Ervaringen

Weergave van 50 geneste reacties
Hier kun je de ervaringen van vrouwen lezen en zelf je ervaring delen.
 • Auteur
  Berichten
  • #100489 Reageer
   Annemieke
   Gast

   Ik heb eind januari de Ballerine laten plaatsen. Bekende klachten zoals buikpijn etc zijn weggegaan met 2-3 maanden. Nu heb ik alleen de laatste 2 maanden een week vlak na mijn menstruatie last van mijn spiraal; het is een soort schrapend gevoel en pijn na/tijdens de seks. Dit had ik eerder in de 1e 3x cycli niet. Vaak gaat dit weg rond/na mijn eisprong.
   Touwtjes zitten nog goed – die controleer ik regelmatig.
   Is dit een normale bijwerking? Of is er een verklaring voor dat je baarmoeder laag ligt en weer hoger gaat liggen na de ongesteldheid?
   Zijn er meer mensen met deze ervaring? En is er een kans dat dit weggaat of accepteert mijn lichaam het spiraal niet?

   Ook is mijn cyclus korter geworden; van 28 dagen naar 25 en nu 23 dagen. Is dit ook normaal?

   Alvast bedankt!

  • #100486 Reageer
   whitney
   Gast

   goedemiddag ben 33 jaar en 5 februari bevallen van me tweede zoon!!! nu heb ik op 8 april een ballerine laten plaatsen met de echo werdt ook gekeken als die goed zat.. dit alles ging voor mijn gevoel met weinig pijn en ook geen napijnen gehad. 25 mei had ik een na 6 weken controlle bij de verloskunde gekeken als de spiraal nog op zijn plaats zat… deze bleek gezakt te zijn waarop ze aamgaf ze niet wist als hij dan nog wel zo veilig was en kreeg het advies om extra voorzorgmaatregelen te gebruiken. echter had ik 2 dagen ervoor al me eisprong gevoeld en gemeenschap gehad dus vreesde voor het ergste. moest 8 juni ongesteld worden maar doordat ik 4 juni al misselijk was en pijnlijke borsten had vanochtend 6 juni toch maar een zwangerschaptestje gedaan en ja ben nu terug zwanger… de verloskunde geeft aan ik deze zwangerschap moet verbreken. ondabks het niet gepland was vind ik het toch een stap om abortus te moeten plegen wat zijn de risico’s als ik ervoor kies deze zwangerschap door te zetten? spiraal zit er nog steeds?

   • #100488 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Whitney,

    Wat ongelooflijk naar voor je dat het spiraaltje is gezakt en je nu zwanger bent geworden. Dat kan helaas bij uitzondering voorkomen, ondanks de controles die je hebt gehad. In principe hoeft een spiraaltje bij een zwangerschap geen probleem te zijn. Maar ik raad je zeker aan het te bespreken met je verloskundige of liever een gynaecoloog. Die kan dat beter beoordelen aan de hand van een echo. Pas daarna kan je een weloverwogen keuze maken.
    Ik wens je veel sterkte!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100472 Reageer
   Marcia
   Gast

   Ik ben een vrouw van nu 37 en heb 2 kinderen van 4 en 2. Ik heb na allebei een jaar borstvoeding gegeven (fulltime kolvend) waardoor ik in die periode alleen de minipil gebruikte. Omdat dat veel stemmingswisselingen gaf ben ik overgestapt op het Ballerine spiraal. Plaatsen was goed te doen, niet fijn als je kucht en ze met een tang je baarmoedermond vastpakt, maar ik heb erger meegemaakt met de baarmoederfoto (eerste keer zwanger worden ging niet vanzelf). Ik had me ingesteld op 8 weken bloeden, maar was er al na 2 weken vanaf. Ongesteldheden waren ook gelijk regelmatig (1 zware dag met bijna elke 1,5 uur de zware OB tampon verwisselen en de rest rustiger) dus al met al was ik hartstikke blij!
   Tot mijn vriend 3 weken geleden zei dat het bij hem onprettig voelde. Maar goed, ik moest ongesteld worden, dus dat kon het ook zijn. Alleen deze keer duurde mijn ongesteldheid 2 weken en toen mijn vriend ook klaagde over pijn tijdens het vrijen heb ik gebeld. Bleek dat mijn spiraal al uit mijn baarmoedermond stak met 2 balletjes. Verloskundige heeft deze gelijk verwijderd. Nu hopen dat ik kostenloos een nieuwe krijg of mijn geld terug omdat ik later dan 6 maanden mijn spiraal verloren ben (waarschijnlijk was deze al veel eerder los omdat er zo’n 7 cm tussen de geplaatste en gevonden plek zit en deze opnieuw ingenesteld was). Nu dus ook nog maar kijken of ik niet zwanger ben…

   • #100487 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Marcia,
    Je was zo blij met je Ballerine en nu opeens moest het verwijderd worden omdat het spiraaltje er deels uit gekomen was. Dat is natuurlijk heel vervelend. Wel heel goed van je dat je het in ieder geval opgemerkt hebt. Ik hoop inderdaad voor je dat je niet zwanger bent.
    Misschien wil je even contact opnemen met [email protected] voor nadere informatie en een eventuele vervanging van je spiraaltje.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100471 Reageer
   Emma
   Gast

   Hoi! Ik ben Emma en ben 24 jaar oud. Ik was al ongeveer een maand gestopt met de pil toen ik de ballerine liet plaatsen. Ik was de hormonen zo zat, constant last van stemmingswisselingen en vond het gewoon niet goed voor mijn lijf.

   Op 4 mei heb ik de ballerine laten plaatsen. Ik zal er heel eerlijk over zijn, het deed heel erg veel pijn toen mijn baarmoedermond met een klem werd vastgezet. Hierna heb ik er wel paar uur last van gehad, hele erge krampen en heb echt een paar uur geslapen daarna door de pijn. Ik heb hier in totaal 3-4 dagen last van gehad. Het werd wel met de dag minder. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke ervaring, het kan zijn dat een ander er helemaal geen last van heeft!

   Inmiddels zijn we al een ruim een maand verder en ben nu al bijna 7 dagen ongesteld. Hiervoor duurde mijn ongesteldheid 4-5 dagen en was het altijd heel licht. Het waren in het begin best wel heftige bloedingen met een beetje buikkrampen. Ik had gelezen dat dt normaal is de eerste 3 maanden, dus hoop dat dit daarna wel minder wordt.

   Voor de rest nergens last van, ik voel me prima en ben heel blij dat ik deze stap heb genomen! Nooit meer pilletje vergeten en ben zo 5 jaar beschermd en geen troep hormonen meer 🙂

   • #100476 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Emma,

    Wat fijn om te horen dat je tevreden bent met de Ballerine. Je menstruatie zal waarschijnlijk nog wel veranderen, aangezien je lichaam ook moet wennen aan het niet meer binnen krijgen van toegevoegde hormonen.
    Hartelijk dank voor het plaatsen van dit positieve bericht!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100470 Reageer
   Gamze
   Gast

   Ik wou ook even mijn ervaring delen.
   Ik heb vorige jaar in juli de nieuwe spiraal zusje van mirane geprobeerd was me toch een hel ik werd minimaal 14 dagen ongesteld heb toch maat gelaten omdat het nog aan mijn lichaam moest wennen. Ik kwam ook nog is 6 kilo aan en ik werd te agressief, herkende me zelf niet meer. Ik heb hem ongeveer een maand terug uit laten halen en heb gekozen voor de ballerine. Wel met een tussenstop van ongeveer 2 1/2 drie weken en het inzetten van het spiraal was zeer pijnlijk ik had echt heftige buikpijn dit lijkt echt op weeen en ik zat bij de huisarts ik kon niet meer opstaan ik werd opgehaald en sinds die dag heb ik bloedverlies ik heb een vrijdag laten inzetten en vandaag is het maandag ben ik nog steeds aan het bloeden maar ik heb geen buikpijn meer was alleen echt de eerste dag dat ik heel heftige buikpijn maar ik had ook geen pijnstiller genomen misschien daardoor.
   Verder Kan ik nog niks zeggen maar als ik over een paar maanden iets merk of een goed nieuws of slecht nieuws ga ik dat zeker delen

   • #100475 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Gamze,

    Goed dat je gekozen hebt voor hormoonvrije anticonceptie. Bij sommige vrouwen is de plaatsing van een spiraaltje wat pijnlijk. Ook de dagen erna kun je last hebben van buikkrampen en wat bloedverlies. Meestal gaat dat vanzelf over. Je lichaam moet even wennen aan het vreemde voorwerp en ook aan het feit dat je geen extra hormonen meer toegediend krijgt. Tegen de pijn zou ik zeker een pijnstiller nemen, zoals bijv. Ibuprofen.
    Ik hoop van harte voor je dat je gauw weer de oude bent!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100464 Reageer
   Suheer
   Gast

   Het plaatsen van de Ballerine ging erg goed! Ik ben een vrouwe van 21, geen kinderen en gebruikte als anticonceptie condooms. Niet zo fan van hormonen en de invloed op je lichaam. Ik heb vorige jaar 1 week de nuvaring gebruikt vond het niks voor mij.

   Huisarts spiraal plaatsing:
   Ik kan nogal snel een paniekaanval krijgen met dit soort dingen en dan flauwvallen. Een meditatie op en de hand van mijn vriendin vasthouden helpt voor de rust. Van te voren 2 paracetemol ingenomen. Mijn huisarts had dit niet eerder gedaan met de ballerine (dokter in opleiding). Ze las goed de instructies door. Eendenbek had ik veel erger verwacht en tang was onprettig maar te doen. Het opmeten van de baarmoeder gaf een beetje een stekend gevoel van 4 sec. Toen de spiraal werd binnengebracht voelde ik niks van. Ik was super blij dat het erop zat. Over 4 weken krijg ik nog een controle echo. Ik was niet duizelig meer vermoeid door paniek en zenuwen. Ik voelde meteen de zurende menstruatiepijn in buik en rug opkomen na plaatsing. Wat ik verwachte.

   Mijn vriendin zei ook paracetemol en een kruik zijn je beste vrienden. Dus rustig aan gedaan die dag. Vanacht was wel minder prettig na 4 uur werkt paracetemol uit dus dan werd ik wel met pijn wakker. Ik heb een beetje spotting door de wondjes die ze heeft gemaakt. Ik ben ook af en toe van de pijn misselijk geworden en last van mijn darmen. (Iets wat ik zie als normaal) De pijn is niet onhandelbaar maar meer irritant en zurend. Ik zit nu op dag 2 en de pijn is hetzelfde als gister. Ik hoop zo erg dat mijn lichaam het niet uitstoot en dat dit de perfecte anticonceptie voor mij is. Ik wacht de controle af en laat mijn lichaam 3 maanden aan wennen en hoop dat ik het kan houden. Als ik de bijwerkingen hevigere menstruatie zal krijgen vind ik dat totaal niet erg want hormonen doen meer met je. Plus ik heb een makkelijk menstruatie wat meer pijn en bloed kan ik wel handelen.

   • #100465 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Suheer,

    Dank voor je uitgebreid verslag. Naar alle waarschijnlijkheid zal de pijn de komende dagen verminderen of zelf verdwijnen. Of de menstruatie heviger zal worden is nog even afwachten. Maar gelukkig sta je er positief in en dat scheelt al heel veel. Je hebt gelijk dat hormoonvrije anticonceptie echt beter is, want je behoudt je natuurlijke cyclus.
    Ik ben benieuwd hoe het over enige tijd met je gaat!
    Heel erg bedankt voor je positieve bericht.

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100473 Reageer
     Suheer
     Gast

     Beste Milly,

     De pijn is volledig weg! Wel heb ik last van spotting nu 9 dagen. Ik heb wel opgemerkt dat ik ben aangekomen of meer opgeblazen buik heb gekregen. (dat ik dacht ben ik nou zwanger) Ik heb dit sinds de zetting van de spiraal en het is nog niet gezakt. Ook ben ik wat meer somber en erg vermoeid. Ik maak mij zorgen dat dit van de spiraal kan komen, want mijn voeding is niet veranderd en ik heb eerder ervaring gehad met depressie/paniek en daar heb ik mijn trucjes voor om uit de spiraal tekomen Alleen dit voelt een beetje anders en meer vlak en het lukt mij niet om van het gevoel af te komen. Komt dit vaker voor?

     Mvg,

     Suheer

     • #100474 Reageer
      Titus+Health+Care
      Gast

      Beste Suheer,

      Wat fijn voor je dat de pijn verdwenen is! Spotting, neerslachtigheid en aankomen worden behoren niet echt tot de bijwerkingen van een koperspiraaltje zoals de Ballerine. Dat komt meer voor bij hormoonhoudende spiralen.
      Maar misschien heeft het een andere reden? Kijk het nog even aan. Mocht het lang duren dan zou je contact op kunnen nemen met je huisarts.

      Vriendelijke groet,
      Milly

  • #100462 Reageer
   Louise
   Gast

   Ik ben een vrouw van 33, nog nooit zwanger geweest, en na 14 jaar pil-gebruik vorig jaar gestopt met hormonale anticonceptie. Mijn lijf heeft er ongeveer een jaar over gedaan om alles weer op orde te krijgen (huid, menstruatie, etc) maar dat is nu gelukkig weer redelijk in balans. Ik voel me zó veel beter, dat ik nooit weer terug wil naar hormonale anticonceptie. Ik heb een week of 6 geleden de Ballerine laten plaatsen. Het plaatsen zelf viel heel erg mee, geen pijn. Tot 3 dagen er na wel wat heftige krampen af en toe, maar die waren met paracetamol en een kruik goed te handelen. De eerste menstruatie volgde de dag na het plaatsen (zoals ook hoorde in mijn cyclus). Deze was wel erg heftig, en duurde zeker een week. Van mijzelf ben ik heel minimaal ongesteld, zo’n dag of 5 en meestal kon ik het helemaal af zonder tampons of maandverband. Na de eerste menstruatie had ik iets meer afscheiding dan normaal, maar mijn tweede menstruatie volgde wel weer exact 4 weken na de vorige. Mooi regelmatig dus. Ook nu zeker een dag of 7: 3 licht, 3 zwaarder, 1 licht. De zware dagen ook wel zo zwaar dat ik tampons moet gebruiken, is even wennen voor mij. Misschien wordt het nog weer minder in de komende maanden, maar ook als dat niet zo is vind ik het acceptabel. Zeker ten opzichte van alle voordelen die er aan zitten!

   • #100463 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Louise,

    Hartelijk dank voor je positieve bericht! in de eerste periode na plaatsing van je spiraaltje moet je lichaam inderdaad nog wennen aan de nieuwe situatie. In de meeste gevallen duurt dat ca drie maanden. Ik hoop voor je dat daarna je menstruatie weer iets normaler wordt. In ieder geval heb je je natuurlijke cyclus weer terug en dat is het belangrijkste!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100456 Reageer
   Sanne
   Gast

   Ik ben opzich best tevreden met de Ballerine. Hormoonvrij is echt waar je lijf aan moet wennen. Klachten hoeven niet aan de spiraal te liggen maar gewoonweg dat je lichaam de hormoonhuishouding ineens zelf moet oppakken. Same here, dat was niet makkelijk!
   Ballerine, het zetten was pijnlijker dan bij Mirena (kan ook aan degene liggen die plaatst). Ik heb de afgelopen drie menstruaties enorm veel bloed verloren, maar toch vind ik dit veeeele malen beter dan al die hormonen.
   Een vraag aan Milly, ik heb nu een aantal keer gehad dat ik na de menstruatie gele dikke afscheiding heb. Een beetje snotterig. Daarna wordt het weer normaal. Hoort dit erbij? Spiraal is drie maanden geleden gezet:)

   • #100457 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Sanne,

    Mooi om te horen dat je tevreden bent met je Ballerine spiraaltje. Je hebt je spiraaltje pas drie maanden, dus het kan zijn dat de hoeveelheid bloedverlies nog afneemt. Een gele afscheiding is best vervelend en kan meerdere oorzaken hebben. Ik adviseer je dan ook om contact op te nemen met je huisarts. Die kan onderzoeken wat er eventueel aan de hand is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100443 Reageer
   JM
   Gast

   Hi lezers,

   Ik wil graag een reactie plaatsen met mijn ervaring over de Ballerine. Ik vind het zelf ook altijd erg prettig om ervaringen te lezen voordat ik een keuze maak in dit soort dingen. Ik ben 26 jaar en nog niet zwanger geweest, dat is wellicht wel handig om erbij te vertellen. Ik heb de spiraal nu +/- 6 maanden en ik ben echt super tevreden! De spiraal is in mijn geval gewoon door een getrainde huisarts geplaatst en na 6 weken kreeg ik een echo om te controleren of de spiraal goed zat, dat was het geval. Uiteraard is het plaatsen een beetje onprettig, dat duurt echter maar een paar minuten. Ik had de rest van de dag/avond vrij gehouden en met wat paracetamol en een kruik ging het aardig. Na een dag of 2-3 waren de buikkrampen verdwenen. De eerste twee opvolgende menstruaties waren niet regelmatig maar daarna kwam deze regelmaat terug. De eerste menstruatie was wel vrij hevig met veel bloedverlies en buikpijn, maar de tweede viel echt in het niet. In het algemeen kan ik wel stellen dat mijn menstruaties wellicht wat langer duren (6-7 dagen) ten opzichte van bijvoorbeeld pilgebruik maar dat went. Ik vind het vooral fijn dat ik geen hormonen meer gebruik en dat is echt een verademing. Ik heb denk ik in de afgelopen 12 jaar bijna alle soorten pillen wel gehad en ook de mirena spiraal en het implanon die onder de huid wordt geplaatst. Bij alle hormonale anticonceptie kreeg ik naar verloop van tijd allerlei vage klachten en vooral ook psychische klachten. Nu ben ik gewoon mezelf en dat is voor mij heel fijn, maar ook zeker voor je omgeving. Hopelijk helpt dit andere in hun zoektocht, het is uiteraard voor iedereen anders.

   • #100447 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste JM,

    Dat is een mooi bericht! Heel fijn om te horen dat je zo tevreden bent met het hormoonvrije Ballerine spiraaltje en je verlost bent van alle klachten van de diverse hormoonhoudende anticonceptiemiddelen.
    Reuze bedankt voor het delen van je positieve ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100442 Reageer
   Louisa
   Gast

   Hallo allemaal,

   Ik ben even nieuwsgierig of er meer dames zijn die dit herkennen.
   Ik heb 5 maanden na de geboorte van mijn kindje een ballerine spiraal laten plaatsen. Ben bekend met meerdere anticonceptie methodes waaronder de mirena, maar wilde graag iets zonder hormonen en de ballerine werd geadviseerd en vervolgens ook geplaatst door een vk.
   Nu 2x een menstruatie gehad en deze lijkt ook weer regelmatig gezien de tijd er tussen alleen wel heeel heftig. En dan overdrijf ik niet!! Ben er flink van geschrokken. Het is 2/3 dagen heel heftig en vervolgens weer Een aantal dagen ‘normaal’. Nu heb ik de vk nagevraagd en deze zegt mij dat dit kenmerkend is voor een koperhoudend spiraal en dat dit na 3/4 x menstrueren beter moet gaan. Ik ben er heel onzeker door geworden en hoop van harte dat ze gelijk heeft. Kunnen jullie mij haar verhaal kracht bij zetten of is dit vaak blijvend? Ik heb nog nooit in mijn leven zo erg gevloeid als met deze spiraal. Verder ben ik er heel erg over te spreken. Ik hoop dan ook echt dat dit beter wordt!

   Groeten Louisa

   • #100446 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Louisa,

    Goed om te horen dat je over het algemeen tevreden bent met de Ballerine. Alleen heb je nog last van heftige menstruaties. Je verloskundige heeft gelijk. Je lichaam moet nu eenmaal wennen aan het vreemde voorwerp. De gewenningsperiode daarvan kan drie maanden of soms meer in beslag nemen. Daarbij komt dat na een bevalling je hormoonhuishouding zich moet herstellen. Ook dat heeft tijd nodig. Alles bij elkaar genomen raad ik je aan het nog even af te wachten. In de meeste gevallen komt straks alles weer goed.
    Laat je nog weten hoe het over enige maanden met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100441 Reageer
   Yvette
   Gast

   @gooow had je ook enorm veel last van slijmverlies ? Net als ik… ik ga voor dr zekerheid morgen een test doen..

  • #100440 Reageer
   Goow
   Gast

   Toch even mijn verhaal delen, om anderen te waarschuwen.
   Na mijn 2e bevalling gekozen voor een hormoon vrije spiraal vanwege erge bekkenklachten. Dit werd dus de ballerine.
   Deze in september 2019 laten plaatsen, en hij is er weer spontaan uitgekomen een aantal weken geleden (dus na +/- 6 maand) Nooit pijnklachten, last of problemen gehad met de spiraal. Bij plaatsing is direct beoordeeld met een echo of hij goed zat; dat was zo. Ik had wel een onregelmatige cyclus en aanvankelijk een heftige menstruatie maar dit is normaal na een bevalling.
   Nadat de spiraal er uit was gekomen een test gedaan; nu ben ik dus weer zwanger (ook al met echo bevestigd) Dus voor mij totaal niet betrouwbaar!

   • #100445 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Goow,

    Een spontane uitstoot van een spiraaltje komt weinig voor. Dat het uitgerekend jou treft is uiteraard meer dan vervelend. Je verwacht natuurlijk dat een spiraaltje veilig is, maar … helaas is geen enkel anticonceptiemiddel 100% veilig. En een spiraaltje behoort nog wel tot de meest veilige anticonceptiemiddelen. Je hebt dus echt pech gehad.
    Ik wil je vragen contact op te nemen via [email protected]. zodat wij je nog wat vragen kunnen stellen, die nodig zijn voor de registratie hiervan.
    Heel veel sterkte in ieder geval!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100439 Reageer
   Yvette
   Gast

   Na 2 zwangerschappen (2017/2019) bescherming willen en dus eerst een T-safe gehad. Hier zo bizar veel klachten van gehad dat deze is verwijderd en de verloskundige kwam met de optie van de ballerine. Wat een verlossing, geen pijn meer en het plaatsen viel me meer dan mee. In het begin ook meteen regelmatig ongesteld (cyclus 29 dagen).

   Nu na bijna 10 maanden ineens al 8 weken niet meer ongesteld en al 10 weken heel veel slijmproppen verlies. Is dit normaal?

   • #100444 Reageer
    Titus+Health+Care
    Gast

    Beste Yvette,

    Ja wat vreemd dat je opeens niet ongesteld bent geworden. Heb je soms veel last en/of stress van de Corona periode? Zo ja, dan zou dat invloed kunnen hebben op je hormoonhuishouding, waardoor je menstruatie ontregeld wordt. Ik raad je toch aan even contact op te nemen met je huisarts. Die kent je en kan beter beoordelen wat de oorzaak is.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100438 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Ellis,

   Wat fijn dat je eindelijk het voor jou geschikte spiraaltje hebt gevonden. Uit ervaring blijkt dat veel vrouwen heel goed reageren op de Ballerine. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee.
   Reuze dank voor het delen van je positieve ervaring!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100437 Reageer
   Elles
   Gast

   Super tevreden! Heb alle spiralen al geprobeerd ivm met constant bloedverlies. Dit iDit is de eerste spiraal/anticonceptie die echt voor mij werkt en geen ongewenste bijeffecten geeft.

  • #100436 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Anne,

   Ik raad je aan met deze klachten naar je huisarts of gynaecoloog te gaan. Die kan beter beoordelen wat er mogelijk aan de hand is. Ik kan helaas hierover geen uitspraken te doen, mede gezien de keizersnee.

   Met vriendelijke groet,
   Milly

  • #100435 Reageer
   Anne
   Gast

   In juli met spoedkeizersnede verlost en in oktober ballerine laten plaatsen. Plaatsen ‘viel mee’, daarna weer redelijk normale cyclussen met een iets langere menstruatieduur. Bloedverlies en met name forse stolsel waren heftig! Vaak doorlekken ondanks kraamverband gebruik en elk uur verschonen. Dan kwam er plots een groot stolsel los en veel vers ‘bloed’. Vaak 1-2 dagen die zo heftig waren. Mogelijk dat de keizersnede ook van invloed is hierop.

   Echter nu plots enkel wat bloederig slijm (waarvoor geen verband oid nodig waren) en geen doorzetting van menstruatie. Is dit normaal?

  • #100434 Reageer
   Melanie
   Gast

   Beste Nicole,

   Fijn om te horen dat je zo tevreden bent met de Ballerine en je weinig tot geen last hebt van je spiraaltje.
   Als je reukvermogen sterk ontwikkeld is kun je soms vlak na het plaatsen van een koperspiraaltje een metaalgeur ruiken. Het komt zelden voor, maar we hebben dat meer gehoord. Als het goed is verdwijnt dat langzamerhand.
   Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100433 Reageer
   Nicole
   Gast

   Hi ik heb 3 weken geleden de ballerine laten plaatsen ik heb alleen de eerste week gebloed daarna niet meer ook heb ik nergens last van geen buikpijn ook geen hoofdpijn wel lijkt het alsof mijn afscheiding naar koper ruikt vroeg me af of dit nog weg gaat of dat het zo heftig blijft ruiken..

   Verder is ie top!

  • #100431 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Ilona,

   Fijn om te horen dat het plaatsen goed is verlopen. In principe is het zo dat je meteen na plaatsing van het spiraaltje beschermd bent tegen zwangerschap. Maar als je huisarts het nog niet vertrouwd – om welke reden dan ook- zou ik me daar maar aan houden.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100430 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Ashley,

   Anderhalve maand lang ongesteld zijn is wel erg lang. Heb je misschien hiervoor de pil geslikt? Zo ja, dan moet je lichaam ook wennen aan het feit dat het geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt en kan je hormoonhuishouding van slag zijn. Ik raad je aan het nog even aan te zien. Mocht het nog lang aanhouden dan zou ik contact opnemen met degene die het spiraaltje geplaatst heeft. Misschien kan er een echo gemaakt worden om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100429 Reageer
   Ilona
   Gast

   Vanochtend het spiraaltje laten plaatsen. Ik heb totaal geen pijn gevoeld, misschien scheelt het omdat ik 4 maanden geleden bevallen ben.
   Nu heb ik af en toe wat kraampjes maar stelt niet veel voor.

   Het enige nadeel vind ik dat we nu nog een maand niet intiem kunnen zijn omdat de huisarts eerst wil checken of hij wel goed zit volgende maand.

  • #100382 Reageer
   Ashley
   Gast

   Ik heb ongeveer anderhalf maand geleden de ballerina spiraal laten plaatsen. Een dag of 2 na plaatsing ben ik ongesteld geworden en ben het nog steeds (zucht)… ik voel me sinds het plaatsen erg vermoeid en neerslachtig. Nou denk ik misschien dat het komt omdat ik na me verlof weer ben begonnen met werken. Maar aan de andere kant, na een redelijke nachtrust nog steeds vermoeid.🤷‍♀️

  • #100379 Reageer
   Melanie
   Gast

   Beste Dil,

   Als ik goed begrijp ben je na het plaatsen van de Ballerine twee maanden continu lang ongesteld. Dat is wel erg lang en niet gebruikelijk. Soms kunnen de menstruaties in de eerste periode wat heftiger en langer zijn, maar niet zoals jij beschrijft.
   Heb je hiervoor misschien lange tijd de pil gebruikt? Zo ja, dan kan je hormoonhuishouding van slag zijn. Daarbij komt dat je natuurlijke cyclus zich moet herstellen.
   Ik raad je toch aan even contact op te nemen met degene die het spiraaltje geplaatst heeft. Misschien kan er een echo gemaakt worden om te zien of het spiraaltje goed op zijn plaats zit. Of wellicht is er iets anders aan de hand.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100378 Reageer
   Dil
   Gast

   Hallo,
   Ik heb nacontrole gehad. De ballerine zat er goed in. Ik had ook eerste keer seks gehad. Dat ging prima. Eerste menstruatie ging na 2 weken in. Wel wat krampen enso. Geen last van bijwerkingen. Maar wat ik me wel afvraagt? Is dat ik 2 maanden lang ongesteld bent. Is dit normaal?

  • #100375 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Sam,

   Dank voor je bericht. Gezien je klachten is het inderdaad verstandig even naar de huisarts te gaan voor een controle. Je arts kan beter bekijken wat er wellicht aan de hand is.

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100374 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Maaike,

   Wat naar voor je dat je ondanks het spiraaltje toch zwanger bent geworden. Helaas kan dat bij uitzondering voorkomen. Geen enkel anticonceptiemiddel is 100% veilig. Dat het uitgerekend jou moet treffen is uiteraard heel vervelend.
   Wij moeten hier melding van maken en hebben wat meer gegevens van je nodig. Ik wil je dan ook vragen een e-mail te sturen naar [email protected]. Carolien zal dan verder contact met je opnemen.
   Hartelijk dank vast en heel veel sterkte!!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100372 Reageer
   Titus+Health+Care
   Gast

   Beste Mélanie,

   Hartelijk dank voor je uitgebreide verslag. Wat fijn voor je dat alles goed gaat en je geen last meer hebt. Ik hoop dat dat zo blijft!
   Je hebt in ieder geval een positieve bijdrage geleverd aan ons forum en dat is belangrijk voor vrouwen die zich oriënteren.
   Nogmaals heel erg bedankt voor alle moeite!

   Vriendelijke groet,
   Milly

  • #100370 Reageer
   Sam
   Gast

   Hoi Nicole, ik herken dat zo wat jij zegt over de PMS. Voor mijn spiraal was ik al 1,5 jaar niet aan de pil. Voorheen nooit echt last gehad van PMS. Maar nu ben ik ook minstens 1,5 tot 2 weken boos en geïrriteerd. Ik verdachte de ballerina ook heel kort. Maar dacht dat kan niet omdat het geen hormonen bevat. Maar nu jij dit zegt zet het mij toch aan het denken.

  • #100369 Reageer
   Sam
   Gast

   Hoi, ik heb even een vraagje. Ik heb mijn ballerina vorig jaar juni laten plaatsten dus ik heb hem nu 10 maanden. Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik geen tussentijdse bloedingen meer had. Echter maak ik mij een beetje zorgen. Tijdens mijn menstruatie heb ik licht tot vrijwel geen buikkrampen. Ongeveer 2 dagen na mijn menstruatie beginnen de helse buikkrampen. Vandaag zo erg dat ik er zelfs van moest huilen. Meestal duurt het 1 a 2 weken. De weken tot mijn menstruatie heb ik er geen last meer van. Is dit normaal, is daar een verklaring voor? Daarnaast heb ik op de momenten van de buikkrampen ook meer vocht verlies. Dit was voor m’n spiraal niet zoveel. Soms ruikt dat ook niet even fris als voorheen. Is dit allemaal herkenbaar? Anders ga ik toch maar even langs de huisarts.

  • #100368 Reageer
   Maaike
   Gast

   20 januari de Ballerine laten plaatsen – bij een ervaren verloskundige. Daarbij had ik veel meer pijn dan eerder bij de Mirena en T-safe koperspiraal. Er is direct een echo gemaakt waaruit bleek dat alles goed zou zitten. Daarna 5 dagen veel buikpijn gehad maar dat is weggegaan en het hormoonvrij zijn beviel goed.

   Eind februari ben ik nog 1 keer heel heftig ongesteld geworden, daarna niet meer. Afgelopen weken voelde mijn lichaam vreemd, werd ik steeds vermoeider ondanks veel slaap, werd ik misselijk en gingen mijn borsten meer pijn doen. Vanmorgen voor de zekerheid een zwangerschapstest gedaan en…ik ben ondanks de spiraal toch zwanger geworden. Over anderhalve week kan ik bij een kliniek terecht en ben ik benieuwd te horen wat er met de spiraal gebeurd is.

  • #100367 Reageer
   Mélanie
   Gast

   Woensdag heb ik de ballerine spiraal laten plaatsen door een verloskundige (het kon gelukkig gewoon doorgaan ondanks de huidige situatie!). De reden dat ik kies voor de koperspiraal is dat ik al jaren de pil slik en graag wil stoppen met hormonale anticonceptie.

   De verloskundige was ontzettend vriendelijk en ik voelde me compleet op mijn gemak. Omdat het de huisarts eerst niet was gelukt om de T-Safe koperspiraal in te brengen, koos ik voor de ballerine spiraal omdat de huls hiervan dunner is en dus makkelijker is in te brengen. Van tevoren had ik ibuprofen en aleve feminax geslikt.

   De plaatsing zelf ging goed, de eendenbek voelde ik nauwelijks (goed adem blijven halen :)). Ik voelde wel een behoorlijke druk op mijn buik en op het einde een scherpe steek als de ballerine spiraal er in wordt geduwd. De verloskundige vroeg mij continu of het ging en dat als ik teveel pijn had we even konden stoppen. Tot slot maakte ze een echo om te kijken of de spiraal goed was geplaatst (dat was hij) en ik stond binnen 20 minuten weer buiten.

   Ik heb diezelfde dag erg veel last gehad van buikpijn en bloedverlies, maar door het slikken van Aleve Feminax was die pijn te managen. Nu 2 dagen later zijn deze klachten bijna weg!

   Hopelijk kan mijn ervaring andere geïnteresseerden helpen de afweging te maken voor een ballerine spiraal. Mijn ervaring was positief!

   Groet,

   Mélanie

  • #100332 Reageer
   Nicole
   Gast

   Hi,

   Ik heb 4 maanden geleden een Ballerine koper spiraaltje laten zetten.

   Dit na de geboorte van mijn 2e kind. Na de geboorte van de eerste. Hiervoor had ik een Mirena, maar voelde me flat & had weinig zin in sex.

   Ik ben nu gelukkig niet meer flat, maar vind de Ballerine ook heel heftig. Ik ben erg vaak flink misselijk (zo’n 2 A 3 weken per maand). Ik heb ook erg last van pms (onzekere moodswings, emotioneel, boos, 2 weken per maand). Is dit normaal? Vooral de misselijkheid weet ik moeilijk te handelen.

   Ik ben aan t wachten tot het minder word… maar 4 maanden is al best lang toch?

   Wat te doen?

   • #100338 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Nicole,

    Bedankt voor je bericht. Vervelend om te horen dat je van een aantal zaken last hebt. Je zegt dat je Ballerine hebt laten plaatsen na de geboorte van je tweede kindje. Ballerine is een koperspiraaltje wat betekent dat het hormoonvrij is. Je lichaam maakt echter zelf wél hormonen aan. In de periode na de zwangerschap is je hormoonhuishouding ontregelt en het kan tot 6 maanden duren voordat je je weer zo voelt als voor de zwangerschap. Onderschat ook het effect van het eventueel geven van borstvoeding en de drukte en vermoeidheid die komt kijken bij een tweede kindje niet. Deze factoren zouden zeker een rol kunnen spelen in de klachten die je ervaart.

    Ik zou je willen aanraden om een afspraak te maken met je huisarts of verloskundige om hierover te praten. Zij kunnen samen met jou uitzoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn van je klachten en wat voor jou de beste oplossing is.

    Ik hoop dat je je snel beter zal voelen.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100260 Reageer
   Yuuth
   Gast

   Gisteren de Ballerine laten plaatsen. De eerste keer voor mijn huisarts, maar ze had zich goed ingelezen en een “oefensetje” besteld zodat ze voorbereid was.
   Ondanks inname van paracetamol en ibuprofen vooraf toch veel pijn gehad. De klem op mijn baarmoedermond was niet prettig. Het instrument om de baarmoeder op te meten ook niet en het plaatsen van de Ballerine allerminst. Ik had goede hoop dat het niet zoveel pijn zou doen, maar was even overdonderd. Heb een black out gehad, maar gelukkig lag ik nog op de behandeltafel.
   Eigenlijk wordt geadviseerd om het tijdens je menstruatie te laten plaatsen omdat de baarmoedermond dan zacht is. Helaas was dit niet mogelijk door drukte tijdens die week. Wellicht was de pijn minder geweest als het wel in die periode geplaatst was.
   Daarnaast ben ik bekend met flauwte na pijnreactie, dus ook wel erg persoonsgebonden.
   Momenteel heb ik nog last van lichte bloedingen en buikkramp zoals op dag 1 van mijn menstruatie. ( 1 dag na plaatsen ).
   Hoe dan ook heb ik geen spijt van deze keuze en is het me meer dan waard dat ik geen hormonen hoef te gebruiken als anticonceptie. Mijn ervaringen met hormonen zijn niet goed ( stemmingswisselingen en PCOS ). Mijn cyclus was eindelijk na lange tijd regelmatig en hopelijk blijft dat zo of komt de regelmaat gauw terug.

   • #100279 Reageer
    Yuuth
    Gast

    Ter aanvulling het is nu dag 4 na plaatsing. Ik heb geen buikkrampen meer en het bloedverlies is gestopt.

   • #100277 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Yuuth,

    Bedankt voor je bijdrage aan het forum. Vervelend om te horen dat de plaatsing van Ballerine toch pijnlijk is geweest. Het kan gebeuren dat je je door de prikkeling van de baarmoedermond even flauw of duizelig gaat voelen. Het is dan belangrijk om even te blijven liggen, vaak verdwijnt dit dan vanzelf. Hopelijk kun je nu genieten van jaren hormoonvrije anticonceptie.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100252 Reageer
   Esther
   Gast

   Ik heb vandaag het Ballerine spiraaltje laten plaatsen bij de huisarts. Een uur van tevoren twee ibuprofen ingenomen voor de pijn. Mijn huisarts had zelf zich goed ingelezen, een proefpakketje besteld en contact opgenomen met de gynaecoloog aangezien het de eerste keer zou zijn dat ze een Ballerine zou plaatsen. Het plaatsen zelf ging ontzettend soepel, ze vertelde elke keer wat ze ging doen en of het eventueel pijn zou doen. Voordat ik het wist zat hij er in en was het weer voorbij. Tijdens het plaatsen zelf en nu er na heb ik wat kramp, maar dat zou ik eerder omschrijven als ongemakkelijk dan echt pijnlijk. Ik ben dus ontzettend blij met hoe alles gegaan is en ik hoop natuurlijk dat hij ook gewoon goed zit. Ik zou hem zeker aanraden!

   • #100276 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Esther,

    Bedankt voor het delen van je ervaringen. Fijn om te horen dat de plaatsing soepel is verlopen en dat de huisarts je goed heeft kunnen helpen. We hopen dat de Ballerine je in de toekomst ook blijft bevallen en je kan genieten van jarenlange anticonceptie.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien
    Titus Health Care

  • #100243 Reageer
   Dil
   Gast

   Hallo,
   Ik had afgelopen maandag Ballerine koperspiraal laten plaatsen wegens ongewenst zwangerschap en hormonen.
   Het plaatsing door verloskundige in ziekenhuis was een hel. Het was enorm pijnlijk. Zelfs had ik 1 uur geleden 2 paracetemol ingenomen.
   Ik werd daarna duizelig, misselijk en zelfs bijna flauwgevallen. Ik mocht even liggen op de bed van de arts. Na 1 uur ging alweer gelukkig beter en kon ik naar huis gaan. Ik had 2/3 nog dagen last van de pijn, derde dag werd wel minder. Last van bloedingen. En ik voel hem steeds zitten na 1 week. Is dit normaal? Met me hormonen merk ik nog niet veel van.

   • #100244 Reageer
    Anoniem
    Gast

    Beste Dil,

    Vervelend om te horen dat je de plaatsing als zeer pijnlijk hebt ervaren. Het innemen van ibuprofen de avond voor en een uur voor de plaatsing zal de pijn tijdens de plaatsing niet veel verminderen, maar kan wel helpen met het krampen na afloop. Bij de plaatsing van een spiraal kan het zijn dat de zenuwen in de baarmoederhals worden geprikkeld, dit kan een gevoel van flauwte en/of misselijkheid geven. Dit gevoel gaat meestal vanzelf over wanneer je een tijdje rustig blijft liggen. De eerste weken kun je last houden van krampen of onregelmatige bloedingen. Je lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Is er een nacontrole gepland na de eerste menstruatie? Dan wordt gecontroleerd of het spiraal goed zit en kun je met je zorgprofessional je klachten bespreken.

    Met vriendelijke groet,

    Carolien

  • #100168 Reageer
   Stefanie
   Gast

   Ik heb 2 maanden geleden een Ballerine spiraal laten plaatsen bij de verloskundige. Nadat ze met een echo gecheckt had hoe mijn baarmoeder lag heeft ze heel vlot en pijnloos de Ballerine geplaatst. Waarna ze nog een echo deed om te controleren of die goed zat. Dit was zo. Ik heb een paar dagen een klein beetje bloedverlies gehad en geen pijn. Mijn eerste menstruatie was alleen op dag 3 wat heftiger, maar zonder anticonceptie zijn mijn menstruaties überhaupt heftiger. Na 6 weken nog een keertje terug geweest bij de verloskundige voor een controle echo en alles zat prima. Ik ben echt heel erg blij met de Ballerine. Ik heb een jaar lang een Mirenaspiraal gehad maar bleef constant bloedverlies houden. Nu nergens last van. Heerlijk. En het via de verloskundige laten zetten kan ik iedereen aanraden.

   • #100171 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Stefanie,

    Wat heerlijk voor je dat je nu klachtenvrij bent en je het – voor jou – juiste anticonceptiemiddel hebt gevonden! Daarbij komt dat je geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt!
    Reuze bedankt voor het delen van je positieve ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100126 Reageer
   Fatima
   Gast

   Hallo,
   Ik gebruik al 2 jaar het T-safe spiraal en ik ben niet zo blij met de bijwerkingen. Daarom overweeg ik het Ballerine spiraaltje. Alleen ben ik benieuwd of er vrouwen zijn die bijwerkingen ervaren als: gewichtstoename, vocht vasthouden, vermoeidheid, pms klachten en acne. Het klinkt gek omdat dit normaal gesproken klachten zijn die bij hormonale anticonceptie ervaren worden. Maar toch zijn deze klachten bij mij eerst geleidelijk begonnen en nu na twee jaar ben ik er helemaal klaar mee en zoek ik een alternatief voor de T-safe. Ballerine klinkt ideaal omdat de menstruatie ook niet zo lang duurt als bij de T-safe (7-10 dagen lang). Maar ja T-safe was op papier ook ideaal. Dus mijn vraag ervaren jullie gewichtstoename of vocht vasthouden met de Ballerine?

   • #100131 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Fatima,

    Ik begrijp uit je verhaal dat je veel klachten hebt, die eigenlijk geen bijwerkingen zijn van een koperspiraaltje. Toch weten wij dat dit bij uitzondering kan voorkomen. Het zou eventueel kunnen liggen aan een verstoorde koper-zinkbalans. Bij inname van zinktabletten wordt zo’n probleem vaak opgelost. Maar het kan ook zijn dat je lichaam het spiraaltje niet accepteert, waardoor er dergelijke klachten kunnen ontstaan.
    Bespreek het nog eens met je huisarts of een orthomoleculair arts.
    Mocht er geen duidelijke oorzaak gevonden worden, dan zou je inderdaad de Ballerine kunnen proberen. Uit ervaring blijkt dat die minder bijwerkingen heeft. Ik kan echter geen garantie geven, aangezien iedere vrouw anders reageert op het spiraaltje. Maar het is zeker het proberen waard.
    Laat je nog weten wat je gaat doen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100140 Reageer
     Fatima
     Gast

     Bedankt voor je reactie! Ik bespreek het nog eens met de huisarts. Maar even voor de volledigheid wat is de hoeveelheid koper in ballerine ten opzichte van T-SAFE? Ik las ergens dat het Ballerine spiraaltje geschikt is voor vrouwen die een gewoon koperspiraaltje slechter verdragen.

     • #100154 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Het koperoppervlak bij de T-Safe is 380 mm2 en bij de Ballerine 300 mm2. In principe maakt dat weinig uit. De Ballerine wordt over het algemeen iets beter verdragen, omdat het een andere vorm heeft dan de T-Safe.

      Vriendelijke groet, Milly

  • #100117 Reageer
   Anoniem
   Gast

   Sinds 3 maanden de Ballerine na 14 jaar de pil. Zetten viel mee. Korte pijn, was zo voorbij. Nog geen kinderen gehad.

   1e menstruatie hevig, 2e al minder.
   Blij zonder hormonen en als de menstruatie zo blijft en niet zo hevig als 1e maand, dan ben ik heel tevreden!

   • #100156 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Wat fijn voor je dat je zo tevreden bent met je hormoonvrije spiraaltje. Reuze bedankt dat je de moeite genomen hebt ons dat te vertellen. We zijn erg blij met deze positieve reacties, zodat vrouwen ook de goede berichten kunnen lezen en niet onnodig bang worden door alle negatieve verhalen.
    Nogmaals dank!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100100 Reageer
   Silvia
   Gast

   Ik heb mijn ballerine nu een maand en ik voel hem in tegenstelling tot de t-safe en kyleena niet zitten. Ook tijdens het vrijer geen pijn en van de draadje voelt mijn partner ook niets
   Geen nabloedingen of krampen.

   Het enige wat meteen terug is, net als bij de t-safe is bacteriële vaginose.
   Erg vervelende klacht
   Ik probeer het nu te bestrijden met verschillende producten: vitamines/ascorbinexuur
   Flagyl ab tabletten

   Maar het keert steeds terug jammer genoeg

   Heeft iemand hier een tip voor? Ik ben behalve deze klacht zo tevreden

   • #100111 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Silvia,

    Om te beginnen goed om te horen dat je over het algemeen tevreden bent met de Ballerine. Maar ondanks dat heb je toch nog een vervelende klacht. Bacteriële vaginose kan in een enkel geval voorkomen in de eerste drie weken na plaatsing. Het risico is echter minimaal als het spiraaltje zorgvuldig ingebracht wordt.
    Ik adviseer je naar de huisarts te gaan. De arts kan je tabletten of een crème voorschrijven om de bacterie te bestrijden. Verder is het heel belangrijk dat je je vagina NIET met zeep of schuim wast. Dus alleen met warm water wassen. Gebruik ook geen vaginale spoelingen, want die verergeren de situatie alleen maar omdat het je natuurlijke evenwicht van je vagina verstoort.
    Meestal gaat de ontsteking vanzelf over. Ik hoop van harte dat dat ook bij jou het geval zal zijn.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100038 Reageer
   Silvia
   Gast

   Vanmiddag heb ik mijn Kyleena spiraal laten vervangen voor een ballerina ( ook bij kyleena last van bijwerkingen hormonen)
   Ik heb in tegenstelling tot eerder pijnlijke ervaringen met plaatsen van t-safe en kyleena spiraal het plaatsen van de ballerine helemaal niet gevoeld.
   Ook geen last van nakrampen
   Hele positieve ervaring en hopelijk blijft dat zo:) erg naar benieuwd naar aankomende maanden

   • #100049 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Silvia,

    Dat is een mooi bericht! Uit ervaring blijkt inderdaad dat het plaatsen van de Ballerine meestal makkelijk verloopt. Ook de bijwerkingen erna blijken aanzienlijk minder te zijn dan bij andere spiralen. Hopelijk is dat ook bij jou het geval.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage aan dit forum!

    Vriendelijke groet
    Milly

  • #99968 Reageer
   Sandra
   Gast

   Goedemiddag,

   Ik heb vanmorgen de spiraal opgehaald en donderdag word deze geplaatst. Wel door een huisarts die nog geen ervaring heeft met deze spiraal dus ik hoop zo dat het goed verloopt. Ben er wel wat gespannen door. Heb nog niet eerder een spiraal gehad. Wel andere, hormoon, anticonceptie. 3 keer een keizersnee gehad. Dus geen vaginale bevallingen. Wel 1 keer een inleiding met een katheter die toen werd ingebracht wat veel pijn deed. Mijn baarmoeder lag toen gekanteld. Ik hoop zo dat dit mee gaat vallen. Zijn er nog dingen die ik kan vragen of op moet letten ?

   Groetjes Sandra

   • #99969 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sandra,

    Op onze website ballerine.nl/professionals kan je huisarts de insertie bekijken. Ook is een beschrijving bij het doosje van de Ballerine ingesloten.
    Het is belangrijk dat je huisarts de instructie goed doorneemt van te voren.
    Wij geven veel insertie-instructies door het hele land om zoveel mogelijk zorgprofessionals te trainen in het correcte plaatsen van dit vrij nieuwe spiraaltje.
    Ik hoop van harte dat alles goed zal gaan. Laat je het ons nog weten?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #99972 Reageer
     Anoniem
     Gast

     Zo daar ben ik weer. Ik zou nog laten weten hoe het plaatsen is gegaan. Nou.. van tevoren 2 aleve genomen en ik weet niet of het daaraan ligt maar ik heb er echt niks van gevoeld ! Ze heeft een klein wondje gemaakt met het pakken van de baarmoeder mond (?) Dus dat bloed nu flink na. Verder had ik 2 kleine steekjes met het opmeten van de baarmoeder maar verder niks ! Dus echt super fijn. Ik was zo nerveus maar nergens voor nodig. Ze had deze nog nooit geplaatst maar had goed de filmpjes bekeken en ingelezen.
     Ik heb nu een tampon in gedaan want ik zit ook nog in mijn menstruatie. Ze zei wel dat een menstruatie cup niet meer kan (?) Met een spiraal ? Lijkt me erg jammer maar lees dit niet zo terug…
     Ik ben benieuwd hoe het verder zal verlopen. 13 januari heb ik een controle afspraak staan dan kijkt ze hoe de touwtjes zitten.
     Al met al , positief tot nu toe !

     Groetjes Sandra

     • #99973 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Sandra,

      Wat leuk dat je nog laat weten hoe het gegaan is! Heel fijn dat de plaatsing goed verlopen is en je weinig last hebt. We horen vaker dat vrouwen zich van te voren onnodig zorgen maken en dat is natuurlijk jammer. Daarom zijn erg blij met dit soort reacties, zodat vrouwen ook de goede verhalen kunnen lezen. Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan en je alleen maar plezier hebt van je spiraaltje.
      Als je gynaecoloog aangeeft geen menstruatiecup te gebruiken zou ik die raad maar opvolgen. Waarschijnlijk is er een goede reden voor.
      Reuze bedankt nogmaals voor je positieve bericht!

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #99974 Reageer
       Anoniem
       Gast

       Het was mijn huisarts die dit zei, ze zei dat het met een spiraal niet verstandig is, omdat je hem er dan uit kan trekken…. Ik lees er verschillende dingen over. Ik wacht het eerst maar eens af. Bedankt voor de reacties!

  • #99929 Reageer
   Julia
   Gast

   Ik heb eind juni de ballerine laten plaatsen. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik geen hormonen meer wilde.

   Het plaatsen was goed te doen. Ik heb die avond daarna hevige krampen gehad, maar deze waren de volgende ochtend weg.

   Ik heb alleen een iets langere en hevigere menstruatie, verder geen klachten!
   Mijn menstruatie is regelmatig, duurt 6dgn waarvan 2 dagen met heviger bloedverlies. Sinds ik ben gestopt met hormonale anticonceptie, voel ik me meer mezelf.
   Ik ben erg tevreden over de ballerine en ik zou hem aan iedereen aanraden.

   • #99930 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Julia,

    Heel verstandig dat je gekozen hebt voor hormoonvrije anticonceptie. Wat fijn voor je dat je je nu veel beter voelt! Veel vrouwen komen er achter dat al die toegevoegde hormonen niet goed zijn voor je welzijn.
    Veel dank voor je positieve bericht! Ik hoop dat je nog jarenlang plezier hebt van de Ballerine.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99925 Reageer
   Jennifer
   Gast

   Een maand geleden heb ik een Ballerine laten plaatsen omdat mijn andere koperspiraal vervangen moest worden. Het plaatsen stelde niet veel voor. Ok, prettig is het niet maar het deed geen pijn en was zo klaar. De eerste dag heb ik wat lichte krampen gehad maar dat was snel over. We zijn nu een maand verder en ik had 1 dag tussendoor een klein beetje bloedverlies, that’s it! Geen krampen en mijn menstruatie verliep ook prima. Tot nu toe dus super tevreden, ik hoop dat het zo blijft!

   • #99926 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jennifer,

    Wat fijn om te horen dat ook jij zo tevreden bent met de Ballerine. Ik hoop van harte dat ook de komende tijd zonder problemen verloopt en je alleen maar plezier hebt van je hormoonvrije spiraaltje.
    Reuze bedankt voor de moeite die je genomen hebt om dit positieve bericht te plaatsen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99872 Reageer
   Ylke
   Gast

   Ik heb 2 maanden geleden de ballerine laten plaatsten. De eerste maand was vervelend. Ik had soms kramp en eigenlijk altijd bloedverlies. Maar daarna was alles helemaal okee! Ik denk dat ik 1/2 dagen langer bloed, maar niet meer. En het mooiste: ik heb helemaal geen kramp/pijn meer, terwijl ik eerst echt 3 heel veel last had. Ik slikte naproxen on de pijn een beetje dragelijk te maken, maar nu heb ik zelfs geen paracetamol meer nodig! Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar voor mij is de ballerine echt fantastisch.

   • #99873 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Ylke,
    Dank voor het goede bericht! Heel fijn voor je dat je geen krampen meer hebt tijdens je menstruatie. En heel mooi dat we opnieuw een positief bericht ontvangen over de Ballerine. De meeste vrouwen zijn er erg enthousiast over. Voor ons natuurlijk heel fijn om te horen.
    Reuze bedank nogmaals voor het plaatsen van je ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99865 Reageer
   Tess
   Gast

   Ik heb de Ballerine nu ongeveer een half jaar en ben er ontzettend tevreden over. Heb eerder altijd de anticonceptiepil geslikt, maar was helemaal klaar met al die hormonen. Daarbij vergat ik af en toe de pil, dus voor mij was een koperen spiraal de beste optie. Aangezien ik nog geen kinderen heb gebaard had ik besloten de ballerine te nemen. De aanhaaktang etc deed bij mij helemaal geen pijn, de sonde meting en de plaatsing gaven een wat zeurderig gevoel, dit bleef een dag aanhouden, maar dat is natuurlijk meer dan logisch. De eerste paar dagen soort van opvliegers gehad, maar dat komt misschien door het gebrek aan hormonen (en mijn hormoonhuishouging was niet gelijk actief). Maar nu EINDELIJK na 7-8 jaar een kunstmatige ongesteldheid te hebben gehad, mijn eigen cyclus weer terug. Geeft een fijn gevoel. Ik vloei niet meer dan normaal en heb eigenlijk minder last van menstruatiepijn dan bij de anticonceptiepil. Ik zou het daarom zeker aanraden:).

   • #99866 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Tess,

    Geweldig dat je de moeite neemt zo’n enthousiaste reactie te plaatsen op ons forum. Wat fijn voor je dat het plaatsen zo goed ging en je ook daarna weinig last hebt ervaren. Over de Ballerine horen we veel goede reacties en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.
    Je hebt een verstandige keuze gemaakt door te kiezen voor hormoonvrije anticonceptie, waardoor je nu weer je natuurlijke cyclus terug hebt.
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99858 Reageer
   Marrit
   Gast

   Vanmorgen de ballerine laten zetten, voorheen had ik 2x de Mirena spiraal. (10 jaar). Al 10 jaar ervaar ik enorme moeheid, verder was die top! Tot ik een artikel las dat dit wel degelijk met de Mirena te maken kon hebben. Heb een check up gedaan en verder is mijn lichaam gezond en zijn er geen tekorten. Daarom heb ik nu gekozen voor de ballerine, er zijn nog weinig ervaringen te vinden…wat logisch is…dus daarom wil ik het plaatsen alvast delen.
   Het plaatsen was veel minder heftig dan bij de Mirena, pluspunt dus! Tot nu toe valt het vloeien ook nog mee en heb dit alles als veel prettiger ervaren als bij de Mirena. Ik ben erg benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan, dat ik nu geen hormonen meer binnen krijg en terug ongesteld wordt. Voor nu ben ik in ieder geval, heel positief! Ik vond het plaatsen oprecht meevallen. Vond eerlijk gezegd de tang op de baarmoeder als ze hem wat aan gaan trekken, vervelender. Van het plaatsen amper wat gevoeld. Wel 3 kinderen gebaard dus dat zal vast ook schelen.

   Groetjes!

   • #99859 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Marrit,

    Wat leuk dat je zo’n positieve ervaring op ons nieuwe forum plaatst! Goed om te horen dat het plaatsen zonder problemen is verlopen. Het is nu inderdaad afwachten hoe het bij jou de komende tijd gaat verlopen. Je hebt jarenlang hormonale anticonceptie gebruikt. Nu je daarmee bent gestopt kun je last wellicht krijgen van enige bijwerkingen. Je natuurlijke cyclus moet zich namelijk weer herstellen en je hormoonhuishouding maakt een verandering door. Ook moet je lichaam wennen aan het koperspiraaltje. De ene vrouw merkt daar minder van dan de ander. Misschien valt het bij jou allemaal reuze mee.
    Laat je t.z.t. weten hoe je de komende periode hebt ervaren?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99857 Reageer
   Melanie
   Gast

   Ik ben heel tevreden met mijn Ballerine spiraaltje!
   Groet Melanie

  • #99848 Reageer
   Esra
   Gast

   Ik heb afgelopen maandag de ballerina laten zetten. Mijn ervaring was traumatiserend, extreem veel pijn voor ongeveer een kwartier, waarbij de twee huisartsen er niet in slaagden het erin te krijgen. Uiteindelijk wel, maar het heeft met pijnstilling alsnog veel pijn veroorzaakt. Dit komt doordat de artsen niet verwachtten dat het dunner zou zijn dan de reguliere spiralen.

   • #99852 Reageer

    Beste Esra,

    Wat naar voor je dat de plaatsing zo moeizaam is verlopen. Ik hoop van harte dat de pijn verdwenen is en je nu geen klachten meer hebt.
    Wil je zo vriendelijk zijn de naam van de huisartsenpraktijk door te mailen naar [email protected], zodat wij contact op kunnen nemen om te horen wat er precies aan de hand was? Dat is belangrijk om een eventuele herhaling te voorkomen.
    Laat je nog weten hoe het nu met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99847 Reageer
   Debra
   Gast

   Ik heb vandaag de ballerine spiraal laten zetten. Een uur van te voren 2 paracetamol op. Ik heb er niks van gevoeld. Totaal geen pijn. Ik was er erg blij mee. Het enige wat ik nu heb is een beetje buikpijn een zeurderig gevoel.. maar dit hoort erbij zie ik overal. Ik raad hem aan!

   • #99850 Reageer

    Beste Debra,
    Wat fijn voor je dat het spiraaltje zonder problemen is geplaatst. Dat je nu wat buikpijn hebt is vrij normaal. Je lichaam moet even wennen aan het vreemde voorwerp. Ik hoop dat je straks jarenlang veel plezier hebt van de Ballerine!
    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99690 Reageer

   Deel hier je ervaringen met de Ballerine.

Weergave van 50 geneste reacties

Mijn informatie:Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te brengen als er nieuwe berichten zijn.
Mocht je teveel mails krijgen dan kun je je uitschrijven met de link die in de mails staat.

Je bericht: