gezet:)

   • #100457 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Sanne,

    Mooi om te horen dat je tevreden bent met je Ballerine spiraaltje. Je hebt je spiraaltje pas drie maanden, dus het kan zijn dat de hoeveelheid bloedverlies nog afneemt. Een gele afscheiding is best vervelend en kan meerdere oorzaken hebben. Ik adviseer je dan ook om contact op te nemen met je huisarts. Die kan onderzoeken wat er eventueel aan de hand is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100443 Reageer
   JM
   Gast

   Hi lezers,

   Ik wil graag een reactie plaatsen met mijn ervaring over de Ballerine. Ik vind het zelf ook altijd erg prettig om ervaringen te lezen voordat ik een keuze maak in dit soort dingen. Ik ben 26 jaar en nog niet zwanger geweest, dat is wellicht wel handig om erbij te vertellen. Ik heb de spiraal nu +/- 6 maanden en ik ben echt super tevreden! De spiraal is in mijn geval gewoon door een getrainde huisarts geplaatst en na 6 weken kreeg ik een echo om te controleren of de spiraal goed zat, dat was het geval. Uiteraard is het plaatsen een beetje onprettig, dat duurt echter maar een paar minuten. Ik had de rest van de dag/avond vrij gehouden en met wat paracetamol en een kruik ging het aardig. Na een dag of 2-3 waren de buikkrampen verdwenen. De eerste twee opvolgende menstruaties waren niet regelmatig maar daarna kwam deze regelmaat terug. De eerste menstruatie was wel vrij hevig met veel bloedverlies en buikpijn, maar de tweede viel echt in het niet. In het algemeen kan ik wel stellen dat mijn menstruaties wellicht wat langer duren (6-7 dagen) ten opzichte van bijvoorbeeld pilgebruik maar dat went. Ik vind het vooral fijn dat ik geen hormonen meer gebruik en dat is echt een verademing. Ik heb denk ik in de afgelopen 12 jaar bijna alle soorten pillen wel gehad en ook de mirena spiraal en het implanon die onder de huid wordt geplaatst. Bij alle hormonale anticonceptie kreeg ik naar verloop van tijd allerlei vage klachten en vooral ook psychische klachten. Nu ben ik gewoon mezelf en dat is voor mij heel fijn, maar ook zeker voor je omgeving. Hopelijk helpt dit andere in hun zoektocht, het is uiteraard voor iedereen anders.

   • #100447 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste JM,

    Dat is een mooi bericht! Heel fijn om te horen dat je zo tevreden bent met het hormoonvrije Ballerine spiraaltje en je verlost bent van alle klachten van de diverse hormoonhoudende anticonceptiemiddelen.
    Reuze bedankt voor het delen van je positieve ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100442 Reageer
   Louisa
   Gast

   Hallo allemaal,

   Ik ben even nieuwsgierig of er meer dames zijn die dit herkennen.
   Ik heb 5 maanden na de geboorte van mijn kindje een ballerine spiraal laten plaatsen. Ben bekend met meerdere anticonceptie methodes waaronder de mirena, maar wilde graag iets zonder hormonen en de ballerine werd geadviseerd en vervolgens ook geplaatst door een vk.
   Nu 2x een menstruatie gehad en deze lijkt ook weer regelmatig gezien de tijd er tussen alleen wel heeel heftig. En dan overdrijf ik niet!! Ben er flink van geschrokken. Het is 2/3 dagen heel heftig en vervolgens weer Een aantal dagen ‘normaal’. Nu heb ik de vk nagevraagd en deze zegt mij dat dit kenmerkend is voor een koperhoudend spiraal en dat dit na 3/4 x menstrueren beter moet gaan. Ik ben er heel onzeker door geworden en hoop van harte dat ze gelijk heeft. Kunnen jullie mij haar verhaal kracht bij zetten of is dit vaak blijvend? Ik heb nog nooit in mijn leven zo erg gevloeid als met deze spiraal. Verder ben ik er heel erg over te spreken. Ik hoop dan ook echt dat dit beter wordt!

   Groeten Louisa

   • #100446 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Louisa,

    Goed om te horen dat je over het algemeen tevreden bent met de Ballerine. Alleen heb je nog last van heftige menstruaties. Je verloskundige heeft gelijk. Je lichaam moet nu eenmaal wennen aan het vreemde voorwerp. De gewenningsperiode daarvan kan drie maanden of soms meer in beslag nemen. Daarbij komt dat na een bevalling je hormoonhuishouding zich moet herstellen. Ook dat heeft tijd nodig. Alles bij elkaar genomen raad ik je aan het nog even af te wachten. In de meeste gevallen komt straks alles weer goed.
    Laat je nog weten hoe het over enige maanden met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100441 Reageer
   Yvette
   Gast

   @gooow had je ook enorm veel last van slijmverlies ? Net als ik… ik ga voor dr zekerheid morgen een test doen..

  • #100440 Reageer
   Goow
   Gast

   Toch even mijn verhaal delen, om anderen te waarschuwen.
   Na mijn 2e bevalling gekozen voor een hormoon vrije spiraal vanwege erge bekkenklachten. Dit werd dus de ballerine.
   Deze in september 2019 laten plaatsen, en hij is er weer spontaan uitgekomen een aantal weken geleden (dus na +/- 6 maand) Nooit pijnklachten, last of problemen gehad met de spiraal. Bij plaatsing is direct beoordeeld met een echo of hij goed zat; dat was zo. Ik had wel een onregelmatige cyclus en aanvankelijk een heftige menstruatie maar dit is normaal na een bevalling.
   Nadat de spiraal er uit was gekomen een test gedaan; nu ben ik dus weer zwanger (ook al met echo bevestigd) Dus voor mij totaal niet betrouwbaar!

   • #100445 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Goow,

    Een spontane uitstoot van een spiraaltje komt weinig voor. Dat het uitgerekend jou treft is uiteraard meer dan vervelend. Je verwacht natuurlijk dat een spiraaltje veilig is, maar … helaas is geen enkel anticonceptiemiddel 100% veilig. En een spiraaltje behoort nog wel tot de meest veilige anticonceptiemiddelen. Je hebt dus echt pech gehad.
    Ik wil je vragen contact op te nemen via [email protected]. zodat wij je nog wat vragen kunnen stellen, die nodig zijn voor de registratie hiervan.
    Heel veel sterkte in ieder geval!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100439 Reageer
   Yvette
   Gast

   Na 2 zwangerschappen (2017/2019) bescherming willen en dus eerst een T-safe gehad. Hier zo bizar veel klachten van gehad dat deze is verwijderd en de verloskundige kwam met de optie van de ballerine. Wat een verlossing, geen pijn meer en het plaatsen viel me meer dan mee. In het begin ook meteen regelmatig ongesteld (cyclus 29 dagen).

   Nu na bijna 10 maanden ineens al 8 weken niet meer ongesteld en al 10 weken heel veel slijmproppen verlies. Is dit normaal?

   • #100444 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Yvette,

    Ja wat vreemd dat je opeens niet ongesteld bent geworden. Heb je soms veel last en/of stress van de Corona periode? Zo ja, dan zou dat invloed kunnen hebben op je hormoonhuishouding, waardoor je menstruatie ontregeld wordt. Ik raad je toch aan even contact op te nemen met je huisarts. Die kent je en kan beter beoordelen wat de oorzaak is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100438 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Ellis,

   Wat fijn dat je eindelijk het voor jou geschikte spiraaltje hebt gevonden. Uit ervaring blijkt dat veel vrouwen heel goed reageren op de Ballerine. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee.
   Reuze dank voor het delen van je positieve ervaring!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100437 Reageer
   Elles
   Gast

   Super tevreden! Heb alle spiralen al geprobeerd ivm met constant bloedverlies. Dit iDit is de eerste spiraal/anticonceptie die echt voor mij werkt en geen ongewenste bijeffecten geeft.

  • #100436 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Anne,

   Ik raad je aan met deze klachten naar je huisarts of gynaecoloog te gaan. Die kan beter beoordelen wat er mogelijk aan de hand is. Ik kan helaas hierover geen uitspraken te doen, mede gezien de keizersnee.

   Met vriendelijke groet,
   Milly

  • #100435 Reageer
   Anne
   Gast

   In juli met spoedkeizersnede verlost en in oktober ballerine laten plaatsen. Plaatsen ‘viel mee’, daarna weer redelijk normale cyclussen met een iets langere menstruatieduur. Bloedverlies en met name forse stolsel waren heftig! Vaak doorlekken ondanks kraamverband gebruik en elk uur verschonen. Dan kwam er plots een groot stolsel los en veel vers ‘bloed’. Vaak 1-2 dagen die zo heftig waren. Mogelijk dat de keizersnede ook van invloed is hierop.

   Echter nu plots enkel wat bloederig slijm (waarvoor geen verband oid nodig waren) en geen doorzetting van menstruatie. Is dit normaal?

  • #100434 Reageer
   Melanie
   Gast

   Beste Nicole,

   Fijn om te horen dat je zo tevreden bent met de Ballerine en je weinig tot geen last hebt van je spiraaltje.
   Als je reukvermogen sterk ontwikkeld is kun je soms vlak na het plaatsen van een koperspiraaltje een metaalgeur ruiken. Het komt zelden voor, maar we hebben dat meer gehoord. Als het goed is verdwijnt dat langzamerhand.
   Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100433 Reageer
   Nicole
   Gast

   Hi ik heb 3 weken geleden de ballerine laten plaatsen ik heb alleen de eerste week gebloed daarna niet meer ook heb ik nergens last van geen buikpijn ook geen hoofdpijn wel lijkt het alsof mijn afscheiding naar koper ruikt vroeg me af of dit nog weg gaat of dat het zo heftig blijft ruiken..

   Verder is ie top!

  • #100431 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Ilona,

   Fijn om te horen dat het plaatsen goed is verlopen. In principe is het zo dat je meteen na plaatsing van het spiraaltje beschermd bent tegen zwangerschap. Maar als je huisarts het nog niet vertrouwd – om welke reden dan ook- zou ik me daar maar aan houden.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100430 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Ashley,

   Anderhalve maand lang ongesteld zijn is wel erg lang. Heb je misschien hiervoor de pil geslikt? Zo ja, dan moet je lichaam ook wennen aan het feit dat het geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt en kan je hormoonhuishouding van slag zijn. Ik raad je aan het nog even aan te zien. Mocht het nog lang aanhouden dan zou ik contact opnemen met degene die het spiraaltje geplaatst heeft. Misschien kan er een echo gemaakt worden om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100429 Reageer
   Ilona
   Gast

   Vanochtend het spiraaltje laten plaatsen. Ik heb totaal geen pijn gevoeld, misschien scheelt het omdat ik 4 maanden geleden bevallen ben.
   Nu heb ik af en toe wat kraampjes maar stelt niet veel voor.

   Het enige nadeel vind ik dat we nu nog een maand niet intiem kunnen zijn omdat de huisarts eerst wil checken of hij wel goed zit volgende maand.

  • #100382 Reageer
   Ashley
   Gast

   Ik heb ongeveer anderhalf maand geleden de ballerina spiraal laten plaatsen. Een dag of 2 na plaatsing ben ik ongesteld geworden en ben het nog steeds (zucht)… ik voel me sinds het plaatsen erg vermoeid en neerslachtig. Nou denk ik misschien dat het komt omdat ik na me verlof weer ben begonnen met werken. Maar aan de andere kant, na een redelijke nachtrust nog steeds vermoeid.🤷‍♀️

  • #100379 Reageer
   Melanie
   Gast

   Beste Dil,

   Als ik goed begrijp ben je na het plaatsen van de Ballerine twee maanden continu lang ongesteld. Dat is wel erg lang en niet gebruikelijk. Soms kunnen de menstruaties in de eerste periode wat heftiger en langer zijn, maar niet zoals jij beschrijft.
   Heb je hiervoor misschien lange tijd de pil gebruikt? Zo ja, dan kan je hormoonhuishouding van slag zijn. Daarbij komt dat je natuurlijke cyclus zich moet herstellen.
   Ik raad je toch aan even contact op te nemen met degene die het spiraaltje geplaatst heeft. Misschien kan er een echo gemaakt worden om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit. Of wellicht is er iets anders aan de hand.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100378 Reageer
   Dil
   Gast

   Hallo,
   Ik heb nacontrole gehad. De ballerine zat er goed in. Ik had ook eerste keer seks gehad. Dat ging prima. Eerste menstruatie ging na 2 weken in. Wel wat krampen enso. Geen last van bijwerkingen. Maar wat ik me wel afvraagt? Is dat ik 2 maanden lang ongesteld bent. Is dit normaal?

  • #100375 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Sam,

   Dank voor je bericht. Gezien je klachten is het inderdaad verstandig even naar de huisarts te gaan voor een controle. Je arts kan beter bekijken wat er wellicht aan de hand is.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100374 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Maaike,

   Wat naar voor je dat je ondanks het spiraaltje toch zwanger bent geworden. Helaas kan dat bij uitzondering voorkomen. Geen enkel anticonceptiemiddel is 100% veilig. Dat het uitgerekend jou moet treffen is uiteraard heel vervelend.
   Wij moeten hier melding van maken en hebben wat meer gegevens van je nodig. Ik wil je dan ook vragen een e-mail te sturen naar [email protected]. Carolien zal dan verder contact met je opnemen.
   Hartelijk dank vast en heel veel sterkte!!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100372 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Mélanie,

   Hartelijk dank voor je uitgebreide verslag. Wat fijn voor je dat alles goed gaat en je geen last meer hebt. Ik hoop dat dat zo blijft!
   Je hebt in ieder geval een positieve bijdrage geleverd aan ons forum en dat is belangrijk voor vrouwen die zich oriënteren.
   Nogmaals heel erg bedankt voor alle moeite!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100370 Reageer
   Sam
   Gast

   Hoi Nicole, ik herken dat zo wat jij zegt over de PMS. Voor mijn spiraal was ik al 1,5 jaar niet aan de pil. Voorheen nooit echt last gehad van PMS. Maar nu ben ik ook minstens 1,5 tot 2 weken boos en geïrriteerd. Ik verdachte de ballerina ook heel kort. Maar dacht dat kan niet omdat het geen hormonen bevat. Maar nu jij dit zegt zet het mij toch aan het denken.

  • #100369 Reageer
   Sam
   Gast

   Hoi, ik heb even een vraagje. Ik heb mijn ballerina vorig jaar juni laten plaatsten dus ik heb hem nu 10 maanden. Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik geen tussentijdse bloedingen meer had. Echter maak ik mij een beetje zorgen. Tijdens mijn menstruatie heb ik licht tot vrijwel geen buikkrampen. Ongeveer 2 dagen na mijn menstruatie beginnen de helse buikkrampen. Vandaag zo erg dat ik er zelfs van moest huilen. Meestal duurt het 1 a 2 weken. De weken tot mijn menstruatie heb ik er geen last meer van. Is dit normaal, is daar een verklaring voor? Daarnaast heb ik op de momenten van de buikkrampen ook meer vocht verlies. Dit was voor m’n spiraal niet zoveel. Soms ruikt dat ook niet even fris als voorheen. Is dit allemaal herkenbaar? Anders ga ik toch maar even langs de huisarts.

  • #100368 Reageer
   Maaike
   Gast

   20 januari de Ballerine laten plaatsen – bij een ervaren verloskundige. Daarbij had ik veel meer pijn dan eerder bij de Mirena en T-safe koperspiraal. Er is direct een echo gemaakt waaruit bleek dat alles goed zou zitten. Daarna 5 dagen veel buikpijn gehad maar dat is weggegaan en het hormoonvrij zijn beviel goed.

   Eind februari ben ik nog 1 keer heel heftig ongesteld geworden, daarna niet meer. Afgelopen weken voelde mijn lichaam vreemd, werd ik steeds vermoeider ondanks veel slaap, werd ik misselijk en gingen mijn borsten meer pijn doen. Vanmorgen voor de zekerheid een zwangerschapstest gedaan en…ik ben ondanks de spiraal toch zwanger geworden. Over anderhalve week kan ik bij een kliniek terecht en ben ik benieuwd te horen wat er met de spiraal gebeurd is.

  • #100367 Reageer
   Mélanie
   Gast

   Woensdag heb ik de ballerine spiraal laten plaatsen door een verloskundige (het kon gelukkig gewoon doorgaan ondanks de huidige situatie!). De reden dat ik kies voor de koperspiraal is dat ik al jaren de pil slik en graag wil stoppen met hormonale anticonceptie.

   De verloskundige was ontzettend vriendelijk en ik voelde me compleet op mijn gemak. Omdat het de huisarts eerst niet was gelukt om de T-Safe koperspiraal in te brengen, koos ik voor de ballerine spiraal omdat de huls hiervan dunner is en dus makkelijker is in te brengen. Van tevoren had ik ibuprofen en aleve feminax geslikt.

   De plaatsing zelf ging goed, de eendenbek voelde ik nauwelijks (goed adem blijven halen :)). Ik voelde wel een behoorlijke druk op mijn buik en op het einde een scherpe steek als de ballerine spiraal er in wordt geduwd. De verloskundige vroeg mij continu of het ging en dat als ik teveel pijn had we even konden stoppen. Tot slot maakte ze een echo om te kijken of de spiraal goed was geplaatst (dat was hij) en ik stond binnen 20 minuten weer buiten.

   Ik heb diezelfde dag erg veel last gehad van buikpijn en bloedverlies, maar door het slikken van Aleve Feminax was die pijn te managen. Nu 2 dagen later zijn deze klachten bijna weg!

   Hopelijk kan mijn ervaring andere geïnteresseerden helpen de afweging te maken voor een ballerine spiraal. Mijn ervaring was positief!

   Groet,

   Mélanie

  • #100332 Reageer
   Nicole
   Gast

   Hi,

   Ik heb 4 maanden geleden een Ballerine koper spiraaltje laten zetten.

   Dit na de geboorte van mijn 2e kind. Na de geboorte van de eerste. Hiervoor had ik een Mirena, maar voelde me flat & had weinig zin in sex.

   Ik ben nu gelukkig niet meer flat, maar vind de Ballerine ook heel heftig. Ik ben erg vaak flink misselijk (zo’n 2 A 3 weken per maand). Ik heb ook erg last van pms (onzekere moodswings, emotioneel, boos, 2 weken per maand). Is dit normaal? Vooral de misselijkheid weet ik moeilijk te handelen.

   Ik ben aan t wachten tot het minder word… maar 4 maanden is al best lang toch?

   Wat te doen?

   • #100338 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Nicole,

    Bedankt voor je bericht. Vervelend om te horen dat je van een aantal zaken last hebt. Je zegt dat je Ballerine hebt laten plaatsen na de geboorte van je tweede kindje. Ballerine is een koperspiraaltje wat betekent dat het hormoonvrij is. Je lichaam maakt echter zelf wél hormonen aan. In de periode na de zwangerschap is je hormoonhuishouding ontregelt en het kan tot 6 maanden duren voordat je je weer zo voelt als voor de zwangerschap. Onderschat ook het effect van het eventueel geven van borstvoeding en de drukte en vermoeidheid die komt kijken bij een tweede kindje niet. Deze factoren zouden zeker een rol kunnen spelen in de klachten die je ervaart.

    Ik zou je willen aanraden om een afspraak te maken met je huisarts of verloskundige om hierover te praten. Zij kunnen samen met jou uitzoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn van je klachten en wat voor jou de beste oplossing is.

    Ik hoop dat je je snel beter zal voelen.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100260 Reageer
   Yuuth
   Gast

   Gisteren de Ballerine laten plaatsen. De eerste keer voor mijn huisarts, maar ze had zich goed ingelezen en een “oefensetje” besteld zodat ze voorbereid was.
   Ondanks inname van paracetamol en ibuprofen vooraf toch veel pijn gehad. De klem op mijn baarmoedermond was niet prettig. Het instrument om de baarmoeder op te meten ook niet en het plaatsen van de Ballerine allerminst. Ik had goede hoop dat het niet zoveel pijn zou doen, maar was even overdonderd. Heb een black out gehad, maar gelukkig lag ik nog op de behandeltafel.
   Eigenlijk wordt geadviseerd om het tijdens je menstruatie te laten plaatsen omdat de baarmoedermond dan zacht is. Helaas was dit niet mogelijk door drukte tijdens die week. Wellicht was de pijn minder geweest als het wel in die periode geplaatst was.
   Daarnaast ben ik bekend met flauwte na pijnreactie, dus ook wel erg persoonsgebonden.
   Momenteel heb ik nog last van lichte bloedingen en buikkramp zoals op dag 1 van mijn menstruatie. ( 1 dag na plaatsen ).
   Hoe dan ook heb ik geen spijt van deze keuze en is het me meer dan waard dat ik geen hormonen hoef te gebruiken als anticonceptie. Mijn ervaringen met hormonen zijn niet goed ( stemmingswisselingen en PCOS ). Mijn cyclus was eindelijk na lange tijd regelmatig en hopelijk blijft dat zo of komt de regelmaat gauw terug.

   • #100279 Reageer
    Yuuth
    Gast

    Ter aanvulling het is nu dag 4 na plaatsing. Ik heb geen buikkrampen meer en het bloedverlies is gestopt.

   • #100277 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Yuuth,

    Bedankt voor je bijdrage aan het forum. Vervelend om te horen dat de plaatsing van Ballerine toch pijnlijk is geweest. Het kan gebeuren dat je je door de prikkeling van de baarmoedermond even flauw of duizelig gaat voelen. Het is dan belangrijk om even te blijven liggen, vaak verdwijnt dit dan vanzelf. Hopelijk kun je nu genieten van jaren hormoonvrije anticonceptie.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100252 Reageer
   Esther
   Gast

   Ik heb vandaag het Ballerine spiraaltje laten plaatsen bij de huisarts. Een uur van tevoren twee ibuprofen ingenomen voor de pijn. Mijn huisarts had zelf zich goed ingelezen, een proefpakketje besteld en contact opgenomen met de gynaecoloog aangezien het de eerste keer zou zijn dat ze een Ballerine zou plaatsen. Het plaatsen zelf ging ontzettend soepel, ze vertelde elke keer wat ze ging doen en of het eventueel pijn zou doen. Voordat ik het wist zat hij er in en was het weer voorbij. Tijdens het plaatsen zelf en nu er na heb ik wat kramp, maar dat zou ik eerder omschrijven als ongemakkelijk dan echt pijnlijk. Ik ben dus ontzettend blij met hoe alles gegaan is en ik hoop natuurlijk dat hij ook gewoon goed zit. Ik zou hem zeker aanraden!

   • #100276 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Esther,

    Bedankt voor het delen van je ervaringen. Fijn om te horen dat de plaatsing soepel is verlopen en dat de huisarts je goed heeft kunnen helpen. We hopen dat de Ballerine je in de toekomst ook blijft bevallen en je kan genieten van jarenlange anticonceptie.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100243 Reageer
   Dil
   Gast

   Hallo,
   Ik had afgelopen maandag Ballerine koperspiraal laten plaatsen wegens ongewenst zwangerschap en hormonen.
   Het plaatsing door verloskundige in ziekenhuis was een hel. Het was enorm pijnlijk. Zelfs had ik 1 uur geleden 2 paracetemol ingenomen.
   Ik werd daarna duizelig, misselijk en zelfs bijna flauwgevallen. Ik mocht even liggen op de bed van de arts. Na 1 uur ging alweer gelukkig beter en kon ik naar huis gaan. Ik had 2/3 nog dagen last van de pijn, derde dag werd wel minder. Last van bloedingen. En ik voel hem steeds zitten na 1 week. Is dit normaal? Met me hormonen merk ik nog niet veel van.

   • #100244 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Dil,

    Vervelend om te horen dat je de plaatsing als zeer pijnlijk hebt ervaren. Het innemen van ibuprofen de avond voor en een uur voor de plaatsing zal de pijn tijdens de plaatsing niet veel verminderen, maar kan wel helpen met het krampen na afloop. Bij de plaatsing van een spiraal kan het zijn dat de zenuwen in de baarmoederhals worden geprikkeld, dit kan een gevoel van flauwte en/of misselijkheid geven. Dit gevoel gaat meestal vanzelf over wanneer je een tijdje rustig blijft liggen. De eerste weken kun je last houden van krampen of onregelmatige bloedingen. Je lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Is er een nacontrole gepland na de eerste menstruatie? Dan wordt gecontroleerd of het spiraal goed zit en kun je met je zorgprofessional je klachten bespreken.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien

  • #100168 Reageer
   Stefanie
   Gast

   Ik heb 2 maanden geleden een Ballerine spiraal laten plaatsen bij de verloskundige. Nadat ze met een echo gecheckt had hoe mijn baarmoeder lag heeft ze heel vlot en pijnloos de Ballerine geplaatst. Waarna ze nog een echo deed om te controleren of die goed zat. Dit was zo. Ik heb een paar dagen een klein beetje bloedverlies gehad en geen pijn. Mijn eerste menstruatie was alleen op dag 3 wat heftiger, maar zonder anticonceptie zijn mijn menstruaties überhaupt heftiger. Na 6 weken nog een keertje terug geweest bij de verloskundige voor een controle echo en alles zat prima. Ik ben echt heel erg blij met de Ballerine. Ik heb een jaar lang een Mirenaspiraal gehad maar bleef constant bloedverlies houden. Nu nergens last van. Heerlijk. En het via de verloskundige laten zetten kan ik iedereen aanraden.

   • #100171 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Stefanie,

    Wat heerlijk voor je dat je nu klachtenvrij bent en je het – voor jou – juiste anticonceptiemiddel hebt gevonden! Daarbij komt dat je geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt!
    Reuze bedankt voor het delen van je positieve ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100126 Reageer
   Fatima
   Gast

   Hallo,
   Ik gebruik al 2 jaar het T-safe spiraal en ik ben niet zo blij met de bijwerkingen. Daarom overweeg ik het Ballerine spiraaltje. Alleen ben ik benieuwd of er vrouwen zijn die bijwerkingen ervaren als: gewichtstoename, vocht vasthouden, vermoeidheid, pms klachten en acne. Het klinkt gek omdat dit normaal gesproken klachten zijn die bij hormonale anticonceptie ervaren worden. Maar toch zijn deze klachten bij mij eerst geleidelijk begonnen en nu na twee jaar ben ik er helemaal klaar mee en zoek ik een alternatief voor de T-safe. Ballerine klinkt ideaal omdat de menstruatie ook niet zo lang duurt als bij de T-safe (7-10 dagen lang). Maar ja T-safe was op papier ook ideaal. Dus mijn vraag ervaren jullie gewichtstoename of vocht vasthouden met de Ballerine?

   • #100131 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Fatima,

    Ik begrijp uit je verhaal dat je veel klachten hebt, die eigenlijk geen bijwerkingen zijn van een koperspiraaltje. Toch weten wij dat dit bij uitzondering kan voorkomen. Het zou eventueel kunnen liggen aan een verstoorde koper-zinkbalans. Bij inname van zinktabletten wordt zo’n probleem vaak opgelost. Maar het kan ook zijn dat je lichaam het spiraaltje niet accepteert, waardoor er dergelijke klachten kunnen ontstaan.
    Bespreek het nog eens met je huisarts of een orthomoleculair arts.
    Mocht er geen duidelijke oorzaak gevonden worden, dan zou je inderdaad de Ballerine kunnen proberen. Uit ervaring blijkt dat die minder bijwerkingen heeft. Ik kan echter geen garantie geven, aangezien iedere vrouw anders reageert op het spiraaltje. Maar het is zeker het proberen waard.
    Laat je nog weten wat je gaat doen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100140 Reageer
     Fatima
     Gast

     Bedankt voor je reactie! Ik bespreek het nog eens met de huisarts. Maar even voor de volledigheid wat is de hoeveelheid koper in ballerine ten opzichte van T-SAFE? Ik las ergens dat het Ballerine spiraaltje geschikt is voor vrouwen die een gewoon koperspiraaltje slechter verdragen.

     • #100154 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Het koperoppervlak bij de T-Safe is 380 mm2 en bij de Ballerine 300 mm2. In principe maakt dat weinig uit. De Ballerine wordt over het algemeen iets beter verdragen, omdat het een andere vorm heeft dan de T-Safe.

      Vriendelijke groet, Milly

  • #100117 Reageer
   Anoniem
   Gast

   Sinds 3 maanden de Ballerine na 14 jaar de pil. Zetten viel mee. Korte pijn, was zo voorbij. Nog geen kinderen gehad.

   1e menstruatie hevig, 2e al minder.
   Blij zonder hormonen en als de menstruatie zo blijft en niet zo hevig als 1e maand, dan ben ik heel tevreden!

   • #100156 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Wat fijn voor je dat je zo tevreden bent met je hormoonvrije spiraaltje. Reuze bedankt dat je de moeite genomen hebt ons dat te vertellen. We zijn erg blij met deze positieve reacties, zodat vrouwen ook de goede berichten kunnen lezen en niet onnodig bang worden door alle negatieve verhalen.
    Nogmaals dank!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100100 Reageer
   Silvia
   Gast

   Ik heb mijn ballerine nu een maand en ik voel hem in tegenstelling tot de t-safe en kyleena niet zitten. Ook tijdens het vrijer geen pijn en van de draadje voelt mijn partner ook niets
   Geen nabloedingen of krampen.

   Het enige wat meteen terug is, net als bij de t-safe is bacteriële vaginose.
   Erg vervelende klacht
   Ik probeer het nu te bestrijden met verschillende producten: vitamines/ascorbinexuur
   Flagyl ab tabletten

   Maar het keert steeds terug jammer genoeg

   Heeft iemand hier een tip voor? Ik ben behalve deze klacht zo tevreden

   • #100111 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Silvia,

    Om te beginnen goed om te horen dat je over het algemeen tevreden bent met de Ballerine. Maar ondanks dat heb je toch nog een vervelende klacht. Bacteriële vaginose kan in een enkel geval voorkomen in de eerste drie weken na plaatsing. Het risico is echter minimaal als het spiraaltje zorgvuldig ingebracht wordt.
    Ik adviseer je naar de huisarts te gaan. De arts kan je tabletten of een crème voorschrijven om de bacterie te bestrijden. Verder is het heel belangrijk dat je je vagina NIET met zeep of schuim wast. Dus alleen met warm water wassen. Gebruik ook geen vaginale spoelingen, want die verergeren de situatie alleen maar omdat het je natuurlijke evenwicht van je vagina verstoort.
    Meestal gaat de ontsteking vanzelf over. Ik hoop van harte dat dat ook bij jou het geval zal zijn.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100038 Reageer
   Silvia
   Gast

   Vanmiddag heb ik mijn Kyleena spiraal laten vervangen voor een ballerina ( ook bij kyleena last van bijwerkingen hormonen)
   Ik heb in tegenstelling tot eerder pijnlijke ervaringen met plaatsen van t-safe en kyleena spiraal het plaatsen van de ballerine helemaal niet gevoeld.
   Ook geen last van nakrampen
   Hele positieve ervaring en hopelijk blijft dat zo:) erg naar benieuwd naar aankomende maanden

   • #100049 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Silvia,

    Dat is een mooi bericht! Uit ervaring blijkt inderdaad dat het plaatsen van de Ballerine meestal makkelijk verloopt. Ook de bijwerkingen erna blijken aanzienlijk minder te zijn dan bij andere spiralen. Hopelijk is dat ook bij jou het geval.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage aan dit forum!

    Vriendelijke groet
    Milly

  • #99968 Reageer
   Sandra
   Gast

   Goedemiddag,

   Ik heb vanmorgen de spiraal opgehaald en donderdag word deze geplaatst. Wel door een huisarts die nog geen ervaring heeft met deze spiraal dus ik hoop zo dat het goed verloopt. Ben er wel wat gespannen door. Heb nog niet eerder een spiraal gehad. Wel andere, hormoon, anticonceptie. 3 keer een keizersnee gehad. Dus geen vaginale bevallingen. Wel 1 keer een inleiding met een katheter die toen werd ingebracht wat veel pijn deed. Mijn baarmoeder lag toen gekanteld. Ik hoop zo dat dit mee gaat vallen. Zijn er nog dingen die ik kan vragen of op moet letten ?

   Groetjes Sandra

   • #99969 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sandra,

    Op onze website ballerine.nl/professionals kan je huisarts de insertie bekijken. Ook is een beschrijving bij het doosje van de Ballerine ingesloten.
    Het is belangrijk dat je huisarts de instructie goed doorneemt van te voren.
    Wij geven veel insertie-instructies door het hele land om zoveel mogelijk zorgprofessionals te trainen in het correcte plaatsen van dit vrij nieuwe spiraaltje.
    Ik hoop van harte dat alles goed zal gaan. Laat je het ons nog weten?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #99972 Reageer
     Anoniem
     Gast

     Zo daar ben ik weer. Ik zou nog laten weten hoe het plaatsen is gegaan. Nou.. van tevoren 2 aleve genomen en ik weet niet of het daaraan ligt maar ik heb er echt niks van gevoeld ! Ze heeft een klein wondje gemaakt met het pakken van de baarmoeder mond (?) Dus dat bloed nu flink na. Verder had ik 2 kleine steekjes met het opmeten van de baarmoeder maar verder niks ! Dus echt super fijn. Ik was zo nerveus maar nergens voor nodig. Ze had deze nog nooit geplaatst maar had goed de filmpjes bekeken en ingelezen.
     Ik heb nu een tampon in gedaan want ik zit ook nog in mijn menstruatie. Ze zei wel dat een menstruatie cup niet meer kan (?) Met een spiraal ? Lijkt me erg jammer maar lees dit niet zo terug…
     Ik ben benieuwd hoe het verder zal verlopen. 13 januari heb ik een controle afspraak staan dan kijkt ze hoe de touwtjes zitten.
     Al met al , positief tot nu toe !

     Groetjes Sandra

     • #99973 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Sandra,

      Wat leuk dat je nog laat weten hoe het gegaan is! Heel fijn dat de plaatsing goed verlopen is en je weinig last hebt. We horen vaker dat vrouwen zich van te voren onnodig zorgen maken en dat is natuurlijk jammer. Daarom zijn erg blij met dit soort reacties, zodat vrouwen ook de goede verhalen kunnen lezen. Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan en je alleen maar plezier hebt van je spiraaltje.
      Als je gynaecoloog aangeeft geen menstruatiecup te gebruiken zou ik die raad maar opvolgen. Waarschijnlijk is er een goede reden voor.
      Reuze bedankt nogmaals voor je positieve bericht!

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #99974 Reageer
       Anoniem
       Gast

       Het was mijn huisarts die dit zei, ze zei dat het met een spiraal niet verstandig is, omdat je hem er dan uit kan trekken…. Ik lees er verschillende dingen over. Ik wacht het eerst maar eens af. Bedankt voor de reacties!

  • #99929 Reageer
   Julia
   Gast

   Ik heb eind juni de ballerine laten plaatsen. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik geen hormonen meer wilde.

   Het plaatsen was goed te doen. Ik heb die avond daarna hevige krampen gehad, maar deze waren de volgende ochtend weg.

   Ik heb alleen een iets langere en hevigere menstruatie, verder geen klachten!
   Mijn menstruatie is regelmatig, duurt 6dgn waarvan 2 dagen met heviger bloedverlies. Sinds ik ben gestopt met hormonale anticonceptie, voel ik me meer mezelf.
   Ik ben erg tevreden over de ballerine en ik zou hem aan iedereen aanraden.

   • #99930 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Julia,

    Heel verstandig dat je gekozen hebt voor hormoonvrije anticonceptie. Wat fijn voor je dat je je nu veel beter voelt! Veel vrouwen komen er achter dat al die toegevoegde hormonen niet goed zijn voor je welzijn.
    Veel dank voor je positieve bericht! Ik hoop dat je nog jarenlang plezier hebt van de Ballerine.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99925 Reageer
   Jennifer
   Gast

   Een maand geleden heb ik een Ballerine laten plaatsen omdat mijn andere koperspiraal vervangen moest worden. Het plaatsen stelde niet veel voor. Ok, prettig is het niet maar het deed geen pijn en was zo klaar. De eerste dag heb ik wat lichte krampen gehad maar dat was snel over. We zijn nu een maand verder en ik had 1 dag tussendoor een klein beetje bloedverlies, that’s it! Geen krampen en mijn menstruatie verliep ook prima. Tot nu toe dus super tevreden, ik hoop dat het zo blijft!

   • #99926 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jennifer,

    Wat fijn om te horen dat ook jij zo tevreden bent met de Ballerine. Ik hoop van harte dat ook de komende tijd zonder problemen verloopt en je alleen maar plezier hebt van je hormoonvrije spiraaltje.
    Reuze bedankt voor de moeite die je genomen hebt om dit positieve bericht te plaatsen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99872 Reageer
   Ylke
   Gast

   Ik heb 2 maanden geleden de ballerine laten plaatsten. De eerste maand was vervelend. Ik had soms kramp en eigenlijk altijd bloedverlies. Maar daarna was alles helemaal okee! Ik denk dat ik 1/2 dagen langer bloed, maar niet meer. En het mooiste: ik heb helemaal geen kramp/pijn meer, terwijl ik eerst echt 3 heel veel last had. Ik slikte naproxen on de pijn een beetje dragelijk te maken, maar nu heb ik zelfs geen paracetamol meer nodig! Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar voor mij is de ballerine echt fantastisch.

   • #99873 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Ylke,
    Dank voor het goede bericht! Heel fijn voor je dat je geen krampen meer hebt tijdens je menstruatie. En heel mooi dat we opnieuw een positief bericht ontvangen over de Ballerine. De meeste vrouwen zijn er erg enthousiast over. Voor ons natuurlijk heel fijn om te horen.
    Reuze bedank nogmaals voor het plaatsen van je ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99865 Reageer
   Tess
   Gast

   Ik heb de Ballerine nu ongeveer een half jaar en ben er ontzettend tevreden over. Heb eerder altijd de anticonceptiepil geslikt, maar was helemaal klaar met al die hormonen. Daarbij vergat ik af en toe de pil, dus voor mij was een koperen spiraal de beste optie. Aangezien ik nog geen kinderen heb gebaard had ik besloten de ballerine te nemen. De aanhaaktang etc deed bij mij helemaal geen pijn, de sonde meting en de plaatsing gaven een wat zeurderig gevoel, dit bleef een dag aanhouden, maar dat is natuurlijk meer dan logisch. De eerste paar dagen soort van opvliegers gehad, maar dat komt misschien door het gebrek aan hormonen (en mijn hormoonhuishouging was niet gelijk actief). Maar nu EINDELIJK na 7-8 jaar een kunstmatige ongesteldheid te hebben gehad, mijn eigen cyclus weer terug. Geeft een fijn gevoel. Ik vloei niet meer dan normaal en heb eigenlijk minder last van menstruatiepijn dan bij de anticonceptiepil. Ik zou het daarom zeker aanraden:).

   • #99866 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Tess,

    Geweldig dat je de moeite neemt zo’n enthousiaste reactie te plaatsen op ons forum. Wat fijn voor je dat het plaatsen zo goed ging en je ook daarna weinig last hebt ervaren. Over de Ballerine horen we veel goede reacties en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.
    Je hebt een verstandige keuze gemaakt door te kiezen voor hormoonvrije anticonceptie, waardoor je nu weer je natuurlijke cyclus terug hebt.
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99858 Reageer
   Marrit
   Gast

   Vanmorgen de ballerine laten zetten, voorheen had ik 2x de Mirena spiraal. (10 jaar). Al 10 jaar ervaar ik enorme moeheid, verder was die top! Tot ik een artikel las dat dit wel degelijk met de Mirena te maken kon hebben. Heb een check up gedaan en verder is mijn lichaam gezond en zijn er geen tekorten. Daarom heb ik nu gekozen voor de ballerine, er zijn nog weinig ervaringen te vinden…wat logisch is…dus daarom wil ik het plaatsen alvast delen.
   Het plaatsen was veel minder heftig dan bij de Mirena, pluspunt dus! Tot nu toe valt het vloeien ook nog mee en heb dit alles als veel prettiger ervaren als bij de Mirena. Ik ben erg benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan, dat ik nu geen hormonen meer binnen krijg en terug ongesteld wordt. Voor nu ben ik in ieder geval, heel positief! Ik vond het plaatsen oprecht meevallen. Vond eerlijk gezegd de tang op de baarmoeder als ze hem wat aan gaan trekken, vervelender. Van het plaatsen amper wat gevoeld. Wel 3 kinderen gebaard dus dat zal vast ook schelen.

   Groetjes!

   • #99859 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Marrit,

    Wat leuk dat je zo’n positieve ervaring op ons nieuwe forum plaatst! Goed om te horen dat het plaatsen zonder problemen is verlopen. Het is nu inderdaad afwachten hoe het bij jou de komende tijd gaat verlopen. Je hebt jarenlang hormonale anticonceptie gebruikt. Nu je daarmee bent gestopt kun je last wellicht krijgen van enige bijwerkingen. Je natuurlijke cyclus moet zich namelijk weer herstellen en je hormoonhuishouding maakt een verandering door. Ook moet je lichaam wennen aan het koperspiraaltje. De ene vrouw merkt daar minder van dan de ander. Misschien valt het bij jou allemaal reuze mee.
    Laat je t.z.t. weten hoe je de komende periode hebt ervaren?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99857 Reageer
   Melanie
   Gast

   Ik ben heel tevreden met mijn Ballerine spiraaltje!
   Groet Melanie

  • #99848 Reageer
   Esra
   Gast

   Ik heb afgelopen maandag de ballerina laten zetten. Mijn ervaring was traumatiserend, extreem veel pijn voor ongeveer een kwartier, waarbij de twee huisartsen er niet in slaagden het erin te krijgen. Uiteindelijk wel, maar het heeft met pijnstilling alsnog veel pijn veroorzaakt. Dit komt doordat de artsen niet verwachtten dat het dunner zou zijn dan de reguliere spiralen.

   • #99852 Reageer

    Beste Esra,

    Wat naar voor je dat de plaatsing zo moeizaam is verlopen. Ik hoop van harte dat de pijn verdwenen is en je nu geen klachten meer hebt.
    Wil je zo vriendelijk zijn de naam van de huisartsenpraktijk door te mailen naar [email protected], zodat wij contact op kunnen nemen om te horen wat er precies aan de hand was? Dat is belangrijk om een eventuele herhaling te voorkomen.
    Laat je nog weten hoe het nu met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99847 Reageer
   Debra
   Gast

   Ik heb vandaag de ballerine spiraal laten zetten. Een uur van te voren 2 paracetamol op. Ik heb er niks van gevoeld. Totaal geen pijn. Ik was er erg blij mee. Het enige wat ik nu heb is een beetje buikpijn een zeurderig gevoel.. maar dit hoort erbij zie ik overal. Ik raad hem aan!

   • #99850 Reageer

    Beste Debra,
    Wat fijn voor je dat het spiraaltje zonder problemen is geplaatst. Dat je nu wat buikpijn hebt is vrij normaal. Je lichaam moet even wennen aan het vreemde voorwerp. Ik hoop dat je straks jarenlang veel plezier hebt van de Ballerine!
    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100556 Reageer
     Jane
     Gast

     Keuze
     Ik (23) heb 4 dagen terug de Ballerine laten zetten: nooit de pil gebruikt, nooit gebaard, en voor de eerste keer een spiraal. Het was voor mij de perfecte oplossing aangezien ik geen vorm van hormonen wilde. Ook het feit dat er minder bijwerkingen aan de ballerine zouden zitten en het een vrijere vorm had trok me erg!

     Inlezen
     Bij het inlezen kwam ik veel enge reacties tegen over het zetten. Iedere vrouw ervaart het anders, dat is waar, maar ik wil jullie graag meegeven dat er op forums meer negatieve dan positieve reacties te vinden zijn. Lees niet teveel, en ervaar het zelf!

     Zetten
     Het zetten was natuurlijk even spannend. Van tevoren moest ik 400 mg ibu en 2 paracetamollen innemen. Mijn vriend was mee, heel fijn als je uberhaupt al iemand bij je hebt in de wachtkamer!

     Via een eendenbek werd eerst gekeken hoe mijn baarmoeder gepositioneerd was. Dit was helemaal niet pijnlijk, gewoon een beetje vervelend. Vervolgens moest ik kuchen, waarna een tangetje werd aangehaakt aan de baarmoedermond. Ik was op dat moment eigenlijk te afgeleid met kuchen om het te voelen. Het opmeten van de baarmoeder verliep met wat menstruatie achtige krampen, en het zetten zelf was iets vervelender. Ook weer vergelijkbaar met menstruatie krampen, maar goed vol te houden en snel voorbij. Mijn huisarts gaf me de gouden tip om mijn handen onder mijn billen te houden, dan voel je goed wanneer je je bekkenspieren aanspant, en je moet juist goed onspannen! Dan gaat het allemaal stukken soepeler!

     Na de tijd kan je wat duizelig worden had ik gelezen, en mijn huisarts vroeg dan ook of ik nog even wilde blijven liggen. Ik voelde me echter hartstikke goed! Ik kon die dag gewoon wandelen en klussen. S avonds was ik wat licht in het hoofd, maar een serie en een Warmiez knuffel op de buik (ook een aanrader, soort kruik) deed wonderen.

     Dagen erna
     Ik heb in de dagen erna wel wat hevigere menstruatiekrampen gehad. Als het even niet ging dan nam ik wat pijnstillers of feminax. Mijn menstruatie is iets langer (van 5 dagen duurt hij nu iets van 7) maar ik heb bijna geen bloedverlies. Je baarmoeder moet natuurlijk even wennen aan de (goedbedoelde) indringer. Nu op de vierde dag is de pijn afgenomen! Ik doe graag krachttraining, en ook dat kon ik vandaag weer zonder problemen oppakken.

     Al met al lijkt de ballerine de geschikte anticonceptie voor mij. In de komende maanden zal blijken hoe mijn cyclus erop reageert, maar ik heb nagenoeg geen pijn meer en het gaat allemaal zo natuurlijk mogelijk. Heel fijn!

     • #100561 Reageer

      Beste Jane,

      Wat een mooi verslag, met veel goede tips! Ik geloof zeker dat andere vrouwen daar iets aan hebben. Je hebt kennelijk een positief karakter, hetgeen enorm helpt. Heel goed gedaan!
      Reuze bedankt voor de moeite die je hebt genomen om dit uitgebreide verhaal op ons forum te plaatsen.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #99690 Reageer

   Deel hier je ervaringen met de Ballerine.

  • #100830 Reageer
   Iris
   Gast

   Ha! Beetje jammer dat hier opeens een (hele oude) foto van mij bij komt te staan – ik begrijp niet hoe. Ik kan mijn bericht ook niet meer verwijderen – en wilde dit niet met mijn foto delen. Kunnen jullie beide berichten voor me weghalen? Dank!

Weergave van 145 geneste reacties

Mijn informatie:Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te brengen als er nieuwe berichten zijn.
Mocht je teveel mails krijgen dan kun je je uitschrijven met de link die in de mails staat.

Je bericht: