Ervaringen

Weergave van 17 geneste reacties
Hier kun je de ervaringen van vrouwen lezen en zelf je ervaring delen.
 • Auteur
  Berichten
  • #100252 Reageer
   Esther
   Gast

   Ik heb vandaag het Ballerine spiraaltje laten plaatsen bij de huisarts. Een uur van tevoren twee ibuprofen ingenomen voor de pijn. Mijn huisarts had zelf zich goed ingelezen, een proefpakketje besteld en contact opgenomen met de gynaecoloog aangezien het de eerste keer zou zijn dat ze een Ballerine zou plaatsen. Het plaatsen zelf ging ontzettend soepel, ze vertelde elke keer wat ze ging doen en of het eventueel pijn zou doen. Voordat ik het wist zat hij er in en was het weer voorbij. Tijdens het plaatsen zelf en nu er na heb ik wat kramp, maar dat zou ik eerder omschrijven als ongemakkelijk dan echt pijnlijk. Ik ben dus ontzettend blij met hoe alles gegaan is en ik hoop natuurlijk dat hij ook gewoon goed zit. Ik zou hem zeker aanraden!

  • #100244 Reageer
   Titus Health Care
   Gast

   Beste Dil,

   Vervelend om te horen dat je de plaatsing als zeer pijnlijk hebt ervaren. Het innemen van ibuprofen de avond voor en een uur voor de plaatsing zal de pijn tijdens de plaatsing niet veel verminderen, maar kan wel helpen met het krampen na afloop. Bij de plaatsing van een spiraal kan het zijn dat de zenuwen in de baarmoederhals worden geprikkeld, dit kan een gevoel van flauwte en/of misselijkheid geven. Dit gevoel gaat meestal vanzelf over wanneer je een tijdje rustig blijft liggen. De eerste weken kun je last houden van krampen of onregelmatige bloedingen. Je lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Is er een nacontrole gepland na de eerste menstruatie? Dan wordt gecontroleerd of het spiraal goed zit en kun je met je zorgprofessional je klachten bespreken.

   Met vriendelijke groet,

   Carolien

  • #100243 Reageer
   Dil
   Gast

   Hallo,
   Ik had afgelopen maandag Ballerine koperspiraal laten plaatsen wegens ongewenst zwangerschap en hormonen.
   Het plaatsing door verloskundige in ziekenhuis was een hel. Het was enorm pijnlijk. Zelfs had ik 1 uur geleden 2 paracetemol ingenomen.
   Ik werd daarna duizelig, misselijk en zelfs bijna flauwgevallen. Ik mocht even liggen op de bed van de arts. Na 1 uur ging alweer gelukkig beter en kon ik naar huis gaan. Ik had 2/3 nog dagen last van de pijn, derde dag werd wel minder. Last van bloedingen. En ik voel hem steeds zitten na 1 week. Is dit normaal? Met me hormonen merk ik nog niet veel van.

  • #100168 Reageer
   Stefanie
   Gast

   Ik heb 2 maanden geleden een Ballerine spiraal laten plaatsen bij de verloskundige. Nadat ze met een echo gecheckt had hoe mijn baarmoeder lag heeft ze heel vlot en pijnloos de Ballerine geplaatst. Waarna ze nog een echo deed om te controleren of die goed zat. Dit was zo. Ik heb een paar dagen een klein beetje bloedverlies gehad en geen pijn. Mijn eerste menstruatie was alleen op dag 3 wat heftiger, maar zonder anticonceptie zijn mijn menstruaties überhaupt heftiger. Na 6 weken nog een keertje terug geweest bij de verloskundige voor een controle echo en alles zat prima. Ik ben echt heel erg blij met de Ballerine. Ik heb een jaar lang een Mirenaspiraal gehad maar bleef constant bloedverlies houden. Nu nergens last van. Heerlijk. En het via de verloskundige laten zetten kan ik iedereen aanraden.

   • #100171 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Stefanie,

    Wat heerlijk voor je dat je nu klachtenvrij bent en je het – voor jou – juiste anticonceptiemiddel hebt gevonden! Daarbij komt dat je geen toegevoegde hormonen meer binnen krijgt!
    Reuze bedankt voor het delen van je positieve ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100126 Reageer
   Fatima
   Gast

   Hallo,
   Ik gebruik al 2 jaar het T-safe spiraal en ik ben niet zo blij met de bijwerkingen. Daarom overweeg ik het Ballerine spiraaltje. Alleen ben ik benieuwd of er vrouwen zijn die bijwerkingen ervaren als: gewichtstoename, vocht vasthouden, vermoeidheid, pms klachten en acne. Het klinkt gek omdat dit normaal gesproken klachten zijn die bij hormonale anticonceptie ervaren worden. Maar toch zijn deze klachten bij mij eerst geleidelijk begonnen en nu na twee jaar ben ik er helemaal klaar mee en zoek ik een alternatief voor de T-safe. Ballerine klinkt ideaal omdat de menstruatie ook niet zo lang duurt als bij de T-safe (7-10 dagen lang). Maar ja T-safe was op papier ook ideaal. Dus mijn vraag ervaren jullie gewichtstoename of vocht vasthouden met de Ballerine?

   • #100131 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Fatima,

    Ik begrijp uit je verhaal dat je veel klachten hebt, die eigenlijk geen bijwerkingen zijn van een koperspiraaltje. Toch weten wij dat dit bij uitzondering kan voorkomen. Het zou eventueel kunnen liggen aan een verstoorde koper-zinkbalans. Bij inname van zinktabletten wordt zo’n probleem vaak opgelost. Maar het kan ook zijn dat je lichaam het spiraaltje niet accepteert, waardoor er dergelijke klachten kunnen ontstaan.
    Bespreek het nog eens met je huisarts of een orthomoleculair arts.
    Mocht er geen duidelijke oorzaak gevonden worden, dan zou je inderdaad de Ballerine kunnen proberen. Uit ervaring blijkt dat die minder bijwerkingen heeft. Ik kan echter geen garantie geven, aangezien iedere vrouw anders reageert op het spiraaltje. Maar het is zeker het proberen waard.
    Laat je nog weten wat je gaat doen?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #100140 Reageer
     Fatima
     Gast

     Bedankt voor je reactie! Ik bespreek het nog eens met de huisarts. Maar even voor de volledigheid wat is de hoeveelheid koper in ballerine ten opzichte van T-SAFE? Ik las ergens dat het Ballerine spiraaltje geschikt is voor vrouwen die een gewoon koperspiraaltje slechter verdragen.

     • #100154 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Het koperoppervlak bij de T-Safe is 380 mm2 en bij de Ballerine 300 mm2. In principe maakt dat weinig uit. De Ballerine wordt over het algemeen iets beter verdragen, omdat het een andere vorm heeft dan de T-Safe.

      Vriendelijke groet, Milly

  • #100117 Reageer
   Anoniem
   Gast

   Sinds 3 maanden de Ballerine na 14 jaar de pil. Zetten viel mee. Korte pijn, was zo voorbij. Nog geen kinderen gehad.

   1e menstruatie hevig, 2e al minder.
   Blij zonder hormonen en als de menstruatie zo blijft en niet zo hevig als 1e maand, dan ben ik heel tevreden!

   • #100156 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste,

    Wat fijn voor je dat je zo tevreden bent met je hormoonvrije spiraaltje. Reuze bedankt dat je de moeite genomen hebt ons dat te vertellen. We zijn erg blij met deze positieve reacties, zodat vrouwen ook de goede berichten kunnen lezen en niet onnodig bang worden door alle negatieve verhalen.
    Nogmaals dank!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #100100 Reageer
   Silvia
   Gast

   Ik heb mijn ballerine nu een maand en ik voel hem in tegenstelling tot de t-safe en kyleena niet zitten. Ook tijdens het vrijer geen pijn en van de draadje voelt mijn partner ook niets
   Geen nabloedingen of krampen.

   Het enige wat meteen terug is, net als bij de t-safe is bacteriële vaginose.
   Erg vervelende klacht
   Ik probeer het nu te bestrijden met verschillende producten: vitamines/ascorbinexuur
   Flagyl ab tabletten

   Maar het keert steeds terug jammer genoeg

   Heeft iemand hier een tip voor? Ik ben behalve deze klacht zo tevreden

   • #100111 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Silvia,

    Om te beginnen goed om te horen dat je over het algemeen tevreden bent met de Ballerine. Maar ondanks dat heb je toch nog een vervelende klacht. Bacteriële vaginose kan in een enkel geval voorkomen in de eerste drie weken na plaatsing. Het risico is echter minimaal als het spiraaltje zorgvuldig ingebracht wordt.
    Ik adviseer je naar de huisarts te gaan. De arts kan je tabletten of een crème voorschrijven om de bacterie te bestrijden. Verder is het heel belangrijk dat je je vagina NIET met zeep of schuim wast. Dus alleen met warm water wassen. Gebruik ook geen vaginale spoelingen, want die verergeren de situatie alleen maar omdat het je natuurlijke evenwicht van je vagina verstoort.
    Meestal gaat de ontsteking vanzelf over. Ik hoop van harte dat dat ook bij jou het geval zal zijn.

    Met vriendelijke groet,
    Milly

  • #100038 Reageer
   Silvia
   Gast

   Vanmiddag heb ik mijn Kyleena spiraal laten vervangen voor een ballerina ( ook bij kyleena last van bijwerkingen hormonen)
   Ik heb in tegenstelling tot eerder pijnlijke ervaringen met plaatsen van t-safe en kyleena spiraal het plaatsen van de ballerine helemaal niet gevoeld.
   Ook geen last van nakrampen
   Hele positieve ervaring en hopelijk blijft dat zo:) erg naar benieuwd naar aankomende maanden

   • #100049 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Silvia,

    Dat is een mooi bericht! Uit ervaring blijkt inderdaad dat het plaatsen van de Ballerine meestal makkelijk verloopt. Ook de bijwerkingen erna blijken aanzienlijk minder te zijn dan bij andere spiralen. Hopelijk is dat ook bij jou het geval.
    Laat je nog weten hoe het over enige tijd met je gaat?
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage aan dit forum!

    Vriendelijke groet
    Milly

  • #99968 Reageer
   Sandra
   Gast

   Goedemiddag,

   Ik heb vanmorgen de spiraal opgehaald en donderdag word deze geplaatst. Wel door een huisarts die nog geen ervaring heeft met deze spiraal dus ik hoop zo dat het goed verloopt. Ben er wel wat gespannen door. Heb nog niet eerder een spiraal gehad. Wel andere, hormoon, anticonceptie. 3 keer een keizersnee gehad. Dus geen vaginale bevallingen. Wel 1 keer een inleiding met een katheter die toen werd ingebracht wat veel pijn deed. Mijn baarmoeder lag toen gekanteld. Ik hoop zo dat dit mee gaat vallen. Zijn er nog dingen die ik kan vragen of op moet letten ?

   Groetjes Sandra

   • #99969 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Sandra,

    Op onze website ballerine.nl/professionals kan je huisarts de insertie bekijken. Ook is een beschrijving bij het doosje van de Ballerine ingesloten.
    Het is belangrijk dat je huisarts de instructie goed doorneemt van te voren.
    Wij geven veel insertie-instructies door het hele land om zoveel mogelijk zorgprofessionals te trainen in het correcte plaatsen van dit vrij nieuwe spiraaltje.
    Ik hoop van harte dat alles goed zal gaan. Laat je het ons nog weten?

    Vriendelijke groet,
    Milly

    • #99972 Reageer
     Anoniem
     Gast

     Zo daar ben ik weer. Ik zou nog laten weten hoe het plaatsen is gegaan. Nou.. van tevoren 2 aleve genomen en ik weet niet of het daaraan ligt maar ik heb er echt niks van gevoeld ! Ze heeft een klein wondje gemaakt met het pakken van de baarmoeder mond (?) Dus dat bloed nu flink na. Verder had ik 2 kleine steekjes met het opmeten van de baarmoeder maar verder niks ! Dus echt super fijn. Ik was zo nerveus maar nergens voor nodig. Ze had deze nog nooit geplaatst maar had goed de filmpjes bekeken en ingelezen.
     Ik heb nu een tampon in gedaan want ik zit ook nog in mijn menstruatie. Ze zei wel dat een menstruatie cup niet meer kan (?) Met een spiraal ? Lijkt me erg jammer maar lees dit niet zo terug…
     Ik ben benieuwd hoe het verder zal verlopen. 13 januari heb ik een controle afspraak staan dan kijkt ze hoe de touwtjes zitten.
     Al met al , positief tot nu toe !

     Groetjes Sandra

     • #99973 Reageer
      Titus Health Care
      Gast

      Beste Sandra,

      Wat leuk dat je nog laat weten hoe het gegaan is! Heel fijn dat de plaatsing goed verlopen is en je weinig last hebt. We horen vaker dat vrouwen zich van te voren onnodig zorgen maken en dat is natuurlijk jammer. Daarom zijn erg blij met dit soort reacties, zodat vrouwen ook de goede verhalen kunnen lezen. Ik hoop voor je dat alles goed blijft gaan en je alleen maar plezier hebt van je spiraaltje.
      Als je gynaecoloog aangeeft geen menstruatiecup te gebruiken zou ik die raad maar opvolgen. Waarschijnlijk is er een goede reden voor.
      Reuze bedankt nogmaals voor je positieve bericht!

      Vriendelijke groet,
      Milly

      • #99974 Reageer
       Anoniem
       Gast

       Het was mijn huisarts die dit zei, ze zei dat het met een spiraal niet verstandig is, omdat je hem er dan uit kan trekken…. Ik lees er verschillende dingen over. Ik wacht het eerst maar eens af. Bedankt voor de reacties!

  • #99929 Reageer
   Julia
   Gast

   Ik heb eind juni de ballerine laten plaatsen. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik geen hormonen meer wilde.

   Het plaatsen was goed te doen. Ik heb die avond daarna hevige krampen gehad, maar deze waren de volgende ochtend weg.

   Ik heb alleen een iets langere en hevigere menstruatie, verder geen klachten!
   Mijn menstruatie is regelmatig, duurt 6dgn waarvan 2 dagen met heviger bloedverlies. Sinds ik ben gestopt met hormonale anticonceptie, voel ik me meer mezelf.
   Ik ben erg tevreden over de ballerine en ik zou hem aan iedereen aanraden.

   • #99930 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Julia,

    Heel verstandig dat je gekozen hebt voor hormoonvrije anticonceptie. Wat fijn voor je dat je je nu veel beter voelt! Veel vrouwen komen er achter dat al die toegevoegde hormonen niet goed zijn voor je welzijn.
    Veel dank voor je positieve bericht! Ik hoop dat je nog jarenlang plezier hebt van de Ballerine.

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99925 Reageer
   Jennifer
   Gast

   Een maand geleden heb ik een Ballerine laten plaatsen omdat mijn andere koperspiraal vervangen moest worden. Het plaatsen stelde niet veel voor. Ok, prettig is het niet maar het deed geen pijn en was zo klaar. De eerste dag heb ik wat lichte krampen gehad maar dat was snel over. We zijn nu een maand verder en ik had 1 dag tussendoor een klein beetje bloedverlies, that’s it! Geen krampen en mijn menstruatie verliep ook prima. Tot nu toe dus super tevreden, ik hoop dat het zo blijft!

   • #99926 Reageer
    Titus Health Care
    Gast

    Beste Jennifer,

    Wat fijn om te horen dat ook jij zo tevreden bent met de Ballerine. Ik hoop van harte dat ook de komende tijd zonder problemen verloopt en je alleen maar plezier hebt van je hormoonvrije spiraaltje.
    Reuze bedankt voor de moeite die je genomen hebt om dit positieve bericht te plaatsen!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99872 Reageer
   Ylke
   Gast

   Ik heb 2 maanden geleden de ballerine laten plaatsten. De eerste maand was vervelend. Ik had soms kramp en eigenlijk altijd bloedverlies. Maar daarna was alles helemaal okee! Ik denk dat ik 1/2 dagen langer bloed, maar niet meer. En het mooiste: ik heb helemaal geen kramp/pijn meer, terwijl ik eerst echt 3 heel veel last had. Ik slikte naproxen on de pijn een beetje dragelijk te maken, maar nu heb ik zelfs geen paracetamol meer nodig! Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar voor mij is de ballerine echt fantastisch.

   • #99873 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Ylke,
    Dank voor het goede bericht! Heel fijn voor je dat je geen krampen meer hebt tijdens je menstruatie. En heel mooi dat we opnieuw een positief bericht ontvangen over de Ballerine. De meeste vrouwen zijn er erg enthousiast over. Voor ons natuurlijk heel fijn om te horen.
    Reuze bedank nogmaals voor het plaatsen van je ervaring!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99865 Reageer
   Tess
   Gast

   Ik heb de Ballerine nu ongeveer een half jaar en ben er ontzettend tevreden over. Heb eerder altijd de anticonceptiepil geslikt, maar was helemaal klaar met al die hormonen. Daarbij vergat ik af en toe de pil, dus voor mij was een koperen spiraal de beste optie. Aangezien ik nog geen kinderen heb gebaard had ik besloten de ballerine te nemen. De aanhaaktang etc deed bij mij helemaal geen pijn, de sonde meting en de plaatsing gaven een wat zeurderig gevoel, dit bleef een dag aanhouden, maar dat is natuurlijk meer dan logisch. De eerste paar dagen soort van opvliegers gehad, maar dat komt misschien door het gebrek aan hormonen (en mijn hormoonhuishouging was niet gelijk actief). Maar nu EINDELIJK na 7-8 jaar een kunstmatige ongesteldheid te hebben gehad, mijn eigen cyclus weer terug. Geeft een fijn gevoel. Ik vloei niet meer dan normaal en heb eigenlijk minder last van menstruatiepijn dan bij de anticonceptiepil. Ik zou het daarom zeker aanraden:).

   • #99866 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Tess,

    Geweldig dat je de moeite neemt zo’n enthousiaste reactie te plaatsen op ons forum. Wat fijn voor je dat het plaatsen zo goed ging en je ook daarna weinig last hebt ervaren. Over de Ballerine horen we veel goede reacties en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.
    Je hebt een verstandige keuze gemaakt door te kiezen voor hormoonvrije anticonceptie, waardoor je nu weer je natuurlijke cyclus terug hebt.
    Reuze bedankt voor je positieve bijdrage!

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99858 Reageer
   Marrit
   Gast

   Vanmorgen de ballerine laten zetten, voorheen had ik 2x de Mirena spiraal. (10 jaar). Al 10 jaar ervaar ik enorme moeheid, verder was die top! Tot ik een artikel las dat dit wel degelijk met de Mirena te maken kon hebben. Heb een check up gedaan en verder is mijn lichaam gezond en zijn er geen tekorten. Daarom heb ik nu gekozen voor de ballerine, er zijn nog weinig ervaringen te vinden…wat logisch is…dus daarom wil ik het plaatsen alvast delen.
   Het plaatsen was veel minder heftig dan bij de Mirena, pluspunt dus! Tot nu toe valt het vloeien ook nog mee en heb dit alles als veel prettiger ervaren als bij de Mirena. Ik ben erg benieuwd hoe het de komende maanden zal gaan, dat ik nu geen hormonen meer binnen krijg en terug ongesteld wordt. Voor nu ben ik in ieder geval, heel positief! Ik vond het plaatsen oprecht meevallen. Vond eerlijk gezegd de tang op de baarmoeder als ze hem wat aan gaan trekken, vervelender. Van het plaatsen amper wat gevoeld. Wel 3 kinderen gebaard dus dat zal vast ook schelen.

   Groetjes!

   • #99859 Reageer
    Titus health Care
    Gast

    Beste Marrit,

    Wat leuk dat je zo’n positieve ervaring op ons nieuwe forum plaatst! Goed om te horen dat het plaatsen zonder problemen is verlopen. Het is nu inderdaad afwachten hoe het bij jou de komende tijd gaat verlopen. Je hebt jarenlang hormonale anticonceptie gebruikt. Nu je daarmee bent gestopt kun je last wellicht krijgen van enige bijwerkingen. Je natuurlijke cyclus moet zich namelijk weer herstellen en je hormoonhuishouding maakt een verandering door. Ook moet je lichaam wennen aan het koperspiraaltje. De ene vrouw merkt daar minder van dan de ander. Misschien valt het bij jou allemaal reuze mee.
    Laat je t.z.t. weten hoe je de komende periode hebt ervaren?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99857 Reageer
   Melanie
   Gast

   Ik ben heel tevreden met mijn Ballerine spiraaltje!
   Groet Melanie

  • #99848 Reageer
   Esra
   Gast

   Ik heb afgelopen maandag de ballerina laten zetten. Mijn ervaring was traumatiserend, extreem veel pijn voor ongeveer een kwartier, waarbij de twee huisartsen er niet in slaagden het erin te krijgen. Uiteindelijk wel, maar het heeft met pijnstilling alsnog veel pijn veroorzaakt. Dit komt doordat de artsen niet verwachtten dat het dunner zou zijn dan de reguliere spiralen.

   • #99852 Reageer

    Beste Esra,

    Wat naar voor je dat de plaatsing zo moeizaam is verlopen. Ik hoop van harte dat de pijn verdwenen is en je nu geen klachten meer hebt.
    Wil je zo vriendelijk zijn de naam van de huisartsenpraktijk door te mailen naar [email protected], zodat wij contact op kunnen nemen om te horen wat er precies aan de hand was? Dat is belangrijk om een eventuele herhaling te voorkomen.
    Laat je nog weten hoe het nu met je gaat?

    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99847 Reageer
   Debra
   Gast

   Ik heb vandaag de ballerine spiraal laten zetten. Een uur van te voren 2 paracetamol op. Ik heb er niks van gevoeld. Totaal geen pijn. Ik was er erg blij mee. Het enige wat ik nu heb is een beetje buikpijn een zeurderig gevoel.. maar dit hoort erbij zie ik overal. Ik raad hem aan!

   • #99850 Reageer

    Beste Debra,
    Wat fijn voor je dat het spiraaltje zonder problemen is geplaatst. Dat je nu wat buikpijn hebt is vrij normaal. Je lichaam moet even wennen aan het vreemde voorwerp. Ik hoop dat je straks jarenlang veel plezier hebt van de Ballerine!
    Vriendelijke groet,
    Milly

  • #99690 Reageer

   Deel hier je ervaringen met de Ballerine.

Weergave van 17 geneste reacties

Mijn informatie:Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te brengen als er nieuwe berichten zijn.
Mocht je teveel mails krijgen dan kun je je uitschrijven met de link die in de mails staat.

Je bericht: